Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Răsturnări

În 2003 bătea la ușă pandemia de gripă aviară. Un virus ucigaș (H5N1) producea ravagii în lumea zburătoarelor, omorând milioane în cel mai scurt timp. Cu încă proaspăta amintire a epidemiei din 2002/03 în memorie, când un alt virus (SARS-CoV) fusese letal pentru aproape 800 de persoane (majoritatea în Asia), omenirea a trecut de îndată la pregătiri. Nici ministerul sănătății din Austria n-a stat mult pe gânduri și a întocmit primul plan pandemic al țării. A comandat și vreo 9 milioane de măști de protecție – cam tot atâtea cât număra și populația țării –, care au costat 4,2 milioane de euro.

Dar virusul H5N1 nu a reușit să infecteze oamenii cu aceeași ușurință cu care infecta păsările. (De atunci și până în 2020 s-au îmbolnăvit 861 de persoane în întreaga lume, dintre care 455 au murit.) Așa că doar puține măști s-au folosit, restul au zăcut în depozite până în 2020, când, deși le trecuse termenul de valabilitate, s-au dovedit a fi mai mult decât binevenite în lupta cu SARS-CoV-2. Nu puține a avut de înfruntat însă ministrul sănătății de la acea vreme, de la batjocuri și sarcasme din rândul populației, până la critici aspre din partea adversarilor politici, investigații amănunțite din partea Curții de Conturi și chemarea în justiție pentru deturnare de fonduri (infracțiune care se pedepsește cu până la zece ani de închisoare). În cele din urmă, dosarul a fost închis, dar toate acestea i-au zguduit puternic fotoliul de pe care a și alunecat.

În februarie 2020 se înregistra primul caz de infectare cu noul Coronavirus, iar cancelarul de atunci apărea pe ecranele televizoarelor anunțând pachetul de măsuri pandemice și asigurând populația cu emfază că „sănătatea are prioritate” în fața oricăror altor probleme și că guvernul o s-o protejeze, „coste cât o costa!”. Nu s-a specificat nici atunci și nici mai târziu dacă prin sănătate se înțelegea doar lipsa virusului sau și a altor maladii, dar de asta ne-am lămurit pe parcurs, pe măsură ce restul bolilor aveau să devină insignifiante, iar unele chiar au „dispărut”. Ceva mai târziu aveam să ne edificăm și cu privire la ce însemna să nu fi făcut cunoștință cu virusul: în orice caz, lipsa bolii nu avea să fie pusă la semn de egalitate cu sănătatea, ci avea să fie motiv de prigoană și de discordie.

Nu știm încă – posibil să nu aflăm niciodată – cât au costat măsurile de „protecție” a sănătății, dar știm că s-au achiziționat nu doar 9 milioane de măști (ce cifră derizorie!), ci infinit mai multe, și nu numai măști, ci o mulțime de alte articole și echipamente. Numai în martie 2020 se făcea o comandă de 50 de milioane de măști, prin mai s-a ajuns la 106 milioane  și tot așa. Calitatea produselor a variat permanent, ca și prețul și soiul furnizorilor. S-au folosit 118 milioane de teste PCR, 1% dintre testați au fost pozitivi. Nu mai vorbim de vaccinuri, fiindcă acolo s-au investit 2 miliarde de euro, cumpărându-se 115 milioane de doze pentru o populație de 8,9 milioane! Cu excepția opoziției, care a mai adresat din când în când câte o întrebare prin parlament referitoare la licitații și achiziții, nu s-a indignat nimeni până acum.

O altă situație răsturnată: Listerioza, o afecțiune rară dar letală pentru o treime din pacienți, în special pentru grupele de risc, adică vârstnicii, persoanele imunosuprimate și cu afecțiuni cronice, gravidele și nou-născuții. Boala se transmite prin alimente contaminate. Cu excepția morcovilor, a roșiilor și a merelor, practic nu există aliment care să nu poată fi vehicul pentru bacteriile numite „listerii”. Timp de zece ani cât am condus Centrala Națională de Referință, s-au înregistrat în jur de 40-50 de cazuri de îmbolnăviri pe an. Majoritatea cazurilor de listerioză sunt sporadice și rareori se poate detecta alimentul cauzator. Dar au existat și câteva epidemii – cum a fost cea intrată în istoria presei drept epidemia „brânzei ucigașe” – la care se lucra intens pentru descoperirea sursei și atunci toată lumea intra în alertă. Lucrau cot la cot epidemiologi, microbiologi, experții în sănătate publică sau din industria alimentară. Mai puțin se alerta ministerul sănătății, care se străduia să tempereze atmosfera incendiară – mai ales pe aceea creată de presă, care se repezea ca o hienă la fiecare suspiciune de caz și de-abia le dădea politicienilor timp să respire – și să calmeze spiritele înfierbântate. Silit la o luare de poziție, ministrul de la vremea respectivă a exclamat enervat: „Și ce-ați vrea să le spun oamenilor? Să nu mai mănânce nimic?!” Avea dreptate. Panica nu rezolvă nici pe departe problemele. Zilnic eram bombardați de zeci de telefoane și zilnic încercam – și reușeam – să liniștim oamenii speriați și care ne cereau sfatul.

Ministerul număra cu acribie la final de an cazurile de îmbolnăviri și decese trecute de centrala noastră în raportul anual, foarte atent ca nu cumva să fie încadrat greșit vreunul dintre pacienți la rubrica „listerioză” – există o definiție de caz care se cere respectată cu strictețe – sau să fi decedat de fapt de altceva și să fi murit cu și nu de listerioză. Părea că fiecare caz în plus era un afront la calitatea serviciilor medicale conduse de minister. Acum același minister pare să dorească să interzică și aerul respirat de fiecare, ca nu cumva să ne imunizăm trecând prin boală în loc de vaccin, iar număratul „cazurilor” nu se mai face cu aceeași strictețe ca odinioară la alte maladii. Nici la încadrarea deceselor nu par să mai joace un rol atât de important un „de” sau un „cu”. Și definiția de caz s-a simplificat și include cu mărinimie orice testat pozitiv prin PCR, indiferent de prezența sau absența altor simptome sau circumstanțe.

De la thalidomidă încoace nu s-a făcut o propagandă atât de agresivă pentru un medicament așa cum s-a făcut și se face încă pentru noile vaccinuri anti-Covid. S-a debutat prin a se vaccina aproape pe sub mână și peste rând – să ne amintim de criticile dure și de sudalmele cu care erau împroșcați cei care se credeau mai egali și încercau să fie primii pe lista vaccinaților – și s-a continuat cu vaccinatul „la chiuvetă” și alergatul populației cu seringa peste tot. Pe unde nu s-a încercat să se „imunizeze” oamenii? Prin parcări, mall-uri și săli de spectacole. Prin biserici și mănăstiri, prin catedrale și muzee. Ori de câte ori cineva intenționa să călătorească pe meleaguri exotice, se interesa la forurile competente despre vaccinurile necesare, pe care și le cumpăra și administra fără niciun dubiu. Acum am ajuns în situația în care suntem obligați să ne vaccinăm, doar pentru a putea face parte din familie ori a merge la muncă.

O „mică schimbare” s-a produs și cu vaccinurile. De curând EMA, autoritatea europeană a medicamentului, a decis să dea undă verde încă unui vaccin, al cincilea pe lista celor cu aprobare condiționată. Mulți dintre scepticii vaccinării mRNA așteptau cu nerăbdare momentul introducerii pe piață a unui vaccin mai apropiat de cele clasice, a căror eficiență și mai ales securitate e deja probată. Dar ce să vezi? De unde până acum autoritățile susțineau sus și tare că vor să „convingă” cât mai multe persoane să se vaccineze, „pentru a se proteja și a-i proteja și pe ceilalți”, entuziasmul care a însoțit comunicatul despre ultimul vaccin seamănă mai degrabă cu dispoziția de la funeralii decât cu euforia atingerii scopului (poate că nu acela era scopul?!). Devotată cum a ajuns să fie, presa a adus în prim-plan experți reticenți cu privire la ultimele vaccinuri, care atrag atenția asupra aprobării condiționate (!), a lipsei studiilor pe scară largă și cunoștințelor despre efectele pe termen lung (!). Până și profana denumire de „vaccinuri moarte”, care se atribuie vaccinurilor clasice de dragul simplității, e disecată și ni se explică cu lux de amănunte că și cele mRNA tot vaccinuri moarte sunt (!). Răzbate parcă un iz de nemulțumire care se străduiește să semene îndoieli în multe minți și să le determine să mai reflecteze dacă nu cumva tot primele vaccinuri reprezintă soluția mai bună. Că doar de aia am cumpărat câte 13 de persoană!

Spuneam mai sus că autoritățile semănătoare de discordie au lăsat totul de-o parte și se preocupă exclusiv de sănătatea noastră? Dacă s-a înțeles așa, acum se cer dezmințiri. Decidenții înșiși le aduc, prin modul de acțiune. Să ne imaginăm o pandemie care se răspândește vertiginos pe cale… alimentară. Putem să luăm diabetul, obezitatea, subnutriția, denutriția. Indiferent ce-am lua, vom face aceleași observații. În primul rând, chiar dacă s-ar declara o pandemie de diabet, de pildă, nimeni (cu excepția industriei farmaceutice) nu s-ar aventura s-o combată. Și nici s-o prevină. Ce-i drept, aici prevenția nu stă în vaccinuri, ci în informarea populației, în constrângerea concernelor să renunțe la a mai produce și vinde gunoi pe post de alimente, la programe de instruire în școli etc. Or, cine să stea să alerge oamenii cu informații și să le vâre pe gât alimente sănătoase?

Răsturnată a ajuns și mas media. Aproape în totalitatea ei insistă fie pe susținerea curentului de opinii oficiale, fie s-a specializat în detectarea și înfierarea de fake news-uri. Pe cât e de delăsătoare și superficială când vine vorba de relatări despre o demonstrație de amploare la care participă 100.000 de oameni care se opun măsurilor abuzive și vaccinării cu forța, pe atât de activă devine când descoperă în mijlocul protestatarilor două, trei cuiburi formate din câteva elemente extremiste cu tendințe destructive. Nu există unghi din care acele „elemente” să nu fie fotografiate și filmate pentru a fi redate apoi de zeci de ori pe toate canalele însoțite de titluri răsunătoare din care nu lipsesc termeni bombastici precum „radical”, „extremist”, „huligan”, „terorist” etc.

Tot astfel se implică în tam-tamuri asurzitoare când cineva cu vaccinuri măsluite ajunge în spital sau chiar mai rău… bineînțeles că exclusiv din cauza asta și niciodată din alte motive. Oare cât de multe să fie acele cazuri? Să fie mai multe decât efectele nedorite ale vaccinurilor, pe care toți în cor le reduc la un minim cu mult inferior beneficiilor? Imposibil să fie mai multe decât victimele (in)directe ale măsurilor pandemice (nu ale pandemiei, cum le place unora să spună!) pe care nu le filmează nimeni și nimeni nu le ia interviuri strigând cât îl ține gura. Nimeni nu a arătat vreodată vreun copil ori adolescent care s-a sinucis din cauza izolării extreme ori copii care au murit literalmente de foame, fiindcă n-a mai avut cine și cum să le asigure subzistența.

Situații răsturnate găsim și în căminele de seniori sau în domeniul îngrijirii la domiciliu a persoanelor în vârstă. În Austria existau înainte de pandemie 60.000 de astfel de îngrijitori la domiciliu (24 din 24), care veneau din afara țării, în special din Europa de Est. La fel ca cei care culeg sparanghel și mulți muncitori sezonieri, erau plătiți derizoriu prin comparație cu cei de aici, dar satisfăcător pentru traiul pe care-l facilitau familiilor din țările de origine. Legea recent plăsmuită, care își așteaptă aprobarea, prevede vaccinarea obligatorie a tuturor celor care pun capul pe o pernă pe pământ austriac. Deci și a acelor lucrători de care depinde practic soarta bătrânilor acestei țări. Ce se va alege de seniorii de aici, în caz că îngrijitorii refuză vaccinul? Deja au apărut rapoarte cutremurătoare despre cămine de bătrâni cu prea puțin personal, unde seniorilor li se administrează calmante și somnifere în loc de mângâieri și vorbe, sau li se servește masa de seară și sunt trimiși la culcare la ora 15:30.

Ce-o preocupă pe specialista în Constituție și drept european, regizoarea scenariului de groază cu obligativitatea vaccinării? Ea intenționează să declare toți nevaccinații (austrieci sau nu) ca fiind locuitori ilegali pe teritoriul țării… Probabil că, dacă ar fi după ea, i-ar exila… Nu asta făcea și Inchiziția cu cei care nu erau cu ea, ci împotrivă? Îi excomunica. Lista răsturnărilor e lungă și te obligă să te întrebi cum de-au fost posibile, într-un timp atât de scurt. Sau poate că acea lume răsturnată viețuia și viermuia de mult, mereu cu același scop în minte – puterea –, căruia îi subordonau mijloacele, „coste cât or costa”. Poate doar perspectiva unor rătăciți să se fi schimbat, luându-le vălul din fața ochilor. Vederea limpezită brusc a celor răsturnați și întorși pe dos de zdruncinăturile la care au fost supuși, trezindu-i mai devreme din narcoză.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Răsturnări”

  • doamna doctor, sa stiti ca io n am venut aici…la scaldat, cum zicea cineva, ci…la balacit!
    :))))))))

    toata lumea stie sa se scalde, insa sa te balacesti…e arta, iar eu..doar la arta ma pricep! adica la valacit!:))))
    :)))))),

    …greu mai gasesti azi un locsor unde sa te balacesti in ganduri si foarte foarte fiaaaarte rar pe cineva care sa te lase sa te cocoti in capul lui :)))))),…ca tot mi am amintit de Muza mea, draga de ea:)…
    creca e bine

  • de ce e China intr un echilibru mai stabil decit al altor state?

    pai…variante de echilibrare sint doua:
    ori esti una cu Natura, caz in care echilibrul tau are ca ‘referinta’ chiar Referinta Absoluta,
    ori esti una cu Artificialul, adica esti leita imaginii din Oglinda a Naturii, caz in care ‘referinta’ ta e Absolut Relativa
    alte variante nu mai exista, …dar puteti cauta!:)))

    pe lumea asta statele…nici cu mama Natura n brate nu sint, insa nici in poalele Artificialului nu stau:))
    or asta…nu mai merge, nenica. curvasareala o fi mers, insa acusica nu mai e buna de doua parale.
    ori…ori. ori de partea Naturii, ori de partea Artificializarii. cea mai dezechilibrata situatie e aia in care, de dragul curvasarelii, ramai pe mijloc. in mod normal pacolo nici Praful nu va mai avea loc.

    nu mai poti fi pe planeta asta intr o gasca sau alta…sau alta…sau alta:))), ca gasti mai sint doar doua:
    ori in gasca Naturii…ori in gasca Artificialului.
    ( faza tare e ca daca te pozitionezi in gasca Naturii, adica ramai unde esti!, deci nu ‘faci’ nimic:))), adica nu ‘actionezi’, nu vei avea nimic impotriva manifestarii Artificializarii, atata tot ca cei care se misca natural o pot face nestingheriti,…la un moment dat pretul va fi chiar viata, insa unii s ar putea sa creada ca si ea poate fi data Cezarului, cita vreme sufletul e pastrat linga Baci!:)))))

    treaba complexa prin lumea mare,…referintele care mai stau in picioare sint doar doua, indiferent in care gasca te pozitionezi…de partea uneia sau a alteia dintre referinte te pozitionezi:)
    in principiu…e suficient sa stai pe loc:)) si sa i lasi pe cei care vor sa mearga…s-o faca:)

    treaba asta e leita celei cu ‘comentariile’ de la jurnalul v de pe youtub,
    ideea e ca cei care comenteaza sa stie care e pozitionarea proprietarului :)))

    • daca ai zice azi in tara asta:
      Artificializare pina la prasele, daca asta va doriti,
      natura…pura, daca asta va doriti,
      oare nu cumva iti fuge inima direct la…’gradinarii’ care au ingrijit locul, gindindu te ca…aoleo!, …oare ce or fi insamantat aia, pina acum, pe ogor?!:))))

      sa insamantezi ‘natura’ e o facere, o treaba, o munca, insa abia asta e o nonactiune:)
      Batranii neamului cu rinduitul datinilor traditiilor si obiceiurilor in armonie cu Natura s-au ocupat, tot ce mai trebuia facut era…primenirea si insamantarea lor:)
      daca ogorul a fost lasat sa se miste liber,…in mod normal balariile si au ocupat terenul liber, nu i asa?
      cele care pastrau natia in armonie cu Natura, adica puneau frau dorintelor, au fost datinile traditiile si obiceiurile,
      atunci cind friiele astea au fost lasate libere…si dorintele au luat o razna:))), si prin urmare si viitorul pe care aceste dorite l au proiectat s-a departat de Natura:)

      daca i zici vreunui conducatr, azi, ca…datinile, traditiile si obiceiurile tineau in frau…nasterile care urmau sa se manifeste in neam! ..creca ride de se prapadeste, considerindu te tacanit fara dubii!:)))
      ca…cum adica sa tii tu in frau nasterile, adica…sa stii din start! ce ti se va naste in neam?! :))))

      ei uite ca fix cu asta se ocupau Inteleptii neamului asta, pe vremuri:)
      ei…stiau exact ce li se vaste in neam:), ca in neam urma sa rasara…fix ce au insamantat!, nu asa?
      daca insamantezi ceapa…cum sa ti rasa, domne, marar?!:))), iti va rasari ceapa.

      azi…cine se mai preocupa cu ‘gradinaritul dorintelor’, cu tesutul cuiburilor, cu tinutul in frau a dorintelor?!, deci cu…viitorul neamului?
      :)))))

      va zic io la ce concluzie am ajuns:
      …tot Inteleptii neamului!:))), aia de acu sute si mii de ani:)), asa de harnici au fost ei ca au insamantat si seminte care rasar pe vremurile astea, adica pe…Vremurile Maestrilor.

  • @
    sa fii cum e China, sa fii cum e Austria,…sa fii cum e…orice mai vreti
    da de ce sa fii intr unul din felurile astea, daca poti fi…cum e Calea?!:)))

    China isi cauta si ea pozitia pe Cale, alelalte tarii…tot asa, alte si alte interese…tot asa, adica toate isi cauta pozitia pe Cale:)

    pai atunci de ce sa iei ca referinta o entitate care isi ia la rindul ei ca referinta…Calea?!:))), nu mai bine iti iei direct Calea drept referinta?

    in ce o priveste pe China esenta dinamicilor pacolo e impletita exclusiv din ‘inteligente artificiale’.
    deci…oooorice dinamica prezenta in China are ca esenta ‘inteligenta artificiala’.

    deci daca vro tara de pe planeta asta are de gind sa copieze China…n are decit sa injecteze in ecuatia de miscare a tarii aleia ‘inteligente artificiale’ :))
    vi se pare ca asta fac statele care s-au indragostit de ‘modelul chinezesc’?:)))

    deci Calea sustine Artificializarea, pentru ca dorintele oamenilor care si-au dorit…sa mai traiasca sau sa nu mai moara, daca s-ar putea, au devenit…un Colos!, care s-a tot marit de cind omul…e pe planeta asta, ca creca datunci si-a dorit sa nu mai moara…daca s-ar putea:)

    prin urmare Artificializarea ( omului ), care abia ea ii va aduce Nemurirea n dar, e o ‘suma de dorinte’ intr atat de potenta incat…a ajuns sa paveze Calea:)))
    daia ne indreptam noi inspre Artificializare, pentru ca omul n a pregetat in a-si dori Nemurirea…de cind se stie:)) ( Dorintele, in Univers’ se implinesc negresit!, …poa sa treaca, pina la implinire, chiar tot Timpul din Univers, daca e cazul, insa de implinit tot se va implini! )

    deci Calea e pavata cu Artificial, cel care are sustinere, are pe ce pasi, e Artificialul, iar pentru ca China pare a fi,
    ( adica oficial e:)), insa habar n-am ce s-o mai intampla prin cotloanele lumii asteia:)) ) inaintata pe Cale (a Artificializarii…dinamicilor ) ea devine cea mai stabila pe…Cale.

    deci daca vrei sa copiezi China,..copiaza i nenica tendintele de Artificializare a dinamicilor, inserind in ecuatia de miscare a propriului stat ‘inteligente artificiale’ :))

    ‘China’ e sinonima cu ‘inteligenta artificiala’ si tinde sa fie sinonima cu ‘Inteligenta Artificiala’.
    deci…cind priviti inspre China priviti inspre esenta dinamicilor care ii asambleaza ecuatia de miscare 🙂
    astfel, se prea poate sa puteti observa ca ‘inteligenta artificiala’ a devenit Pivot, tendinta ei fiind de a deveni Referinta.

    deci…nu sa copiezi China e ‘simburele’, ci sa te armonizezi cu Calea e ‘samanta’:)))

    or Calea zice cam asa: da i Cezarului ce i al Cezarului si lui Dumnezeu ce i al lui Dumnezeu 🙂
    adica….lasa i liberi si pe oameni sa se lipeasca de Cezar sau de Dumnezeu…dupa cum le e voia.
    insa pentru ca asta sa se intample haturile’ tre sa fie intre palmele vizitiului care se numeste Pace:))))

    ( interesant articol, …cu comentariile lui cu tot! 🙂 iata ce Muza draguta mi a devenit:)), multumesc frumos:) )

  • ‘rasturnarile’ sint rezultatul suprapunerii balantelor.
    Cifra 4, din reazem ce era, a devenit taler,
    Cifra 8, din reazem ce era a devenit taler, doar Cifra 6 a rams ce era, Referinta Sistemului de Balante, adica Reazemul Absolut

    unii sint setati de Acumulare, ailalti de Daruire.
    simplu.
    pe unii ii intereseaza Acumularea, indiferent ce rastoarna in calea lor, iar paltii ii intereseaza Daruirea, indiferent ce se rastoarna, impiedicindu se de Daruire.

    doctrine mai sint doar doua: Acumularea, Daruirea.

    Negrul e noul Alb,
    Stanga e noua Dreapta,
    Nesimtirea e noul Bun-Simt,
    etc…
    tre sa se mai rastoarne odata, lumea, pentru a scapa de ‘corcirea’ Pamantului cu Cerul
    Pamantul isi doreste sa fie Pamant…si in Cer:))), caz in care Lumea va ajunge astfel incat isi va vinde pe 30 arginti tot Cerul din ea.
    🙂
    tre sa fii ‘pe invers’ ca sa ti se para…natural, Artificialul:))))))
    sau sa ti se para vesnica… Nemurirea :)))

  • lumea asta oricum e…imaginea din oglinda a Cubului ( adica aOului Absolut )
    deci…din start, daca vrei sa pricep ceva paici tre sa stai in cap si sa mergi pe contrasens:))), abia asa pricepi ceva din ceea ce vezi:))

    insa in timp dinamicile au evoluat, peste ele au trecut Anotimpurile, care le-au cizelat, astfel incat astazi nu mai pricepi nimic din ce se ntampla daca nu estai..fix in cap! si nu mergi…fix pe contrasens:))
    o eroare…chiar si de o fractiune de grad,…distorsioneaza plenar imaginea:)

  • Cred ca este cel putin naiva o persoana care crede ca statul austriac introduce obligativitatea vaccinarii pentru protectia sanitara a populatiei. Austria este statul puternic, cu o coalitie puternica care isi permite sa instaureze noua ordine. Alegerea este a persoanei detinatoare a certificatului de vaccinare, daca este de acord sa aleaga „dreptul” de a fi identificat cu un cod QR, si implicit viata sa sa fie mai bine protejata de terorism si migratie dar si mai controlata sau sa revina la viata cu drepturi si libertati anterior anului 2020. Sunt curios cum se interpreteaza notiunea de vaccinat in Austria, adica persoana cu drept de sedere in Austria este cel doar vaccinat cu vaccinuri aprobate in UE? Cei vaccinati cu Sputnik, vaccin China India au recunoasterea vaccinarii in Austria?

    • Din păcate nu doar coaliția susține inepția, ci și o mare parte a opoziției (2 partide din 3). Legea intră în vigoare de la 1 februarie și vizează nu doar cele 2 milioane de nevaccinați, ci și alte câteva milioane cărora le „expiră” statutul de vaccinat, întrucât le lipsește boosterul. Nu se recunosc alte vaccinuri decât cele 4 aprobate de EMA și se speră să fie inclus și Novavax.
      Se repetă pe toate canalele că „vaccinurile sunt sigure și eficiente” și, chiar dacă valul Omicron o să treacă, nu se știe ce-o să vină la toamnă, așa că ei iau măsuri! E grotesc… ca să nu spun altfel!

      • Poate ca dupa doua inoculari, in fata conditionarii cu booster, cei care au certificat verde, de sanatate, se vor trezi si vor constata ca statul nu a actionat pentru sanatate ci pentru controlul total al individului. Ca politician dar mai ales ca medic, sa promovezi vaccinarea catre public, sa fii vaccinat, cu 3 doze si apoi sa apari cu masca pe figura este culmea prostiei. Oblgavitatea vaccinarii pentru o boala cu fals mortalitate de 2%, si mai ales 98% comorbiditati, reprezinta o dementa.Poate ca austriecii se vor destepta.

  • @Steliana,

    Ma bucur sa te citesc si sa observ ca-ti pastrezi luciditatea, mai ales in Austria actuala…!
    Cei care au „rasturnat” lumea cu sus-n jos sunt fix hienele care stau la „panda” si care, atunci cand apare o ocazie, se dezlantuiesc in a pretinde „supunere” si „ascultare” irationala oricui e slab de inger. Noroc cu cei care-si pastreaza mintea limpede care ii mai tempereaza. Din pacate, in Austria zilelor noastre, e nevoie de mult mai mult de 100.000 de oameni in strada care sa-i tempereze pe hipnotizatii pandemisti cocotati in pozitii sociale care le comfera putere. Eferemera, ce-i drept, dar totusi, putere. Ori asta-i tot ce conteaza pentru hiene.
    Setea lor de putere e mai nociva decat orice virus si din pacate pentru asta nu exista vaccin, dupa cum nu exista vaccin nici pentru virusu’ tampeniilor oficiale…!

    • De la 1 februarie 2022, bun venit in Austria pentry XI JINPING. Urmeaza sa vina si in Germania, Franta, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *