Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Președintele Xi între polițistul bun, Macron, și polițistul rău, Ursula

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „Președintele Xi între polițistul bun, Macron, și polițistul rău, Ursula”

  • Substantivul „zacuscă” are origini slavone. În limba rusă, „zakuska” înseamnă gustare (în principiu rece, servită înainte de prânz sau cină). Tot „zakuska” se numește și gustarea ce însoțește un pahar. La plural, „zakuski” poate avea și sens de mezeluri. Există și verbul zakusit’ (a mânca puțin, în pripă).
    ***
    Unde erau românii când … ? Putem să ne imaginăm că făceau terapie de grup pe tema „Capul plecat sabia nu-l taie”. (Unul dintre creatorii psihoterapiei de grup e născut la București!) Cotrobăind după originea acestui proverb ajungem in țara „șerbetului” și la practica „predării capului”.

    • Nu știu de ce ne este greu să credem că migratoriii au preluat cuvinte din limba autohtonilor, și nu invers.
      Știu că în DEX cuvinte uzuale și care demonstrează viața sedentară a vorbitorilor, sunt considerate ca fiind de origine slavă. Ca de exemplu cocoș, gospodar, curca și multe altele care descriu un trai sedentar.
      Etimologia cuvintelor a suferit…ajustări în anii de după al doilea război mondial, când prietenul de la est era prin zonă.
      .
      Din fericire există sanscrita, limbă nevorbita nativ, a cărei predanie se face în cadrul cultului hindu sub legămant că nu va fi în niciun fel schimbată, alterată, chestie care durează de mii de ani.
      Ei bine, cuvintele pe care noi le declarăm de origine slavă se regăsesc și în sanscrită. Este fascinat nu numai pentru că unele cuvinte sunt identice, unele asemănătoare, mai mult decât în latină, dar și pentru că unele, sau anumite sensuri, se găsesc în dialecte sau în aromână.
      .
      La fel, din fericire, s a păstrat avesta, din care alți migratori, de data aceasta turcii, au preluat cuvinte.
      Ca exemplu, în DEX cuvântul liliac este indicat ca fiind de origine turcă, însă în realitate este preluat în limba turca din iraniana.
      Concluzia este că adevărata origine a celor mai multe cuvinte considerate slave este de fapt protoindoeuropeana, adică autohtonă.

      • Va rog, limba primordiala pe Terra a fost ucraineana. Apoi limba daca.

        • mai întâi a fost barca. apoi parca și cu daca, care abia așa se plimbau cu barca. însă ai zis bine, daca a apărut ulterior.

      • Cum ziceți dvs., doamnă/domnule!

        • asta e chiar haios 🙂
          sa nu te cunosti pe tine insuti …mai merge, insa sa nu te recunosti pe tine insuti…asta e chiar culmea, citeodata 🙂

  • Am citit. Am citat ( cristoiublog.ro)
    „Cine stinge lumina?”

    Lumina Lumii lumineaza …vesnic.
    intrebarea n are temelie, prin urmare.
    insa ea poate fi pusa, ca poate raspunde cineva, …po sa stii?! 🙂

    • Maestrul zicea ca rusii au ajuns …la Berlin,
      asa cum sint ei, adica beti, calare pe tancuri, …si pe alocuri cu lumina stinsa….pesemne.

      minciuna e Adevar.
      doar Antiadevarul nu e Adevarul, pentru ca doar Minciuna nu e Adevarul.
      minciuna ii defineste pe pacatosi. Minciuna ii defineste pe cei care neaga Duhul Sfint.

      sintem o natie de pacatosi. bravo!, …ca oricum sfintii sint in Cer :))

  • Ursulina se bagă în seamă pe oriunde, poate- poate mai prinde un mandat. În primul a nenorocit până și industria din propria țară, de restul țărilor europene nu are rost să vorbim că e jale mare peste tot.
    Firea și Pandele se merită unul pe altul. Parcă-s Tanda și Manda în rol de afaceriști.

    • Ursulina e cel mai capabil presedinte american al UE. Demantelarea industriei germane a mers snur conform instructiunilor. Restul pisoilor vor sucomba singuri.

  • Din cauza prăbușirii natalității, China se apropie rapid de dezastrul demografic. Singura șansă economică e robotizarea masivă cu IA. Va reuși?

    • povestea e clasica …in Univers.
      tot departindu se de Natura, civilizatiile …nu doar ca se apropie de Antinatura, ci devin legate ombilical de dinamica Antinaturala, abia aceasta mai putindu le darui miscare, viata, …viata economica spre ex.
      si nu e vorba despre civilizatile care se perinda pe planeta asta, ci despre orice alte civilizatii din Univers, daca or mai exista pe undeva, pentru ca, cum ziceam, povestea e una clasica …in Univers!
      cum sa te departezi de Natura, de Inteligenta Naturii, de Dinamica Anotimpurilor ( care genereaza miscare prin simpa sa manifestare ) si sa nu ajungi la Inteligenta Antinaturala, Artificiala, la robotizare, la Artificializare, la Antinatura?!

      exista ‘o zona de tranzit’, le la Lumea Naturala la Lumea Artificiala, Antinaturala.
      acestei ‘zone’ io i am spus Patria Metamorfozei, a Marii Revolutii, insa fiecare e liber sa i spuna dupa cum doreste…

      zona asta e un soi de ‘preluare a stafetei’, IA si Artificializarea preluind ‘stafeta’ de la Inteigenta …pusa si simpla si de la Natura.

      deci pina mai ieri aveam Natura,
      Inteligenta ‘pur si simplu’… si atat,
      de maine vom avea Antinatura,
      Inteligenta Artificiala si Antinatura,
      azi avem …un ghiveci din astea doua, o lume ..pe duca si una care tocma ce se naste, deci astea doua lumi coexista, momentan,…momentan! ( si daca refuzi lucrul prin superpozitii, Noua Lume va fi despre si exclusiv despre IA si Artificializare,
      pentru ca cu Metamorfoza nu i de gluma in Creatie, Antinatura punind la indoiala chiar creatia, adica Natura.

    • Nu se prabuseste nimeni. Chinezii au o istorie multimilenara si au supravietuit bien merci si fara robotizarea masiva cu IA (noua gaselnita a propagandei gigantilor IT disperati dupa data harvesting si sheep life control). Pana una alta, mancatorii de hamburger care au doar 17 ani de pace in scurta lor istorie, incearca sa se scoata din buda provocand noi si noi razboaie.

      • 1. devoltarea maximala, fibonacci, e cale catre starea de echilibru absolut a universului. Natura verifica ‘legea’ asta. cita vreme ‘stai’ prins in ‘dinamica anotimpurilor’ te vei dezvolta maximal, chiar daca nu ti se poare, poate.
        2. departindu te de ‘dinamica anotimpurilor, deci de Natura, te departezi in mod absolut de ‘calea’ clasica pe care ‘te poti dezvolta in stil fibonacci’. nu e nicio problema, esti liber sa faci asta, insa ‘legea’ to tre s o respecti, pentru ca altfel ‘procedura’ va fi declarata ‘impotenta’ si ‘scoasa din joc’ pe acest motiv ( adica …exista deja o cale de dezvoltare maximala. daca vrei sa urmezi o alta cale, atunci ea va fi ‘acceptata’ in mod absolut daca si numai daca e ‘mai potenta’ decit cea care deja se manifesta )
        3.
        ori ‘dinamica naturii’, ori ‘dinamizarea de tip Matematic, …cu m mare deci’. daca ‘iesi’ din ‘dinamica anotimpurilor’ ‘suplinesti’ exclusiv cu o prezenta Artificiala, iar in final sfarsesti intr o manifestare exclusiv Artificiala ( pentru ca iesirea din ‘dinamica anotimpurilor’ catalizeaza o si mai potenta forta de ‘atractie’ a ‘destinatiei’ numita Artificializare, care te va ‘atrage’ si mai cu talent la urmatorul …pas )

        prin urmare chinezii vor gasi o cale de a se dezvolta in stil fibonacci, pina la urma, pentru ca deja s au dovedit capabili sa descopere noi cai de dezvoltare de acest tip ( spre ex, daca nu cumva mai cu seama, atunci cind au descoperit acupunctura si moxibustia (alaturi de coreeni, ce i drept )
        ce cale vor alege …asta e ‘calea’ lor, ei o cunosc…
        deci geo are dreptate, insa uite ca si tu ai.

  • Comentarii sunt… dar unde e video-ul?… 🙂

  • “unde au fost românii, când a fost tăiat Viteazul ?”
    Nu ne unim . Avem o mentalitate de clan . Azi ii zice neam . Sunt ai nostri , doar neamurile . Restul , chiar romani , sunt strainul , chiar inamicul. A fost o gandire adecvata unor perioade istorice . Dl Iliescu a formulat bine : capitalism de cumetrie . Astia suntem . Herodot a remarcat : daca ar fi uniti ar fi de neinvins .
    Azi , cu sistemul acesta ne invingem pe noi : nu vedem mai departe de interesul grupului . Natiune ? Ce inseamna asta pentru unii?
    Deci romanul nu are spirit civic . Civicii care au aparut la noi dupa ’89 sunt niste incropeli cu finantare si obedienta straina si care servesc interese straine .
    A existat o miscare civica romaneasca : Garda de Fier . Aceasta a reusit sa-I adune pe romani si se pregatea sa instaureze cinstea in societate . Au fost ucisi de capul establishmentului fiindca doreau sa opreasca furturile. Si azi unirea romanilor trezeste unora frisoane .

    • Oh, da! Ați pus degetul pe rană! Au dispărut succesiv: patriotismul, solidaritatea, omenia și empatia; sunt evidente: egoismul, lașitatea, dezinteresul, nepăsarea, parvenitismul. Sunt la mare preț: răutatea, lașitatea și spiritul distructiv. Asta-i România educată…😥😥😥

  • Președintele american Joe Biden îl va primi pe omologul român Klaus Iohannis la Casa Albă pe 7 mai…prea multa liniște in presa noastră in legătura cu aceasta știre….unchiul Joe ii v-a spune neamțului ca vor decola niște F-16 de la oricare baza din RO.doar sa nu-si facă prea mari griji in legătura cu răspunsul rușilor ca vor ataca centrele de comanda ca TU neamțu-le vei in vacanta undeva frumos purtând o șapca noua.

  • Or fi politisti dar parca sunt de la Politia Rurala .( sau de Proximitate ? ) ( sau de Promiscuitate cu zic cei de la grupul VOUA)
    Iti vine sa razi cum se umfla astia precum broascoiul care a vrut sa concureze cu boul.

    Iaca niste cifre

    AI licente
    Ch 61 %
    UE 2 %

    Manufactura
    Ch 35 %
    SUA 12 %
    UE 8 %

    Ca sa ai cercetare iti trebuie o baza industriala. Occidentul a externalizat mare parte din productia industriala , s-a dezindustrializat. Cercetarea si deci viitorul sunt afectate fapt ce va duce la prabusirea UE. Cu atat mai mult cu cat a’ntarcat balaia : gaze ieftine din Rusia .
    In Occ , universitatile se ocupa de orice altceva decat de studiul disciplinelor
    In China , absolva institute cu profil ingineresc , 6 000 000 /an .
    Concluzia :
    “Daca vreti sa-I concurati pe chinezi trebuie sa traiti ca ei “( Sarkozy)
    As adauga : si sa MUNCITI ca ei !

    • Andrei Martyanov a spus cu subiect si predicat ca bajetii din vest sunt mor…s si analfabeti functionali si nu percep realitatea. In consecinta, nu se pot raporta la aceasta si nu pot lua decizii rationale. Punct.

    • @chinezii, dupa ce si au scolit cea mai capabila resursa umana in marile universitati din vest, au remodelat, folosind proaspetii absolventi, marile universitati chinezesti, astfel incit acum marile universitati din china au tendinta sa ‘scoleasca’ la un nivel superior universitatilor din vest.

      “Daca vreti sa-I concurati pe chinezi trebuie sa traiti ca ei “( Sarkozy)

      nu prea cred.
      trebuie, poate, sa gandesti la fel ca ei, adica sa te indrepti catre destinatii pe masura destinatiilor pe care ei le proiecteaza, undeva …peste ani, peste zeci de ani, poate peste sute de ani…
      una e sa dinamizezi un proiect pe o suta de ani, si alta e sa faci asta …de azi pe maine, adica ‘intr un mandat la sefia vreunui guvern, sau al unuia la sefia statului.
      orizontul politicienilor din vest, al oamenilor politici din vest, are tendinta sa nu depaseasca ‘propriul mandat’. adica patru …cinci ani. :))) pai …cum sa echilibrezi un proiect care acopera …barim o suta de ani, cu altele ‘de azi pe maine’, care abia ating …un cincinal?!:))

      “Daca vreti sa-I concurati pe chinezi trebuie sa traiti ca ei “( Sarkozy)
      e na!
      daca vrei sa i ‘concurezi’ tre sa gradinaresti un viitor barim tot atat de indepartat pe cit e cel pe care chinezii il gradinaresc.
      ce sa faci cu unii in capul carora gandurile zburda mai degraba intr un tarc de patru cinci ani?!

      • daca gradinaresti ziua de azi, maine abia ii vei face fata celei care se va naste la noapte :)).
        daca gradinaresti ziua de peste o suta de ani, atunci ziua de maine va fi atrasa de aia, deci ziua de maine va fi mai intai …trasa! spe o destinatie si abia mai apoi impinsa de tine.

        daca ziua aia, de peste o suta de ani, e gradinarita in armonie cu Natura, atunci ziua de maine va fi atrasa catre ‘destinatia de peste o suta de ani’ …cu forta tuturor anotimpurilor!, avand tendinta …sa se miste fara sa depui efort, deci va fi mai mult trasa, decit impinsa:)), caz in care vei consuma, azi, cea mai putina energie posibila.

        atunci cind ziua de ieri si de azi se misca natural, ziua de maine se va misca la fel, ‘pe baza de anotimpuri’
        daca ziua de ieri si de azi are tendinta de a se decupla de ‘dinamica anotimpurilor’, atunci ziua de peste 100 de ani va putea fi dinamizata exclusiv ‘antinatural, adica Matematic.
        vorbim, pe vremueile astea, despre IA pentru ca acum o suta de ani si mai nainte de acestia am gradinarit un viitor …decuplat de ‘dinamica anotimpurilor’, de Natura.

        • calea de 10 000 de pasi incepe cu un singur pas, cu pasul, primul, care defineste ‘destinatia’.
          toti ceilalti 9 999 de pasi vor fi …atrasi din ce in ce mai potent de aceasta destinatie, deja definita si care ea insasi devine mai potenta cu fiecare pas facut catre ea…( deci principiul e al bulgarelui de zapada )

          prin urmare …e suficient un pas:)), el poarta cu sine ..o Lume intreaga…

          Batranii, spre ex ai neamului nostru, gradinareau ziua de peste 10 000 de ani, facind un pas, azi…si inca un pas, maine, in armonie cu ‘ziua de peste 10 000 de ani’, care era vazuta ca fiind ….naturala, in armonie cu Natura.
          cum faceau asta? pai rinduiau datini, traditii si obiceiuri legate ombilical de Dinamica Anotimpurilor, …in fiecare anotimp …din zi, din saptamana, din luna, din ani, din veacuri,…:))
          deci ei, toti Batranii, asta fecau, gradinareau vremea de peste 10 000 de ani avand grija ca ‘primul pas’ spre destinatia asta sa fie in Armonie cu Natura, primul pas putindu se manifesta ‘oricind’, si azi, si maine si poimaine…
          ce am facut noi, spre fundamentala deosebire, …intre timp?:)))
          api am aruncat la gunoi toate datinile, traditiile si obiceiurile …din batrani, inlocuindu le cu alte datini, traditii si obiceiuri, ale Antiinteleptilor,…evident

          totusi, ce au ferecat Batranii…asa ramane, prin urmare la soroc neamul va putea fi iarasi asamblat intr un Intreg…

          • cum sa le ceri celor de pe vremea asta sa gradinareasca un Viitor din care ei nu vor face parte?!:))) unul care se va manifesta peste ani, sute de ani, mii de ani?!:)))
            pai ei sint mai degraba cu paralele si cu puterea, pe care le vor …azi!, de fapt le au vrut ieri, azi deja tre sa i le dai parale si puetere…cu dobanda:)))

          • XI …si altii ca el sint cpabili sa genereze o proiectie a Viitorului care se manifesta peste …o suta de ani? …peste o mie de ani?! …ce ziceti, care dintre ele ?! :))))

          • oare ce ‘arie de acoperire’ or avea ‘gandurile’ politicienilor nostri?!:), nu de alta, dar ca sa stim cam pe unde ne pozitionam:))

          • unii citesc Istoria Trecutului
            altii scriu Istoria Viitorului
            ( din care vei face parte si tu!, atunci cind Viitorul va deveni Prezent :)))

            se pare ca unii, mai nainte de a si bate capul cu Prezentul ( care e un efect al ‘Istoriei Viitorului’ ) …scriu Isotia Viitorului, zmangalind din ce in ce mai ‘in deparare’, definind ‘dorinte’ pe masura acelui Viitor :))

            in timp ce unii Scrijelesc in mod fundamental in Istoria Viitorului, altii habar n au ca asa ceva exista :)))

          • Przentul este un Efect, daca vrei sa l rezolvi tre sa rezolvi Cauza
            Cauza e Istoria Viitorului.

            istoria Viitorului e un Efect.
            Cauza e Diamica Dorintelor.

            ( dati mi control asupra dorintelor unei natii si nu mai mai intereseaza cine face legea in natia aia,…pentru ca, controlind dorintele voi controla viitorul si controlind viitorul controlez prezentul care …din acel viitor se naste :))

            zicerea …”Give me control of a nation’s money and I care not who makes the laws” e expirata, ..a fost, intre timp, ridicata la un nivel superior … si nu de azi de ieri :))
            )

    • sase milioane de ingineri, nascuti pe masura vremurilor, nu fac cit un filozof capabil sa proiecteze un viitor care se va manifesta peste o suta de ani.
      in china mai intai au fost filozofii mareti si abia mai apoi au aparut si inginerii …care si ei se arata a fi tot asa.

  • asaaa, privind din departare, vizita lui…sint doua. una e intr o lume, iar cealalta in cealalta lume.

  • unde erau romanii? pai ei erau fix cei care …spre ex il impuscau pe ceausescu in zi de craciun,
    acolo erau.
    senzatia e ca ‘resursele umane’ din institutiile fundamentale ale natiei, ale patriei, ale tarii, ale statului au o singura treaba, se feresc ca de naiba sa nu cumva sa ajunga in situatia in care vreunu care trece de ei se dovedeste ca nu e tradator din nastere.
    daca vari tradatori, ce sa iasa altceva decit tradare ?!

  • Dragi tovarăși va recomand JUDGE NAPOLITANO.REDACTED.DIALOGUE WORKS.smoothieX12,Through the eyes of.

    ATENTIE DUSMANUL TE ASCULTA SI TE CENZUREAZA.!

    • The Duran, Sonar21.com. Geopolitical Economy Report (Ben Norton)… Ramanem vigilenti toarasi!

  • Buna Dimineața Maestre
    Nici eu nu va gasesc pe youtube, subscriu la ce spune dna Carmen

  • Sunt profund dezamăgit si in dezacord cu sau de toți sau toate persoanele care îl numesc pe LORDUL CAMERON si pe MACRON idioți.EI au dreptate si sunt profund de acord cu EI(idioți) daca RUSIA a atacat 404 NEPROVOCAT si ILEGAL 404 are tot dreptul sa atace cu rachete cu raza lunga de acțiune ENGLEZE si FRANCEZE in interiorul profund al RUSIEI măcar podul KERCH .Răspunsul rușilor este simplu si clar va dam podul KERCH contra EUROTUNEL baze sau locații ruse contra baze engleze si franceze .RUSII sunt consistenți si se țin de promisiuni.

    • Sa speram ca Larry the Chief mouser va iesi la pensie precum Palmerston de la externe, se va retrage undeva la tara si nu va deveni o victima inocenta si regretabila in caz ca rusii vor redecora Downing Street 10. El n-are nici o vina.

  • Maestre, iarasi nu va gasesc pe youtube cu ultimul video, la mine se deschidea youtubul cu dvs si acum nimic,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *