Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Qatar, Mondialul lui Messi, la apariție

Cartea dedicată Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar a apărut  deja în librării, grație Editurii  RAO. Volumul este structurat  în patru  capitole și conține 237 de pagini. La plăcută lectură!

 

*

 

În 1961, când m-am născut eu, Brazilia era campioană mondială în premieră și se pregătea pentru al doilea titlu consecutiv, performanță neegalată încă. Mai mult, Pelé devenise un mic erou intercontinental, deși abia îi mijiseră tuleiele, și microbiștii de pretutindeni îl propuneau deja la jilțul de rege al Planetei Fotbal, ceea ce s-a și întâmplat prin anii ’70. De atunci încoace, doar Maradona și Messi i-au  amenințat cu adevărat regatul, ultimul fiind și protagonistul principal al poveștii qatareze. O poveste îndoliată de trecerea în eternitate a sacrului „El Rey” și a risipitorului „El Pibe d’ Oro”…

*

Al doilea Abecedar al meu a fost… ziarul Sportul, și asta de pe la nouă ani. Îl citeam, ca și acum, zilnic, cu o consecvență fremătătoare și entuziastă. Curând, aveam să-mi doresc să devin cronicar sportiv, asemenea inegalabilului Ioan Chirilă. Mai târziu, când începusem să înțeleg altcumva scrisul, m-a fascinat stilul inconfundabil al lui Radu Cosașu, Dumnezeu să-i  nemurească pe amândoi ! Târziu, în plină maturitate, visul mi s-a  împlinit,  din condeiul mei luându-și zborul înspre  librăriile pe cale de dispariție două cărți cu povești fotbalistice – Basmul fotbalului născocit împreună cu Marius Mitran (2018) și Rusia 2018, de la Petru cel Mare la… Deschamps (2019), ambele la Editura RAO (coechipierul  meu de nădejde), Qatar 2022. Mondialul lui Messi fiind, iată, a treia. A patra e  și ea gata, însă acum nu-i momentul să-i divulg titlul, puțin mister nu strică niciodată!

*

Musab dansează fericit într-un grup de argentinieni, înfășurat în steagul lor. Când mă zărește, fuge spre mine și își urlă bucuria: „Ce ți-am zis eu, Messi e Dumnezeul fotbalului! Ar-gen-ti-na! Ar-gen-ti-na! V-am oferit cel mai grozav turneu final, degeaba ne-ați criticat  și ne-ați provocat cu  inepțiile voastre ! Ne-ați  insultat valorile morale  și religioase, ne-ați jignit inventând scandaluri  peste scandaluri, dar Cel de Sus ne iubește, semn că noi avem dreptate, nu voi! Civilizația noastră nu se va clătina niciodată,  spre deosebire de a voastră, una pe cale de dispariție, priviți împrejur și o să-mi dați dreptate! Allah e mare ! Aleikum Salaam !” S-a îmbujorat de-a binelea, ochii îi scapără și parcă și-ar continua tirada. Se oprește însă și îmi arată pe telefonul lui mobil fotografia naționalei lui și izbucnește ca un posedat: „Qatar! Qatar!” Îl las să-și savureze clipa, în definitiv nu s-a înșelat deloc – acest campionat mondial a fost fără  cusur și n-are rival în șirul   celorlalte  douăzeci și unul de până acum.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Qatar, Mondialul lui Messi, la apariție”

  • Dar am si o veste ce va fi pe placul lui: Qatarul asta cuprinzand doar pustiul gol, spune Prorocul Ieremia intr-un verset cunoscut sub denumirea de „Omul Leul”, va produce tot mai multi tele-vizori si laptop-uri, si le va ispravi lumilor prin targurile acestea, umplandu-le de lumina prin mainile sale  Profetul DANIEL. Sigur ca Islamul, prin cativa muzulmani traitori obisnuiti, nu poate sa detronizeze Fotbalul, dar Cel de Sus a facut-o, incetul cu incetul si in cateva duminici speciale, si-i numeste pe Banu quatariti Albina Galbena, inteles ca acesta va deveni numele lui Aiurel Albin sobru , ultimul Basarabid carturar la curtea sacrificatorilor, ajuns mare post-mortem, incepand cu toamna acestui an, pentru frumoasele Cartea dedicata Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar si, prin actul dedicarii lor, conexele lor si darurile lor, volum dedicate Editurii RAO in decembrie 2069– DACA ora 20:00, dedicand cartile lor lunar 2 ore. Sunt valabile pentru mai multe.

  • 👌👌👌👌👌

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *