Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Rătăcirile lui Marcel Ciolacu pe terenul politicii externe

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Rătăcirile lui Marcel Ciolacu pe terenul politicii externe”

  • Cristoiule, se vede clar ca nu treci de Gagesti. Ai supt de la Nicu Ceausescu si ai ars-o anticomunist dupa. Ai scris de gaina care naste pui vii. L-ai lins in cur pe Basescu. L-ai lins in cur pe Johanis. Pe Ciolos. Pe Drula. Pe Dan Voiculescu pana cand ti-a platit datoria. Baaaa!!! Tu vrei conditii ca afara fara sa platesti? Tarane in Germania si-n SUA impozitul pe profit este peste 30%. Vii si-mi spui acum ca Johanis a facut politica externa? Te faci de ras la batranete. Esti o marioneta lacoma si proasta. Se vede de la o posta. Pai cata carte au ma restul care vorbesc de sosiile lui Putin? Asta-i trendul flacau intarziat. Te supara ca Ciolacu pe care-l credeati prost va trage scaunul de sub picioare? Te-au activat baietii. Bai boule singurele momente de prosperitate le-a cunoscut Romania sub PSD. Tu si cu amicii tai sunteti slugi si urate si proaste. Nu mai scrie ca-ti faci rau.

  • @Online
    Asta ca sa aproximezi un pic impactul…Rusia Romania…numar cetateni pib/gdp…suprafata….etc…
    A.”Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) în primele nouă luni ale anului a fost de 20,389 miliarde de euro, mai mic cu 4,601 miliarde de euro (-18,4%) decât cel înregistrat în perioada similară din 2022, informează joi Institutul Naţional de Statistică (INS).”
    https: //incomemagazine.ro/deficitul-balantei-comerciale-a-scazut-cu-peste-18-in-primele-noua-luni/
    B.”Deficitul bugetar rusesc s-a redus la 13,45 de miliarde de dolari în primele nouă luni ale anului”
    https: //adevarul.ro/economie/deficitul-bugetar-rusesc-s-a-redus-la-1345-de-2314673.html
    Zi Frumoasa Online!!!
    vali
    🙂
    ps.Deficitul Bugetar tot spre 20 Miliarde $ se va duce la noi…

    • înseamnă ca dorința lor de a avea o economie autonomă se împlinește vazind cu ochii…:))
      ei …deja se dau pe valul Insularizarii

      • dar ..povestea a inceput de prin 2014, odată cu celebrul discurs al lui Putin legat de Noua Lume, însă și de ‘starea Lumii’

        rușii s au pregătit de multă vreme pentru Vremurile astea.
        evident, nu sint singurii care au făcut asta ..

  • Maestre, trupele israeliene clar sunt trupe de ocupație, bombardează tot și omoară populația în special pe copii.
    Nu vi se pare curios că la peste 10.000 de decese jumătate sunt copii? Este clar că sunt ținte ca să omoare o generație.
    Ținte sunt corespondenții de război de la toate trusturile, numărul lor a ajuns la peste 90.
    Apropos de bombaedamentele care sunt la fiecare 15 minute au rolul și de a băga spaima în populație ca să-i gonească de colo în colo să întrețină o atmosferă terifiantă. Telecomunicațiile le-au tăiat ca să nu se mai transmită nimic, să-i omoare ca pe gîndaci și să nu se afle. Lumina e oprită tot ca să intensifice teroarea.
    Acum se vede clar că civilii NU au arme fiindcă israelienii NU au pierderi umane.
    În mod normal la cum măcelăresc populația trebuia să existe riposte.
    Nimeni nu mai crede nimic din declarațiile israeliene.
    Ne spun că au omorât lideri Hamas și ne arată niște poze de buletin de când teroriștii avau 20 de ani adik vechi de 40-50 de ani în urmă.
    Ne arată niște pivnițe și ne spun că NU sunt pivnițe de murături și lemne ci tuneluri Hamas (!!).
    Bre Israel, oricare oraș european vechi de peste 200 de ani are în subsol tuneluri și pivnițe, chiar și Bucureștiul.
    *
    Cu cât situația din Gaza e mai tragică cu atât Antena 3 jubilează.
    E de neimaginat cum un post de televiziune dintr-o țară europeană democratică poate să accepte crimele de civili, de copii îndiferent de situație.
    Ne tot flutură poze cu cei 300 de sraelienii răpiți, păi să arate și pozele cu cei 5000 de copii palestinieni striviți sub ziduri.
    Ne tot spun că teroriștii au omorât 1500 de israelieni, păi să-i arate și pe cei 5000 de civili palestinieni omorâți.
    Cred lui Gâdea precis de la Covid i se trage, și lui Radu Tudor la fel, au rămas cu sechele.
    Sau poate că sunt Banii că se știe că banu-i Ochiul Dracului, te ademenește pe căi întunecate.
    (Bietu Badea arată de zici că-l strânge cineva de c…gât, mai se îmbracă și în negru. Bre Badea, trebuia să te mai plimbi și tu pe la alte posturi că nimeni nu apreciază loialitatea. Ți-ai dat atâțea ani din viață, pentru ce, sau mai precis pentru cine. Noi telespectatorii te apreciem că nu ne-ai mințit niciodată, ai mai dat-o cotită uneori, dar Nobody’s Perfect nu-i așa?).

  • e mai cu folos sa incerci sa pricepi care e Esenta in dinamica Ungaria-China, decit sa te preocupi …chiar si de praful de pe toba care bate Schengen

    cea are pune la indoiala Schengen e …Insularizarea, Marele Reflux.
    Schengen e pus la indoiala ..plenar se pare, in mod pur natural. ( de unde rezulta ca Schengen are sau va avea probleme existentiale )

    atunci cind China a propus ca solutie de pace in Ucr manifestarea Niprului ca granita …n a trintit o fara sa gandeasca adinc… ( mai simplu spus …pina una alta sintem departe de pace pentru ca sintem departe de granita care e Niprul. atunci cind ne vom mai apropia de granita asta ..ne vom mai apropia si de o stare de echilibru in zona aia )

    atunci cind China a ales parteneriatul cu Ungaria …a gandit cel putin atit de adinc pe cit a gandit atunci cind a ajuns la concluzia cu Niprul ca granita.

    atunci cind popoarele sint pe val, indiferent despre ce popoare e vorba, insa acum vorbesc despre China, adincimea la care ei ‘bat’ trebuie gasita cautind …in istoria lor, in cazul Chinei in istoria ei milenara.
    China, pe Vremurile astea, ‘priveste’ in acelasi fel in care ‘privea’ atunci cind a ‘privit’ spre ‘medicina traditionala’, cizelind ( alaturi de coreeni, chestie demna de luat in seama, deasemenea ) acupunctura.

    astea sint echivalentele, ochii de acum ai Chinei sint o dezvoltare in stil fat-frumos a ochilor Chinei care se manifestau pe vremea cind in neamul ala unii se preocupau cu dezvoltarea …acupuncturii
    pentru ca si atunci, insa si astazi, e vorba tot despre o descalecare pe Taramul Cuantic

    asa ca
    …Niprul
    …Ungaria

    …astea sint parti ale ‘conturului’ pe care China le a putut descifra folosindu si …’ochii natiei’

    este evident ca alte natii, folosindu si proprii ochi, vor vedea altceva. insa …natiile alea au trecut barim de performanta care a insemnat ‘acupunctura’?
    adica …bun, o fi ca tine, insa …de cite ori a mai fost ca tine, cind a fost vorba despre taramul Cuantic, in Dinamica Civilizatiilor
    …ai istoric?!

    • iti dau un om bolnav, iti dau un ac ( daca ti dau mai multe …deja te incurc in mod fundamental )

      insanatoseste l!

      ….pai …creca te vei uita ca mata n calendar habar n avand care e intersectia dintre ac si omul ala, iar asta e asa pentru ca …nu i vezi acelui om …Esentele.
      atunci cind chinezii si coreenii au privit un om si au folosit un varf de ac pentru a echilibra dinamici in acel om, ei au dovedit ca …in mod nativ! sint capabili sa scaneze adinc taramul Cuantic, Energiile care se manifesta pe acel taram…

      uite ca vremea a trecut, cicluri ale anotimpurilor s-au tot manifestat pina pe vremurile astea, iar acum …tot ‘privitul spre Taramul Cuantic’ e la moda, atita tot ca nu mai e despre acupunctura, insa tot despre …’un varf de ac’ e vorba

      daca cineva ar initia o discutie despre Taramul Cuantic mi s ar parea de bun-simt ca la masa aia sa participe reprezentanti ai natiilor care si au dovedit talentul pe acest Taram de a lungul anotimpurilor, anilor, miilor de ani, etc.
      odata manifesta un astfel de ‘talent’, de ‘dar’, intr un neam, el …doar se va cizela pina la Sfarsitul Veacurilor
      cu cit esti mai aproape de ‘momentul’ asta, cu atit in neamurile cu experienta pe taramul asta se cade a cauta opinii…

      doua opinii sint demne de luat in seama, atunci cind vine vorba despre China si …zona asta pe unde ne aflam si noi
      Niprul-granita
      Ungaria-partener

      • de unde rezulta si ca …sa ceri de la neamul nostru altceva decit ‘sa faca Pace’ …e ceva lipsit de noima. el …de cind se stie cu asta s a ocupat, din generatie in generatie si dincolo de ele, sub timp si dincolo de timp.

        noi, ca neam, sintem buni in mod nativ la ‘facut Pace’, fix asa cum si chinezii sint buni in mod nativ la acupunctura
        pe chinezi ii poti intreba, pe vremurile astea, despre, spre ex, exprimarea Inteligentei Artificiale pe Taramul Cuantic, iar pe noi, spre ex, despre cum poti face Pace intre prezenta Inteligentei Artificiale pe Taramul Cuantic si prezenta Inteligentei pure si simple …pe acelasi Taram

        Marea Revolutie e o exprimare plenara
        pe vremea ei, adica pe Vremurile astea, din natii sint scoase la lumina ..Esentele
        toate relele…, tot binele
        in mod Natural natiile vor avea tendinta sa se manifeste …dupa cum le e natura, pe vremea Marii Revolutii.
        Marea Revolutie e despre o catalizare plenara a manifestarilor natiilor. pur si simplu nu vor mai avea loc de ntors, se vor exprima dupa cum le e natura…
        fie ei chinezi, rusi, americani sau …daci :))))))) :))))))))))))))))))))

    • in ceea ce priveste neamul nostru, natia noastra, ar trebui doar sa punem punctul pe i, in stil I., adica IO

      tot asa cum ‘povestea Chinei’ nu e despre ‘China de azi’, ci despre intreaga istorie milenara a Chinei, care se afla la temelia chinezilor, azi,
      tot asa si povestea neamului nostru nu e despre ‘cine sintem azi’, ci despre Radacina din care ne tragem ( Seva )

      Calea Radacinii ne va inunda cu Seva …oriunde ne am afla!

      Indrazniti!
      poate mai cu seama pentru ca …alta cale nu mai e :)))))))))))))))))))))))))))

  • era clar inca din start, inca de la prima manifestare pe taramul politic a lui Trump ca el e …’un termen Fibonacci’ in ‘dinamica Civilizatiei’
    era clar inca de atunci, ulterior doar s a confirmat, ca e cu …inainte de Trump si dupa Trump

    Trump e deja in Istorie,
    pe el n ai cum sa l mai scoti din Istorie,
    el deja separa Apele.
    el e ‘momentul unei schimbari fundametale in Dinamica Civilizatiilor’

    Lumea Mare va arata intr un fel absolut nou daca va fi ales presedinte
    Lumea Mare va arata intr un fel absolu nou daca nu va fi ales presedinte

    trump e deja in Istorie,
    acolo deja s a scris povestea cu
    Inainte de Trump si …Dupa Trump.

    Trump, in Istoria Civilizatiilor, desparte Doua Lumi.
    el e …reprezentant fundamental al Marii Revolutii.
    ‘termenul Fibonacci’ care se mai numeste si Trump e sinonim cu Marea Revolutie iar aceasta stare de fapt E deja scrisa in Istoria Civilizatiilor

  • Ciolacu vrea să facă tot dar nu-i iese nimic dat fiind lipsa de cultură, educație și consecvență.
    Familia unei fost vedete de carton de la ProTv de care nu-mi aduc aminte și-a mutat mașina de spălat rufe pe casa scării, în stil mahala, dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!

  • se vorbeste despre aderarea Ucr la UE
    discutia pare a fi lipsita de fundament. care Ucr va intra?! …cu tot cu Dombas?
    fara Dombas? fara teritoriile cucerite de rusi? fara teritoriile care vor mai fi cucerite de rusi pina la terminarea operatiunii speciale?
    pina una alta Ungaria isi dezvolta relatii cu China, in conditiile in care trendul natural e Insularizarea. mai altfel spus …in ce ‘insula’ are Ungaria tendinta sa se afle?! ce i drept e ca paici exista si varianta Pacii intre cele doua Insule, insa in cazul asta aderarea isi modifica din start definitia..
    de unde rezulta ca discutiile purtate pe tema diverselor aderari la UE suna mai degraba a livrare de promisiuni …pe motiv ca altceva n ai ce sa mai livrezi

    • mai simplu spus …promisiunile de aderare livrate zilele astea sint, mai degraba, despre impotenta ue. de ce s or bucura destinatarii promisiunilor …pare a fi cam greu de priceput

  • Ciolacu se adreseaza unei multimi irationale. Nu are nevoie de un discurs savant…..doar de sentimente.
    Politica externa este de tip „muieresc”: fara fermitate, ambigua, vaicareli, oracaieli, slabiciuni, etc, etc.
    De un an evreii vor sa stapaneasca Ro. E bine, sunt destepti. Momentan aici sunt interesele americanilor.
    Vom vedea! Despre Gaza: nu mor de grija lor; este treaba evreilor cum gestionaza „situatia” de acolo .

  • e bun strategul din spatele usr. nu prea are scrupule:)), dar e bun, nimic de zis

    • cea care pare a fi cea mai regatita exprimare politica pentru alegerile care vin e constructia care se tese in jurul usr. mutarea asta, cu mama-traditionala si fiica-progresita, care …fac pace prevesteste un viitor atac politic grandios.
      usr tocmai ce e pe cale sa faca un salt urias, iesind din nisa care i definea pina ..mai ieri

      • unii cred ca aur poate muri cu una cu doua. cu cit dai in el cu atit se va face si mai mare ( mai ales daca aur se cocoata pe pozitia …pacatosului, adica …asa cum stie mai tot romanul ca e :))) )

        iar acum …uite ca intra in scena si constructia asta asamblata in jurul usr, care si ea se da pe val

        singurii care au probleme fundamentale par a fi …clasicii, psd si pnl

        • se prea poate ca la alegerile care vin sa asistam la o punere in scena a …intregii experiente capatata in politica romaneasca in ultimii 30 de ani
          se va pune pe masa …tot ce e mai bun.
          din ce se poate deslusi inca de pe acum, la anu’ vom asista la o lupta politica crincena

  • o impacare intre mama si fiica devine o impacare intre useristii lgbtiq+-etc si useristii traditional-familisti

    astfel usr isi largeste aria de acoperire, pasind si pe teritoriul ‘traditionalului’
    usr nu se mai vrea partid de nisa, se vrea partid pur si simplu.
    prin cooptarea ‘familiei traditionale’, simbolizata de mama,
    alaturi de familia progresista, simbolizata de fiica, rezulta marea familie a usr :))))

    peste …putintica vreme o sa vedem un usr care se adreseaza intregului popor, la loc de frunte fiind ‘familiile traditionale’, aceeasi frunte pe care se gaseste, evident, si familia progresista.
    astfel poate fi recuperat si primarul capitalei in echipa usr, care in fapt nu face altceva decit sa se intoarca la radacina

    constructia agregata in jurul usr, avand in vedere ce se vede momentan din strategia lor ( si ceea ce se vede e deja …la nivel inalt ) va deveni cu cit ne apropiem de alegeri un competitor de temut.

    faza tare de tot cu ce vrea sa faca usr ul e faptul ca useristii imprastiati in mod natural prin natie …pur si simplu se gasesc cu toptanul s printre familiile traditionale, asa ca daca o baga pasta cu ‘progresismul-traditionalist’ …se vor da pe val, vor creste …natural, basca cresterea ‘artificiala’ la care sint priceputi prin definitie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *