Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Proiectul lui Marcel Ciolacu: USR-izarea PSD

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Proiectul lui Marcel Ciolacu: USR-izarea PSD”

  • Maestre ,anul acesta se implinesc 75 de ani de la declansarea genocidului asupra credinciosilor greco catolici(,asupra Bisericii Romane unita cu Roma )Asaltul privind lichidarea Bisericii Romane unita cu Roma asalt care a declansat genocidul a avut trei etape .El a inceput in 26 /27 septembrie 1948 si s a finalizat la 1 decembrie 1948 .Prin masurile luate de statul roman impreuna cu BOR din 1 500 000 de credinciosi greco catolici au mai ramas 200 000 si acelea victime ale genocidului .
    Maestre termenul de genocid a fost creat in 1944 de un avocat evreu polonez pe nume Raphael Lemkin .Se refera la distrugerea totala sau partiala a unui grup specific ,din cauza identitatii nationale ,etnicev,rasiale sau religioase a grupului respectiv.
    In decembrie 1948 Adunarea Generala a ONU a adoptat Conventia pentru prevenirea si reorimarea infractiunii de genocid care a stabilit genocidul drept infractiune in temdiul dreptului international.Conventia a stabilit 5 activitati care ,individual sau impreuna ar putea constitui genocid.
    1 uciderea membrilor grupului
    2 provocarea de leziuni corporale sau psihice grave mrmbrilor grupului
    3 aplicarea in mod deliberat asupra grupului a unor conditii de viata calculate za duca la distrugerea fizica sau partiala
    4 impunerea de masuri destinate prevenirii nasterilor in cadrul grupului
    5mutarea fortata a copiilor intr un alt grup .
    Conventia a precizat ,deasemenea ca incercarea de a comite genocid ,precum si incitarea si complicitatea la infracgiuni,vor fi pedelsite in tdmeiul conventiei.
    Maestre ,doamna Leca ministru Educatiei a spus *cred cu tarie ca doar prin educatie putem transmite generatiilor prezente si viitoare ,valorile tolerantei ,respectul pentru drepturile omului ,pentru valorile fundamentale ale umanitatii ,aprecierea altor culturi si a diversitatii,cultivand pacea,intelegerea si apropierea intre oameni……*
    Eu intreb de ce elevii nostrii trebuie sa invete Istoria poporului evreu -holocaustul (respect pentru poporul evreu ) si nu Istoria Bisericii Romane unita cu Roma -genocidul (holocaust )institutie nationala cu merite majore in emanciparea poporului roman si faurirea Romaniei Mari care si azi este discriminata .

  • Interesanta sezatoarea lui Ciolacu . Disciplina in cauza inlocuieste studiul de odinioara al limbii ruse . Se mai spera ca evreii vor fi iubiti asa cum a trebuit sa-l iubim pe ostasul sovietic eliberator.

    Sunt de acord cu afirmatia dv de la min 21:25 , „Cu cat esti mai citit cu atat poti fi mai antisemit”
    Traznet !

    • Lu’ Marcel i s-a oprit din prima zi palaria pe umeri. Dacat atat s-a putut la colonie. Viata e greu!

      • @nae girimea a scris pe 04/10/2023 la 12:26 & cib a scris pe 04/10/2023 la 15:28
        Asta suna urat…e ca si cum l-ai scuipa pe Mantuitorul Iisus Hristos dupa 2.000 ani…foarte urat…sursa”jerusalem post”…azi am stat 12 ore pe net sa citesc toata presa romaneasca…n-am vazut un singur cuvant despre acest subiect….
        -Orthodox Jews filmed spitting at Christians in Jerusalem’s Old City By MAAYAN JAFFE-HOFFMAN OCTOBER 3, 2023 08:34 Updated: OCTOBER 3, 2023 22:00
        https: //www.jpost.com/christianworld/article-761421
        Israeli settler, far-right activist: ‘Spitting on Christians is a Jewish custom’ By MAAYAN JAFFE-HOFFMAN OCTOBER 3, 2023 15:40 Updated: OCTOBER 4, 2023 12:48
        https: //www.jpost.com/breaking-news/article-761490
        -5 Jews arrested in Jerusalem on charges of attacking Christians By MAAYAN JAFFE-HOFFMAN OCTOBER 4, 2023 09:54 Updated: OCTOBER 4, 2023 13:06
        https: //www.jpost.com/breaking-news/article-761609
        https://www.jpost.com/
        Toate Bune!!!
        vali
        🙂

  • @Online
    Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat
    Ce avantaje au magistrații, potrivit documentului de la Finanțe, alcătuit în august 2023:
    Salariile variază între 32.207 lei pentru un președinte de curte de apel și puțin peste 17.000 lei, pe lună, brut, la o judecătorie, pentru un judecător cu 3-5 ani vechime. Aceste salarii includ trei sporuri: pentru condiții grele de muncă, suprasolicitare neuropsihică și păstrarea confidențialității. În total, aceste sporuri sunt de 5.500 – 6.000 de lei pe lună.
    Valoarea medie a pensiei încasate de magistrații români a fost la 1.01.2023 de 21.404 lei. Pentru comparație, valoare medie a pensiei în ianuarie 2023 a fost de 2.003 lei.
    Magistrații pot ieși la pensie până în 50 de ani. Un cetățean obișnuit, la 63 de ani – femei și 65 de ani – bărbați.
    Judecătorii şi procurorii beneficiază anual de şase călătorii în ţară dus-întors, gratuite, la transportul pe calea ferată clasa I, auto, naval şi aerian sau de decontarea a 7,5 litri combustibil la suta de kilometri pentru şase călătorii în ţară dus-întors, în cazul în care deplasarea se efectuează cu autoturismul. Aceste drepturi nu au caracter salarial şi nu se impozitează.
    În perioada concediului de odihnă, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti beneficiază, o singură dată pe an, de transport gratuit dus-întors între localitatea de domiciliu şi localitatea din ţară în care îşi petrece concediul de odihnă.
    Compensarea diferenţei dintre chiria ce s-ar stabili pentru o locuinţă de serviciu, potrivit legii, şi chiria plătită pe baza unui contract de închiriere încheiat în condiţiile legii. Prin ordin anual se stabilește până la ce plafon poate fi compensată chiria.
    Judecătorii care nu beneficiază de locuință proprietate personală ori cărora nu li s-a acordat locuință de serviciu sau compensarea chiriei, în localitatea în care își desfășoară activitatea, au dreptul la decontarea cheltuielilor de transpor între localitatea în care își au domiciliul sau reședința și localitatea unde se află sediul unității
    Beneficiază în mod gratuit de asistenţă medical, medicamente şi proteze, în condiţiile respectării dispoziţiilor legale privind plata contribuţiei pentru asigurările sociale de sănătate
    Nota ministerului de Finanțe mai menționează o serie de alte beneficii obținute prin darea în judecată a statului: acordarea „sporului de permanenţă”, acordarea de despăgubiri morale pentru condiţii necorespunzătoare de muncă de până la 500 euro/lună/persoană, acordarea numărului de zile de concediu de odihnă suplimentar (câte 10 zile pentru fiecare an) şi plata indemnizaţiei de concediu aferente acestor zile – pentru condiții grele de lucru
    Magistrații au jupuit statul român de circa un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi dându-și dreptate între ei, arată o notă confidențială a ministerului de Finanțe. Această sumă a fost obținut doar prin cele circa 22.800 de chemări în instanță din perioada 2008-2022.
    https://defapt.ro/document-lista-uriasa-a-privilegiilor-unui-magistrat-pensii-speciale-sporuri-nenumarate-chirii-subventionate-calatorii-in-vacanta-si-asistenta-medicala-extinsa/
    Dimineata Frumoasa Online!!!
    vali
    🙂

    • sint vremuri in care schimbarile intr un sistem social se fac ori greu ori sint mai degraba imposibile.

      si exista vremuri in care schimbarile intr un sistem social, ba chiar in toate, se intampla in mod natural, de fiecare data cind se manifesta Primavara pe acest ‘taram’, al ‘sistemelor sociale’

      pur si simplu exista vremuri cind ‘sistemele sociale’ …se epuizeaza singure, lasind ‘terenul’ liber pentru ca aletele noi sa se manifeste.

      prin urmare pesemne ca exista discutii efervescente pe tema ‘felului invechit, expirat’ in care se manifesta anumite sisteme sociale, astazi, …sau chiar toate sistemele sociale, insa pe de alta parte asistam si la o manifestare a unei Primaveri, prin urmare ‘felul invechit, expirat’ se va innoi in mod implacabil, nenegociabil,…asemenea oricarui anotimp care la un moment dat ii face loc …urmatorului.

      bineinteles ca exista o multime de discutii pe tema IA, cum ca ea nu face doua parale si mai degraba nu influenteaza lumea in care traim, insa exista si opinii care spun ca de fapt IA tocmai ce revolutioneaza din temelii sistemele sociale …peste tot prin lumea mare, noi fiind un banal caz particular.
      eu, se stie, fix despre aceasta aceasta implacabila Revolutie vorbesc, cu succes sau fara …nu mi pasa. prin urmare aceasta fiind referinta consider ca si ‘puterea judecatoreasca’ e in plin proces de innoire fundamentala …vrea nu vrea.
      poate ca momentan acest potential uriesesc de innoire nu se vede, insa el exista e colosal si va produce schimbari asijderea.

      in opinia mea singura preocupare care are o motivatie pe masura vremurilor, legata de perspectiva pe care ai propus o, e …cum faci Pace pe vremurile Primaverii care va innoi …la nevoie cu japca, din temelii, sistemul social aferent.

      nu de ‘innoire’ duce Lumea lipsa pe Vremea Marii Revolutii. ea e garantata prin definitie. praful si …pesemne ca mai degraba pulberea va mai ramane din actualele sisteme sociale.
      acestea sint Vremurile Marii Revolutii ( un proces natural, irepetabil in dinamica civiliztiilor care se manifesta pe o oarecare planeta )

      o rinduiala, chiar anapoda daca e, …iese si ea la pensie, la soroc. adica …scapi de ea pe cale naturala. intamplarea face ca sorocul sa fie chiar pe vremurile astea. in citiva ani lumea mare va arata altfel …din temelii.

      • un sistem social care e pe moarte se aseamana cu un om care e pe moarte, bolnav si conectat la aparate care …il tin in viata direct sau indirect.

        provoaca neliniste in ‘familie’, agitatie, preocupare, …se cauta solutii pentru a fi tinut in viata.
        e normal.
        insa daca e la finalul vietii … pur si simplu va muri indiferent ce faci. e ceva natural.

        la fel si cu sistemele sociale, indiferent cit te straduiesti sa le pastrazi in viata ele …pur si simplu si au consumat potentialul, …vor muri, negresit.

        e mai cu folos, poate, sa te gandesti …ce pui in loc, …daca nu cumva cum pui in loc ceva pentru ca facind asta sa faci Pace.
        e normala preocuparea unora pentru a ine in voata sisteme sociale care practic sint in drum spre copca, insa …stiu si eu daca e normala lipsa de perspectiva, preocuparea pentru Definitiia …noilor sisteme sociale, care se vor naste negrsit, implacabil, …po sa stai si-n limba , ele tot se vor naste?!

      • @Online
        Războiul s-a terminat, însă nimeni nu ştie cum să oprească luptele Monitorul Apărării şi Securităţii AUTOR: GEORGE FRIEDMAN
        https://monitorulapararii.ro/razboiul-s-a-terminat-insa-nimeni-nu-stie-cum-sa-opreasca-luptele-1-51714
        Dimineata Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • ‘razboiul s-a terminat’

          ?

          pai daca e imposibil…cum sa se termine ceva care e imposibil de terminat. te poti numi chiar George Friedman, n ai cum sa influentezi aceasta dinamica.

          nici pandemia nu s a terminat ( prin efectele pe care le tot naste ea inca se misca cu real talent ), nici pandemia de inflatie nu s a terminat, …isi va vedea neabatuta de drum, si nici povestea din ucr nu s a terminat, va genera efecte in stil pandemic.

          marea Revolutie o poti incepe, insa …pa!, fix in acel moment ai pierdut plenar controlul, ..n o mai poti opri, ea se autoalimenteaza.

          daca dai de cineva care ti spune ca are ‘solutia’ pentru ca ‘povestea din ucr’ sa se termine …atunci mai degraba ai in fata ta pe cineva care …habar n are pe ce vremuri traieste. ia treaba asta ca pe o axioma. ( ulterior ea …doar se va verifica )

          • niciuna dintre crizele pandemice nu se va termina, ele au venit pentru a sustine Marea Revolutie.
            ele ‘se termina’ odata cu nasterea Noii Lumi ( care in sine e o perpetua revolutie, deci …asta cu ‘terminatul’ deja are tendinta sa se manifeste …la Infinit )

            baaa …din contra!, in timp ce auzi, in stinga …in dreapta, ca vreo criza pandemica se termina, ( chiar daca e vorba despre informatii …beton! ) fix in momentul ala sa te ntrebi …oare ce criza va mai incepe?!, oare ce criza pandemica urmeaza sa inbolnaveasca, suplimentar, actualele sisteme sociale?!

          • (si …nu-ti bate capul daca altii pe linga tine nu se ntreaba, ..intreaba te tu, pastreaza ti toti senzorii in alerta :)) )

          • @Online
            Uite asa incepe…ai economii la banca…uita de ele…bani de pensii…care batranete…”Metamorfoza”…
            „Sefa celui mai mare fond de pensii suedez demisioneaza in urma unor investitii esuate 04.10.2023, 00:00 Sursa: zf.ro”
            https://www.orange.ro/info/news/zf/article/sefa-celui-mai-mare-fond-pensii-suedez/2729746
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

        • daca incerci sa inchizi tot felul de circuite care acum alimenteaza sau par ca alimenteaza dinamica din ucr …nu stingi focul, ci cresti presiunea. fix atunci cind ‘dinamica din ucr’ va parea ca e …e terminata va rasari pe tarla …Suprapresiunea si ceva…undeva …va exploda.

          te poti da si cu timpla de stele,…tot degeaba, Marea Revolutie nu poate fi oprita, odata inceputa. ( faza e ca unii habar n au ca sint in plina Revolutie Mondiala:))), daramite sa mai ia in seama si faptul ca ea e imposibil de oprit 🙂 )

          • @Online
            Subiectele astea sunt „legate” si au vreo 8 ani de cand Stiu Eu de ele…s-a terminat petrecerea…adica prosteala…
            https: //www.ziarulprofit.ro/companiile-europene-de-telecomunicatii-vor-mai-multi-bani-de-la-gigantii-din-domeniul-tehnologiei/ 2 Octombrie 2023
            https: //www.profit.ro/profitul-tau/entertainment/netflix-ar-vrea-sa-creasca-preturile-21334956 4 Octombrie 2023
            https: //www.g4media.ro/meta-lucreaza-la-abonamente-fara-publicitate-pentru-utilizatorii-de-facebook-si-instagram-din-europa.html 4 Octombrie 2023
            https: //www.mobilissimo.ro/stiri-diverse/meta-va-introduce-abonamente-fara-reclame-pentru-facebook-si-instagram 3 Octombrie 2023
            https: //www.forbes.ro/meta-ar-putea-introduce-abonamente-fara-reclame-pentru-instagram-si-facebook-la-pretul-de-10-euro-pe-luna-352228 3 Octombrie 2023
            Dimineata Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

        • pai daca deficitul e de 6, dai 2,5 peninarmarevsi 3 pe cheltuieli legate de ucr, înseamnă 6-3-2,5 =0,5
          pai…teoretic stam bine. deficitul real e de 0,5, conjunctural de 5,5, ..in total 6

          practic noi ne împrumutăm că sa ne înarmăm și că să susținem războiul din ucr

          • daca ne înarmăm de 3 și susținem războiul de 4 …ne vom împrumuta sa acoperim 7%
            Io zic să ne înarmăm de 10…20%, adică dacă tot ne barman, s o facem artistic

    • Procurorii din perioada comunista care mai trăiesc au pensii între 70000 și 80000 lei lunar …nu pe an!

  • Motivul real al acestui circ este: frica lui Ciolacu pt.functia opcupata, incultul ar face ORICE sa-si pastreze statutul, se face pres numai sa fie in luat in seama. Va rog analizati trecutul tumultos al asa zisului politician si atunci vom intelegem totul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *