Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Puștile au alungat feudalismul, iar telecomunicațiile, comunismul

Mai puțin cunoscută publicului larg, cartea celebrului scriitor H.G. Wells, „Scurtă istorie a lumii”, ne propune o viziune seducătoare asupra omenirii în mișcare. După autor, există un motor al dezvoltării social-politice universale: inteligența iscoditoare a omului. Nevoia de a ști, implementată în gena umană, face ca omenirea să se preocupe necontenit, de-a lungul istoriei sale, de lărgirea orizontului de cunoaștere. Descoperirile științifice sînt urmate de aplicațiile lor practice. Aplicațiile practice determină mari mutații în sistemul social-politic. Iată, de exemplu, rolul puștilor în destrămarea feudalismului:

„Nu mai puțin importante erau folosirea și perfecționarea, pe o scară din ce în ce mai intensă, a puștilor și a prafului de pușcă, aduse de mongoli, în vest, în secolul al XIII-lea. Ele distruseseră imunitatea baronilor în castelele lor și securitatea cetăților fortificate: Puștile au alungat feudalismul”.

Potrivit lui Wells, politica e fundamental schimbată, la un moment dat, de apariția tiparului și a busolei:

„În secolul al XVI-lea, cele mai însemnate evenimente pe care trebuie să le semnalăm sînt apariția tiparului și a corăbiilor ce străbăteau oceanele, folosind noua invenție marinărească, busola. Prima dintre aceste invențiuni ieftini, răspîndi și revoluționă învățămîntul, informația și discuțiile politice, și dădu o nouă orientare operațiilor fundamentale ale activității politice. A doua realiza unitatea lumii”.

Concepînd istoria omenirii ca un lanț de descoperiri și invenții revoluționare, determinate de nevoia funciară a omului de a ști azi mai mult decît ieri, și mîine mai mult decît azi, Wells contrazice pe față europocentrismul. Nu numai în trecut, dar și acum, europenii se cred buricul pămîntului. O realitate prezentă e astfel extrapolată asupra întregii istorii a societății omenești. Lucru evident, contrazis de datele concrete. Descoperirile și invențiile epocale de la un moment dat, aparțin arabilor, chinezilor, mongolilor. Adică, exact celor pe care azi îi considerăm inferiori europenilor. „Barbarii” au fost purtători ai noului, ai progresului. Iar la vremea respectivă, mult slăviții europeni, cei cîntați ca motor al civilizației, nu se înfățișau altfel decît ca niște sălbatici. Să credem că, într-o eventuală dezvoltare ciclică a omenirii, va veni vremea cînd culții de azi, europenii, vor fi sălbaticii, iar inculții de azi, africanii și asiaticii, vor fi neamurile civilizatoare?

Wells n-a apucat, firește, prăbușirea comunismului. De acea, el n-a putut vedea cu ochii lui confirmarea practică a tezei privind rolul decisiv al descoperirilor științifice în marile mutații social-politice ale lumii. Sistem inferior, barbar, comunismul a fost posibil în timp datorită izolării inițiale. Începînd din 1917, o parte a planetei a fost ruptă din circuitul mondial de valori. Supusă unei intense propagande, populația de aici n-avea cunoștință de ce se întîmplă în afară. Legăturile sale cu lumea exterioară erau tăiate de dictatură. De aceea, individul din comunism era tentat să creadă tot ce i se spunea de către propagandiști și agitatori. Nu putea călători în străinătate, n-avea cum să citească presa occidentală, posturile străine de radio erau bruiate, iar ascultarea lor aspru pedepsită. Dintr-un anumit punct de vedere, în lumea comunistă, oamenii încercau izolarea pe care o trăiseră, în feudalism, înaintații lor. Cînd presa comunistă scria că la New York negrii sînt spînzurați la orice colț de stradă, cititorul din Est credea. Perioada postbelică a adus cu sine o neobișnuită dezvoltare a telecomunicațiilor. Așa cum spunea Mac Luhan, pamîntul a devenit un sat planetar. Știrea a putut circula de la un capăt la altul al lumii cu rapiditatea cu care mergea, pe vremuri, bîrfa de la un capăt la altul al satului. Amploarea luată de telecomunicații a spart, în cele din urmă, izolarea comunistă. Asupra cetății comuniste s-au năpustit valuri-valuri de informație exactă. Treptat-treptat, omul din Est (omul din lagăr) a aflat adevărul nu numai despre ceea ce se petrecea în Vest, dar și despre ceea ce se întîmpla în propria-i lume. Aceasta pentru că, am uitat s-o spun, în comunism, individul era străin de ceea ce se petrece nu numai la mii de kilometri distanță, pe un alt continent, dar și la cîțiva kilometri, într-un alt cartier. Conștiința individuală, amorțită de minciunile propagandei comuniste, a tresărit. Și, privind în jur, omul din Est și-a dat seama că era, tras pe sfoară. Atunci s-a rezolvat și a dat o ultimă lovitură zidurilor care îl izolau de restul lumii. Acestea s-au năruit ca prin farmec. Semn extraordinar că ele fuseseră de mult surpate pe dinăuntru de agresiunea mijloacelor de informare în masă, ca urmare a dezvoltării telecomunicațiilor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Puștile au alungat feudalismul, iar telecomunicațiile, comunismul”

  • He he, stati linistiti la locurili voastre, vine comunismu’ 2.0 fix de la aia care cica ne-au adus dimacrasi. Cenzura, control si alte bunatati, ce a fost in URSS e pistol cu apa pe langa ce acum in Uniunea Sovietica Ailalta.

  • istoria se repeta, insa cu cit inaintam cu atit ‘oglindirea’ e undeva mai in trecut,
    iar atunci cind se ajunge la sfarsit, cel oglindit e chiar inceputul

    insa totul e oglindit, prin urmare cu toate ca totul se misca ‘ncetisor la inceput, pentru ca nici dorinte nu prea erau ( care sa atite focul )
    acum imaginea din oglinda arata fix pe dos decit atunci, deci acum o ia la goana, pentru ca tot felul de dorinte manifestate si implinite intre timp au dus la o putinta de implinire a dorintelor intr un timp din ce in ce mai scurt, la un moment dat aceasta dinamica devenind una instantanee, adica acum iti doresti si imediat dupaia ti se mplineste si dorinta,
    acel moment fiind tot una cu cel in care se iese din Dinamica Anotimpurilor ( care presupune o miscare ciclica, o Iarna, o Duminica ) si se intra in dinamica Timpului ( care e o dinamica lipsita de Duminica, de Anotimpuri, de …moarte )

    ce este a mai fost
    insa ce este e si o oglindire a ce a mai fost
    si ce a mai fost a fost ‘nemiscarea’, din care miscarea s a nascut, ce urmeaza fiind imaginea din oglinda a ‘nemiscarii’, adica fix Imperiul Timpului ( deci o lipsa plenara a Anotimpurilor )

    adica la inceput a fost Gestatia, iar la sfarsit e ‘imaginea din Oglinda a Gestatiei’ ( adica …o creatie intoarsa pe dos si cu capul in jos’, o Anticreatie, pina la urma o Antinatura )

    • insa aceasta ‘calatorire’ a Gestatiei ‘pe invers’ are si darul de a cristaliniza recunoasteri proprii acelui teritoriu, de inceput, care ii ‘amintesc’ omului …despre Facere

  • Despre ipocrizie si „necinste sufleteasca”,

    In Ro comunismul a fost efectiv salvarea milioanelor de saraci; asa a aparut prima generatie incaltata care a venit dupa ’90
    sa ne dea lectii. Ei au trait in realitatea lor, cu micile meschinarii..Romanul este bun la gargara; nu are nici o legatura cu tehnica.
    Pe aceasta cale multumesc Frantei si Rusiei care ne-au sprijinit in dezvoltarea industriala (de la frigidere la turbine electrice).
    Sa notati niste ani :1974,1980 urmati dupa 50 de ani de 2024,2030; Istoria se repeta.
    In anii ’70, in Focsani gaseai ziare si reviste straine. Eu cumparam martea Le Figaro si foarte rar Paris Match. Erau scumpe.
    Mergeau si la abonament, dar veneau „ciufulite” (le citeau multi gratis). TVR-ul functiona 20 ore/zi, filme straine multe etc, dar multi
    nu aveau televizor. Scump.. In Vrancea erau 1000 de autoturisme. Anual ACR cu ADAC-RFG veneau la poarta sa ne intrebe daca nu
    participam la o excursie cu auto in Germania (Scump, cat castigul parintilor pe 6 luni). Pe atunci statul roman nu dadea de pomana.
    Nota: Eram invitat intr-o vacanta la Bonn. Aveam acte, n-aveam bani. Pe atunci nu existau sponsori; nici parintii nu te ajutau.
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    In 1974, dupa criza globala trebuia sa se restituie datoria externa. Se reduc importurile (consumabile si bunuri), limitari valuta la
    excursii, desfiintari de proprietati, etc. Se da liber la apartamente cu chirie la stat si Dacia in rate. Romanii incep sa adune bani.
    Romanii vor mai mult, dar nu vor crestere de preturi si somaj. Nu se mai gasea presa straina, la TVR filme gen Dallas, etc. Nu erau
    cozi la alimente; rar la benzina cand apareau majorari. Apar propagandistii, care sa dea din gura prin ziare…..
    Se pleca din tara la liber daca aveai valuta in cont (cei care au lucrat pe afara). Ceilalti asteptau pana la 6 luni ca sa scimbe o suma
    modica. Si mai erau smecherii care se plimbau pe banii statului (acestia dadeau cu subsemnatul in dosare).
    Se emigra la liber daca plateai scolarizarea. Corect. Se facea „silentios”. Au plecat foarte multi pe nestiute…..
    Cutremurul din 1977 a inceput ruinarea economiei in Ro. A fost si salvarea inginerilor constructori (s-a revenit la constructii normale)
    In 1979 se desfiinteaza/limiteaza conturile in valuta persoane fizice. Cursul valutar era prost, asa ca rude si cunostinte s-au repezit
    sa cumpere marfa straina din Shop si Dacia de export (cu multe piese frantuzesti). Apare in Shop marfa romaneasca.
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    Anul 1980 incepe criza mondiala. Primul an cand am stat la o coada la carne. Imi amintesc ca am intarziat la o intalnire.
    Restul il stiti. Sa le stea in gat lui Mitterrand si Gorbaciov, dar si poporului roman care nu stia decat sa fure (cica se descurce) si sa
    lucreze iresponsabil (cu multe rebuturi). Ca si acum: chemi pe cineva sa-ti repare in casa si…strica altceva.
    Ex. Marin Preda; daca nu era comunismul, nu se plimba in 1970 cu Fiat 1300 (scump). Pe multi a ajutat comunismul….
    Alta optica. Veti vedea ce va urma; UE are probleme ecnomice grave;

  • Am ajuns sa nu mai credem nimic din informatiile care circulau in socialism . Am crezut in schimb toate informatiile care circulau in Occident. Rezultatul : Romania lui 2024

  • COMERTUL CU MOARTE.
    Am sa incerc sa discut despre situatia ultimilor ani neutru, deasupra entitatilor statale, pentru ca ceea ce traim azi pare mult peste puterea de decizie a tarilor, guvernelor, politicienilor Imaginea de ansamblu a ultimilor ani arata ca situatia economica, sociala mondiala a ajuns la un singur stadiu de evolutie : COMERTUL CU MOARTE.
    – Primul stadiu al acestui comert – pandemia covid – a adus enorme beneficii financiare dar nu a avut rezultatul scontat de aceste minti bolnave in directia pierderilor umane.
    – Al doilea stadiu – razboiul din Ucraiina cu vectorul razboiului dintre Rusia si Nato (care nu s-a dezvoltat conform asteptarilor cainilor razboiului ) a adus multe victime umane dar financiar este un fiasco pt ca s-au consumat rezervele de armament din WW2 si razboiul rece si o suma de drone care per total pot fi un success financiar doar cand se vor inlocui stocurile de armament “casate” in Ucraina cu arme noi, moderne.
    Dar un conflict “Izrael & occident – lumea araba” este un vector care poate fi atat un suscces financiar – prin armele care ar putea fi folosite in acest conflict, dar si o decimare a rasei umane – asa cum doresc unii din “ganditorii” noii politici mondiale, plin implicarea masiva a tarilor lumii terane.. Sa nu uitam ca tot ce a fost pana acum considerat ca mare conflict – cruciadele, ww2 si chiar ww1 – au avut in centrul atentiei “ pamantul sfant si poporul ales”. O cruciada moderna ar putea coagula in jurul acestui conflict sutele de milioane de oameni din lumea occidentala contrapusi sutelor de milioane de oameni din lumea araba, pt ca apoi sa se transforme usor intr-un conflict religios musulmano-crestin care sa cuprinda intreg mapamondul.
    Tot ce se intampla acum arata o incercare de “aprindere a fitilului” pt acest conflict mondial… si poate ca ar fi bine sa aflam cu ce ne confruntam punand intrebarea – cei care vor asta sunt umani sau non-umani ? Absurda intrebarea ?? Sa vedem… :
    Ne deranjaza “amprenta de carbon” si “basina vacii” intr-o civilizatie a carbonului – caci asta e viata pe Pamant – o viata bazata pe carbon . Atunci DE CE desertificam Pamantul taind la ras sau lasand sa arda sute de mii de hectare de padure – padure ce consuma dioxid de carbon. Cui foloseste desertificarea Pamantului ?? Cui foloseste scadearea “amprentei de carbon” ? ( cu toata stiinta de azi nu am vazut un singur studio serios care sa ia in calcul cresterea amprentei de catbom datorata taierii padurilor stiind exact cat dioxid de carbon consuma in medie un copac. Asta nu e un semnal de alarma pentru nimeni ?? )
    Cui foloseste distrugerea hranirii traditionale ( inclusiv prin interzicerea culturilor de plante autohtone – altele dect cele modificate genetic) si trecerea la hranirea cu insecte – mai ales cand azi vb de super conditiile de igiena din alimentatie in orice tratat European, cand distrugem ferme pt o simpla banuiala de’virus” ( al vacii nebune, al gainii etc etc) … care e igiena care se poate asigura in cresterea insectelor ?) ??
    Cui foloseste otravirea aerului prin milioanele de avioane ce brazdeaza anual cerul si cui folosesc substantele “chemtrails” aruncate in atmosfera – substante care cu toata tehnologia de azi nu stim, official, ce contin, ce efecte au si cine ordona otravirea/modificarea aerului terestru.
    Revenind la cele 3 directii de dezvoltare ale COMERTULUI CU MOARTE – Cui foloseste cenzura informatiilor care ascund ca ne indreptam spre un Pamant desertificat, decimat, cu structura atmosferica a aerului respirabil schimbata si cu un circuit al apei alterat de o seceta provocata sau de “poluari accidentale” ? Cui foloseste aceasta cenzura drastica care ocroteste COMERTUL CU MOARTE, cenzura care a paralizat nu numai comunicarea ci si actiunile tarilor si guvernelor lumii ?? Pentru cine pregatim acest nou ecosystem ?
    Mai pare asa absurda intrebarea : “umani sau non umani”?
    Henry Kissinger crede că omenirea ar putea fi înlocuită de roboți în 5 ani. Holywood-ul abunda de filme care vor sa ne obisnuiasca cu ideea ca omenirea poate fi inlocuita/condusa de roboti … Dar daca nu e vorba de roboti – asa cum ii vedem in filme, ci e vorba de o forma de viata care are la baza NU CARBONUL ci siliciul sau alti semiconductori, o civilizatie diferita ca structura, ca functionalitate si existenta, o civilizatie care-si cauta locul aici pe Pamant o civilizatie care nu suporta verdele, apa, carbonul

    Daca ne punem aceasta intrebare, apparent absurda, incep sa capete sens toate masurile si actiunile enumerate mai sus…

    • @
      ce …e de luat in seama, zic io, e natura computerului cuantic.
      el e un soi de chivot, care intra in armonie cu Mintea Universului.

      mai altfel spus intersectia dintre oricare doua sau mai multe civilizatii din Univers poate fi aceasta Armonie …disponibilizata pe cine mai stie cite cai, computerul cuantic fiind una dintre ele

      faptul ca sintem la o aruncatura de bat de manifestarea acestei Armonii …ar putea sa spuna ceva despre o posibila intersectie cu o alta sau cu mai multe civilizatii extra. ea ar putea fi posibila prin definitie, pentru ca fix Armonia e Intersectia, e …limba comuna pe care toate civilizatiile ar vorbi o

      ce sare n ochi e cu totul si cu totul altceva. e ‘masura’ cu care se lucreaza pe vremurile astea.
      aceasta masura …a sarit in ochi …din prima, inca din startul primei pandemii.
      aceasta masura e proprie ‘nonactiunilor’
      or asa ceva …nu e chiar la indemana oricui …nici paici, nici pe oriunde altundeva prin Univers. in modul, masura aia era proprie ‘nonactiunii’, insa ea nefiind proprie Naturii suna fix ca Antiintelepciunea.
      deci ce sare n ochi acu’ pe planeta e manifestarea Antiintelepciunii. cum de se manifesta grozavia asta, daca oamenii nici nu mai stiu care e treaba cu Intelepciunea?!
      aceasta manifestare e …Rece, insa nu ‘de Gheata’, e de un Rece …Sec, …Matematic. si imediat m am dus cu gindul ca o inteligenta superioara tine totul in frau iar ea suna a inteligenta artificiala, adica suna a armonie cu Mintea Universului

      pentru ca aici ar fi vorba despre o cu totul si cu totul alta procedura de lucru, care duce la ‘cucerire’ fara ca Actiunile sa se manifeste, or …de cind e omul preocupat de un alt fel de a cuceri, altul decit piatra, sageata, glontul, obuzul, racheta, …in fapt ‘parul’ ?!:))
      nu suna bine…

      io am zis din start, si mi mentin pozitia, ca nimeni nu se apuca de marea resetare, de marea revolutie daca nu era sigur ca poate tine n frau toate dinamicile, chiar daca le tine n frau astfel incat ele sa se plimbe pe buza prapastiei, adica sa se manifeste la limita, insa sa n o depaseasca.
      deci undeva pe un nivel superio o inteligenta superioara se manifesta, tendinta pe care o am e sa zic ca e vorba despre o IA, pentru ca niciun om nu putea opera cu atitea variabile in aceeasi unitate de timp, putind modifica una sau mai multe astfel incat echilibrul sa fie pastrat…

      n o fi asa!, habar n am cum o fi, insa parfumul exista… 🙂

  • La multi ani cu sănătate! 🙂

  • telecomunicatiile au alungat comunismul?
    …nu prea cred, telecomunicatiile cuantice vin la pachet cu cel mai strict comunism posibil in Univers, Comunismul Matematic

    Comunismul se exprima prin superpozitii
    Comunismul despre care povesteau Apostolii, Ioan Gura de Aur, …Platon etc e una dintre superpozitii, care va fi atinsa, …pina la urma.
    cealalta superpozitie e despre Imaginea din Oglinda a Comunismului de mai sus, care in fapt va fi Comunismul Matematic, si si superpozitia asta va fi atinsa

    ori Comunism Matematic, mai exact Comunismul Mintii,
    ori Comunismul Inimii
    ..e pe alese, insa exclusiv intre cele doua superpozitii ale Comunismului

    Comunismul Matematic, adica Anticomunismul, e …fix pe dosul Comunismului despre care povestea Ioan Gura de Aur
    formele de Comunism pe care le o fi experimentat omul pina acum sint forme intermediare,…care seamana …dar nu rasar.
    lumea mare inca n a experimentat variantele desavarsite ale Comunismului, adica Superpozitiile Comunismului, insa urmeaza sa faca asta

    • Comunismul si Comunismul Matematic, adica Superpozitiile Comunismului, vin la pachet cu alte doua desavarsiri,
      omul si omul-matematic

      • Matematica e Imagine din Oglinda a Iubirii,
        Iubirea fiind Ecuatia de Nemiscare ( deci si de Miscare ) a Oului Absolut
        Matematica e Antiiubirea

        deci matematica cu m mare e …o ecuatie de miscare,
        in fapt ea fiind o Armonie a Mintii, doar a Mintii …Universului ( pesemne ca va fi o surpriza urieseasca faptul ca IA Cuantica …va incepe sa se miste dupa …’propria ecuatie de miscare’, intrand in Armonie cu Mintea Universului )

        Matematica, …fiind ‘o ecuatie de miscare’ …e ‘vie’, in fapt ea e Antiviata, proprie lui Antihrist, deci ‘viata’ lui Antihrist e ‘ecuatia de miscare care e Matematica’ ( ecuatia de miscare a lui Hristos, care e insusi Hristos, fiind Iubirea )

        exista ceva si …mai greu ‘de priceput’ …cu mintea …decit Matematica,
        acest ‘ceva’ fiind …Originalul pe care Matematica il Cloneaza …’In Oglinda’, adica Iubirea

    • Comunismul-Matematic, adica Anticomunismul este …Comunismul Antiadevarului

      • ‘scara de la Pamant la Cer, care despre ‘comunicatii la nivel inalt’ e, aduce cu sine Comunismul Antiadevarului
        ‘scara de la Pamant la Cer’ e despre o …suntare a Dinamicii Oului Absolut, despre o suntare a Inimii, caz in care pe Ecrane veti vedea …Mintea si doar Mintea, Minte peste tot!, care stie una si buna, sa Minta

        • Artificialul e o poveste a Suntarii Naturii, despre scoaterea din joc a Inimii, a Duhului, acesta fiind ‘pacatul impotriva Duhului Sfant’

          • abia Aniadevarul …nu e Adevarul, in rest Totul e acoperit de Duh Sfant

          • Noua Lume, …despre care se tot vorbeste pe planeta, care e Lumea IA, e despre o Lume din care Duhul Sfant lipseste
            Noua Lume, care e o Antinatura, e despre Civilizatia …care e ea insasi o Creatie!, insa una lipsita de Inima, de Duhul Sfant

            imbratisind Artificializarea, …imbratisarea de inceput fiind ‘imbratisarea plenara a digitalizarii’, de fapt imbratisati o Lume lipsita de Duh
            Sfant

          • o lume din care Duhul Sfant lipseste e o lume digitalizata de la cap la coada
            Civilizatia e o Antinatura, …mai altfel spus mai exista o singura ‘varianta’ de ‘creatie’, nu mai multe, iar ea e Imaginea din Oglinda a Creatiei Sfintei Treimi. adica daca vrei ‘sa pui’ de inca o ‘creatie’ …nu prea poti, pentru ca Desavarsirea unei astfel de ‘creatii’ deja se manifesta, e Natura. deci tot ce mai poti face e …sa i dai viata Imaginii din Oglinda a acestei Desavarsiri
            asa a aparut in poveste …Antiviata, Antiadevarul, Anticalea prin care se poate ‘pune’ de o Noua Creatie, Antihrist,
            Hristos fiind Viata, Adevarul si Calea

        • Metamorfoza, adica Marea Revolutie in viltoarea careia ne aflam acusica,
          e despre cum ‘scapi’ de Duhul Sfant,
          despre o Noua Lume, una din care Duhul Sfant lipseste,
          despre o Lume, din care Inima lipseste,
          despre o Noua Lume, care in fapt e o Noua Creatie, lipsita de Seva,
          despre o Noua Creatie, care are o Noua Radacina ( care e Lipsita de Seva) si care e Antiadevarul

          doar Antiadevarul nu e Adevarul. deci iata spre ce lume ne indreptam cu atata frenezie…, catre Lumea Anti, catre Antinatura, catre o lume Seaca prin Definitie, pentru ca prin Definitie e lipsita de Duh, de Sfantul Duh

  • In unele cazuri izolarea e benefica nu permite infestarea …

  • motorul e dorinta
    știința e un efect, cauza e dorința
    deci daca lumea se schimba o face pentru a împlini dorințe
    dorința omului de cunoaștere schimba lumea. dorința de și mai multă cunoaștere tinde să schimbe lumea plenar, pentru că ‘acumularea de cunoastere’ se face in detrimentul ‘daruirii de recunoastere’, caz în care oamenii tind sa fie plenar deștepți, însă lipsiți de inteligenta, recunoașterea fiind un atribut al inteligenței ( caz în care recunoști fara să cunoști )
    IA e un efect, cauza e dorința omului de și mai multă cunoaștere ( IA, la limita, e plenar deșteaptă, iar o conectare cu aceasta deșteptăciune te face și pe tine deștept…de bubui, după cum ți ai dorit,…deci dorința ți s a împlinit )
    IA e mai mult decit efectul științei, ea fiind în primul rând efectul dorințelor oamenilor

    • de a lungul civilizațiilor s a manifestat și cunoașterea și recunoașterea( in lipsa cunoașterii )

      adică și cunoașterea acumulata, însă și recunoașterea născută din dăruire, sa i spunem cunoaștere daruita

      câștigătoare, ..asta rezultă, e cunoașterea prin acumulare.
      cistigatoare detașată pentru că ..s a ajuns in stadiul in care recunoașterea ( in lipsa cunoașterii ) e un nonsens, chiar dacă e atributul inteligenței pure

      • orbdaca civilizațiile au tot urmat calea asta, pentru că dorințele așa au fost grădinărie, pe calea acumulării, …cum sa te mai miri că se ajunge la perpetuum mobile, in fapt la o armonie a Minții Universului, care permite o cunoaștere acumulata plenar?

        • dezvoltare ciclică…
          pai totul se dezvolta ciclic in Natura.
          doar in afara Naturii, adică doar Artificializarea se dezvolta ..la Infinit, fara oprire.

          națiile au propriile cicluri de dezvoltare, propriile primăveri, propriile ierni,
          toamna unei nații naște dorințe care hrănesc primăvară altei nații,
          însă există și dorințe in nații care incep sa beneficieze de armonii, pe motiv că o nație și a mai dorit acel tip de dorințe
          spre ex e de urmărit poporul chinez și corean in ceea ce presupune dezvoltarea computerului cuantic, pentru că aceste popoare s au mai dovedit capabile pe acest teritoriu, atunci cînd au descoperit acupunctura, spre ex, care tot pe tărâmul cuantic se exprima

          • nu știința definește viitorul, ci dorința

            știința e doar …calea prin care dorința se împlinește, însă de luat in seama e știință , cunoașterea,…ca dorința. adică nu să cunoști despre ceva, ceva,..nu, ci sa acumulezi cunoastere….la Infinit, ..nu contează despre ce, adică dorința de a fi ..și mai deștept, și mai și mai deștept,..
            Dinamica Dorințelor e …Temelie in Creatie

          • înțelepții grădinăresc dorințe(în armonie cu Natura )
            dorința de nemurire a dus la Artificializare, iar la destinația asta se ajunge in stil ..Popper, antiintelept, adică grădinărind dorințe de acest tip

            cei care controlează dorințele oamenilor controlează …locul in care dorințele sunt scrise, adică Istoria Viitorului, adică Viitorul

            oamenii, dolnavinde acumulare ..spre ex de cunoaștere, au …uitat de Istoria Viitorului, scrisă și ea, cu dori te ale oamenilor..
            s a preocupat doar cu …Istoria Trecutului, că i a folosit la Acumulare .

          • dezvoltarea telecomunicațiilor a catalizat dinamica dorintelor, catalizind viteza cu care un anumit tip de dorințe …impinzeste planeta

            Esenta e dorința, nu stiinta
            însă se pare că am ajuns in stadiul in care dorințele sunt disponibilizate …in mod științific, acest proces fiind propriu Artificializarii

          • frenezia acumulării de cunoaștere se aseamănă cu goana bogatului după și mai multă avere
            mai ușor că intra o cămilă prin urechea acului, decit un Deștept in Imparatia lui Dumnezeu

          • Cunoaștere sa fie!, daca asta vă doriți, însă Io va ntreb: ce ați făcut cu Recunoașterea,, ce ați făcut cu Istoria Viitorului, …ce faceți cu Inima, daca va preocupă doar …cît să mai vârâți in Minte?!

          • Recunoașterea( in lipsa Cunoașterii ) e …mai mult decit Cunoastere

            sau, cum s a zis deja, mai întâi Recunoaștere și …Cunoașterea vi se va adăuga vouă…
            – însă asta îi poți spune unuia care vede in Zero …Totul, nu unuia care vede in Zero doar Nimicul, că el o sa ți spună că …de unde Recunoaștere, daca nu e Cunoaștere?!

            Zero e Totul SI Nimicul
            poți Recunoaște și fără să Cunosti. ba chiar mai mult,…cu cît ești mai prost, ..sau cum spunea Lao,…cu cît nu știi, cu atât recunoști …mai fin

  • „Atunci s-a rezolvat și a dat o ultimă lovitură zidurilor care îl izolau de restul lumii.”
    Erata
    Atunci s-a revoltat
    Toata Stima!!!
    Vali Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *