Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Premierea cu bani a Maiei Sandu – o afacere cu iz penal

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost premiată de Dominic Fritz, primarul Timișoarei, cu 30 000 de euro.

În Jurnalul meu video, Ion Cristoiu a analizat această „afacere cu iz penal”.

Iată care sunt principalele concluzii ale jurnalistului:

-Premiile în bani sună așa ca la curve.

-Să obții sponsorizări este greu, trebuie să le oferi ceva bandiților.

Dacă cel care cere e primar, ca la Timișoara, hopa.

-Dominic Fritz a anunțat, anul trecut, că înființează un premiu, „Timișoara pentru valori europene”. În hotărârea Consiliului Local s-a făcut o șmecherie. Primarul a înființat o ONG paravan, că așa fac toți, care urma să se ocupe de strângerea de bani de la sponsori.

Dacă sună în numele primarului, obțin bani.

În consecință, acești 30 000 de euro au fost strânși de la companii, nu se știe care, primarul refuză să le dea numele. Sunt toate din Timișoara, dependente de primar. Nu am nicio îndoială că domnul Dominic Fritz este cinstea întruchipată, el e cinstit. Dar nimeni nu-ți dă 30 de mii de euro dacă nu crede că obține ceva de la tine.

-În hotărârea dată de consiliu, nu s-a spus nimic de bani, iar Dominic Fritz refuză să dea vreo lămurire. Dacă era altcineva în locul lui, ar fi fost proteste. USR ar fi reclamat la Comisia Europeană.

-DNA, dacă ar fi o instituție neangajată politic, s-ar autosesiza.

-Pe de altă parte, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este întruchiparea cinstei. Ea a luat 30 000 de euro fără să clipească.

Motivul pentru care a luat ea premiul intră în fișa postului, pentru asta a fost aleasă. Normal era să i se dea o statuetă.

-În Moldova a ieșit scandal. „Potrivit legislației, din câte am răsfoit eu, acest lucru nu este permis. Un demnitar nu poate primi bani. Nici măcar nu pot fi catalogați banii ca și cadou. Cadourile se declară, dar banii sunt excluși din această ecuație”, a spus deputata PAS, Olesea Stamate, președinta Comisiei Juridice a Parlamentului.

-Au spus clar în Republica Moldova, că legea interzice să iei bani.

-Ce a făcut ea, Maia Sandu? A făcut o adresă la Centrul Național Anticorupție să întrebe dacă este sau nu corupție.

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *