Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Operațiunea strict electorală: La capătul tunelului nu e Luminița, ci Apocalipsa

Despre momentul creat de Klaus Iohannis marți, 14 aprilie 2020, ora 14 – Mesajul către națiune și semnarea Decretului – m-am pronunțat de a lungul zilei în mai multe emisiuni tv – Gândurile lui Cristoiu, de pe Mediafax, Ultima oră cu Ion Cristoiu și Marius Tucă de pe Mediafax, emisiunea lui Adrian Ursu de la Antena 3, emisiunea lui Victor Ciutacu de la România Tv, ediția din 14 aprilie 2020 a rubricii Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro.

Pe lîngă cele spuse în emisiunile respective, îmi permit să zic aici în scris:

1. Ca de atîtea ori pînă acum de la începutul Crizei, Klaus Iohannis s-a dovedit incapabil de a transmite românilor mai multă emoție decît căldura dată de un reșou scos din priză. Ne-am întîlnit a nu știu cîta oară cu lectura unui text de pe prompterul așezat în fața lui Klaus Iohahnis marcată de mișcări ale mîinilor și ale degetului arătător nu potrivit imboldului personal, intim, ci potrivit indicațiilor de regie de pe aparat. Nici acum, după șase ani de mandat pustiu de fapte, Klaus Iohannis n-a înțeles că mai bine citește textul de pe hîrtiile din fața lui decît să joace teatrul ridicol, de actriță de Școală populară de artă, al declamării solemne. Gesturile sale sînt de Vasilache de iarmaroc ale cărui mîini se ridică mecanic, prin tragerea unor sfori din dosul cearceafului pe post de perdea.

Nu se poate să nu remarcăm că Klaus Iohhanis e singurul lider din lumea civilizată care nu ține conferințe de presă pe tema Coronavirus, mulțumindu-se cu lectura pe furiș, de pe prompter, a unui text scris de consilieri, un text rămas departe de el, pentru că nu e asumat de suflet.

2. Toți liderii lumii occidentale au purces la schimbarea agendei publice. Locul Apocalipsei l-a luat Învierea. Fără a pune între paranteze pericolul Coronavirus, liderii lumi Occidentale, poate și pentru că au fost puși în fruntea statului de electorat, și nu ca la noi, de Sistemul instituțiilor de forță, în frunte cu SRI, se preocupă în discursul lor public de ieșirea din Criză. Unii anunță deja măsuri de reducere a restricțiilor. Alții stabilesc date ale ieșirii din case. Toți vorbesc însă de relansarea economiei, de viața de dincolo de Criza de Coronavirus. Pentru popoarele respective e un moment necesar de îmbărbătare, de convingere că există viață și după Coronavirus. Într-un cuvînt toți lideri lumii civilizate, în frunte cu Donald Trump, se străduiesc să arate lumina de la capătul tunelului. Klaus Iohannis a procedat invers decît toți lideri lumii civilizate. Discursul său a fost apocaliptic, în stilul celui cu care îi termină pe români suflește cioclii apocaliptici de pe televiziuni:
Raed Arafat, Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel.

În timp ce toți cetățenii din Occident sînt asigurați de liderii lor că vremurile bune sînt iminente, că va fi primăvară și pe ulița noastră, Klaus Iohannis s-a străduit să ne convingă că pe noi, românii, ne așteaptă vremuri și mari rele decît cele din luna stării de urgență, că la capătul tunelului nu e luminița, ci Apocalipsa.

Decretul e greșit prezentat ca prelungire a stării de urgență. De fapt decretul e unul de adîncire a stării de urgență pînă în vecinătatea stării de asediu. Asta deoarece, încălcînd Constituția Decretul stării de urgență dă Armatei un rol deosebit în rezolvarea problemelor civile. Armata ia locul Poliției în verificarea adeverințelor, în patrularea pe străzi, ba chiar și în dirijarea circulației. Armata pune stăpînire pe spitalele civile cu acceptul ministrului Sănătății, presupus ministru civil. Măsuri luate prin intermediul ordonanțelor militare sînt acum trecute în Decret, ceea ce înseamnă că renunțarea la unele măsuri de distanțare socială va fi imposibilă prin ordonanțe militare pe parcursul stării de urgență. Pentru revenirea minimă la viață trebuie să fie anulată starea de urgență.
Mesajul și Decretul intră în conflict cu situația din toate țările lumii, dar și cu situația de la noi.

De ce s-a precipitat Klaus Iohannis să proclame Apocalipsa de la capătul tunelului?
Răspunsul ni-l dă presa Miluită. Fostă a PSD în mare parte, Presa Miluită întreține imaginea de Apocalipsă iminentă. N-o face de azi de ieri, o face de vreo lună, de cînd s-a intrat în starea de urgență. În tot acest timp, prin raportări false, prin ascunderea adevărului, prin refuzul de a testa, Guvernul Ludovic Orban se laudă de dimineață pînă seară că la noi e infinit mai bine decît în alte locuri ale Europei. Televiziunile apocaliptice, parte componentă a Presei Miluite (a verificat cineva cîți bani pompează Nelu Tătar în fundul anumitor televiziuni și mai ales al anumitor vedete tv?) , susțin că e doar începutul, că ne așteaptă vremuri grele, că va fi un dezastru. Exact ceea ce face Klaus Iohannis prin Mesaj și Decret.

În ce scop?
În scop electoral diversionist:
Se creează românilor în chip manipulator așteptarea unei Apocalipse care nu va veni, și regizorii știu asta.
Cum însă nu va fi atît de rău așa cum caută să ne convingă Operațiunea Apocalipsa Iminentă, românii vor pune pe seama PNL ieșirea cu bine din întuneric și evident vor vota PNL.
Cel puțin așa speră regizorii Operațiunii Apocalipsa Iminentă.

N.B. Pariați cu mine că la un moment dat, Klaus Iohanni va ieși fudul electoral pentru a declara că, date fiind măsurile luate de Guvernul Meu, Apocalipsa n-a avut loc și prin urmare, starea de urgență încetează înainte de expirarea termenului de o lună, după Paște, adică?

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „Operațiunea strict electorală: La capătul tunelului nu e Luminița, ci Apocalipsa”

    • Degeaba! Multi nu vor sa înteleaga ca virusul Covid19 este de doua, trei ori mai contagios decât virusul gripei sezoniere, ca este mult mai virulent si ca împotriva lui nu exista înca un vaccin.

      • … și că ne-am putea „întâlni”, cu el, cam până prin 2022, așa … în … reprize! Și că vom fi obligați, poate, să purtăm tot timpul masca de protecție, … așa … preventiv!?!

      • Nu e un virus, e un gaz de luptă pe care îl împrăștie cam la vreo 3-4 zile, ca să-i oblige pe cei creduli să accepte vaccinul cu nanocip al lui Gates. Din „coronavirus” s-a transformat în „noul coronavirus” iar acum e „sars cov” … Sar vine de la sarin, gazul de luptă. Suntem în concordanță cu agenda globaliştilor de vaccinare și reducere a populației …

        • Brenda, citeste mai putine teorii conspirationiste, ca-ti fac rau! Te-ai gândit vreodata ca ceea ce sustin aceste teorii nu este dovedit prin nimic?

  • Intrebare: cum ma-sa s-au aliniat planetele de covid,astfel incat seful Amazon in timp de „pandemie” a devenit mai bogat cu numai 24 mld de parai?

  • E schema „baetilor ” de pe vremea Ceausescului : se lansa zvonul ca zaharul se va scumpi de la 9 la 15 lei . Iar cand il faceau „doar” 12 lei , ( din 9 ) , ne bucuram ….

  • civilizatia asta are o treaba, se ‘desavarseste’.
    Desavarsita e Natura si doar ea.
    civilizatia, ‘desavarsindu-se’, tinde sa se miste asemenea Naturii.
    prin urmare dinamicile civilizatiei tind sa se suprapuna peste dinamicile Naturii.
    daca n ar tinde sa se miste natural, civilizatia s-ar afla in contradictie cu ‘desavarsirea’.
    aflata asa, ar disparea. brusc, din peisaj.

    astfel: numarul mortilor rezultati din criza virusului va tinde sa se suprapuna peste o dinamica naturala, prin urmare statisticile vor reflecta asta.
    daca statisticile vor reflecta altceva, atunci pa civilizatie.
    pentru ca civilizatia se desavarseste, nu e pa.
    prin urmare mortii se vor pastra in statistici care reflecta dinamici natiurale.

    nimic nou, povestea e veche.

    • criza virusului prin urmare nu se afla la originea…deranjului care urmeaza,
      pentru ca el, virusul, saracanul, a avut o influenta…naturala,
      neiesind din statistici.( chiar daca ele ar putea, spre echilibrare, sa se refere la o perioada de citeva luni )

      faptul ca ‘lumea mare’ a reactionat total dezechilibrat in criza virusului o transforma pe ea fix! in Impulsul care initiaza un proces asteptat pe vremurile astea, in fapt ‘redefinirea temeliilor civilizatiei’. adica manifestarea Revolutiei Mondiale. asta fiind definitia adusa la zi a ‘razboiului mondial’

      treaba Revolutiei Mondiale e sa-i schimbe Papucii, Civilizatiei, ca-i ramasesera mici. adica sa-i darime vechile sisteme sociale si sai construiasca unele noi noute.
      deci ne asteapta…noi sisteme sociale, taman potrivite pentru a Noua Lume.

      ramane totusi un mister, in opinia mea.
      iar acesta este urmatorul:
      pentru ca criza virusului a devenit o nonactiune,
      aruncind in circa ‘lumii mari’ toata vina pentru deranjul care va urma,
      prin urmare nu virusul e la originea Revolutiei Mondiale, ci reactiunea total disproportionata a politicienilor din lumea mare, toat povestea devine una cu adevarat grandioasa.
      ea poate fi asimilata cu o dinamica Inteleapta.
      misterul este…aceasta dinamica a fost generata Artificial sau Natural?!

      ceea ce e cam de neinteles este faptul ca…sistemul politic mondial a actionat cam unitar in treaba asta, dar, se stie, cine incepe un razboi mondial e fix cel care il va pierde negresit, prin urmare…incepind o revolutie mondiala sistemul politic…mondial si-a semnat propriul act de deces. de ce-o fi facut asta?! or fi fost constienti?…sau nici nu s-au gindit la consecinte?!

      • criza virusului a facut ceva de neimaginat.
        a facut…dar mai ales va face, la toamna…iarna…primavara, atunci cind, conform istoricului acestui tip de virus s-ar parea ca va reveni chiar in forta.

        ce era de neimaginat dar acum s-ar parea ca devine pura realitate?
        pai…faptul ca omul va fi privit, prin ochii civilizatiei, ca pe unul care i pune bete n roate.

        de ce va fi privit asa, omul, prin ochii civilizatiei?
        pai pentru ca are o problema de fiabilitate: se poate inbolnavi brusc, toti oamenii se pot inbolnavi brusc si civilizatia intra in stare de avarie, ba chiar in coma.
        asta nu se poate, ca civilizatia, cu oamenii ei cu tot, tind catre desavarsire, prin urmare oamenii vor fi inlocuiti cu ceva…mai fiabil, care nu se imbolnaveste: robotii.
        robotizarea lumii mari va deveni o necesitate, daca nu se va vedea asta clar…tura asta, se va vedea l asfirsitul anului, incolo, cind iar o sa intre Civilizatia in coma, o vreme.

        daca pina acum robotii erau priviti prin prisma productivitatii, preciziei, etc,
        acum ei au capatat un atu pe care oamenii vor incepe sa l piarda: au obiceiul sa fie fiabili.
        robotii vor avea cel mai capabil CV in viitorul apropiat.

  • Glumiti !
    Albert Camus nu vorbeste astazi despre Sisif care este Totusi un mit ci despre pesta si despre Strainul. Astazi este vorba despre Caligula, o piesa de teatru a lui Camus. Genialii nostri au pus-o in scena :“Caligula”.
    In istorie Caligula !
    P. S.: articulati coranavirusul caci este comun ! Nu ca Pesta, Strainul si Caligula lui Camus! Si Mitul lui Sisif!

  • Ups, a aparut statistica (INSEE) din Franta. Si ce sa vezi , in 2018 au murit mai multi ca in 2020 in luna martie. In 2019 au fost intre cei doi ani. Vezi EVZ.ro . Parca in 2018 nu s-a blocat totul sau ma insel eu. Domnu’ geo, se aude?

    • Apropos de statistica si de cat de pervers poate fi manipulata. Mi-a placut, atat cat poate placea o stire macabra, una tare. Cica unul care a murit lovit de autobuz a fost trecut la decedati din cauza de covid fiindca la testare a fost gasit pozitiv. E de noaptea mintii!

    • rectific: 2018>2020>2019

      • cib,
        Asa este, numarul de decese la nivel national în martie 2020 a fost cu 1200 mai mic decât cel din 2018, dar trebuie sa tinem cont ca în prima jumatate a lunii martie erau deja luate masuri de protectie a populatiei, iar în cea de-a doua jumatate, întreaga Franta a fost în izolare, ceea ce a diminuat considerabil numarul îmbolnavirilor si al deceselor.
        .
        Si eu cred ca ceva nu este în regula în toata povestea asta cu covidul, dar înca nu avem date concrete ca sa ne dam seama exact despre ce este vorba… Zilele trecute am fost de garda si am avut o solicitare sa ma deplasez la un camin de batrâni. Am întrebat la telefon daca au echipament complet de protectie pentru medici si mi-au spus ca nu au. Asta, în timp ce pe toate canalele tv. se spune cu totul altceva. Exista si aici atâtea greseli în modul de gestionare a crizei, încât ti se poate parea uneori ca autoritatile gresesc în mod intentionat.
        .
        P.S. Ageamiul care a scris articolul pe evz.ro a venit cu o stire falsa: „De altfel, Macron a anunțat că are în vedere un plan de dez-izolare a țării, care urmează să înceapă zilele acestea.” Nu este adevarat, dezizolarea progresiva va începe aici, doar în 11 mai.

    • Daca Suedia va iesi din dileala cu covidu cu rezultate asemanatoare cu restul sectei mondiale „stati acasa”, e clar ca e ceva mai mult decat putred in aceasta afacere. Suedia si Belarus sunt cheia. Poate Belarus mai putin ca nu prea crede lumea ce zice Lukashenko (cu toate ca si occidentalii mint de ingheata apele) dar Suedia e clar foaia de turnesol.

  • Democratia este un moft inutil culegatorilor de banane_ in tara neamtului pe dos…

  • Ultima repetitia cu public a piesei _ Democratia este o fudulie inutila pentru prosti si culegatori de banane_ pusa in scena de un neamt pe dos si pietenii lui… daca maine cade ajutat internetul…
    ERA MAI BUNA PROASTA, la naiba…

  • Daca scade de la zi la zi numarul persoanelor depistate cu noul virus, respectiv al deceselor puse in carca aceluiasi virus, de ce se prelungeste starea de urgenta?! Stie ceva apocaliptic KWI si nu ne spune?!
    Masurile anuntate de dl Vela vor mai da o sarcina politiei in slujba careia mai sunt cativa politisti. Va fi culmea penibilului ca un politist de la rutiera sa aduca lumina la usa si sa-i transmita Hristos a inviat unui cetatean caruia i-a aplicat anterior o amenda.
    Cum regulamentul circulatiei pe drumurile publice nu s-a modificat, cu ce autoritate ar fi un militar inarmat ca in misiune de lupta pe undeva prin lume sa dirijeze traficul si eventual sa aplice amenzi de circulatie?!
    In niciuna din tarile lumii afectate de pandemie nu s-a impus nicio restrictie de circulatie in timpul zilei pentru persoanele peste 65 de ani. Sa nu uitam ca marii conducatori ai lumii au depasit de mult fatidica varsta. Daca ar fi in vizita privata in tarisoara noastra cu siguranta ar fi amendati daca ar indrazni sa circule inafara orelor alocate…

    • Starea de urgenta se prelungeste pentru ca virusul circula înca si pentru ca doar asa se poate tine situatia sub control, tinând cont ca avem de-a face cu un virus foarte contagios si necunoscut înca.

      • ma rog… înca si înca… Repetitia e mama învataturii, parca. 😆

      • Si daca e atat de contagios virusul operatiunea sparanghelul, patrunjelul si varza de ce se desfasoara nestanjenita?!
        Daca economia „ingheata” putem zice AMIN pana si sistemului medical. De unde bani?! Nimeni nu da nimic pe gratis…

        • Eu ti-am dat o explicatie medicala. Celelalte întrebari ar trebui sa le pui celor care s-au ocupat de operatiunile pe care le-ai amintit.
          Eu am mai scris aici ca pentru grozavia celor petrecute cu transportul muncitorilor sezonieri, Iohannis si Orban ar trebui maziliti. De catre cine? De catre PSD. Pesedeul nu a facut însa niciun demers în aceasta directie, deci, si el este la fel de vinovati ca ceilalti.

      • 😆 😛 😮 era de ajuns daca mai prelungea starea de urgență cu 2 săptămâni, dar nu o lună frate,, in alte țări a fost mult mai gravă situația de exemplu în Italia , dar nu au prelungit deloc..

  • SCANDAL LA COTROCENI
    Velo-ministrul de interne este convocat azi, la orele amiezii, la palatul sasului, care nu prea a digerat măsurile dispuse aseară, in urma acordului dintre Vela și Daniel, privind distribuirea anafurei sfințite și a luminii , in noaptea Învierii!!!
    De fapt este vorba despre niște reglementări de NOAPTEA MINȚII !!!
    Spre exemplu distribuirea luminii de către patrulele poliției !?!
    Asta ar fi cam așa:
    A SOSIT LOGANU’
    VENIȚI DE LUAȚI … LUMINĂĂĂĂ ???

  • Intr-o nota de optimism pasager, preconizez ca starea de urgenta va fi prelungita pana la terminarea mandatului lui Iohannis! Cine scapa, va fi sanatos. Fizic. Doar.

  • pai…si cu ploaia cum ramane?!
    maestre, creca va lipseste fix personajul principal, din poveste 🙂

    • e ceva ce nu prea inteleg…

      exista in romani o putinta de a reactiona impotriva celor care le calca in picioare rinduielile religioase. bune sau rele, unii romani asa au pomenit rinduielile si…asa le poarta.
      putinta poate fi mai mare sau mai mica.
      important e nu doar cum vede ‘statul’ sarbatoarea religioasa numita Paste,
      ci si cum se vede ea prin ochii unor romani

      intreb…de ce oare ar vrea cineva sa afle in ce fel reactioneaza unii romani, unii ortodocsi, daca rinduielile lor religioase vor fi puse la indoiala?!

      capacitatea acestor romani de a reactiona ar putea fi mai mare sau mai mica.
      daca e mai mica,…e mai mica.
      dar…daca cumva e mai mare?!
      stie cineva, a priori, cit de mare e, deci mica?!

      in orice caz ea va fi masurata, iar viitorul va fi construit si folosind aceasta masura.

      • vremurile au un numitor comun: ploaia!
        ploaia care ploua peste Lumea Mare,
        ploaia care ploua peste Ro,
        …ploaia care ploua peste BOR,
        ploaia care ploua peste fiecare dintre noi.

        totul va fi pus la indoiala, totul va fi ispitit. plenar.
        a priori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *