Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Prin declarația sa iresponsabilă cu trimiterea de trupe, Macron l-a ajutat pe Putin

Comentarii

70 comentarii pentru articolul „Prin declarația sa iresponsabilă cu trimiterea de trupe, Macron l-a ajutat pe Putin”

  • Maestre, ati avut mare dreptate. In lumina ultimilor evenimente interne, se pregateste marele „descalecat”, pentru cel/cea care va infrange in alegerile prezidentiale. Infierarea cu manie proletara a tuturor cheltuielilor pentru confortul clasei politice, deschiderea de dosare penale chiar acum, duce cu o rezultanta logica catre zeita. Chiar era nevoie dupa un faraon de o zeita. O sa ne fie rau, rau de tot. Toate flatulentele birocratiei de la Bruxelles se vor pune in aplicare aici, in batatura noastra.

  • ”Explozia AIRBUS-ului este prețul plătit pentru arestarea în aeroportul Otopeni a teroristei japoneze Yokiko Ekita?”

    Domnule Ion Cristoiu, da’ cu ultimul punct inserat pe prima pagină a ziarului ”Ev. Zilei” – legat de accidentul aviatic de la Balotești – n-ați depășit cadrul strict de INFORMARE cu care vă tot lăudați, inclusiv în pastila video de ieri? Eu cam așa cred.

  • Maestre, politicienii noștrii au făcut ce ai făcut și au creat un haos înainte de alegeri. Mai e un pas și noi nu știm candidații.
    Toți presupușii candidați sunt un dezastru. De oligofrenii de la PNL nu mă interesează dar de la PSD aveam pretenții să fie dinainte pregătiți.
    Amintesc că Ciolacu este încă președinte interimar al partidului după demisia Vioricăi Dăncilă. Practic a luat partidul în grabă cam cu japca, a profitat de pandemie și de bulibășala după căderea guvernului.
    Alt Congres nu s-a mai organizat, așa cum era normal, lui Ciolacu i-a fost frică de contracandidați.
    Practic astăzi noi nu știm care sunt opiniile membrilor PSD cu privire la conducerea partidului.
    Consider că guvernele astea de coaliție au fost o greșeală plus că arată hilar ca doi bețivi care se sprijină unul pe altul când pleacă de la crâșmă – Ciucă și Ciolacu.
    Guvernele au fost slabe amintesc de câțva miniștrii care ne-au terminat: Virgil Popescu Ministrul Energiei care a distrus sistemul energetic al României și ne-a deșelat la prețul facturilor, Ministrul Finanțelor Adrian Câciu care n-avea ce căuta acolo, Lucian Bode ăla cu plagiatul, Marcel Boloș alt Ministrul de Finanțe, bolovanul vorbitor de la agricultură Florin Barbu și lista e lungă.
    Apropos l-am văzut aseară la Anca Alexandrescu pe Marcel Boloș e numai CV-ul de el, că real e praf.
    Cum draq au dat finanțele pe mâna ăstuia!? A mai avut ghinionul să fie după interviul lui Eugen Teodorovici un profesionist adevărat și s-a văzut comparația.
    Pe scurt, coaliția PSD-PNL a fost o alegere proastă ca și comasarea alegerilor, ca și mutarea datei alegerilor prezidențiale, iar cel mai grav că nu au pregătit și prezentat candidații.
    Acum arată totul ca o escrocherie, ca o păcăleală la voturi. Ai impresia că alegătorul nu contează.

    • Cică Faronul, Nicușor Dan are în sondaj 35%, aiurea! Cineva îl umflă cu pompa!
      Numai dacă te gândești la ce a făcut cu taxele la parcări și-i dai cu minus 35%, nu mai vorbesc de trafic și mizeria din oraș. Vorba aia „ce știe țăranul ce e șofranul” adik ce pretenții să avem la curățenie, îngrijirea spațiului public sau peisagistica orașului.
      Oricum tipul are tupeu, ca orice „faraoan”.

  • Apropos, acu’ vreo ora au sunat toate sirenele antiaeriene in zona podului Grant. De ce oare ? De ce nu, n-asa?

    • @cib a scris pe 28/02/2024 la 11:25
      Stie gomandantul agtiunii…arahat…pardon…arafat raed…
      https://www.libertatea.ro/stiri/exercitiu-alarmare-publica-romania-28-februarie-2024-4814563
      Toate Bune!!!
      vali
      🙂

    • @cib,

      In 2018 in Hawaii smecherii aflati la butoane au transmis „alerta nucleara iminenta” cu specificatia clara ca „aceasta nu este o simulare!”. Iti dai seama ce efect a avut mesajul. Sigur ca dupa o juma’ de ora au anuntat ca a fost o „greseala” umana etc., da’ no, important este ca din cand in cand populimea sa traiasca in spaime. Si sa nu uite ca Zeii ii apara!…
      Evident ca exista si posibilitatea unei confruntari serioase. Insa asta n-o decid de-alde Harafatu’ si cateii de acest calibru, ci o decid aia pe care n-o sa-i vedem noi nicidata nici prin ziare si nici prin studiouri de televiziuni.
      Regizorii stau doar in spatele camerelor de filmat!… 🙂

  • Nemtii, slovacii, cehii, polonezii spun ce au spus la întâlnirea cu Macron. Al nostru a spus ceva? Macron inca mai suferă dupa intalnirea cu Putin de la masa lungă, dupa pierderea Africii, a Orientului. Ce sa faca cu atatia imigranti si migranti, cel mai bine scapa de ei in Ucraina.

  • Eu citesc declaratia lui Macron in alta cheie. Fiindca e suficient de fanfaron, nu s-a putut abtine si a dat pe goarna planurile globalistilor. Adica boots on the ground pe baza de tari separat si individual, vezi draga nu NATO. Adica mai fardat, mai pentru prosti. Planul e ca noi si polonezii, eventual si cu balticii sa deschidem balul. Vezi si declaratia lui Arafat cu spitalele militare. Iohannis si Cio-ciu sunt pe aceeasi lungime de unda. Unchiu’ a semnat pe servetel si iar ne-a bagat in rahat. Daca n-o sa mearga fenta, americanii se tireaza iar estul va fi iar pe partea ailalta a noului vechi Zid. Daca avem noroc, s-ar putea ca de data asta partea noastra sa fie cea buna iar vestul sa ramana in cea nasoala. Oricum eu zic sa avem valizele de lemn si izmenele maro pregatite. Si acum vestea buna. Un WW3 ar fi mana cereasca pentru Davos. Ramane lume putina, toata economia occidentala se reseteaza, dispar toate bulele financiare care acum stau sa crape prin America si Europa. Astia isi freaca palmele de bucurie la gandul razboiului. Mai ales ca marea resetare pe pace nu le-a iesit (green deal si plandemia). Este ca sunt optimist, n-asa?

    • :)))
      pai da, dar un optimism …stiintific ar fi mai de folos, cred:))
      adica …n ai cum sa scapi de populatie, la nivel global, altfel decit prin intermediul ‘dorintelor’
      Dinamica Dorintelor e fundamentala pentru asta si …avand in vedere ca se poate observa cu usurinta ca se lucreaza in mod temeinic la asta, la imputinarea oamenilor prin strunirea dorintelor, cred ca faza cu razboiul care imputineaza oamenii pe planeta …sta in asteptare,…cel putin:))

      problema va ramane, cheia va ramane asta: felul cum reactionezi plenar disproportionat impotriva unor stimuli locali, naturali, etc…,
      pentru ca …daca te sinucizi,..asta nu mai inseamna ca te a omorit cineva, iar daca sinuciderea, adica autodemolarea, se manifesta la nivel planetar, fix tot aia inseamna, adica inseamna ca lumea mare s a autodemolat, …n a demolat o nimeni alticineva.

      prin urmare important e sa te manifesti ca si cum ai fi in buricul unui razboi mondial!, …faptul ca razboiul mondial nu exista …trecind in plan secund:))
      deci important e sa te pregatesti de razboi, sa te manifesti ca si cum ai fi in toiul lui, si sa treci toate dinamicile pe acesta stare, de razboi pe viata si pe moarte. ca ulterior se va dovedi ca era vorba exclusiv despre viata si moartea ta, ca stat, ca tara, ca natie, asta e cu totul alta treaba, pentru ca intre timp tu …ai murit, oricum.

      • deci important, pentru autodemolare, e ca tu sa pregatesti spitalele pentru razboi …anuntind ca ai nevoie de ostasi, deci inrolarea e …la liber,
        sa creezi si sa perpetuezi atmosfera gri,…tulbure, cetoasa, bolnavicioasa, de razboi, de asediu, astfel incat tendinta populatiei care traieste sub aceste …auspicii sa fie ca incep sa creada, barim in subconstient, ca se afla …in plin razboi, unul …cumplit.
        dupa care toaaate celelalte necesare autodemolarii vin de la sine. ce bine…

        • deci important e ca tu sa reactionezi ca si cum ai fi parte intr un razboi mondial, razboiul mondial nu numai ca nu e musai sa exsite, el …e musai sa nu existe:))
          insa ramane fundamental faptul ca tu …chiar tre sa reactonezi ca si cum ai fi in plin razboi mondial pe viata si pe moarte. adica sa reactionezi plenar disproportionat, pentru ca asa si numai asa vei reusi sa te autodemolezi …cu succes!

          • pandemia ne a invatat ca …nu e important ca un virus cu adevarat criminal sa existe, ba e fix pe dos:)), important e ca el sa nu existe!,
            fundamental important ramanand faptul ca tu tre sa reactionezi ca si cum ai de a face cu cel mai mortal virus din istoria omenirii, …ca altfel nu se initiaza dinamicile pandemice de autodemolare.

            de atunci o tot tinem fix asa, …reactionam plenar disproportionat in fata unor stimul mai degraba locali zau naturali.
            prin urmare …de ce n am reactiona la fel in fata unui razboi?! tot ce tre sa facem e sa …intam in transa, in starea potrivita, adica in ‘starea de transa sinonima cu starea de razboi mondial’. ea va fi suficienta, nu mai e nevoie si de u razboi mondial, cum nici de un virus mondial-mortal n a fost nevoie…

          • fundamentale, de capatai sint dinamicile pandemice, reactiile plenar disproportionate care pot fi asimilate unor dinamici pandemice. asta e chei autodemolarii, deci tre sa ramai in aceasta cheie, …sa nu cumva sa iesi!, ca altfel nu ti mai iese faza cu Autodemolarea.

          • :)))
            tocami ce ti spuneam!:)))))))))))))))))))))))
            in bucuresti suna alarmele ..de rrazboi, creca tre sa mergem iute iute in buncare.

            domne, …cib, draga, …nu i asa ca astia chiar ne fac din vorbe?! :), adica …chiar nu mai e nevoie de un razboi pentru a ne lua dracu’?!, ‘impresia’ de razboi fiind cea care conteaza si se dovedeste ca e …suficienta:))
            :)))))))))))))))
            hai ca la alarme de razboi in bucuresti nu ma asteptam.insa …succes!, ca vad ca va place 🙂

          • se pare ca ingerii cazuti s au desavarsit 🙂
            ce tare…:)

          • daca ‘impresia’ de razboi mondial e suficient apentru o Autodemolare a lumii, de ce n ar fi suficienta ‘impresia’ de alegeri libere?!:))

          • nu ni se serveste doar, spre ex, ceai cu gust de tei, ci si razboi …cu gust de razboi :)))
            gustul exista, aroma exista, cel care nu exista e razboiul, …florile de tei :)))))
            pai …mai poa sa spuna cineva ca asta nu e Arta?! :))))

            auzi, razboi cu gust de razboi mondial :)))))
            :)))))))))))))
            important e aroma, mireasca, …impresia, nu e musai sa fie flori de tei cum nu e musai sa fie razboi mondial :))

          • in curind vom avea vorbe cu gust de Adevar si zambete cu gust de ‘drag’ :)))
            vor trai …in ‘lumea impresiilor’ mai ceva decit am trait aievea:))

          • pe vremea primei pandemii ( de reactiuni plenar disproportionate ) salvarile erau incolonate si se plimbau prin oras cu sirenele pornite,…zi si noapte.

            acum au trecut la alte sirene, mai maricele :)) pesemne ca de acu nainte o sa tot urle astea pina ne baga, iar, in sperieti 🙂

            ti am mai zis, ori sint lipsiti de imaginatie, ori nu le pasa, folosesc calea cea mai simpla pentru ca …daca a mai functionat odata , o sa mai functiioneze si alta data, tre sa ‘schimbi’ doar ‘natura’ sirenei, si uite ca au schimbat o.

          • pe vremea aia erau niste partide la conducere, acu sint altele.
            se pare ca vremea trece insa pietrele raman:)) :)))

    • apreciez in mod deosebit optimismul tau …deloc molipsitor :))

  • @
    referinta nu a fost si nici nu e ‘distrugerea rusiei. tinta a fost si va continua sa fie Nasterea Noii Lumi

    tot ce s a intimplat in lumea mare de la inceputul primei pandemii ( de reactiuni plenar disproportionate ) a fost despre cum lumea pe care o cunoastem se autodemoleaza si despre cum se poate naste Noua Lume folosind energiile conflictuale deja disponibile, ucr purtind in sine o astfel de energie.

    de la prima pandmie ( de reactiuni plenar disproportionate ) pina astazi s a folosit ca Referinta fundamentala Noua Lume.
    doar asta a fost, si inca e, Referinta: innoirea din temelii a Lumii Mari.

    ea se putea face exclusiv printr o autodemolare plenara, pentru ca demolarea plenara a lumii de azi pe orice alta cale n ar fi putut fi tinuta n frau.
    lumea pe care o cunoastem se duce in mod implacabil spre groapa …pentru ca asa si au dorit ‘conducatorii’.
    Noua Lume, …pe care unii nu si au dorit o din prima!, insa altii da,, adica Lumea Artificiala, Antinaturala, va fi o lume …nemaivazuta, nemaiauzita, una care e nu doar noua, ea e Nou-Nouta!

    de la prima pandemie de reactiuni plenar disproportionate ( care a fot si primul pas al procesului de Autodemolare in lumea mare ) si pina azi referinta tutror dinamicilor a fot una si doar una, Nasterea Noii Lumi.
    lumea asta, Nou-Nouta, ….s a nascut?
    io vad ca inca nu.
    prin urmare dureri ale facerii vor mai fi, teoretic mai mari decit cele de pina acum. tot teoretic, intram in faza finala a ‘nasterii’, care din toate datele ….ce i drept indirecte!, va mai dura pina in 2026, cu sau fara sase …ramane de vazut.

    cheia tuturor dinamicilor, care s a aratat la fata chiar la inceputul primei pandemii, a fost ‘ pandemia de reactiuni plenar disproportionate’.
    tot ce a urmat a fost …in aceasta cheie. lumea mare, aia care era inainte, s a dus pe copca prin felul penar disproportionat in care s a manifestat impotriva unor stimuli mai dergaba locali, naturali, etc.

    Esenta Autodemolarii chiar asta a si fost, ea s a pastrat din prima zi si pina astazi si pe mana ei va si continua povestea nasterii Noii Lumi. Autodemolarea presupune o reactiune plenar disproportionata, una care sa devina …pandemica. acest calapod a fost urmat cu strictele inca din start si va fi urmat cu strictele pina la ultima suflare a …’vechii lumi’.

    in final, indiferent ce vor crede unii sau altii, lumea mare va arata asa cum va arata pentru ca asa a fost dorinta conducatorilor lumii, indiferent pe cel nivel se manifestau ei.
    nu i a obligat nimeni! au facut ce au facut pentru ca asta le a fost dorinta.

    esenta Noi Lumi e si faptul ca ea NU! se putea naste cu japca.
    o lume Artificiala nu! se poate naste cu japca, prin Definitie nu poate sa se nasca asa!,
    tocmai de asta s a si nascut …cit a facut o deja, printr o tesatura de ‘reactiuni pandemice plenar disproportionate’, adica printr o Autodemolare a ‘vechii lumi’

    in timp ce razboaiele pandemice, pandemiile de actiuni plenar disproportionate, innoiau lumea …Demolind o paia veche,
    o lume Nou-Nouta, Artificiala, se poate naste exclusiv pe calea ‘revolutie pandemice’, pe calea pandemiilor de reactiuni plenar disproportionate
    or noi …la asta asistam inca din start, la manifetarea a tot felul de pandemii plenar disproportionate. de te si miri cum de toti se pot uni in jurul unor dinamici autodemolatoare cu atata lejeritate… . ca, barim teoretic, n ar trebui sa fie o bucurie faptul ca fix tu, cel care te prinzi in hora, iti sapi singur groapa in care vei fi aruncat …pina la sfarsitul lumii ( pentru ca Noua Lume, Artificiala, presupune prin definitie lipsa conducatorilor-oameni, …chiar daca unora nu prea le vine sa creada )

    • felul in care Noua Lume urma sa se nasca s a scris atunci cind putin a zis: Noua Lume, pe care noi nu ne o dorim, fara noi nu se va naste. aceasta ‘lipsa a dorintei’ a devenit generator. atitudinea reactionara a rusilor fara de Noua Lume a devenit generatorul nasterii Noii Lumi

      pe de o parte rusii …isi tin promisiunea, adica Lumea Noua fara ei nu se va naste cu niciun chip!, iar pe de alta parte, prin felul in care …restul planetei! a reactionat in fata acestei atitudini a rusilor a dus si inca duce la o …Autodemolare.
      in final …si rusii isi vor pastra drepturile de administrator auspra Noii Lumi, isna si ‘restul lumii’ va fi Autodemolata, deci Noua Lume are cum si unde sa se nasca. astfel au fost indeplinite toate ‘sarcinile’ concomitent printr o interdependenta de tip …non, chiar daca acest non e de tip Anti :))

      • prin urmare …oare despre ce rcedeti ca vor fi alegerile de prin lumea mare?!
        despre altceva decit despre Noua Lume? aia Artificiala? aia Antinaturala?
        :)))
        alegerile …ori sint despre Noua Lume, ori …nu sint.
        alta cale nu exista.
        Durerile Nasterii Noi Lumi au acaparat plenar atentia. orice alta dinamica se subordoneaza nasterii Noii Lumi.

        • in final ‘conducatorii tarilor’ vor afla, daca nu cumva aflasera intre timp, ca ..a fost vorba despre o Revolutie, plenara, fundamentala, in care au luptat pentru drptul la Artificializare, caz in care ce va urma va fi chiar ‘asigurarea’ acestui drept prin implinirea lui in viata cotidiana.
          Noua Lume are la temelie Dreptul la Artificialzare ( si ea se manifesta in stil Anti ata de vechea lume, care avea la temelie Drepturile Naturale )

          • insa cita vreme in lume inca se mai vorbeste despre pandemii, insa nu despre pandemii re reactiuni plenar disproportionate, astea fiind singurele pandemii disponibile, e clar ca unii inca n au aflat pentru ce ‘drepturi’ lupta.

          • daca ar fi stiut, atunci cinclusiv alegerile de prin lumea mare, de anul asta, ar fi fost despre Drepturi Artificial VS Drepturi Naturale,…nu …doar…despre tot felul de alte povesti

          • @Online
            Uite aici…lasa rusii…”e foame de bani”…
            https://adevarul.ro/economie/pensii-speciale-si-pentru-inspectorii-antifrauda-2343377.html
            Dimineata Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • specialii tre sa iasa de tineri la pensie, pentru ca ei sint folositi si pensionati, deci e mai bine ca ei sa fie in putere cit mai mult timp, insa cine i foloseste a gindit o bine,…ca …de ce sa nu i foloseasca ulterior ei fiind …de a gata platiti bine?!

          • atata si atata energie consumata in treaba cu specialii…
            pai ..cum sa nu fie, daca …se justifica?! daca specialii ar fi platiti normal, cei care ii folosesc ulterior pensionarii …ar trebui sa suplienasca ei veniturile, or …asta ar fi chiar culmea, ca creca e vorba despe multi bani, pentru ca din cite am inteles sint multi speciali pensionati de tineri

          • or …cum tendinta e de dezvoltare, pesemne ca varsta de pensionare se va tot micsora, …creca optim ar fi cam 33 de ani, sa si faca ‘pregatirea’ la stat suficient incat sa devina buni, iar pensiile speciale vor tot creste, pentru ca …oamenii cu care lucrezi e n regula daca sint platiti bine.

          • iata ca exista ceva superior …anticoruptiei de pe vremuri, ea e …antifrauda. care pare a fi noua ‘anticoruptie de pe vremuri’

          • sistemul nu moare, doar isi schimba pielea…

          • deci s ar parea ca ‘fosta lupta impotriva coruptiei’ a fost inlocuita cu ‘lupta impotriva fraudei’

          • @Online
            Au dat o lege…ca pot sa revizui varsta de pensionare din trei in trei ani…adica oamenii obisnuiti sa munceasca pana mor la 70 ani si ei sa se pensioneze de la 39 ani…e valabil ce a zis CTP aici…uite si sursele…
            „Premierul Viorica Dăncilă l-a propus miercuri pe Daniel Chirilă pentru funcția de ministru de Interne. Chirilă, care este secretar de stat în minister, are un trecut legat de serviciul secret al MAI, fosta Doi și-un sfert, de unde s-a pensionat la doar 39 de ani cu o pensie anuala de 91.200 de lei.”
            https://www.g4media.ro/un-fost-ofiter-la-doi-si-un-sfert-pensionat-la-o-varsta-frageda-cu-91-000-de-lei-pe-an-e-propus-de-dancila-ca-ministru-de-interne.html
            Dimineata Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            „Cristian Tudor Popescu: România nu e obligatoriu să existe. Este un stat care nu este eșuat acum, când a zis Iohannis. A fost un stat eșuat de la început, de când a fost constituit | VIDEO”
            https://www.europafm.ro/cristian-tudor-popescu-romania-nu-e-obligatoriu-sa-existe-stat-esuat-de-la-inceput/
            Dimineata Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • pai …io ce ti spuneam. ii pensioneaza de tineri pentru ca ulterior sa fie preluati sub …alte umbrele …ei fiind …in putere!, ca nici 40 de ani n au, …unii
            insa si de a gata platiti! de asta se si duce o astfel de lupta, care pare a fi pe viata si pe moarte, pentru drepturile specialilor, pentru ca ei, atunci cind oficial dispar de pe ecrane, spre ex pensoinindu se, de fapt intra pe alte ecrane:)))
            Arta, nu alta:))

          • eu cred ca varsta de pensionare a acestora va scadea, 39 e prea mult, 10 ani de pregatire la stat, in unitatile de elita ale acestuia…pare a fi suficient, deci pesemne ca va ajunge undeva spre 33 de ani. daca i pensionezi la 39 de ani,…abia,…pierzi sase ani si …de ce sai pierzi?! deci ce stim noi despre speciali? pai s ar parea ca stim ca ei sint mai importanti dupa pensionare decit inainte de pesnionare, de aici si grija fata de ei si inainte, insa mai cu seama dupa pensionare.

          • deci se poate spune ca specialii si au terminat stagiul d pregatire fix in momentul in care sint pensionati, abia ulterior ei …intrand in paine, incepindu si cu adevarat ‘munca’

          • problema mea e, intr o anumita privinta, una:
            cum de spui azi a, maine b si intr o saptamana ai trecut prin tot alfabetul?!

            spre ex io.
            pai …pesemne ca opinia celor care ma citesc e ca eu sint ..mai mult sau mai putin, insa tacanit tot sint!:))
            pai …da, dar eu voi ramane asa, tacanit, mai mult sau mai putin, pina cind mor!, daca ma ajuta Dumnezeu sa raman asa, s
            i …asa am fost …de cind tot scriu pacilea, spre ex.

            despre cei care azi sint intr un fel iar maine in altul…nustu ce sa zic, ca imivine sa nu ma pricep!:))

          • @Online
            Nu se mai inteleg francezii si nemtzii intre ei…
            https://www.g4media.ro/cancelarul-scholz-niciun-soldat-european-sau-nato-nu-va-fi-trimis-in-ucraina.html
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • ‘Nu se mai inteleg francezii si nemtzii intre ei…’

            pai …nici americanii si israelienii nu se mai intelegeau intre ei, insa in gaza treaba mergea ca pe roate

          • @Online
            Aici e faliment din prima luna…in mod obisnuit in primele luni exista excedent bugetar…
            https://financialintelligence.ro/deficit-bugetar-de-045-din-pib-in-prima-luna-din-acest-an/
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            Uite cine are „de castigat” din Ucraina…
            https://www.forbes.ro/statele-unite-sunt-principalul-furnizor-al-europei-de-titei-si-motorina-378160
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            S-a terminat si „moda” electrica…
            https://economie.hotnews.ro/stiri-auto-26935407-apple-abandoneaza-ideea-construi-masina-electrica.htm
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            Ia…ai…baga in somaj si it-ul…
            „Jen-Hsun „Jensen” Huang, șeful companiei care a beneficiat cel mai mult de pe urma revoluției produse de inteligența artificială (A.I.), Nvidia, spune că aceasta a evoluat atât de mult încât părinții nu ar mai trebui să pună presiuni pe copiii lor să învețe programare, relatează The Register.”
            https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-26933428-nu-mai-puneti-copiii-invete-programare-afirma-seful-nvidia.htm
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • cind vine vorba despre ‘jocuri video’, adica …spre ex despre simulatoare,…mi se cam aprind toate beculetele :)))
            atunci cind AI devine ‘doctor’ in simulatoare, cel care tinde sa fie simulat e chiar ….Viitorul. …si caile prin care el poate fi atins. si caile prin care el poate fi definit. si tot felul de alte dinamici.
            de fiecare data cind apare vreo stire de acest fel, adica despre IA care devine experta in proramarea …simulatoarelor, ea e cea mai importanta stire …din lume.

          • sint deja vreo zece ani de cind …am simtit in aer mireasca unui simulator …capabil de simulari plenare. intre timp mireasca a devenit mai fina, putindu se identifica si arome proprii computerului cuantic.

            prezenta, manifestarea unui astfel de simulator, …plenar, e …singura mea preocupare. in mod nativ, ..n am ce face!:)), nu ma pot opune, e in felul meu de a fi, ‘pornesc’ fara sa apas pe ‘start’ :)))), ‘pornesc’ …de capul meu:))

            daca, cumva, lumea mare ajunge pe mainile unui astfel de simulator, iar digitalizarea,…iubita digitalizare fix cu asta se preocupa, atunci ‘simularea unui anumit Viitor’, dedus din dinamicile ciclice manifestate in Trecut, devine …viitorul in care ‘vor cadea’ toti, ca intr o capcana.

            am incercat, se pare ca fara succes:)), sa tot atrag atentia asupra putintei IA de a Simula Viitorul clonind, in proprie cheie, dinamicile Naturii.
            am tot povestit despre IA care in fapt isi are radacina si in Vremea Babilonului, cind tot …despre ‘ a i pune Haturi Viitorului’ era vorba, in povestea cu scara de la Pamant la Cer,
            ca tot despre ‘a citi Viitorul’ e vorba si acum:)), aceasta ‘procedura’ asigurind o ecuatie de miscare care poate genera Infinitul, caz in care vorbim, la propriu, despre Perpetuum Mobile.
            n ai ce face…:)), momeala e plenara. cine ar refuza ‘controlul asupra Viitorului’?!

            acum …intelegi, barim putintel, de ce mi se pare mie cam ‘de gradinita’ toate zbaterile politicienilor de pe planeta asta?:)) pentru simplul fapt ca ei …sint papati cu fulgi cu tot …intr un soi de autoconsum.
            cui ii pasa cine cistiga, daca cea care pierde e umanitatea, omul, umanismul care l caracterizeaza?!
            cui ii mai pasa cine cistiga si cine pierde, daca Noua Lume e Antinaturala?! iar ei, competitorii, fac tot ce pot pentru ca ea sa devina asa?!
            cui ii mai pasa care e treaba cu un om lipsit de Inima’,…cita vreme el e lipsit de Inima prin Definitie ?!

          • ‘spune că aceasta a evoluat atât de mult încât părinții nu ar mai trebui să pună presiuni pe copiii lor să învețe programare, relatează The Register.” ‘

            haios tipu:))
            pai io zic ca ….părinții nu ar mai trebui să pună presiuni pe copiii lor ca să învețe …in general, nu numai rogramare. o IA e suficient de desteapta, …tot ce ai tre sa faci e sa te conectezi cu ea, iar Elon …fix cu asta se preocupa de ani de zile. si …se stie, e suficient doar un pas, primul, ceilalti 9 999 de pasi se vor buluci singuri spre ‘destinatia pe care ‘primul pas’ a definit o’, ca aia ai afcut, facind primul pas, ai definit destinatia, …in stil cuantic, deci implacabil

          • e vorba despre Desteptaciune VS Inteligenta

            oamenii si au dorit sa fie din ce in ce mai destepti. pai …iata!, vor avea sansa sa fie plenar destepti:)), conectndu se cu o IA ( in fapt cu IA care e chiar Antiadevrul )

            oamenii vor cauta Inteligenta si …n o vor mai gasi, chiar daca va sedea, si chiar sade, Intrupata, in mijlocul lor…
            n o vor mai gasi pentru ca n o vor recunoaste…

          • @Online
            Pai rezultatele se vad deja…57% din elevi au luat sub 5 la simularea de capacitate clasa a 8 a si la sate e dezastru…80% au luat sub 5…in schimb au „competente digitale”…dar nu stiu tabla inmultirii…in Florida parca…statul a interzis copiilor sub 16 ani accesul la retelele social media…si mai e vorba si de Presa…
            https://www.money.ro/viitorul-presei-asa-cum-o-stim-este-incert-un-scenariu-sumbru-dezvoltat-in-new-york/
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            Eu sunt mai rezervat ca Tine…zic ca si asta e o „moda” ca si cu electricele…mai ales ca trebuie platiti bani ca sa se „vanda”…
            https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/google-plateste-mai-multe-site-uri-pentru-a-folosi-instrumente-de-publicare-a-continutului-bazate-pe-ai-21506997
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            Asta demonstreaza din nou ca tanti ursula si tanti kovesi sunt marionetele americanilor in ue…
            „Victorie pentru Apple şi Microsoft: iMessage, Bing şi Edge, exceptate de la regulile dure pentru concurenţă ale UE By Theodora Șutiu 14 februarie 2024 07:29”
            https://www.money.ro/victorie-pentru-apple-si-microsoft-imessage-bing/
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • poate pentru că nu vezi că Noua Lume, de data asta, e nou-nouta:)
            nu mai exista semințe de lumi naturale, s au terminat :))
            ele au dispărut odată cu dorințele oamenilor de artificializare.
            daca va mai exista o lume, o noua lume, ea va fi Antinatura. alta …n are de unde sa mai răsară 🙂

          • insa …ce bine ca esti rezervat 🙂 io … e clar ca nu sint :))

          • @Online
            Uite Online…iti povesteam de „arierate”…17 miliarde $…
            „Cum a ajuns statul român dator către el însuși și ce s-ar putea construi dacă Fiscul ar recupera datoriile de 16,8 miliarde de euro 15 ianuarie, 2024 Simona Cârlugea”
            https://romania.europalibera.org/a/firme-datoare-la-stat-/32771903.html
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • acuma …daca se schimba din temelie sistemele sociale, pesemne ca pe de o parte apar noi oportunitati, iar pe de alta …afaceri cu staif vor sucomba, pe motiv ca si au consumat potentialul. oare cum va arata noul sistem politic?!, adica cel bazat pe IA?!:)))
            vom avea 40%politicieni-IA si restul politicieni-oameni?:))))

          • @Online
            Probleme in paradis…pe drepturile de autor probabil…
            https://www.puterea.ro/razboi-in-silicon-valley-openai-si-nyt-se-confrunta-intr-un-proces-istoric/
            Seara Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

  • @
    era clar din start ca cea care va pierde in mod fundamental va fi ue, care va deveni donator de energie din acumulator de energie, tinta fiind manifestarea unei lumi multipolare concomitent cu manifestarea semilumii unipolare, care va avea ca tatuc tot sua.

    tot ce a urmat a fost despre asta,
    despre definirea semilumii unipolare,
    despre definirea semilumii multipolare,
    despre cum ue devine donator fundamental de energie in semilumea unipolara pentru a satisface foamea sua
    proaspetele intate in nato sind proaspete intrate in semilumea unipolara.

    totul a fost despre nasterea Noii Lumi. aceasta a fost referinta.

    cum spuneam, asta a fost clar din prima, prin urmare tot ceea ce a urmat sa se intimple a fost efectul dorintei arzatoare a conducatorilor tarilor.
    lumea arata asa cum arata pentru ca cei care conduc tari au dorit asta si au facut tot ce au putut, ba chiar si imposibilul pe alocuri, pentru ca dorintele sa devina realitate.

    o arata lumea bine, …o arata rau, asta e mai putin important, fundamental e ca lumea mare arata dupa le a fost dorinta, ei sintcei care au dorit ca lumea sa aratae asa,…nu i a obligat nimeni!

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Uneori ma uit la cate-un meci de fotbal si ma ia somnu’. Cand ma trezesc, tot ce ma intereseaza e „cine a castigat?”.
    Asa e si cu razboiu’ asta. Au trecut doi ani si-am auzit atatea „comentarii sportive” de m-am plictisit.
    Fapt e ca in ciuda a tot ce s-a scris si s-a spus timp de doi ani prin mass-media occidentala, Rusia lu’ Putin a castigat desi
    USA si EU si-a folosit tot arsenalu’ din dotare. Au trimi arme si bani cu nemiluita. Au folosit la greu sanctiunile economice. Au innebunit planeta cu mesajele lor isterizante. Au exclus pana si sportivii rusi din competitiile internationale. Au facut si pe dracu’ in patru ca sa-si indeplineasca obiectivu’. Si n-au reusit decat sa se-npuste singuri in ambele picioare. Si-acum scheoapa si USA si EU. Timp de 30 de ani, cata vreme intre Europa si Rusia au fost relatii normale, economia europei s-a dezvoltat. Acuma dupa ce si-a bagat SUA picioru’ in schema si-a fortat Europa sa „divorteze” de Rusia, e vai si-amar peste tot. Iar unu’ dintre vinovatii principali e fix Macron care s-a tot dat mare si tare ca el va face si va drege. Vai de capu’ lui. Din gura si el si Zelenski au tot facut de toate.
    In schimb Putin a tacut timp de doi ani. Pana la interviul cu Tucker n-am stiut mare lucru despre ce zice ori gandeste. Insa s-a vazut „pe teren”. Si daca n-au reusit sa-l invinga cu armele conventionale, cu alea neconventionale chiar n-au nicio sansa.
    Asa ca palavrageala o fi buna pentru spectacolu’ mass-media din occident, insa nu tine de foame!…

    • Inca ceva.

      Marea „realizare” a americanilor cu care se mandreste Biden este „extinderea” NATO in Finlanda si Suedia. De fapt asta a fost, in opinia mea, singura motivatie in tot circu’ cu razboiu’ din Ukraina: sa-i convinga pe nordici sa intre in NATO si sa le ia si lor „taxa de smecher”. Da’ a fost nevoie de o situatie de „criza” ca „alesii” celor doua tari sa decida de capu’ dupa modelu’ „pe repede inainte” care place atat de mult americanilor, si fara sa mai fie „timp” sa intrebe si populatia, ca daca se facea referendum cum ar fi fost normal nu le iesea smecheria la vot in veci. Acuma (dupa ce USA a santajat atat Turcia cat si Ungaria sa semeneze dracu’ odata!) cu chiu si vai va fi cooptata si Suedia in NATO si de-ata se va termina rapid si razboiu’ din Ukraina. De-asta in ultimele zile au inceput sa apara „stiri” care pregatesc opinia publica despre „infrangerea Ukrainei” in ciuda ajutorului acordat de „bunavointa occidentului”…!
      Asa ca, da, avem inca o dovada ca NATO nu-i nimic altceva decat fix „ceata lu’ Pitigoi”…!

    • Da,Europa mergea prea bine în tandem cu Rusia și America tot mai prost,de aceea au provocat tot ce se întâmplă dar ce semeni aia culegi.Datorita resurselor ,ADN ul de apărători ai patriei,know-how-ului militar în ziua de azi oricâte alianțe ar face nu pot înfrânge Rusia.
      Rusii nu și-au dezvăluit tot potențialul militar și toate armele și tehnica militară de care dispun,au păstrat arme care nu au fost dezvăluite în acest război în eventualitatea confruntării cu NATO.
      Portretele lui Putin sunt la loc de cinste în țările foste colonii franceze care i-au alungat pe francezi ,recent,de aceea Macron vrea răzbunare și face declarații aiuristice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *