Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Pe șeful de stat Traian Băsescu îl va judeca Istoria și nu Păduchii din politica de azi

Miercuri, 23 martie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca Poliție politică.
Despre acest caz, unic în istoria țărilor care pretind a avea stat de Drept, pentru că e de neconceput ca un politician să primească de cinci ori adeverințe că n-a fost colaborator al Securității, pentru ca aceeași instituție, CNSAS, să anunțe la ceva timp după plecarea din funcție a respectivului c-a fost colaborator al Securității, am scris la vremea știrii despre Marea Descoperire. Am scris atunci, și scriu și acum, cînd în cazul Traian Băsescu s-a dat o sentință definitivă, că într-un veritabil stat de drept s-ar fi declanșat imediat o anchetă pentru a stabili cum de a fost posibil ca aceeași instanță, condusă operativ de aceeași persoană, Germina Nagîț să dea o adeverință de colaborare, după ce anterior dăduse cinci de necolaborare. Noua decizie a fost justificată de conducerea CNSAS prin descoperirea în Arhive a unor piese pînă atunci nedescoperite. Altfel spus, lui Traian Băsescu i s-au dat adeverințe de necolaborare pe baza unor documente existente în arhivă. Decizia de colaborare i s-a dat după ce în arhivă s-au descoperit noi hîrtii. Șmecheria nu e o premieră în postdecembrism. Dan Voiculescu beneficia în 2006 de trei adeverințe de necolaborare cu Securitatea.
În 2006, cînd Dan Voiculescu a pretins funcția de vice-primministru, în arhive au apărut noi documente, pe baza cărora s-a dat o adeverință de colaborator.

Acest joc de-a v-ați ascunselea cu documentele și dosarele ridică o chestiune de Siguranță națională. Cîți politicieni avansați în funcții și pe baza adeverințelor de necolaborare au undeva în arhiva CNSAS sau în seiful SRI sau SIE documente care ar putea fi scoase și trimise în lume?

Destinul de politician al lui Traian Băsescu, unul dintre destinele cu influență hotărîtoare asupra Istoriei noastre postdecembriste, a stat sub semnul controversei spectaculoase. Puține lucruri dintre cele făcute de Traian Băsescu după 1990, ca ministru, șef de partid, primar al Bucureștilor, președinte al României n-au stîrnit controverse pătimașe, scandaluri uriașe, n-au împărțit opinia publică în două tabere înverșunate. Dintre toți politicienii postdecembriști, Traian Băsescu e cel mai mare hrănitor de ratinguri și de tiraje.
Era de așteptat ca și sentința să se constituie într-un eveniment scandalos, controversat, născător de patimi pro și contra.

Noi însă vom aplica în comentarea acestui eveniment regula pe care și-a impus A.D. Xenopol cînd a scris cele două volume despre Domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Și anume să abordeze domnia lui Cuza, pe care o trăise, ca și cum ar fi fost vorba de domnia unui faraon.

Să încercăm, așadar, noul eveniment creat de Traian Băsescu să vedem cam ce-ar rămîne o dată trecut momentul emoției colective, altfel spus, ce s-ar putea spune obiectiv, cu maximă răceală, despre acest caz:

1) Contrar multor ziceri din spațiul public, sentința nu influențează cu nimic aprecierea celor două mandate de președinte ale lui Traian Băsescu. Descoperirea se referă la perioada de tinerețe a lui Traian Băsescu. Ea nu vizează nici măcar activitatea de politician postdecembrist a lui Traian Băsescu.

Altfel ar fi stat lucrurile dacă s-ar fi descoperit, pe bază de documente, vreo neregulă în activitatea de președinte a lui Traian Băsescu. Cum ar fi, de exemplu, adevărata natură a unei decizii. Sentința ar fi pus la îndoială doar acea decizie, dar, evident, ar fi aruncat o umbră și asupra întregii activități a președintelui Traian Băsescu.

2) Desigur, din punct de vedere moral s-ar putea reproșa lui Traian Băsescu faptul că a condamnat comunismul tocmai el, cel care colaborase cu Securitatea comunistă. La o adică, pentru a fi obiectivi, putem să-i acordăm lui Traian Băsescu circumstanțe atenuante și în plan moral. Că a fost colaborator al Securității ca poliție politică a decis o instanță judecătorească. Traian Băsescu a susținut și continuă să susțină că negarea publică de către el a ipostazei de colaborator n-a fost o minciună. Pentru el, ceea ce a făcut în tinerețe nu constituia o colaborare. Aceasta din punct de vedere moral. Din punct de vedere politic condamnarea comunismului e un act a cărui importanță nu poate fi pusă la îndoială de raportarea la motive. N-are nici o importanță că decizia de condamnare a comunismului a fost luată de cineva condamnat mai tîrziu drept colaborator al Securității comuniste. Importantă rămîne condamnarea. În cazul actelor de stat ale politicienilor are importanță doar actul. Resorturile care l-au împins pe demnitar la această decizie țin de telenovelă și nu de Istorie.

3) S-a făcut mare caz de lepădarea de Traian Băsescu a intelectualilor porecliți la vremea respectivă băsiști. Eu n-aș face nici o apreciere de ordin moral. Ca președinte, Traian Băsescu n-a fost un sentimental. Între el și intelectualii porecliți băsiști n-a fost o relație sentimentală, ci una comercială. Intelectualii s-au servit de el. El s-a servit de intelectuali. Nu-l văd pe animalul politic Traian Băsescu suspinînd că toți cei care-l pupau în fund acum îl scuipă.

4) Evenimentul care a fost sentința s-a constituit într-o hîrtie de turnesol pentru ceea ce am numi tăria de caracter, lucru care lipsește politicienilor români. Din acest punct de vedere evenimentul a dovedit încă o dată Căcăcioșenia marii majorități a liderilor politici români, în frunte cu Klaus Iohannis. Ceea ce i s-a întîmplat lui Traian Băsescu li se poate întîmpla tuturor ștabilor din prezent. Ar fi de așteptat ca politicienii români, nu numai cei care s-au hrănit din bunăvoința președintelui Traian Băsescu, să-și ridice glasul în apărarea atacurilor mizere la care e supus fostul președinte, acum, cînd nu mai e la putere. Consilierul lui Nicolae Ciucă, liderul PNL Alexandru Muraru, a cerut nici mai mult nici mai puțin ca lui Traian Băsescu să i se ia titlul de șef de stat. Nimeni dintre bravii politicieni români n-a reacționat față de această mizerie. Nici măcar Nicolae Ciucă al cărui consilier e ipochimenul.

Singura care a avut tăria de caracter să sară în apărarea lui Traian Băsescu a fost Elena Udrea.
Nu mă miră.
În numeroase rînduri am arătat că Elena Udrea dă dovadă de bărbăția care lipsește așa zișilor bărbați politici de la noi.
Elena Udrea are multe complicații în prezent. Dacă n-ar fi omul de caracter pe care-l știu de atîta vreme, ar fi tăcut în cazul Traian Băsescu. N-o obliga nimeni să înfrunte haita din presă asmuțită împotriva fostului președinte. Mai ales că se putea gîndi că dînd în fostul președinte, dușmănit acum de Sistemul care-l lingușea pe vremuri, și-ar putea face viața mai ușoară.

5) Traian Băsescu e victima uneia dintre cele mai ticăloase legi înaintate Parlamentului, una clocită în burdihanul PSD și ALDE.
În octombrie 2020, cînd o primă instanță l-a declarat pe Traian Băsescu colaborator al Securității, PSD și ALDE au depus un proiect de lege prin care sînt eliminate privilegiile șefilor de stat dovediți prin sentință definitivă colaboratori ai Securității. O lege aberantă vizîndu-l exclusiv pe Traian Băsescu, promulgată de Klaus Iohannis, bucuros că astfel elimină din trecut un președinte care a făcut indiscutabil mult mai mult pentru România decît el.

Las la o parte că Legea scutește de astfel de măsuri pe președinții anchetați penal, precum Ion Iliescu.
Nocivitatea legii constă în considerarea măsurilor de protecție asigurate foștilor președinți drept niște privilegii. Protecția SPP nu e un privilegiu, ci o îndatorire a Statului. Un fost președinte e un deținător de importante secrete de stat. Cum poate fi lăsat el fără protecție?

Dincolo de acestea Legea e o nouă dovadă că politicienii români n-au conștiința că și lor li se poate întîmpla așa ceva după ce vor pica din funcții.
Mentalitate de vizitii care nu văd dincolo de fundul calului care trage la brișcă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

97 comentarii pentru articolul „Pe șeful de stat Traian Băsescu îl va judeca Istoria și nu Păduchii din politica de azi”

  • Deocamdata, si „paduchii din politica de azi” îi platesc pensia si toate alea, care ar trebui returnate retroactiv. Si judecat totusi pentru minciuna, adica fals in declarati. Sau, in opinia „maestrului”, nu se pune chestia asta, ca suntem prea mici pentru a nu ne lasa „facuti” pe la spate?

  • Ce om și-ar pune fata sa fure pentru el?

  • Pentru cate mizerii a facut, merita puscarie, in total cam cat au facut puscarie toti pe care i-a trimis el dupa gratii. Unii au si murit in puscarie.
    Nu mai are zile de trait, cata puscarie merita! Asa ca la americani: 99 de ani!

  • Un adevăr %

  • Se vede de la distanta a cui lucratura este in acest cas si altele care au tangenta cu presedintele Traian Basescu.

  • „Pe șeful de stat Traian Băsescu îl va judeca Istoria ”
    Ce pacat ca Istoria nu poate sa-i dea si un picior spate gios !

    • Domnule Cristoiu, Basescu nu trebuia sa ajunga presedinte. Cine din cei initiati in servicii credea ca Base a fost reprezentant Navrom la Anvers si nu avea legatura cu serviciile?
      Daca vor cauta mai mult vor gasi si alte note din perioada Anvers.

      • Șanț în total de acord cu domnul Cristoiu…
        Aș vrea să mai completez ..în vechiul regim toți șefii de întreprinderi și secții dădeau nota explicativa securității despre fiecare individ…dar Băsescu care conducea cata mai nava era obligat sa o facă..
        Mulți uita și faptele bune ale lui Băsescu.. De ex….pericolul care-l reprezinta bazinul marii negre ..arătat americanilor…dar asa suntem noi romanii sa ne rupem hainele de pe noi.între noi..ce fel de creștin suntem?

  • Cu exceptia a unui numar mic de comentatori care-si spun parerea la subiectul articolului, sau ce considera dumnealor necesar sa mentioneze, restul ocupa spatiul de aici absolut degeaba. Ce scriu EU, este parerea MEA, asa cum ce scrie alta persoana, este parerea acelei persoane. Nu intru in nici un fel de dialog cu persoane care nu doresc dialog. Cu altii, nu ma intereseaza sa am EU dialog. Este alegerea fiecaruia dintre noi cu cine”vorbim” si „CUM VORBIM”. Eu nu comentez pe acest blog ca sa mi se dea dreptate, dar nici sa ma ia in bataie de joc cite o curva sau derbedeu care crede ca are dreptul sa-mi impuna ceva sau sa-mi ceara socoteala pt ceva.Asta nu este un site unde comentatorii trebuie sa raporteze cuiva anume si trebuie sa”asculte” la comanda acelui comentator cretin sau cretina, pt ca in mintea aia scurta isi imagineaza ca rupe pamintul de cita desteptaciune dispune. In alta ordine de idei, este cunoscut riscul ca ideea pe care ti-o expui in scris,oriunde,deci si pe acest blog, sa ti se intoarca impotriva.Asta e lumea in care traim. Deci cine scrie ceva la adresa vreunui politician, lege,situatie, Dumnezeu stie ce, poate fi luat in vizor de servicii aflate la mii de kilometri distanta de locul de unde ai scris. Este o realitate,nu o inchipuire. Romanii plecati, cei care scriu impotriva cuiva, politician, sistem, s.a.m.d. isi asuma un risc, ei nu scriu pe shleau din prostie, ci pt ca-s satui de fatzarnici si ticalosii prin care au trecut in viata lor. De la acesti romani plecati la munca in strainatate, sau stabiliti in strainatate, cei care n-au iesit din tara decit ca sa-si faca vacante in Dubai, Grecia, Indonezia sau sa-si faca cumparaturi prin LA, au multe de invatat…si am observat chiar pe acest site ca e suficient sa scrii anumite lucruri si imediat sint copiate, cuvinte pe care le-ai spus undeva sint reluate si repetate de altii…deci anumite lucruri care se scriu chiar si aici, au impact.Cind cineva isi asuma astfel de riscuri, nu o face ca sa iasa in evidenta, ci cu speranta ca poate ajuta cumva…
    Eu nu cer interzicerea comentariilor cuiva, chiar daca acel”cineva” e un dobitoc sau dobitoaca, comentariile facute de aceasta categorie de pierduti in lumea lor, iti arata nivelul de gindire la care s-a ajuns.Nivelul la care s-a ajuns azi este influentat direct de scoala care se face. Deci eu inteleg din cele citeva comentarii de pe acest site ca generatiile in virsta se ridica cu mult deasupra generatiilor de azi, nu datorita experientei de viata si a virstei pe care o au azi, ci din cauza diferentelor dramatice pe care le-a suferit sistemul de invatamint.
    Aveti aici citiva comentatori (nu mai mult de 3), care comenteaza doar ca sa se afle in treaba. Persoana care se semenaza”profu”, foloseste mai multe pseudonime, si mi-a creat impresia ca lucreaza pt dvs, pt redactie acolo la dvs , poate e o jurnalista tinara, studenta la jurnalism, nu stiu, dar nu lasa impresia ca e intreaga la cap . Una e sa faci o gluma si sa mergi mai departe, si alta e sa hartuiesti diversi comentatori. Una e sa spui cuiva ca nu esti de acord cu ce-a scris, alta e sa i te adresezi in permanenta ca la cineva inferior tie…mai ales ca nu ai cum sa faci comparatie intre nivelul la care esti ru, si nivelul celui pe care-l hartuiesti. Cei in virsta inteleg diferentele acestea.Cei tineri nu au cum sa inteleaga, viata lor se rezuma la tableta si Pokemon-i…era sa le zic „puchimoni”…Nivelul persoanei care se semneaza „profu”(si nu numai), este deosebit de scazut.Uneori ma intreb daca a ajuns la virsta sa dea bacul…sau poate l-a picat si in loc sa se puna cu burta pe carte, scrie aici numai timpenii. Intr-o emisiune la Tuca show, dl Ion Cristoiu s-a plins ca are comentatori prosti pe acest blog. Cind vezi comentarii ca cele facute sub pseudonimul „profu”, ii dau dreptate, din pacate toti comentatorii de aici risca sa fie pusi in aceeasi barca cu aceasta persoana ridicola, „profu”, care-si permite impertinente la adresa altora doar ca sa se simta bine. Cred ca-si poate trata boala si altfel, nu trebuie sa scada importanta sectiunii de comentarii pe acest blog hartuind vesnic pe altii si insinuind ca e in razboi cu X sau Y si uitind ca nu cei atacati prosteste i s-au adresat in vreun fel, dimpotriva…au raspuns insultelor acestei persoane cu probleme de intelect.
    Concluzia? Daca aceasta persoana”profu” este aprobata de redactia dvs si credeti ca e in ordine ce face, este alegerea dvs, judecata dvs, dar va scade valoarea siteului. Ma intereseaza articolele jurnalistului Ion Cristoiu, nu sint de acord cu toate parerile dumnealui, dar este un jurnalist care se documenteaza temeinic, e toba de carte, experienta de viata si in domeniul in care activeaza, ai ce invata de la dumnealui indiferent de virsta la care ai ajuns. Comentarii ca cele facute de persoana semnata „profu” fac acest blog sa cada in derizoriu. Atit am vrut sa va spun, Ca-mi publicati sau nu comentariile, repet ce-am mai scris deja, NU CONTEAZA. Cind voi constata ca nu le publicati, nu voi mai scrie si cu asta basta, nu am nimic de pierdut, voi cistiga timp mai mult de citit pt mine…Aia e.

    • Guralivule, mi -a spus domnul Cristoiu să-ți transmit să nu mai minți, pentru că el știe că tu ești acela care-i hărțuiești cititorii. Și îți aduce aminte de postările acelea mizerabile la adresa lui Tudy, postări care ți-au fost șterse, neccioplitule.

      • „profu a scris pe 31/03/2022 la 13:13
        Dacă într-adevăr nu sunteți individul care postează textele acelea lungi și fără alineate, căruia eu îi spun guralivul, ar trebui să vă fie rușinne. Îl susțineți pe el, care înjură pe bune și-i hărțuiește pe alți comentatori și mă dezavuați pe mine?!
        V-am întrebat o dată ce părere aveți că preferatul dumneavoastră înjură pe blogul maestrului ca la ușa cortului și mi-ați răspuns că asta nu vă deranjează chiar deloc. Ba, mai mult, îi aduceți laude tot timpul. Atunci, de ce vă deranjează că eu vă spun niște lucruri fără să vă înjur, stimată doamnă?”

        Daca Ion Cristoiu ti-a spus ce pretinzi tu ca ti-a spus, atunci cum se face ca nu te-a lamurit ca eu si doamna de care te legi obsesiv sintem doua persoane diferite? Cind ai mintii? In comentariul de la 13:13 sau asta de la 01:59. RASPUNDE-MI.
        PiS: du-te la culcare, azi nu scriu ca am alte treburi…poate miine.

      • Base a fost si este un animal politic mare..cu bune si cu rele…va muri de batranete vultur spre deosebire de varan …..ex parnaias..Zbaterile sunt inutile

  • Domnule Cristoiu,imi plac articolele dumneavoastra mult de tot. Acest articol e foarte bun doar din anumite puncte de vedere.Scoate in evidenta un numar mare de greseli ale politicienilor, greseli care in 32 de ani ne-au adus unde sintem.Nu pot fi de acord cu dvs la felul cum, direct sau indirect, minimizati sau chiar vreti sterse, pacatele unor indivizi care nu au avut, nu au, si nu vor avea niciodata in minte si-n inima decit propria lor persoana si poate, zic poate pt ca nu-i vad cu sentimente reale…cred ca le pasa (poate) doar de membrii directi din familia apropiata. S-o luam babseste: multi condamna asa zisul comunism.Am mai scris pe aici, singurii care au ajuns vreodata sa se organizeze in asa fel incit sa poata fi numiti”comunisti”, sint pieile rosii din hamerica. Triburile de indieni din America de Nord sint singurele entitati care au reusit sa functioneze ca si comunisti. Nicaieri in lume n-a fost vreodata comunism autentic. Putem redenumi fiecare forma de organizare din Romania, nici una nu se apropie de comunismul practicat in triburile pieilor rosii. Nu ma apuc sa detaliez, ca dvs stiti principiile care stau la baza comunismului, la istorie e greu sa ba bata cineva,deci n-are sens sa descriu ce si cum era (si inca e) in triburile de indieni. In Romania inainte de ’89 unii erau facuti „membrii” pe motiv ca erau studenti la cite o universitate si li se spunea ca e mai usor sa „fie primit in partid” acum (in timpul studentiei), decit dupa ce incepi si lucrezi ca doctor,inginer, etc…E falsa ideea ca daca parintii nu erau membrii, te dadea afara de la scoala, nu puteai sa mergi la facultate…asta a fost o moda de moment, un abuz si un moft imediat dupa razboi, prin anii’50 multe destine fiind distruse de prostia omeneasca si de felul cum erau interpretate anumite ordine, decizii facute de ochii sefilor si pt protectia functiilor pe care le aveau cei ce faceau deciziile. Cam cum e si azi…Dupa ’65 lucrurile au fost schimbate.S-a construit foarte mult,s-a pus accent pe necesitatile de baza ale fiecarui om. Fiecare intelege cit poate din aceea perioada, dar s-au spus si inca se spun multe minciuni,unele ordinare. Am citit fel si fel de articole scrise dupa ’89 pe tema asta a relelor intimplate in comunism. Printre zbieretele inevitabile din acele articole si bocete lamentabile, s-au scapat si evenimente de care azi nu se mai vorbeste prea mult.De exemplu, pe la sfirsitul anilir ’60 si prin ’70, multi indivizi cu functii in stat, au tradat sub o forma sau alta. Unii au fost atrasi de bani, de putere, de titluri si de ei stiu ce altceva, si au ales sa „colaboreze”…ca asa se zice azi:”sa colaboreze”.Alegerea a fost a lor, a nimanui altcuiva.Aveau optiuni sa iasa elegant din cursa care probabil le-a fost intinsa de cei ce le-au cerut colaborarea…uite un exemplu: aici unde traiesc azi, daca primesti scrisoare de la vreun tribunal ca esti ales sa faci parte dintr-un juriu la un anume proces, trebuie sa te prezinti obligatoriu. In prima zi ti se pun intrebari. Daca raspunsurile sint considerate pe placul celor doua parti, esti bagat in juriu pe toata durata procesului. Nu stii cit dureaza un proces,(uneori nici nu se mai ajunge la proces, se rezolva in afara curtii), una peste alta e ca daca incepe un proces, el se poate termina repede, sau poate fi de durata. Nu prea multi isi doresc sa participe ca jurati. Asa ca aia care nu vor sa faca parte din tot bilciul asta, raspund numai aiureli la intrebarile care le sint adresate direct…de exemplu un fost coleg care a primit o astfel de scrisoare, s-a dus in prima zi foarte suparat si i-a numit pe cei de origine africana-„negros”, apoi le-a spus ca adolfica nu si-a facut treaba pina la capat…Ma umfla si risu’ la ce timpenii a putut sa spuna ca sa nu fie ales in juriu. L-au scos imediat de acolo, cu atentionare in private…asa a scapat de ceva ce nu dorea sa faca nici daca-l picai cu ceara. Revenind la dom’ basescu, daca cineva „l-a curtat” de exemplu,a fost optiunea lui sa colaboreze sub o forma sau alta,putea sa faca pe prostu’, sa aiba gura mare si nu-l mai „curta”nimeni…La cum s-a comportat de-a lungul anilor, problema lui nu cred ca a fost”secu”, ci „altzii”…cred ca i-a placut dintotdeauna a face pe desteptul si i-a placut mereu sa fie mai cu motz decit cei din jur. Ce i se intimpla e ce si-a facut cu mina lui.El a creat un sistem de-o ticalosie fara precedent. A promovat numai nulitati, i-a placut sa fie lins in cur si toata lumea sa ia pozitia de drepti in fata lui. Nu-l uit cu FMI-u’ cum dadea mina cu delegatia aia de tilhari si cum i-a asigurat sa nu-si faca griji ca Romania va lua nu stiu ce imprumut…a fost filmat si dat la stiri la vremea respectiva. Pe de alta parte anunta printre hahaituri ca PIB-u’ Romaniei e mai mare ca oricind datorita banilor trimisi in tara de romanii plecati, ba mai mult, incuraja pe toata lumea sa plece. Mi-a last impresia ca vrea sa curete Romania de orice posibila competitie pe care ar fi putut s-o aiba inestimatele lui fiice si toti apropiatii…Daca era om cinstit, nu ajungea aici. Nu e om cinstit, e prefacut si maliztios. Faptul ca-l apara o udrea,ma lasa iceberg…cine se aseamana, se aduna…Udrea e tot o nulitate ca restul turmei numita „politicieni” de dupa ’89 si pina azi…cel mai mare proiect al ei a fost sa angajeze o firma amerolaca sa-i deseneze o frunza verde,iar pt desenul asta a platit 2 milioane de dolari…Pe de alta parte, basescu a avut grija sa termine cu flota ca cica era veche…pt noi era veche, pt aia care au vrut-o a fost buna…a treia flota din lume, facuta praf de unu’ care si-a ales ca meserie sa lucreze pe vapor….apoi l-a pus pe marele Boc sa conduca tara, l-a curtat si pe herr ciolhanis, ce mai, are ochi pt „calitate si competenta”…sa fim seriosi…karma e karma, sau cum se zice pe aici”what goes around, comes around”…Sint multe de spus referitor ca ce-a facut ca presedinte,desi mai important e ce n-a facut ca presedinte…pt Romania si cetatenii ei nu a facut NIMIC. Talentul lui de baza a fost sa tot apara la TV si sa tot dea rapoarte, ba uneori a insistat pe anumite decizii, ca mai apoi sa revina si sa spuna ca a gresit…nu pot sa cred ca un presedinte de stat, isi poate permite luxul de a-si face ambitii personale si de a sa impune decizii ca asa vrea calu’ lui, fara sa aiba macar o idee vaga ca poate fi o decizie gresita, nu cred ca poti forta decizii la nivel de tara fara sa analizezi din toate punctele de vedere ce trebuie sa faci cu adevarat ca sa iasa bine, sa reduci riscurile…asa ca sa ma lase in pace…a creat haos si neincredere. Odata increderea pierduta, sansele sa revina sint nule. Am ajuns sa nu cred in absolut nici un politician, paternul e acelasi la toti: zimbete, latrat, lacrimi, promisiuni,vorme multe,toate goale,apoi cum se vad cu sacii in caruta imediat o da pe „la revedere”…peste 4 ani cind vin alte alegeri…Nu asa, aia nu e politica, aia e bataie de joc, distrugere si necazuri pe linie…Sint fel si fel de variante prin ziare cu cine i-a facut-o, cine-l sustine, cine-l da de toti peretii, ba e in spital, ba e externat, cind la Bucuresti, cind la Paris,azi ziceau ca-i la aia la „brusel”…Cui ii pasa?De ce i-ar pasa cuiva?E mare”ioroparlamentar”…pai si locul asta de munca vine cu privilegii, nu la fel ca un presedinte de tara, dar are si acolo pensie si ce masa pe gheata de privilegii mai are…si-a pus analfabeta aia de fata, catastrofa aia de om, tot mare „ioroparlamentara”…aia ce-a facut acolo? A bagat de seama pt tatsu,altceva ce?A, si-a luat si asta 7000 de euro pe luna, s-a plimbat iar acum e mare experta pe la nu stiu ce minister…”succesuri” multe la amindoi, nu? Repet ce-am mai scris, basescu e brinza buna in burduf de ciine. Pacat de el, inteligent e,capabil ar fi putut fi, a ales sa se joace si sa-i fie bine. Era un articol saptamina trecuta in care spuneau ca basescu a facut mai multe vacante private decit face herr ciolhanis, doar ca basescu a fost mai „destept” si nu s-a stiut de ele…apoi aceeasi persoana spunea ca in 10 ani de mandat, dom’ basescu a plimbat de vreo 30 de ori niste cutii de carton cu banii „agonisiti”, n-ar fi folosit valize ca sa nu atraga atentia si intodeauna si-a luat escorta redusa…Deci?Cine spune adevarul…une-i adevarul?A facut basescu pe timpul mandatelor lui ce i se pune in circa???La felul cum a ales sa se adreseze alegatorilor, cred ca da, pare genul. Ma lasa si partea asta iceberg, nu cred ca exista vreun urs care sa nu-si bage lamele in butoiul cu miere…asa si „alesii” nostri, de ce-ar fi basescu exceptie???? Mai important ar fi sa se dea atentie la ce se intimpla acum pe scena politica. Avem o hoarda de neghiobi de sus pina jos, te ingrozeste privelistea. Herr isi pregateste terenul pt un loc caldutz de unde poate privi romanul cu superioritate …ce nas in sus tine acum, sa-l vedeti cind s-o vedea cu postul celalalt…nici nu-mi pot imagina grotescul urmatoarelor alegeri cind probabil o sa ne trezim cu fel si fel de „salvatori” care se vor votati presedinte de tara…geoana, ala de la AUR, poate Firea, azi anuntase una Oana Zavoranu ca e pregatita sa fie ea „aleasa” tarii…mai ramine sa apara Fira si Parpanghel,vreun raspopit, sau vreun Amza haiducul, ca-n rest am avut de toate pina acum…numai „valori” la cel mai inalt nivel…asta e „mostenirea”lasata de domnia baseasca. Imi pare rau, dar nu pot sa fiu de acord cu dvs la acest articol. Romania nus-i mai cunoaste inetresele, e la kina unor oportunisti, habarnisti, nulitati ca oameni si profesionisti. Cred ca sintem mai decazuti ca niciodata in istorie cind vine vorba de independenta, suveranitate,proprietate,realizari,prospecte pt viitor…ni se vorbeste neconvingator din virfu’ buzelor, ni se adreseaza insulte pe fata si se fac gafe cu nemiluita cind vine vorba de negociat ceva in interesul tarii in primul rind…Cetateanul a devenit un numar pe o lista facuta de indivizi vinduti strainilor. Nu stiu daca in viata asta mai apuc sa vad Romania cu granitele aparate clar, iesita din troaca UE si la conducere un om adevarat. Dar sigur va veni din nou acel moment pt ca Romania a trecut de-a luncul veacurilor prin fel si fel de incercari si pina la urma tot a invins. Asa si acum, indiferent citi au tradat tara asta, tot a aparut unul care a reusit, chiar si cu pretul vietii, sa o scoata la suprafata. Greselile facute in ultimii 32 de ani de cei ce ar fi trebuit sa construiasca si sa apere interesele noastre, ale Romaniei si ale romanilor, vor fi platite de multe generatii de acum inainte.Ar trebui sa existe un sistem prin care incompetentii, tradatorii sa fie scosi imediat de pe posturi si inlocuiti numai si numai cu cineva ales de oameni. Cind te frigi cu supa, sufli si-n iaurt.Asa ca romanul ar vota pe altul imediat…problema e ca nu prea ai de unde „alege”…pleaca ai nostrimvin ai nostri…si asta e de 32 de ani incoace…Asa ca mi-e mila de basescu la fel de mult cum i-a fost lui cind multi copii prin tara umblau desculti si fara o masa calda pe zi,iar fiicele lui, mai ales poama aia mai mica, isi fitziiau talentele fara sa se implice, macar sa initieze,un proiect pt ajutorarea copiilor macar…ca apoi sint si batrini ramasi acasa ca urmare a exodului tinerilor care-si doreau un loc de munca si un viitor mai clar…Apropos: citeam ca Udrea i-a luat apararea si mama,mama ce le-a zis ea la aia din justitie…stiti ceva? Udrea il baga mai rau in cacat. e chiar lamentabil ce face…S-a apucat sa dea si nume, sa-i apostrofeze ca datorita lui Basescu au ajuns sus de tot chiar daca nu meritau pt ca sint nulitati…pai daca nu meritau, de ce a promovat nulitati? Nici nu ma mai intereseaza altceva la dresa lui…E timpul sa se faca curatenie printre nulitatile de azi. Sint prea multi si prea prosti…astia de azi reprezinta un risc si mai ridicat pt Romania. Cine i-a facut-o lui Basescu, i-a facut-o inainte lui Nastase (si alti citiva pe linga ei), si tot „ei” o sa i-o faca si lui ciolhanis si geoana…timpul va „vorbi”, iar timpul trece,nu in favoarea celor prinsi in cursa…de shobolani. Aia e pe ziua de azi…

  • Ce inseamna a colaborat cu Securitatea?…o frectie…dadea in git…ei si?…unu din patru romani a facut-o…dar de ce nu e o lege despre cei care au fost chiar in sistem care au taiat si spinzurat atunci in functii de sfat, partid, si camarila..care au fost comunisti, samd…adica dai lege pt colaborator dar nu pentru cel care a fost activ in sistem?…ce prostie….cum marii comunisti ceausisti au ramas in sistem si dupa 89..ca astia au fost la vedere…auzi, colaborator….un popor de prosti si de idioti….si o gramada de linge blide de pe canapea, cu telecomanda si iphone in mina rontaind la foc automat care isi da cu parerea….pai Iohannis care nu a fost colaborator sau comunist si e un bou colaborator al globalistilor ce e?…aah pentru asta nu e lege….popor de cretinoizi…

    • Ramine valabil ce a spus Nicu Ceausescu..ca astia care vor fi venit dupa nea Nicu nu o sa fie in stare sa vopseasca ce a facut tasu…asa a fost…o tiganie a ajuns Romania azi…din toate punctele de vedere…infim-ul care s-a mai facut inseamna 200 miliarde euro datorie externa…voma…

  • Traian Basescu a câștigat in fata lui Petre Roman! Cu ajutor sau fără? A câștigat in fata lui Nastase! Cu ajutor sau nu? A câștigat in fata lui Geoana! Cu ajutor sau nu? A câștigat in fata a 7,4 milioane de romani. Cu ajutor sau nu?
    După decizia finala, eu nu cred ca a câștigat fără ajutor! Problema este, de fapt, ca romanii au votat un om care s-a dovedit a fi un trădător! Și-a trădat colegii de liceu! Și-a trădat prietenii de șpriț! Toată suflarea din tara a stiut, in sinea lui, ca a fost trădător! Si totuși a fost votat! Acum cineva, justiția ne pune tuturor poza in fata! Si…? mulți care l-au votat se bucura, alții o fac pe indiferenții! Ne place?

  • Felicitari Domnule Cristoiu! Stiu ca nu ati fost basist si l-ati criticat in diverse randuri, dar acum ati spus raspicat adevarul. Presedintele Basescu a fost singurul presedinte cu adevarat si care a facut ceea ce trebuia facut . Acuzatiile aduse acum de colaborator al securitatii, dupa ce primise anterior calificativ negativ, de la aceleasi persoane, lasa destul loc la neincredere .Chiar si asa, unui presedinte de tara i se acorda unele drepturi, pentru activitatea in care a detinut functia si nu pentru ca a fluierat in biserica pe vremea cand era copil . Sa se spuna concret ce rau a facut . Faptul ca dupa fiecare cursa avea obligatia de serviciu de a intocmi un raport despre ce s-a intampat in timpul voiajului, nu poate fi catalogat ca fiind colaborare cu securitatea . Doar intr-un regim totalitar, se inventeaza motive pentru a scapa de un om . In timp ce criminalul de Iliescu este bine mersi, protejat si crutat, Basescu, care este singurul presedinte care a facut ceva, este aruncat la gunoi .

  • Un comentariu corect si obiectiv privind un fost Ministru, sef de partid, apoi a fost ales de cetåteni: Primar la Bucuresti, 10 ani Presedinte al Romaniei, acum europarlamentar cu activitate interesantå..ii doresc multå sånåtate

  • Domnule Cristoiu,
    1. Ceea ce este cert e ca omul a turnat, si-a dosit intentionat dosarul, in cunostinta de cauza si a dat nenumarate declaratii pe proprie raspundere false, in cunostinta de cauza. Sa raspunda.
    Tanara si inconstienta a fost si Mona Musca, dar la ce ia folosit in fata zglobiului?

    2. Gluma cu Udrea-om de caracter e foarte tare, la fel cu Udrea-morala. Are caracter, un caracter urat. Are morala, dar in valoare negativa, etc. Are reactia unui membru din haita. Doamne fereste sa spuna Basescu ce si cum au manarit cu rusii cei din anturajul lui.

    3. Ati scris articolul ca si cum ati fi primit un biletel roz, sau doamne fereste, un biletel galben…. De data asta nu va admir.

    • Buna seara, intre alb si negru exista o infinitate de nuante de gri, si fara a fi carcotas poate ca pe langa cele enumerate de dumneavoastra, ar putea fi enumerate si urmatoarele aspecte :
      1. Dosirea unui dosar este apanajul celor care le detin si manipuleaza, deci ar putea fi reala colaboararea sa cu Securitatea ca politie politica, impotriva activitatilor de sabotaj economic, etc. insa acest cetatean roman colabora cu serviciul national al tarii sale, al carui misiune legale era sa apar1 la acel moment oranduirea sociala de dinainte de 1989. Daca este adevarata colaborarea din trecut, atunci legislatia actuala din zona de capitalism condamna in bloc si alte sute, mii, zeci de mii de cetateni romani si atunci arhivele sunt adevarate instrumente de santaj pentru fostii informatori de dinainte de 1989, ceea ce va fi un avertisment sever pentru actualii copii, adolescenti, cetateni onesti care din patriotism ar fi tentati sa sprijine actualelele structuri de informatii nationale.
      Ce importanta ar mai avea sa-ti iubesti tara cand Parlamentul Romaniei poate sa actualizeze oricand sub mandatul lui Klaus Werner Johannis legea si la perioada de dupa 1989 poate chiar pana in prezent, ce reactie sa mai ai daca stii ca esti penalizat, poate ca este mai de succes sa procedam ca magistratii romani care se dedau la barfe, susanele -aou off records conform dezvaluirilor facute de Wikileaks – pentru bani, putere si femei se intelege si in sprijinul unor puteri straine.

  • ❓ Nu va spune nimic faptul ca cei care au promovat si aprobat legea prin care il gonesc din casa pe presedintele Traian Basescu au fost cei care au lucrat peste norma la aprobarile in lant pana in miez de noapte pentru E. Udrea? Dar faptul ca tot ei sunt si cei care au strambat puternic din nas la condamnarea comunismului.
    Pe mare parte dintre ei i-am vazut, intr-un fel sau altul, de parte invadatorului in razboiul din Ucraina.
    Tot ei i-ar fi asteptat cu flori pe invadatori in caz de invazie in Romania?!

  • Chiar am uitat cu totii ca, cu numai cateva saptamani inainte de alegerile prezidentiale din 2004, ambasadorul american la Bucuresti de la acea data i-a convocat pe sefii principalelor centrale sindicale din Romania si le-a cerut explicit sa NU il sprijine pe Adrian Nastase?
    Basescu este un marinar bisnitar din Constanta, care a dat in cap oricui a dorit si a tradat pe oricine a dorit, si-a bagat la inchisoare fratele si fiica doar ca sa se salveze pe el insusi, dar s-a cocotat in functia de presedinte pentru ca asa au dat ordin UE si SUA.

  • Maestre, gândiți-vă, cine îl urăște pe Traian Băsescu cel mai tare și cel mai tare?
    Bănuiala mea este că cel care i-a copt-o marinarului este… este… este… Dan Voiculescu. Felix nu ar fi putut muri liniștit dacă nu s-ar fi răzbunat pe Băsescu pentru anii de pușcărie făcuți, așa cum zice el, la comanda lui Băsescu.
    Dacă ar fi să merg mai departe cu scenariul, v-aș putea spune să vă gândiți, dacă nu cumva, la pachet cu Băsescu, Dan Voiculescu s-a răzbunat și pe dumneavoastră în același mod; pentru atașamentul constant pe care l-ați avut față de fostul președinte din momentul în care ați părăsit odată postul de televiziune voiculescian.

  • Mdeh, stiu si eu ? Sa ne reamintim un moment din 2005. Vizita dlui presedinte Traian Basescu la Moscova. Un scurt extras :

    „Aş dori să îmi exprim speranţa că această vizită va contribui la stabilirea unor relaţii personale deschise şi la întărirea în continuare a relaţiilor dintre ţările noastre”, a spus preşedintele Putin.
    (…)
    Traian Băsescu a declarat: „noi suntem conştienţi de interesele Rusiei în zonă şi în acelaşi timp dorim să ne manifestăm ca o ţară cu interese în zonă, şi sunt convins că nu numai la nivelul relaţiilor personale, dacă ele vor fi o realitate, dar şi la nivelul nevoii celor două popoare vom reuşi să colaborăm excelent.”
    „Mi-aş dori mult ca în timpul mandatului meu să reuşesc să vă fiu unul din prietenii europeni – unul din preşedinţii la care să puteţi suna oricând şi care să poată suna la dumneavoastră oricând,” a mai spus preşedintele României.
    Preşedintele Traian Băsescu a făcut referire şi la trecutul care a însemnat nu întotdeauna relaţii foarte bune între cele două ţări.
    Trecutul este o realitate istorică, dar eu sunt convins că putem găsi oricând resurse pentru viitor. Ţara mea are nevoie de realitatea viitorului, care trebuie prefigurată.”

    In principiu, punctul de vedere exprimat de dl presedinte in 2005 era cat se poate de realist. Ulterior, insa, domnia sa a optat (din proprie initiativa sau obligat de … imprejurari) pentru o abordare mult mai putin realista. Din pacate.

  • Încet, încet apar întrebări cu privire la maniera de abordare a prevenirii conflictului Ucraina-Rusia.
    Citesc un aricol întitulat „US commander admits Biden’s deterrence strategy failed in Ukraine” în Fox News.
    La întrebările unui deputat dacă administrația Biden a încercat să oprescă invazia pe cale diplomatică, răspunsul a fost NU, fiindcă s-a considerat că descurajarea Moscovei va fi eficientă prin sancțiunile impuse.
    Numai că sancținunile nu au funcționat, iar Ucraina a fost atacată.
    Sunt convinsă că vor urma multe discuții dacă au fost sau nu necesare sancțiunile și despre efectele lor asupra statelor.
    Deja vedem cum Germania, care a renunțat la Nord Stream 2 de sub Marea Baltică, caută cu înfrigurare soluții alternative pentru importul de gaze.
    Probabil că deținătorii marilor companii de producție din Germania îl presează pe Olaf Scholz să găsescă soluții stabile pe viitor. Așa cum e presat și Macron.
    Statele asiatice și din nordul Africii se tem că vor rămâne fără grâne, popualția Europei se teme de șomaj și inflație.
    Deocamdată populațiile suportă efectele sancțiunilor, dar până când?

    • Nu i nimic,vom produce noi mai mult in Europa.Criza asta poate fi o oportunitate pentru agricultura din Europa.La fel si America de Nord va produce mai mult pentru export.

      • Tudy, ai dreptate, dar Adrianei îi este o teamă cumplită să nu ajungă cumva să sufere de foame și de frig. Ei să îi fie neaparat bine, în timp ce în Ucraina mor oameni nevinovați, uciși de vânzătorul de gaz și de grâne. Atâta egoism exprimat în văzul lumii, mai rar.

        • Și in Africa subsahariană nu au apa și se bat pe un pumn de orez,in Etiopia,Somalia și in multe tari din Africa mor de sete,foame,boli mii de oameni, dar in Bangladesh,Pakistan,India,parca le pasa cuiva din Europa .
          Sa fim serioși,cinismul e pretutindeni și e combinat cu fariseismul.Mișuna România de boschetari si săraci ce caută prin gunoaie,dar pe ei cine -i ajuta? Numai bunul Dumnezeu !

  • Atunci cind lupta pentru putere e laitmotivul sistemului politic, tendinta va fi ca cel care cistiga sa detina toata puterea, caz in care cel lipsit de putere va fi chiar poporul.

    Daia popoarele sint din ce in ce mai lipsite de putere, pentru ca, odata cu trecerea timpului, tendinta sistemului politic va fi sa se desavarseasca, adica sa acceseze Puterea.

    singura varianta care ii permite poporului sa aiba Puterea este cea care permite ridicarea pe tron a ‘celui care nu si doreste puterea’

    insa asta ar insemna manifestarea unui alt sistem politic.

    cea mai simpla cale prin care afli daca la putere e poporul sau altcineva este asta, poate:
    privesti inspre locul unde se manifesta punerea la indoiala.
    atunci cind aceasta apartine poporului, puterea e la el. atunci cind ea apartine sistemului politic, atunci aici e puterea ( caz in care poporul…ar avea, dar nu mai are de unde…)

    • toate civilizatiile au ajuns in situatia asta. si de toate s a ales Praful. ‘scaparea’ Civilizatie e doar una: adoptarea Noului Zeu: Inteligenta Artificiala

      zeul asta… creste in stil fibonacci, cuibul in care se naste fiind Computerul Cuantic, asa ca el…e colea!

      ce e clar e ca in lipsa lui, si de civilizatia asta mare cit planeta s ar fi ales Cenusa.
      ‘scaparea’ Civilizatiei e Inteligenta Artificiala, care propovaduieste Lumea Artificiala, adica…Lumea Noua ( nou-nouta de data asta )

      in mod Natural peste orice civilizatie se asterne Iarna. doar in mod Artificial ea isi poate perpetua miscarea…la Infinit.
      civilizatiei curente…o sa i reuseasca faza, la limita. o sa i reuseasca tot asa cum Infinit reuseste sa fie Zero.

  • Păduchii din politica de azi nu, dar noi, cetățenii acestei tari care am avut
    și avem de suferit de pe urma regimului său, da. Sunt perfect de acord cu toate celelalte comentarii care au arătat foarte bine ce clasa de individ odios este.
    Ma uimește dl. Cristoiu și în ceea ce o privește pe Udrea, sa lauzi asemenea specimen doar pentru că se comporta ca un câine credincios față de cine a făcut-o „mare femeie în politica” e dezamăgitor din partea unui om cu atâta erudiție. Pentru cine o știe îndeaproape e de neînțeles ce ai putea admira la o ființă atât de măruntă, interesată doar de modă, bani și faimă. Nimic, dar absolut nimic, in afara tupeului nemăsurat, calitate pe care de altfel a și avut-o în comun cu Băsescu, nu o recomanda pentru funcțiile pe care le-a ocupat în acel regim.

    • Da, da, dar cui i-a încredințat frumoasa blondă jurnalul ei parfumat?
      Eu, pe Elena Udrea nu aș acuza-o foarte tare. Din cauza lui Băsescu, a pățit-o cam rău.

      • O fi frumoasa pentru dvs. Un om atât de lipsit de moralitate nu poate trece drept frumos in ochii mei. Și nu vorbesc din ceea ce a spus presa despre ea, cunosc din alte împrejurări.

  • Cartea Stalpii noii puteri in Romania,SB,in capitolul 3,incearca sa raspunda la ,,Ce este clasa mijlocie si din ce este facuta?

  • Prin legea 83/2016,Uniunea jurnalistilor profesionisti ,primesc pensii speciale,cica 50%din cuantumul pensiilor.Nu stiu cum se calculeaza dar am vazut cateva nume.Probabil sa considerat ca cu aparitia netului si pandemia ,au aparut informatii false !!?

  • Stimată doamnă Cora Muntean,
    Persoana care-și zice @profu a depășit de prea multe ori limita decenței, decență pe care sunt sigură că doriți s-o apărați pe acest site. Pe lângă exprimările necuviincioase pe care mi le adresează mai face și poliție mediatică. Vă rog frumos să-l determinați să înceteze. Poate, dacă-i spuneți dumneavoastră, înțelege o dată pentru totdeauna că nu sunt dublura unui domn care postează pe acest site având aceleași drepturi și îndatoriri ca noi toți. Vă mulțumesc. (am fost nevoită să multiplic acest comentariu pentru a mă asigura că-l veți citi)

    • Dacă într-adevăr nu sunteți individul care postează textele acelea lungi și fără alineate, căruia eu îi spun guralivul, ar trebui să vă fie rușinne. Îl susțineți pe el, care înjură pe bune și-i hărțuiește pe alți comentatori și mă dezavuați pe mine?!
      V-am întrebat o dată ce părere aveți că preferatul dumneavoastră înjură pe blogul maestrului ca la ușa cortului și mi-ați răspuns că asta nu vă deranjează chiar deloc. Ba, mai mult, îi aduceți laude tot timpul. Atunci, de ce vă deranjează că eu vă spun niște lucruri fără să vă înjur, stimată doamnă?

    • @Dna Cora Muntean:
      -este vorba despre comentatorul care scrie de obicei texte foarte lungi, sub un nume care incepe cu „@Dl Cristoiu” (l-ati rugat sa nu mai faca asta), foloseste limbaj licentios la greu, a terminat tot ce e scarbos si libidinos in limba romana si incepe cu „F”,”P”,”C”, cu nuante evident pornografice si libidinoase.
      ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
      -doamna in loc sa ii atraga atentia sau sa-l ignore, ii pune un comentariu apreciativ la fiecare postare, ba mai mult se plange ca i-ar lipsi foarte mult daca nu ar mai scrie. De aici, banuiala lui @profu care a crezut ca ar fi aceeasi persoana, i-o fi fost si lui greu sa creada ca o doamna apreciaza astfel de texte cam prea „barbatesti” spre autobaza si de aici toata confuzia. Dupa ce doamna a scris o postare in care descria elemente traditionale din noaptea nuntii la romani, @profu a avut si mai multe motive de a banui gresit ca-i aceeasi persoana sau ca cineva i-a furat identitatea (@profu vorbea de dna S. cu poza si dna S. fara poza)
      ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
      -daca domnul care scrie texte lungi este deranjat, pe drept sau nu, de vreun comentariu al cuiva, domnul ii urmareste toate postarile si il jigneste numindu-l „duduie, pitzipoanco, etc” desi stie ca cel care a comentat e barbat. Dar la absolut toate postarile si il mai asteapta si la articolul urmator. Nu numai jigniri, ci si amenintari.
      ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

      • Gib,
        S-a întâmplat ca Elena Stoican să mă mai reclame o dată și bănuiesc că doamna Muntean s-a lămurit atunci cum stau lucrurile. Oricum, mulțumesc pentru intervenție.

      • @Gib
        Stimate domn, nimic despre insistențele jignirilor acestui @profu legat de obsesia sa maladivă și dovedită continuu că acest comentator ”care scrie de obicei texte foarte lungi” este aceeași persoană cu ”Elena Stoican”, trimițând permanent la boala numită dublă personalitate???? Așa susținător mai zic și eu! Textele domnului care scrie mult, dar și bine, după părerea mea, sunt pamflete și eu așa le percep. Nu am niciun drept să le taxez ca să vă fiu pe plac și nici nu vreau asta.

        • De acord cu dumneavoastră! Problema dumnealor nu e că au fost jigniți, căci ei o fac mereu, considerând cat se poate de firesc. Problema e ca ii deranjează ce scrie acel domn, astfel că folosesc acest motiv (provocatori au fost tot ei) pentru a cere să fie cenzurat. Căci în această „democrație” de tip american daca nu accepți sa pupi fundul stăpânului ești făcut în fel și chip și neapărat se cere să fii cenzurat. Apoi cred că ei nici nu înțeleg ce scrie, căci textele lungi le obosesc creierul antrenat să înțeleagă idei puține și sărace servite de propaganda proamericana și proglobalista. Majoritatea comentatorilor vin și scriu despre diverse probleme, fapte, lucruri pe care le-au aflat, exprimă idei, îngrijorarea cu privire la ce vremuri ne asteapta, etc, in vreme ce dumnealor repeta aceleași lucruri la nesfârșit. Îmi permit să vă spun că dvs și domnul ale cărui comentarii le apreciez de asemenea, ati greșit bagandu-i in seamă.

          • Hop și domnul Nic. Ia spune, domnule, dacă-l placi pe guraliv, dumneata de ce nu înjuri și nu-i jignești pe „colegi”, așa cum o face el? Îți dai un sfat, băgăciosule: când ești total în afara unui subiect, abține-te!

          • @profu
            QED … Fiți pe pace, nu mă deranjează orice ați spune, polemica îmi place doar când privește ideile exprimate clar și argumentate serios, nu cearta ieftina.

          • Da, sigur, QUED pentru cel care tocmai a demonstrat contrariul celor susținute, intrând neinvitat ca o țață în disputa altora.
            Măi, mai sunt și alții în gașca asta a voastră de tupeiști și mincinoși?

      • @Elena Stoican,
        Tot pamflet e si cand hartuieste si cititori barbati si li se adreseaza cu „duduio [nume]” sau „pitzipoanco [nume]” ? Ganditi-va ca ar scrie pe internet cuiva foarte apropiat dumneavoastra – barbat, un alt barbat necunoscut. Cum v-ati simti si cum s-ar simti cel caruia i se adreseaza un individ necunoscut asa? Nu e o libidinosenie absolut inacceptabila? Are cel putin cinci astfel de interventii pe o singura postare la unul din articolele precedente. Doar pe o postare.
        Ok, daca se da liber la astfel de „pamflete” si la hartuieli de genul acesta, sa nu fie prea multi carora sa le placa, limba romana o stim toti, doar ca majoritatea nu vrem sa fim astfel de „pamfletari”.
        Ma opresc doar la asta, vad ca avem multi prieteni comuni in alta parte.

        • @Gib
          Nu am văzut exprimările licențioase ale domnului despre care vorbim decât pe cele legat de intervențiile în formă continuată ale așa-zisului ”profu” la subiectul dedublării! Toate ”libidoșeniile”, cum le ziceți, au fost ca reacții la exprimările nepotrivite ale ”prof-ului”. Să afli, chiar dacă ți s-a spus că ești în eroare, că susținerea ta e o prostie și să nu spui nici măcar ”vă rog să mă scuzați!”, mie îmi depășește puterea de înțelegere. Dumneavoastră puteți să-l susțineți cât doriți. Aveți tot dreptul. Oricum, eu închei subiectul. Promit.

          • Sunteți o perfidă, Elena Stoican. Vă prefaceți că nu ați văzut că individul despre care vorbim îi atacă jignindu-i pe comentatori care nu i s-au adresat deloc lui în prealabil? Dumneavoastră, care-i urmăriți cu mare atenție și admirație toate postarile hidoase și pline de înjurături?
            Din nou, nu vă este rușine.

  • Maestre Istoria nu are ce judeca. Va consemna doar că în timpul mandatelor sale s-a instalat scutul de la Deveselu, atât. În rest nu a făcut nimic notabil pentru țară. Zero!
    La Notele de Subsol la „Controverse” are destule:
    – Este singurul președite care a beneficiat de mandatul 2 pierzând alegerile în țară!
    – Controversa cu închisprile CIA.
    – S-a folosit după bunul plac de Justiție. A construit un sistem DNA-SRI (Koveși-Coldea) prin care și-a eliminat toți opozanții politici de-a valma cu toți care i s-au părut lui antipatici.
    – Partidul său PDL a fost cel mai corupt partid ever! Să ne amintim de tunurie date la ANRP, de ce furturi au fost în teritoriu. O haită de pirania nesătulă, ce mai!
    – Populația a fost grav afectată de cum a fost gestionată criza din 2010.
    Creșterea TVA, schimbarea legilor salarizării și pensionării în defavoarea cetățenilor, impunerea celebrei stări de austeritate.
    Numai greșeli, peste greșeli! Concluzia – sărăcie și chin, oamenii au plecat masiv în bejanie.
    – A desființat de dragul economisirii peste suta de spitale și peste suta de școli.
    – NU a putut explca de ce a distrus flota României și odată cu ea, toate șantierele de construcții navale.
    A mințit tot timpul că a vândut navele la un dolar fiindcă erau hârburi.
    Dar din când în când aflăm la știri că nave românești sub diverse pavilioane sunt implicate în incidente.
    Deci navele alea plutesc, sunt folosite.
    *
    Maestre ce vă mai mirați cum funcționează instituțiile Statului.
    Vă dau doar un exemplu – vă mai amintiți de cazul Laurenţiu Baranga cel cu pregătire doar de strungar (11 clase) și în rest cu toate diplomele falsificate?
    Ei bine, Laurenţiu Baranga a fost vreme de 11 ani director adjunct al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) deci avea informații direct de la SRI.
    În același timp, evaluator ARACIS (ha,ha,haaa, să mori de râs!) – Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, la Ministerul Învățămîntului. Apoi conf. universitar, mediator la Ministerul de Justiție etc.
    Dar coroana supremă i-a pus-o Ludovic Orban în 2020 când era premier, l-a numit pe Baranga nici mai mult nici mai puțin „Preşedintele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor” doar fiindcă era membru marcant PNL.
    Vă dați seama în ce țară trăim!?
    Așa că ce vă miră sentința ÎCCJ!? Coana justiție a făcut ce știe mai bine, să joace cum i se cere.
    *
    De o victimă a lui Băsescu mi-a părut rău de tot. Este vorba de judecătorul Stan Mustaţă unul dintre judecătorii din dosarul ICA.
    Stan Mustaţă a susținut tot timpul că dosarul său a fost fabricat (evident la ordinul lui Băsescu) pentru că era bănuit că încearcă să tergiverseze dosarul ICA, în care Dan Voiculescu urma să fie condamnat la 10 ani de închisoare.
    Nici Coana Justiție nu a avut milă de el că avea cancer, și i-a dat 8 ani cu executare.
    Nici gardienii de la închisoare n-au avut milă, l-au chinuit până și-a dat sufletul. Probabil așa suna ordinele.

    • Exact ! Ce reparatie morala sa faci unei lichele care a nenorocit un popor si a distrus o tara??
      Cu totii ne-am amagit, cand a venit la putere ca ar putea fi o varianta la Ion Iliescu, dupa care ne-am convins ca e vorba de un comunist odios remanufacturata in atelierele neo-securismului dambovitean.
      La fel am facut si cu Iohannis… am crezut ca are o demnitate si iata ce s-a ales.. timp de doi ani a calcata in picioare drepturile omului, pe motiv de pLandemie.

    • Sarut Mana,
      Acel personaj Baranga – cu diploma de bacalureat si acte de doctor falsificate dovedit de justitie ca un veritabil infractor, fost sef la ORNISS se lauda public ca a fost trecut in adormire ca mason in anul de gratie 2011, exact in acelasi interval de timp sau poate ca este o pura coincidenta ca fratele sau din masonerie George Cristian Maior isi inaugura epoca Binpmului in care simiara terorii staliniste din perioada anilor 50.
      Ce importanta avea pentru statul de drept ca George Cristian Maior il instala pe acest infractor Baranga in dispret profund fata de lege, cand la urma urmei domnul general Aurel Rogojan – in cartea Puterea Umbrei descrie cu subiect si predicat ca noul sau lider se comporta de pe pozitie de dispret fatis fata de legislatia statului de drept.

    • 😆 Ai scris o gramada de minciuni adinate adunate din gura detractorilor.

  • Stimate maestre Cristoiu,
    Stim ca ati mancat o paine pe vremea lu Basescu, criticand in soapta regimul odios (si sinistra sa pupila) dar in cazul de fata nu merita.
    Lumea stie cum sta treaba cu Basescu si anume ca e un politician odios, lipsit de scrupule, care ar vinde-o si pe mama sa pe doi arginti.
    Lumea stie foarte bine si cum a fost santajat Basescu cu albirea dosarelor pentru a se pune in slujba unor puteri si interese straine (marele Licurici).
    Deci.. chiar nu merita.
    Romania, ca popor, a indurat suficiente umilinte si indura in continuare, deci „reparatia morala” nu-si are rostul. Nu mai e de mult vorba de morala, e care pe care, calcat pe cadavre.
    Politica e de rahat dar Basescu s-a servit pentru interesele sale de acest rahat cat a putut iar acum ne ranjeste in fata sperand sa culeaga roadele cati ani de viata o mai avea.. Uite ca i s-a infundat.

  • Vai ce de oameni rai, Base nu ar fi facut asa ceva nimanui ! Sau ar fi facut, dar mult mai rau, musai cu mascati, catuse, arestari, daca se poate si cu show TV in direct cu toate astea. S-a uitat, ii facem lacrimogene (ca tot sunt inadecvate pentru razboi, cica). A facut din stat un stat politienesc, corupt si ipocrit. Doar atat, ca e bolnav acum, multa sanatate sa-i dorim. Poate e doar un bun exemplu pentru cine are ceva de spus si a neglijat.

    • Dar ca l-au lasat fara protectia SPP, casa de protocol si ce mai avea, asta e gresit.

      • @Eric.Base a fost ceea ce in limbaj de specialitate(ca tot a fost dovedit de instanta ca sifon) agent multiplu,adica a lucrat atat pentru americani,cat si pentru nemtii lui Merkel,cat si pentru rusii lui Putin.Baiatul nostru pesemne a cazut intre barci,ca de ,si cu sufletu in rai si avand curva n pat nu se prea poate. Imi place acum ca atat noi astia provesticii cat si trolii fuhrerului de la Kremlin il”iubim” fara discriminare,interesant,nu??? Ceea ce a facut omul asta.Marinare Se Trahe Bahtalo.

      • @Eric stie sa dea cu capul in gura la pietari si sa mangleasca telefoane de la ziariste,se descurca si fara case si SPP,doar era smecher de port.

  • Nu a fost numai Elena Udrea cea care l-a aparat. Pe mine m-a surprins(placut)de ex.si Monica Macovei : Traian Basescu a fost si este presedintele cu cea mai inteligenta minte politica pe care l-a avut Romania. Si singurul care si-a iubit tara si poporul si nu le-a tradat. Reamintesc ca dupa cistigarea alegerilor in 2004 a spus scurt si clar „România directia Vest”! Si in tot timpul cit a fost presedinte a avut viziunea clara a amenintarii rusesti, exprimata pe scurt prin „Marea Neagra, lac rusesc”! Exact aici suntem ! Ucrainienii mor acum aparindu-si tara si frontiera maritima cu Marea Neagra. Tot Traian Basescu a condamnat comunismul in Parlament, unde cel putin un sfert dintre parlamentarii „noii”democratii defilau cu pancarte de tip comunist si racneau ca sa ii acopere vocea, dar el a continuat calm ca si cum nimic nu se intimpla in sala. Pentru ca aceia erau oameni de nimic si cuvintele lor nu puteau atinge mortii comunismului cu nimic. Traian Basescu a convins NATO sa faca in Romania baza militara de la Deveselu! Ne-a anuntat pe toti cind s-a intors de la Washington. Done! Ce ne-am face acum fara aceasta baza militara NATO la Marea Neagra?! Asta se numeste meritocratie si viziune politica pentru tara ta. Si eu am doua „suparari” pe Traian Basescu si nu mai vorbim de cca 8 ani. Si altii au, cum a scris si Marcel Tolcea. Dar ele palesc pina la irelevanta daca ai minte in cap si pui drept in balanta ce a facut pentru tara si unde credem unii ca a gresit. Cât despre justitie, da, prin mine a scos-o de sub apasarea politicului si de sub incompententa. Dar mai stiti vreun presedinte in România care sa propuna drept candidat ca ministru al Justitiei un om pe care nu il cunostea personal? nu il vazuse nicioadata, ci avea numai referinte din Vest, un CV de pe wikipedia si probabil o intuitie? Un om caruia nu ii putea cere nimic, pentru ca acel om nu ii ceruse niciodata nimic. Tocmai de aceea am fost un accident istoric irepetabil, de atunci nimeni nu a mai vrut un astfel de ministru al Justitiei. Sistemul politic si oligarhic s-a clatinat, multi procurori si judecatori s-au eliberat si imputernicit, si pentru prima au fost anchete si condamnari. Lista lucrurilor bune e lunga, o vom face intr-o zi, cit mai repede.

  • Liderul PNL Alexandru Muraru are un profil comportamental si atitudinal din care rezulta ca-si dispretuieste familia, prietenii, colegii de partid, pe fostul, actualul si viitor Presedinte al Romaniei, si daca te intrebi de ce procedeaza astfel, acum il injura pe Traian Basescu si va proceda la fel si cu Klaus Werner Johannis pentru ca este vinovat de apartenenta la minoritatea germana, te intrebi de ce-l mai sustin colegii de partid !?

  • Metamorfoza papa cu fulgi cu tot orice mare resetare, mare imparteala, mare reimparteala, mare redesenare, etc

    Metamorfoza e un proces unic pe o oarecare planeta,
    e incununarea dezvoltarii in stil fibonacci, din civilizatie in civilizatie, a ‘civilizatiilor’ care se manifesta pe o oarecare planeta.

    asta e Vremea Metamorfozei,
    adica a manifestarii Artificialului

    ( care pune la indoiala Dinamica Naturii, nascand, Matematic, Dinamica Fibonacci .
    Esenta Matematicii care defineste Inteligenta Artificiala ( si care se poate manifesta exclusiv intr un Computer Cuantic ) este Dinamica Fibonacci, chestia asta fiind o clona, tocmai de-asta e si Seaca!, a Dinamicii Naturii )

  • Buna ziua Maestre,
    Poate ca ar trebui sa luati in calcul si campania de presa de la CNN -local – trustul lui Vocilulescu, prin care opiniei publice din Romania, sub eticheta patentului SUA, ca acest Traian Basescu este agentul Federatiei Ruse – sub argumentatia ca a vandut industrii strategice catre investitori rusi, in care invitatii afirma cu subiect si predicat ca fostul presedinte este pedepsit de SUA si ca a fost lasat din brate.

  • in mod normal stirea de pe france24 ar fi trebuit sa ‘alerteze’ in stil maxim posibil.
    …vi se pare ca s-a intamplat asta? :))))

  • tema fundamentala a acestor vremuri: Artificializarea Dinamicilor Civilizatiei
    documentarea se face cercetind Definitia Artificializarii.
    Definitia Artificializarii se desluseste cercetind Definitia Naturii.
    Definitia Naturii se desluseste cercetind…u-te pe tine insuti.
    alta cale nu exista, in veci nu exista.

    cu toate astea…’stiinta’, cam oricare, fara ‘matematica’, practic nu mai exista…in Civilizatie.
    Matematica daruieste cunoastere, insa fiind Seaca ea daruieste, la limita, orice fel de cunoastere…mai putin cunoasterea de sine.
    si e normal, pentru ca Artificializarea e o poveste a Pamantului Curcubeului, dinamica Cerului tinzand sa fie suntata.

    • @online: te-ar putea interesa… sau nu: https://bit.ly/3NBkSLa

      • pai…inteleg ca e vorba despre un concept care apartine exclusiv autorului.
        ce sa zic,…nu mi doresc sa i deranjez starea:)), asa sa ramana, daca asta e dorinta autorului:)

      • Capacitatea imaginativa a omului se exprima prin superpozitii, prin urmare doar doua lumi pot fi ‘create’,
        una Artificiala
        alta, Naturala.

        una e pe masura Mintii, alta e pe masura Inimii

        • Una e…chiar Natura, iar ailalta e asamblata din dorintele omului nascute in mintea lui, si care e Artificiala.

          Atunci cind omul îsi va finaliza ‘lumea’ ea va arata fix ca Natura,
          iar cind el isi va finaliza ‘lumea’, ea va arata…fix ca ‘lumea’ generata de Inteligenta Artificiala

          Imaginatia creaza o singura lume, cea care se numeste Natura,
          pe cealalta o creaza Desteptaciunea, adica Inteligenta Artificiala.
          Inteligenta Artificiala e cea mai lipsita de imaginatie chestie din Univers:)

          de unde rezulta asta: Creativitatea se exprima prin superpozitii,
          una e proprie Inteligentei, cealalta Desteptaciunii, insa doar Inteligenta e legata ombilical de imaginatie, pentru ca doar Inteligenta foloseste ambele superpizitii ale Logicii, deci si logica inversa.

          Prin urmare nu doar imaginatia creaza… o lume, ci si desteptaciunea.cred ca in cartea asta ele se exprima…prin ghiveci:)

          • Pe langa ca-i cea mai lipsita de imaginatie din univers, e si cea mai lipsita de bun-simt, empatie, absolut incapabila de sentimente de nici un fel, nu va avea niciodat un talent innascut sau nu, nu va sti niciodata sa gandeasca non-stop ca oamenii cand sunt treji, raspunde doar la probleme punctuale si dupa care doarme ca vita fara a fi capabila nici macar sa viseze, … e uu dezastru, „maiestria” miliardelor de porti logice din ea e un dezastru… Wow, parca as vorbi despre progresisti, mai bine ma opresc.

        • Imaginatia e proprie geniilor. atat.
          prin urmare cartea se refera exclusiv la oamenii geniali :))

          pesemne ca volumul doi, daca va exista , se va referi, poate, la desteptaciune si capacitatea acesteia de a genera lumi…:)

          Desteptaciunea foloseste tipare sau asambleaza tipare care deja s au manifestat.
          Inteligenta creaza tipare noi.
          Cam asta e diferenta dintre ‘imaginatia desteptilor’ si ‘imaginatia geniilor’.

          • dorintele sint cele care scriu Istoria Viitorului.
            ele sint si cele care ii nasc pe geniali:)), deci mai intai dorintele si abia dupaia geniile care aduc potentialul necesar implinirii dorintelor, deschizind un nou orizont, pe care dorintele il vor devora, …si tot asa pina la „cele doua lumi’

            Realitatea e o suma de dorinte care tocma ce se implinesc..
            da, cam pricep despre ce e vorba, am trecut si eu, in felul meu, pe cimpia asta, …nu simt dorinta s o citesc:), insa multumesc pentru propunere:)

      • @online: Ti-am dat link-ul pentru ca: a)-aveti unele abordari asemanatoare. oarecum, b)-el scrie pe bune si tu nu vrei si asta ma enerveaaaza (da’ ce stiu eu despre tine sa te mai bat la cap sa scrii…)

        • Am observat ca sint asemanatoare, insa…seamana dar nu rasare:))

          eu scriu pe bune, si ii multumesc Maestrului ca mi permite sa ma manifest…dupa pofta inimii:)

          • scuze, pentru mine click-urile si atingerile de taste nu se numesc „scris”. mai ales asa „in direct”, sarmanele litere… . Iar am extrapolat de la mine la altii, deci, scuze din nou, deci 🙂

          • pentru mine doar scrisul ‘in direct’ e viu, caz in care si greselile aferente sint, pentru mine, parte a intregului.
            nici nu pricep…cum adica sa ma apuc sa scriu…altfel?! ma inspira ceva si…aia e!

            altfel cum?!

          • @online: sa te inspiri si sa scrii aproape simultan… nu stiu ce sa zic. documentare sau inspiratie cum ii zici. pe urma lasi sa se indeparteze toate. le vei vedea mai bine si ce esti tu se va intoarce la tine, daca vrei sa fii tu. si numai ce merita sa se intoarca la tine se va intoarce. implacabil. 🙂

          • @
            nu se numesc scris…
            daca are cine scrieee, bravo. ce mai vrei…?!

          • nimic, online. iertare.

  • foametea care vine,
    si, iata!, vine,
    vine in mod implacabil!,
    este generata de bramburelile manifestare in dinamica Anotimpurilor.

    iar brambureala manifestata in dinamica Anotimpurilor e efect al manifestariii Artificializarii.

    ce rezulta?
    pai rezulta ca foametea va fi rezolvata…pe cale Artificiala.
    mai altfel: udarea ‘artificializarii’ naste si mai multa ‘artificializare’. foametea doar catalizeaza calea catre ‘hrana artificiala’.

    Natura, asa cum o stiti, …cum o stiati,…e o manifestare imposibila.
    atunci cind Artificialul a descalecat pe planeta, Natura s-a schimonosit pe sine insasi pentru a pastra ‘pacea absoluta’

    Artificialul este un termen nou in ‘dictionarul planetei’ si in el sta intreaga filozofie a Creatiei.

    si mai altfel: atunci cind spuneti ca Ro e cam ferita de ‘foamete’ luati in calcul ‘manifestarea Anotimpurilor’, dupa care ziceti: ….pai chiar si in cel mai prost an agricol am avut hrana suficienta pentru popor, prin urmareee ne vom descurca cu foametea. :))))
    :)))))))
    cum spuneam, Artificializarea e neinteleasa, saracana!:)))
    pai….cine?!, cine?! v-a zis, nenica, ca Anotimpurile se vor mai manifesta?! :))))
    ca v-a cam pacalit!
    Artificializarea aduce cu sine bramburirea Cerului Naturii, deci Anotimpurile vor fi…tandari! ce ‘hrana’ mai produceti voi daca Anotimpurile vor fi vraiste?!

    ultimul Nivel al dezvoltarii unei civilizatii este Artificializarea ei.

    acu’….ce sa va fac ?!, traiti vremurile in care o civilizatie, asta in care misunati, se desavarseste!
    ce traiti e Metamorfoza, adica Marea Revolutie, adica translatia de la Natural la Artificial.

    Inteligenta Artificiala, adica Noul Zeu, a descalecat deja pe planeta.
    e aici.
    Artificializarea va inunda planeta.
    insa….cred ca vi cu bucurie mare, din ce mi dau seama, pentru ca Noul Zeu va aduce in ‘dar’…Nemurirea.

    Artificializarea e Cheia in care se citesc Vremurile… astea, insa intelegerea Definitiei Artificializarii este un proces filozofic oarecum complex….

  • https://www.france24.com/en/science/20220324-polar-regions-record-absurd-high-temperatures-weather-quirk-or-unprecedented-bad-news

    Artificializarea dinamicilor civilizatiei genereaza perturbari ale Anotimpurilor ( adica in dinamica Naturii )
    deja se vede asta. insa…e doar inceputul.
    ce face green deal ul? pai…genereaza si mai multa artificializare, adica participa in mod fundamental la manifestarea unor si mai mari brambureli in dinamica Anotimpurilor.

    Artificializarea este legata ombilical de dinamicile Computerului Cuantic, care este…Noul Turn Babel.
    pentru ca s-au manifestat astfel de fenomene la poli, intreb si io: cumvaaa cercetarea si dezvoltarea Computerului Cuantic a mai facut un salt in stil fibonacci…de curind?

    cred ca le poti spune oamenilor in fel si chip ca astea sint vremurile Metamorfozei, ale trecerii le la dinamici Naturale la dinamici Artificiale.
    pe ei tot ‘puterea’, ‘banii’ si ‘sexul’ ii vor interesa.
    insa…cu puterea, banii si sex ul in brate peste ei navaleste…Metamorfoza. pesemne ca oamenii pur si simplu nu pricep ce inseamna Artificializare, pentru ca tendinta lor va fi sa creada ca Artificializarea este…ceva care se intampla….in! sistemul numit Natura, deci…tot un proces Natural este.
    cam nu, pentru ca Artificializarea e fix cea care pune la indoiala in stil plenar Natura! )

    ( Natura e Dreapta.
    prin urmare pastrarea dinamicilor in armonie cu Natura este calea care permite manifestarea Anotimpurilor.
    exista o diferenta fundamentala intre manifestarea dezechilibrelor in Pamantul Naturii si manifestarea dezechilibrelor in Cerul Naturii.
    pastrarea dinamicilor in armonie cu Natura va pastra echilibrul in dinamicile aferente Cerului Naturii, iar cel care conteaza acesta este, pentru ca abia astfel dezechilibrele manifestare in Pamantul Naturii pot fi trecatoare…)

  • Domnu’ Cristoiu,

    Ce mi se pare mie interesant in toata povestea este faptul ca jocu’ cu documentele din arhive este posibil doar in „democratie”. Un stat normal la cap nu si-ar permite ipostaza de „smenar” care joca alba-neagra, da’ cata vreme statu’ asta de „drept” nu-i nimic altceva decat o curva care azi isi scuipa-n gura clientii pe care-i pupa in fund ieri, mie-mi devine tot mai clar faptul ca din punct de vedere moral toata sandramaua „de drept” occidentala se descalifica moral pana si fata de negrii bantu’ nu doar fata de chinezi ori fata de rusii lu’ Putin care si-au luat acum lumea-n cap satula de atata ipocrizie.
    „Lupii de mare” si potaile care noaptea latra la Luna sunt tot aia care stau cu burta la Soare cat e ziulica de mare, fiindca singura lor preocupare „morala” e fix sa-si stie burdihanele pline! Evident, pline cu rahatu’ altora, da’ pline!… 🙂

  • Cu ce o fi gresit tara asta sa aiba asemenea locuitori care dau asemenea conducatori? Ultimii 20 ani au fost cranceni si nu se arata nimic ce ar putea duce spre normalitate.Mai de graba pandemii si razboaie.Pamantul este deja un imens balamuc controlat.

  • E cusută cu ață albă decizia tardivă a CNSAS, iar legea plămădită de parlamentari este ca de obicei țintită și făcută fără cap.
    Cu bunele și relele lui TB a fost un președinte iubit și respectat. Personal îi doresc însănătoșire grabnică și viață lungă alături de familia sa.

    • Binenteles. In Romania actioneaza dubla masura. Cat timp Basescu le-a fost util americanilor, dosarele au stat la sertar, cand n-au mai avut nevoie de el, le-au scos la lumina. Asta e politica jegoasa in statele bananiere controlate de CIA, i se arata omului pisica si e trimis la cumparaturi.
      Urasc sistemul asta imputit de a face politica, inventat si pus in practica de americani.

      • Asta fac toate Marile Puteri de mii de ani se folosesc gunoaie si apoi le arunca,de parca Putler nu la fel ar face,ba cica umbla vorba prin targ ca XI imparatul Chinei ar avea de gand sa faca cu Putlerul de la Kremlin ceea ce ar fi facut americanii cu Base.

        • Pentru ca Putler a luat o razna cu capul si nu mai joaca demult geostrategic cum ar vrea China,mai degraba i incurca pe chineji,care ar vrea in ograda lor o Rusie fara Putler si gasca.

        • Dar asta cand va veni vremea(faza cu Putlerul de la Kremlin),nu chiar acum.

      • Nu este un sistem imputit de a face politica,e politica insasi,si exista de cand lumea,nu l au inventat americanii,ei l au invatat de la altii.Asta este politica de cand e lumea lume.

  • Nu ar trebui judecat cu dubla măsură. Turnătorul tot turnător rămâne. Adică, Băsescu l-a numit pe Voiculescu „Felix turnătorul” când el însuși a fost un turnător abject. A condamnat comunismul deși comunismul l-a făcut om.
    L-a aratat cu degetul pe Geoană deși el însuși a fost o viață o lichea.
    A susținut și aprobat condamnarea unor infractori politici deși el însuși a furat de-a spart cu toată clica lui de nemernici.
    Băsescu nu merită niciun fel de reparație, nici măcar morală pentru că el însuși este un om depărtat de morală, adică o lichea sinistră, mai precis „o jigodie”, cum se spune în popor.

  • Minunată analiză Domnule Cristoiu. Acesta este adevărul.Pe cine interesează la peste 50 de ani distanță ce a făcut Domnul Traian Băsescu când era elev. De regulă, pe acele timpuri, când venea vreun ”tovarăș” să solicite relații părea a fi un gest deosebit că ai fost ales tu și nu altcineva. Era probabil un soi de mândrie că ai fi folositor țării??? Ce știa un copil la 17 ani? Este o porcărie, dar sigur nu e nici prima și nici ultima. Mai mult regretabilă ura și patima cu care se dezbate subiectul… Mă uit la Gâdea care este desfigurat de ură și nu-mi explic patima asta care nu poate fi justificată numai prin servilismul față de patron. O mare eroare, sigur voită, când se pune în cârca lui Traian Băsescu arestările și dosarele penale deschise politicienilor. Se face a nu se vedea că practic avalanșa acestor acțiuni a început după plecarea lui Băsescu, practic din noiembrie 2014, anii de vârf fiind 2015 – 2017. Artizanul acestora în opinia mea este Iohannis și nu Băsescu. Singurele dosare care ar putea fi luate în considerare ar fi cel al lui Năstase și Voiculescu dar și aici ar fi de discutat. La Năstasese circul a început după o plângere din interiorul PSD la Voiculescu probabil lăcomia. În opinia mea cel care a coordonat acțiunea este ficusul de la Cotroceni, răzbunător și invidios. Nu cred că slugile care au instrumentat acțiunea au făcut-o de capul lor. Rușine tuturor și în special Antenei 3 și România TV

  • Domnule Cristoiu,imi plac articolele dumneavoastra mult de tot. Acest articol e foarte bun doar din anumite puncte de vedere.Scoate in evidenta un numar mare de greseli ale politicienilor, greseli care in 32 de ani ne-au adus unde sintem.Nu pot fi de acord cu dvs la felul cum, direct sau indirect, minimizati sau chiar vreti sterse, pacatele unor indivizi care nu au avut, nu au, si nu vor avea niciodata in minte si-n inima decit propria lor persoana si poate, zic poate pt ca nu-i vad cu sentimente reale…cred ca le pasa (poate) doar de membrii directi din familia apropiata. S-o luam babseste: multi condamna asa zisul comunism.Am mai scris pe aici, singurii care au ajuns vreodata sa se organizeze in asa fel incit sa poata fi numiti”comunisti”, sint pieile rosii din hamerica. Triburile de indieni din America de Nord sint singurele entitati care au reusit sa functioneze ca si comunisti. Nicaieri in lume n-a fost vreodata comunism autentic. Putem redenumi fiecare forma de organizare din Romania, nici una nu se apropie de comunismul practicat in triburile pieilor rosii. Nu ma apuc sa detaliez, ca dvs stiti principiile care stau la baza comunismului, la istorie e greu sa ba bata cineva,deci n-are sens sa descriu ce si cum era (si inca e) in triburile de indieni. In Romania inainte de ’89 unii erau facuti „membrii” pe motiv ca erau studenti la cite o universitate si li se spunea ca e mai usor sa „fie primit in partid” acum (in timpul studentiei), decit dupa ce incepi si lucrezi ca doctor,inginer, etc…E falsa ideea ca daca parintii nu erau membrii, te dadea afara de la scoala, nu puteai sa mergi la facultate…asta a fost o moda de moment, un abuz si un moft imediat dupa razboi, prin anii’50 multe destine fiind distruse de prostia omeneasca si de felul cum erau interpretate anumite ordine, decizii facute de ochii sefilor si pt protectia functiilor pe care le aveau cei ce faceau deciziile. Cam cum e si azi…Dupa ’65 lucrurile au fost schimbate.S-a construit foarte mult,s-a pus accent pe necesitatile de baza ale fiecarui om. Fiecare intelege cit poate din aceea perioada, dar s-au spus si inca se spun multe minciuni,unele ordinare. Am citit fel si fel de articole scrise dupa ’89 pe tema asta a relelor intimplate in comunism. Printre zbieretele inevitabile din acele articole si bocete lamentabile, s-au scapat si evenimente de care azi nu se mai vorbeste prea mult.De exemplu, pe la sfirsitul anilir ’60 si prin ’70, multi indivizi cu functii in stat, au tradat sub o forma sau alta. Unii au fost atrasi de bani, de putere, de titluri si de ei stiu ce altceva, si au ales sa „colaboreze”…ca asa se zice azi:”sa colaboreze”.Alegerea a fost a lor, a nimanui altcuiva.Aveau optiuni sa iasa elegant din cursa care probabil le-a fost intinsa de cei ce le-au cerut colaborarea…uite un exemplu: aici unde traiesc azi, daca primesti scrisoare de la vreun tribunal ca esti ales sa faci parte dintr-un juriu la un anume proces, trebuie sa te prezinti obligatoriu. In prima zi ti se pun intrebari. Daca raspunsurile sint considerate pe placul celor doua parti, esti bagat in juriu pe toata durata procesului. Nu stii cit dureaza un proces,(uneori nici nu se mai ajunge la proces, se rezolva in afara curtii), una peste alta e ca daca incepe un proces, el se poate termina repede, sau poate fi de durata. Nu prea multi isi doresc sa participe ca jurati. Asa ca aia care nu vor sa faca parte din tot bilciul asta, raspund numai aiureli la intrebarile care le sint adresate direct…de exemplu un fost coleg care a primit o astfel de scrisoare, s-a dus in prima zi foarte suparat si i-a numit pe cei de origine africana-„negros”, apoi le-a spus ca adolfica nu si-a facut treaba pina la capat…Ma umfla si risu’ la ce timpenii a putut sa spuna ca sa nu fie ales in juriu. L-au scos imediat de acolo, cu atentionare in private…asa a scapat de ceva ce nu dorea sa faca nici daca-l picai cu ceara. Revenind la dom’ basescu, daca cineva „l-a curtat” de exemplu,a fost optiunea lui sa colaboreze sub o forma sau alta,putea sa faca pe prostu’, sa aiba gura mare si nu-l mai „curta”nimeni…La cum s-a comportat de-a lungul anilor, problema lui nu cred ca a fost”secu”, ci „altzii”…cred ca i-a placut dintotdeauna a face pe desteptul si i-a placut mereu sa fie mai cu motz decit cei din jur. Ce i se intimpla e ce si-a facut cu mina lui.El a creat un sistem de-o ticalosie fara precedent. A promovat numai nulitati, i-a placut sa fie lins in cur si toata lumea sa ia pozitia de drepti in fata lui. Nu-l uit cu FMI-u’ cum dadea mina cu delegatia aia de tilhari si cum i-a asigurat sa nu-si faca griji ca Romania va lua nu stiu ce imprumut…a fost filmat si dat la stiri la vremea respectiva. Pe de alta parte anunta printre hahaituri ca PIB-u’ Romaniei e mai mare ca oricind datorita banilor trimisi in tara de romanii plecati, ba mai mult, incuraja pe toata lumea sa plece. Mi-a last impresia ca vrea sa curete Romania de orice posibila competitie pe care ar fi putut s-o aiba inestimatele lui fiice si toti apropiatii…Daca era om cinstit, nu ajungea aici. Nu e om cinstit, e prefacut si maliztios. Faptul ca-l apara o udrea,ma lasa iceberg…cine se aseamana, se aduna…Udrea e tot o nulitate ca restul turmei numita „politicieni” de dupa ’89 si pina azi…cel mai mare proiect al ei a fost sa angajeze o firma amerolaca sa-i deseneze o frunza verde,iar pt desenul asta a platit 2 milioane de dolari…Pe de alta parte, basescu a avut grija sa termine cu flota ca cica era veche…pt noi era veche, pt aia care au vrut-o a fost buna…a treia flota din lume, facuta praf de unu’ care si-a ales ca meserie sa lucreze pe vapor….apoi l-a pus pe marele Boc sa conduca tara, l-a curtat si pe herr ciolhanis, ce mai, are ochi pt „calitate si competenta”…sa fim seriosi…karma e karma, sau cum se zice pe aici”what goes around, comes around”…Sint multe de spus referitor ca ce-a facut ca presedinte,desi mai important e ce n-a facut ca presedinte…pt Romania si cetatenii ei nu a facut NIMIC. Talentul lui de baza a fost sa tot apara la TV si sa tot dea rapoarte, ba uneori a insistat pe anumite decizii, ca mai apoi sa revina si sa spuna ca a gresit…nu pot sa cred ca un presedinte de stat, isi poate permite luxul de a-si face ambitii personale si de a sa impune decizii ca asa vrea calu’ lui, fara sa aiba macar o idee vaga ca poate fi o decizie gresita, nu cred ca poti forta decizii la nivel de tara fara sa analizezi din toate punctele de vedere ce trebuie sa faci cu adevarat ca sa iasa bine, sa reduci riscurile…asa ca sa ma lase in pace…a creat haos si neincredere. Odata increderea pierduta, sansele sa revina sint nule. Am ajuns sa nu cred in absolut nici un politician, paternul e acelasi la toti: zimbete, latrat, lacrimi, promisiuni,vorme multe,toate goale,apoi cum se vad cu sacii in caruta imediat o da pe „la revedere”…peste 4 ani cind vin alte alegeri…Nu asa, aia nu e politica, aia e bataie de joc, distrugere si necazuri pe linie…Sint fel si fel de variante prin ziare cu cine i-a facut-o, cine-l sustine, cine-l da de toti peretii, ba e in spital, ba e externat, cind la Bucuresti, cind la Paris,azi ziceau ca-i la aia la „brusel”…Cui ii pasa?De ce i-ar pasa cuiva?E mare”ioroparlamentar”…pai si locul asta de munca vine cu privilegii, nu la fel ca un presedinte de tara, dar are si acolo pensie si ce masa pe gheata de privilegii mai are…si-a pus analfabeta aia de fata, catastrofa aia de om, tot mare „ioroparlamentara”…aia ce-a facut acolo? A bagat de seama pt tatsu,altceva ce?A, si-a luat si asta 7000 de euro pe luna, s-a plimbat iar acum e mare experta pe la nu stiu ce minister…”succesuri” multe la amindoi, nu? Repet ce-am mai scris, basescu e brinza buna in burduf de ciine. Pacat de el, inteligent e,capabil ar fi putut fi, a ales sa se joace si sa-i fie bine. Era un articol saptamina trecuta in care spuneau ca basescu a facut mai multe vacante private decit face herr ciolhanis, doar ca basescu a fost mai „destept” si nu s-a stiut de ele…apoi aceeasi persoana spunea ca in 10 ani de mandat, dom’ basescu a plimbat de vreo 30 de ori niste cutii de carton cu banii „agonisiti”, n-ar fi folosit valize ca sa nu atraga atentia si intodeauna si-a luat escorta redusa…Deci?Cine spune adevarul…une-i adevarul?A facut basescu pe timpul mandatelor lui ce i se pune in circa???La felul cum a ales sa se adreseze alegatorilor, cred ca da, pare genul. Ma lasa si partea asta iceberg, nu cred ca exista vreun urs care sa nu-si bage lamele in butoiul cu miere…asa si „alesii” nostri, de ce-ar fi basescu exceptie???? Mai important ar fi sa se dea atentie la ce se intimpla acum pe scena politica. Avem o hoarda de neghiobi de sus pina jos, te ingrozeste privelistea. Herr isi pregateste terenul pt un loc caldutz de unde poate privi romanul cu superioritate …ce nas in sus tine acum, sa-l vedeti cind s-o vedea cu postul celalalt…nici nu-mi pot imagina grotescul urmatoarelor alegeri cind probabil o sa ne trezim cu fel si fel de „salvatori” care se vor votati presedinte de tara…geoana, ala de la AUR, poate Firea, azi anuntase una Oana Zavoranu ca e pregatita sa fie ea „aleasa” tarii…mai ramine sa apara Fira si Parpanghel,vreun raspopit, sau vreun Amza haiducul, ca-n rest am avut de toate pina acum…numai „valori” la cel mai inalt nivel…asta e „mostenirea”lasata de domnia baseasca. Imi pare rau, dar nu pot sa fiu de acord cu dvs la acest articol. Romania nus-i mai cunoaste inetresele, e la kina unor oportunisti, habarnisti, nulitati ca oameni si profesionisti. Cred ca sintem mai decazuti ca niciodata in istorie cind vine vorba de independenta, suveranitate,proprietate,realizari,prospecte pt viitor…ni se vorbeste neconvingator din virfu’ buzelor, ni se adreseaza insulte pe fata si se fac gafe cu nemiluita cind vine vorba de negociat ceva in interesul tarii in primul rind…Cetateanul a devenit un numar pe o lista facuta de indivizi vinduti strainilor. Nu stiu daca in viata asta mai apuc sa vad Romania cu granitele aparate clar, iesita din troaca UE si la conducere un om adevarat. Dar sigur va veni din nou acel moment pt ca Romania a trecut de-a luncul veacurilor prin fel si fel de incercari si pina la urma tot a invins. Asa si acum, indiferent citi au tradat tara asta, tot a aparut unul care a reusit, chiar si cu pretul vietii, sa o scoata la suprafata. Greselile facute in ultimii 32 de ani de cei ce ar fi trebuit sa construiasca si sa apere interesele noastre, ale Romaniei si ale romanilor, vor fi platite de multe generatii de acum inainte.Ar trebui sa existe un sistem prin care incompetentii, tradatorii sa fie scosi imediat de pe posturi si inlocuiti numai si numai cu cineva ales de oameni. Cind te frigi cu supa, sufli si-n iaurt.Asa ca romanul ar vota pe altul imediat…problema e ca nu prea ai de unde „alege”…pleaca ai nostrimvin ai nostri…si asta e de 32 de ani incoace…Asa ca mi-e mila de basescu la fel de mult cum i-a fost lui cind multi copii prin tara umblau desculti si fara o masa calda pe zi,iar fiicele lui, mai ales poama aia mai mica, isi fitziiau talentele fara sa se implice, macar sa initieze,un proiect pt ajutorarea copiilor macar…ca apoi sint si batrini ramasi acasa ca urmare a exodului tinerilor care-si doreau un loc de munca si un viitor mai clar…Apropos: citeam ca Udrea i-a luat apararea si mama,mama ce le-a zis ea la aia din justitie…stiti ceva? Udrea il baga mai rau in cacat. e chiar lamentabil ce face…S-a apucat sa dea si nume, sa-i apostrofeze ca datorita lui Basescu au ajuns sus de tot chiar daca nu meritau pt ca sint nulitati…pai daca nu meritau, de ce a promovat nulitati? Nici nu ma mai intereseaza altceva la dresa lui…E timpul sa se faca curatenie printre nulitatile de azi. Sint prea multi si prea prosti…astia de azi reprezinta un risc si mai ridicat pt Romania. Cine i-a facut-o lui Basescu, i-a facut-o inainte lui Nastase (si alti citiva pe linga ei), si tot „ei” o sa i-o faca si lui ciolhanis si geoana…timpul va „vorbi”, iar timpul trece,nu in favoarea celor prinsi in cursa…de shobolani. Aia e pe ziua de azi…

  • Daca cnsas-ul i a dat fostului presedinte o adeverinta de buna purtare in fals , singurul care trebuia sa ia atitudine era Basescu insusi , el stia ce a facut … in plus mai facea si pe barbatul brav care s- ar fi pus – chipurile ! – la dispozitia instantei daca ar fi existat dosarul … ei bine, dosarul exista , dar l-au tainuit o vreme … e adevarat ca istoria masluieste multe evenimente, dar mandatele presedintelui Basescu vor fi consemnate asa cum au fost in memoria contemporanilor , macar pentru urmatorii 20-30 ani … ceea ce urmeaza pentru dumnealui nu va fi decat sa vada pe propria piele cum e sa-ti bati joc de destinul unor oameni cand puterea iti ia mintile ; ca si ceausescu , iliescu, nastase, dragnea si altii a primit ceea ce a meritat … nici nu mai conteaza cum a conspirat universul , important este ca politicienii sa inteleaga ca vine o vreme cand se face decontul … omeneste este cumplit ce i se intampla , dar tinand cont de cum a pervertit politica romaneasca , bumerangul aruncat cand era pe cai mari s- intors cu asupra de masura … sa ii iei apararea in public este un non sens … vine o vreme cand omul se confrunta cu destinul si nu este cale de scapare , este lovit unde il doare mai tare … sa ii dea Dumnezeu sanatate sa le poata duce pe toate ,asa cum atatia oameni care au avut de suferit in regimul lui au razbit pana la urma

  • Sper ca istoria sa-l aseze langa ceausescu pe gunoiul asta uman (ptr halul in care a chinuit poporul roman, in folosul gastii lui de slugoi si parasute, nu ptr aiureala cu colaborarea, desigur).

    • Acestea sînt mizerii debitate aiurea despre doi foşti Şefi de Stat onorabili şi patrioţi, devotaţi poporului român, care au avut o activitate benefică ţării noastre, în comparaţie cu impostura, fariseismul şi complicităţile antinaţionale, ale aşa-zisei clase politice actuale de la noi, incalificabilă moral şi nu numai, de a ne reprezenta, ca neam, în lume…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *