Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pace la fix. Nu am găsit altă rimă

Acum ceva ani, Elton John a primit un telefon de la … Vladimir Putin. Doar că nu era de la Vladimir Putin. Elton John și Rod Stewart și-au tot jucat renghiuri de-a lungul timpului, angrenând și alte cunoștințe. Prigojin o fi crezut și el că l-a sunat Vladimir Putin. Sau poate i-a trimis doar un mesaj. Și Vladimir Putin s-ar putea să fi crezut că a primit un mesaj de la Prigojin.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un englez a descifrat codurile de transmisiuni ale naziștilor. Mai multe mesaje au fost interceptate și intercalate.

La terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, Germania a fost împărțită între principalii trei învingători: SUA, Marea Britanie și URSS. Mașini și tehnică militară au fost extrase și mutate în țările care controlau teritoriul. SUA au ajutat la reconstrucția Germaniei în ritm alert. Mulți naziști, alături de, culmea!, victimele care le-au supraviețuit, au ajuns în America, unii după un stagiu pregătitor în America de Sud. Marea Britanie a fost mai precaută în ajutorul acordat. Cred că pe undeva pe acolo și Franța s-a băgat în seamă. Rușii au încetinit dezvoltarea Germaniei democrate. Din propriile experiențe, rușii știau că lupii își mai schimbă părul dar, la o adică, papă și poneiul Ursulei. Cărțile de istorie au spus uneori o poveste, dar oamenii și-au amintit timpurile altfel. Soacra mea, Dumnezeu s-o ierte, a prins războiul. Ce-și amintea ea era că Marea Britanie a trimis Germaniei mașini și utilaje de ultimă generație, în timp ce britanicii foloseau mașini vechi, cam tot așa cum fuseseră considerate și cele românești după uciderea lui Ceaușescu. În consecință, Germania federală s-a dezvoltat cu mult mai repede. Britanicii mai aveau rezerve din imperiu, nu au sărăcit. Nici România nu ar fi trebuit să sărăcească, dar ticăloșii au vândut-o frățiilor masonice care salivau numai la gândul.

După 1989 s-a întâmplat să vizitez câteva mănăstiri din Carpați. Icoanele vechi, valoroase fuseseră vândute via Germania. În locul lor fuseseră amplasate frumuseți contemporane. Stareții și starețele conduceau Mercedesuri și mașini de teren. Se purtau pantofi de lac. Poetul și ziaristul sucevean Ion Drăgușanul mi-a spus odată că a asistat la dezgroparea rămășițelor lui Ștefan cel Mare, la Putna. Călugări din toate timpurile furaseră și vânduseră tot ce aparținuse domnitorului. S-a ticluit o poveste cum că Ștefan se călugărise și renunțase la ale sale. Nobilă țară Moldova! În toată lumea, în Evul Mediu, domnitorii se îngropau cu spadă și coroană, cu însemnele regale, numai moldoveanul cel de preț a ales un sac și tăierea capului. Mormântul însă e domnesc, regal, adică modestia lui Ștefan s-a lovit de-o piatră? Iubesc biserica lui Dumnezeu, dar sunt toți slujitorii lui vrednici și se închină Lui sau … Nu întâmplător am amintit de sfinți într-un alt articol, sfinți care au fost odată oameni. Oamenii au ajuns să se închine mai mult sfinților, așteptând minuni, uitând să se închine sau să mulțumească chiar lui Dumnezeu.

Ucraina a cerut în mod repetat bani pentru reconstrucție. Când vreodată a început reconstrucția unui stat aflat, după propriile mărturisiri, în plin război? Mie mi se pare că până și Meșterul Manole își bate joc de mințile lui Zelenski. Ciudată și înciudată e însă prostirea politicienilor Europei de vest și a americanilor. Au furat bani din bugetele țărilor lor, de la gurile săracilor, și i-au aruncat în aer. Rușii susțin că vesticii întrețin un război pe care l-au pierdut deja pentru a face bani. Și au dreptate. Zelenski o fi purtat el tocuri, dar nu se mai poate salva nici măcar pe el însuși. Tricoul kaki l-a trădat. Sau poate i-a interceptat Prigojin mesajele, poate îi interceptează telefonul mobil cu persoana lui cu tot. La câte persoane non-grata a decretat, la cum s-a purtat cu românii și cu celelalte minorități, cred că vânzarea lui Zelenski (doar nu credea că a fost ferit de Brutus) se face destul de ieftin.

În războaiele cu arabii, cărora le-au vândut inițial arme, americanii au folosit tortură psihologică. Bătaia a fost considerată inumană, așa că medici care au promis (nici măcar nu spun jurat, că aș supăra cuvântul) să lupte pentru sănătatea pacienților s-au jucat cu mințile prizonierilor de război. Urmași de genă discreditată ai celor considerați îngerii lagărelor de concentrare. Nici în Orientul Îndepărtat empatia nu a stat pe roze. Fostul prim-ministru al Japoniei nu a fost ucis de un nebun, ci de nebunia unui sistem. China a aruncat copii în containere, din așa-zise motive pandemice, exersând mușchii non-emoției. China nu s-a ferit de dracul, dar s-a dat pe față cu praf de om generos. Frumos, vesel și inteligent filmulețul animat al lui Jackie Chan Wish Dragon/Un dragon numit dorință. O dovadă că și dragonii plâng uneori, ca și crocodilii, doar că flăcările scoase pe nări duc la vaporizare prematură.

În presa rusă a apărut un articol despre antrenarea soldaților ucraineni (care? mercenarii?!) în Letonia. Ce li s-a insuflat? Ura pentru ruși. Manipulare. De parcă adevărații ucraineni mai aveau nevoie! Ucraina a fost una dintre cele mai corupte țări din lume. Unde se va termina mizeria morală a vestului? Se va dezintegra odată cu Ucraina?

Am auzit tot atâtea variante ale afacerii Prigojin ca cele ale conflictului Bahmuțeanu-Prigoană. Ucraina s-a surpat pentru că n-a păcălit nicio Ană.

De ce credeți că sunteți mințiți? De ce diavolul a coborât pe Pământ înaintea lui Isus? Pentru ca atunci când vi se va întâmpla ceva bun să ce? Să credeți? Globaliștii răspândesc minciuni pentru că le e o frică cumplită de Adevăr. Mai ales după ce și-au aruncat pieile în foc.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Pace la fix. Nu am găsit altă rimă”

  • Felicitari ! Foarte bine scris ! Tineti_o tot asa !

  • nu mai poate fi pace.
    nu mai are de unde. iar asta se va vedea fix cind se va spune …gata!, de acum sa fie pace. ( dupa ce o chemi,…o sa vezi ca nu raspunde la apel, ba…abia asa ii vezi lipsa )
    ca Pace va fi, asa e. insa e mai greu de priceput Pacea, ca ea nici macar impotrica Doctrinei Anti (… Natura) n are nimic impotriva… )

    Metamorfoza, adica Marea Revolutie
    e …cel mai cumplit razboi posibil. Marea Revolutie e mai mult decit un ‘razboi mondial’, e …desavarsirea ‘razboiului mondial’.

    ce traim acum, adica Metamorfoza, adica Marea Revolutie, e un razboi mondial desavarsit.
    pesemne ca daia nici nu e recunoscut ca atare, insa se poate spune cu lejeritate ca ‘razboiul mondial’ e ‘mic copil’ fata de Revolutia Mondiala

    • nu mai poate fi pace. ( Natura se Daruieste pe sine )
      insa chiar oamenii pot fi Pacea. si vor fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *