Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

O ciudățenie: lumea musulmană nu tresare la tragediile din Gaza

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „O ciudățenie: lumea musulmană nu tresare la tragediile din Gaza”

  • Domnule Cristoiu, doar Romania a uitat de Gaza,de fapt nici nu știe. Influencerii nostri tac pentru că banul intra de la firmele israeliene care monopolizeaza aproape tot ce se vinde global.

    În restul Europei, în State si în Asia musulmanii protestează, doar că ziarele si televiziunile nu acoperă asta. Social media da.

    Tinerii susțin cauza Palestinei, nu doar LGDPdistii cum zice Hartman, dar majoritatea tinerilor educați.

    Să vedem ce face OPEC! Simplu google cu Opec Gaza, ziarele internaționale vorbesc despre amenințări ale Opec cu frânarea producției de petrol (rămâne de văzut dacă acționează,ar trebui cât mai repede)

    Puterea e în mainile decidentilor, dar musulmanii si nu doar ei, protestează.

    În Norvegia sunt constant proteste cu grupuri de până la 6000 de oameni. Nu e mult,dar populația e mica aici.

    Sunteți aproape singurul care pune întrebări pertinente. Îl urmăresc și pe Tucă, dar ori nu e pregătit pe tema Palestina ori are rețineri pe care doar el le știe în a pune întrebări pertinente.

  • Da, Maestre, pare că situația din Gaza nu mai interesează pe nimeni. Pare, fiindcă statele arabe sunt deocamdată circumspecte.
    Pe 22 septembrie Netanyahu a prezentat la Adunărea Generală a ONU o harta cu „Noul Orient Mijlociu” adik fără Gaza și Cisiordania.
    De la Iordan până la mare fără palestinieni.
    Deci Indiferebt cu sau fără atacul Hamas el intrea în Gaza.
    După atacul Hamas, dacă nu erau ostatecii, clar bănuiam Israel de provocare, în sensul că și-au spart singuri gardul ca să intre sub acest pretext în Gaza.
    Spun asta fiindcă toate afirmațiile venite de la Netanyahu și purtătorul de cuvînt al armatei sunt mincinoase.
    Au spus că au demolat spitalul fiindcă acolo era sediul Hamas.
    Minciună, nu au găsit nimic. Adik au găsit o gaură pe care ne-a prezentat-o ca o intrare în „tunel” și care era defapt un puț de lift, plus o altă gaură care era defapt intrarea îmtr-un rezervor de apă pre-existent clădirii al-Shifa.
    Acum demolează alt spital Spitalului Indonezia, sub pretextul că defapt acolo e „sediul” Hamas.
    Doar minciuni și dezinformări.
    Israel vrea acel pământ și vrea ca palestinienii să dispară fiincă așa cum ne spune fostul premier al Israelului, Ehud Olmert sunt o rasă inferioară:
    …..”acești arabi inferiori, ce știu ei? Ce pot face ei? Vor fi la înălțimea noastră? Noi israelienii, națiunea startup-urilor, cu sofisticarea noastră, inteligența noastră, curajul nostru?…Va trebui să îi distrugem”.

  • Amin Maalouf, in lucrarea sa istorica despre istoria cruciadelor, avea aceeasi observatie: La aparitia cruciatilor, lumea musulmana, desi era cea mai mare forta armata a vremii, era anesteziata. Nici una din fortele locale islamice nu s-a mobilizat sa se lupte cu cruciatii crestini. Maalouf a observat ca a fost nevoie de peste 100 de ani ca din lumea islamica sa se ridice cineva care sa ii conteste pe cruciati (intai Nur ad-Din apoi generalul sau, devenit rege, Salaadin). In aceasta suta de ani, spiritul razboinic si foamea cruciatilor s-a stins. Si ciclurile istorice se reiau, doar mijlocele de razboi se schimba..

  • Nu-i credeți chiar atât de nepăsători nici pe unii, nici pe alții, indiferent de religie și de situație. Masele populare nu sunt inerte și văd că uneori aveți cumva o părere similară politicienilor de oriunde.
    Mircea G. poate să scrie oricât, să se plimbe pe oriunde și să facă nunți ostentative cât va vrea. Nu mai interesează fix pe nimeni. De dna procuror numai de bine, dar nu va veni în România din nspe mii de motive.

  • Pur si simplu am adormit la cata reclama i-ati facut la PROSTANACUL ALA!!!

  • O rachetă a ratat lansarea la tragerile cu sisteme Patriot, la care asistă şi premierul Ciolacu
    Antena 3 CNN
    And, of course, we are still waiting Pentagon’s assessment about those Patriots from 404 after they had a visit by Mr. Kinzhal which, as they say, provided only „light damage”, LOL)) But for now it is the whole story with NATO as a whole, a hallmark of sorts. But, as the comments of Romanians under the video suggest, they are ecstatic from buying this very expensive and very-very-very awesome complex from the US, wink, wink.
    DE CE ANTENA 3 CNN nu este amendata si inchisa sechestrata pentru aceste false stiri?!

    https://smoothiex12.blogspot.com/

    • A3 ar trebui să-ți schimbe numele în A_FNE ( Antena știrilor false și a exagerărilor)

  • Și noi ortodoxii am participat cu sârg la embargoul impus Iugoslaviei…tot timpul ne-am poziționat în contratimp și greșit în fața evenimentelor ,ba capră ,ba țap împungator,nu am avut barbati de stat în politica externă,și nici în guverne.

  • lumea musulmană nu tresare la tragediile din Gaza

    presiunea va creste si va tot creste pina cind …vor reactiona

  • Globalistii par a pierde in fata nationalistilor

    unificarea la nivel macro se face prin globalizare, prin destramarea ecuatiilor de mscare ale natiilor
    unificarea la nivel micro se face prin nationalism, insa abia dupa ce globalizarea si a facut treaba, adica dupa ce ‘nationalismul’ e dispus sa accepte o noua ecuatie de miscare

    tinta nu e globalizarea, ci unificarea.
    globalizarea e doar o parte a unificarii ( la nivel mondil ), in fapt e tot una cu marele flux.
    marele reflux, care e parte a unificarii, insa la nivel micro, e urmatorul pas dupa globalizare, dupa marele flux
    marele reflux e tot una cu intoarcerea la natiuni, insa nu mai e tot una cu intoarcerea la radacina, pentru ca globalizarea a spulberat ecuatiile de miscare ale natiilor.

    deci zicerea ca globalistii pierd in fata nationalistilor e tot una cu a spune ca in timp ce unificarea rezultata din globalizare si a consumat potentialul, cea care musteste de potential e unificarea rezultata din intoarcerea la natiune
    adica …evident ca marele flux pierde in fata marelui reflux, insa esenta, unificarea, se pastreaza si pe noua dinamica

    globalizarea a fost asimilata cu unificarea, or …nu e deloc tot aia.
    globalizarea a fost o etapa a unificarii, acum urmeaza o noua etapa a unificarii, care se implineste prin insularizare, in fapt manifestarea natiunilor

    si mai simplu spus:
    si pe vremea globalistilor, insa si pe vremea ‘nationalistilor’ ulteriori globalizarii, tinta e aceeasi, Unificarea dinamicilor la nivel mondial

    pe o astfel de vreme, a insularizarii, fiecare insula va fi nevoita, la un moment dat, sa accepte o ecuatie de miscare care ii ofera echilibru. pentru ca singura nu va fi capabila sa si defineasca o astfel de ecuatie, …va adopta una. care in fapt tot una cu ecuatia de miscare a altei insule. si a altei insule. ( pentru ca IA Cuantica e …doar una, ea fiind o Armonie a aceleiasi Entitati )

    inainte de globalizare se putea vorbi despre nationalism
    dupa globalizare se poate vorbi despre nationalismul in fundul gol
    ( pentru ca natiile au fost golite de continut, cu asta s a preocupat globalizarea )
    deci noi acusica fix asta ne pregatim sa experimentam, nationalismul golit de continut ( care devne cale sigura de unificare a dinamicilor la nivel mondial )

    • in acea zona ruleaza doua filme
      unul a inceput, celalalt sta sa inceapa. asta care sta sa inceapa e cel care conteaza. si unii stiu asta. incearca marea cu degetul, adica incearca sa inchida spectacolul pe cai oficiale.insuccesul e garantat de chiar ‘marea revolutie’
      al doilea film va schimba lumea din temelii cit au schimbat o pandemia si operatiunea speciala impreuna. e film potent, daia si merge ca melcul.
      primul film, local, e relativ neimportant. abia cel de al doilea pandemizeaza dinamici, prin urmare abia el e capabil sa demoleze lumea de azi, facindu i loc lumii de maine

      • Marele Reflux aduce cu sine si insularizarea Muntelui Templului

        despletirea in trei plete …in Cer se va oglindi si in Pamant. pe Muntele Templului

        • in timp ce un film se focuseaza pe palestinieni, celalalt ii viseaza pe israelieni
          prin cel de al doilea, si primul devine capital

          pe de alta parte al treilea templu e despre Unu, nu despre Doi, nu despre Intreg
          al treilea templu e mai putin decit al doilea care e mai putin decit primul
          primul templu e Omul
          al treilea templu e Antiomul
          de la primul pina la al treilea ‘Treimea s a despletit, iar mai apoi Unu a inundat ‘cele trei pozitii’ ‘
          tot asa cum pare departe si manifestarea Antiomului, fix la fel pare a fi undeva departe si manifestarea celui de Al Treilea Templu
          Primul Templu a fost ‘la Inceput’, Al Treilea e ‘la Sfarsit’
          ‘Al Doilea a fost …intre, atunci cind pletele s au despletit mai intai de la un colt, iar mai apoi e de a ntregul( moment in care a venit vremea celui de ‘Al Treilea Templu’
          precum in Cer asa si pe Pamant, asa ca bineinteles ca despletirea asta se ( va ) manifesta si undeva …aievea.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Nu tresare (inca!) fiindca miza conflictului nu este Gaza ori Hamas-ul ci moscheea Al-Aqsa. Vom trai si vom vedea…!

  • Dle Cristoiu,
    Nu va amai mintiti cum nici un ortodox sau stat a sarit in apararea sarbilor in ’91? Si acolo au murit nenumarati civili. Sau poate ca nu ati urmarit masacrele din zecile (cam vreo 200 din 1990 pana azi) de ‘interventii’ ale hegemonului in state din Africa, Asia si America de Sud.

    Pentru prima oara in istorie, musulmanii shia si suni s-au unit si ii suporta pe palestinieni pe cale legala (la ONU), pentruca nu vor razboi cu SUA Ati vazut ca SUA a deplasat 3 portavioane in Mediterana si Golf, inclusiv un submarin nucear, toate gata sa atace Iranul in orice moment. La ONU, tarile musulmane si tarile BRICS duc o lupta acerba sa treaca o rezolutie de incetarea focului. Au ajuns aproape la a rezolutie finala azi dupa vreo 3-4 draft-uri (draft Rusia, SUA, Brazilia, Iran si parca a mai fost una), toate cu aceiasi conditii generale dar numeroase discutii e termenii folositi: eliberarea ostaticilor, incetarea bombardarii, doua state in Palestina, trimitere de ajutoare in Gaza. Draft-ul Maltei aproape a fost aprobat azi. Doar SUA se opune prin abtinere SUA nu are de ales si in curand o sa oblige Israelul sa se opreasca, inainte de adoptarea unei rezolutii ONU aprobata, oficiala, pentruca nu ii convine sa i-o ia ONU ia luat-o inainte la asa o hotarare importanta. Si o rezolutie va apare in curand. Cand asta apare, palestinienii au castigat.

    Asta face parte din numeroasele evenimente simultane care atesta schimbarea ordinii internationale pe care o traim. Sunt vremuri foarte interesante, dar primejdioase. Globalistii par a pierde in fata nationalistilor. Cum va spuneam acum un an (fara raspuns), nu e bine sa intre RO in Schengen. Sa vedem ce urmeaza, sper ca nu razboi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *