Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Războiul săbiilor de lemn dintre PSD și PNL

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Războiul săbiilor de lemn dintre PSD și PNL”

  • Maestre, bani sunt dovada sta graba cu care s-au aprobat 6 mld de dolari pt avioane f35. Si ar fi pt ca 70% necolectati din taxe si impozite. Ciolacu i-a lovit pe pnlisti la rotula de jos pt ca au finantele iar domnii pnlisti nu vor sa-i deranjeze pe stapani.

  • 1. Nu sunt bani suficienti . Adevarat . Nu sunt pt ca s-au luat din Fond si s-au dat pt alte activitati . In cursul vietii sale , pensionarul care traieste in medie 11 ani peste varsta de pensionare si cu o contributie standard medie de 33 ani , nu isi primeste prin pensie banii sai de contributie. Mitul cu generatia tanara care plateste pt varstinici e o escrocherie preluata de “ai nostri “ de la hotii care administrau fondurile de pensii in Occident si care isi puneau taxe de administrare a fondurilor uriase , devalizandu-le si transformandu-le intr-o schema Ponzi . La noi se mai adauga escrocheria amestecarii pensionarilor contribuabili cu necontribuabilii si cu pensionarii sociali. Pt ca sa se piarda urma banilor. Exista actele pt reconstituirea valorii Fondului.
    2. Pensionarii sa lucreze cat mai mult . Aici sunt de accord . Cine poate si vrea , sa lucreze . Insa , nu la stat , ci in sectorul particular.
    Industrializarea l-a scos pe om de la casa si l-a mutat la bloc. La casa mai sapa rosiile , mai uda salata , mai dadea o mana de graunte gainilor . La bloc , omul are mult timp liber. Te-ai gandi ca se va pune sa citeasca, ce altceva poti face la bloc ! Sunt rari acesti oameni , vad carti aruncate la tomberon si am cunoscuti care incep a doneze carti Universitatilor , Bibliotecilor fiindca generatia fiilor si fiicelor , sa nu mai vorbim de generatia nepotilor , nu mai citeste .
    Astfel , omul e pregatit sa ingurgiteze mizeria de la TV.

  • Maestre, priviți dintr-un unghi greșit. De obicei un teatru, o regie nu este pregătită degeba. Toată tevatura asta că nu sunt bani este să pregătească populația pentru ceva, nu știu ce, probabil o mărire de TVA.
    Directiva de sus, peste UE, este sărăcirea populației, să scotă totate lichiditățile de la populație.
    Acesta a fost rolul inflației, acesta este renunțarea la cash. De exemplu în România se știe că cei în vârstă țin mici economii acasă, în caz o neprevăzută, o boală ceva. Isărescu știe exact, fiindcă toate bacnotele sunt ale băncii, știe cât deține populația. Probabil așa procedează și cei din Occident, au conturi bancare dar și mici economii acasă.
    Ei cred că dacă toată populația este lăsată fără bani se supune mai ușor, dar nu, omul va pune într-un final mâna pe bâtă.

    • ‘omul va pune într-un final mâna pe bâtă’

      asta era …pe vremuri
      pe vremurile astea se manifesta pe perioade lungi de timp ‘ingineria sociala fragmenara’, pe perioade scurte ‘ingineria sociala’, iar pe perioade medii …ambele.

      prin urmare modific zicerea dvs astfel:
      omul …va tinde intr un final sa puna mana pe bata, insa va tinde tot asa cum Infinit tinde catre Zero
      ( noile generatii au fost date pe brazda in stil antiintelept, adica …inca dinainte de nastere. nimeni nu se apuca de ‘agenda davos’ fara ca mai inainte sa fi pus sub control ‘noile generatii’… )

      • cu ‘indivizii’ …e rezolvata de mult treaba,
        acum, dupa cum lesne se poate observa, tinute in frau sint si ‘masele de oameni’,
        ba chiar si popoarele,
        ba chiar si statele…

        toti au ‘haturi matematice’,
        sint ‘directionati’ in spatiu si timp …in mod cu totul si cu totul stiintific

    • daca ‘razboiul sabiilor de lemn’ e o decizie inteleapta, atunci …ura !
      daca e urmarea …intamplatoare …a unei tacaneli, iarasi bravo.

      treaba e ca nu prea poti sa arati altfel decit e Lumea, in care te oglindesti,
      iar daca arati ca ea …faza cu sabiile e ‘din poveste’, iti permite sa lucrezi prin superpozitii

      deci ramane de vazut daca e vorba despre intelepciune sau …doar tacaneala cu toptanu’

  • Mai grea povară pentru un pensionar decât să îl consideri inutil și să-i dai speranțe deșarte nu există. Să nu uite dragii parlamentari că Dumnezeu îi va răsplăti pe măsura faptelor lor. Am mai văzut dimineața asta o trăsnaie guvernamentală legată de impozitarea progresivă a pensiilor https://www.romaniatv.net/taxa-pe-pensii-2024-cine-va-primi-pe-card-cu-20-mai-putin-de-anul-viitor_7857676.html ceea ce nu este constituțional. Pentru normalitate trebuie introdusă impozitarea progresivă și pentru venituri provenind din salarii și pentru oricare alt venit tuturor cetățenilor acestei țări.
    Încă o dată menționez (v. comentariul de ieri) că nu există în calculele noii indexări și recalculări nicio creștere de 40%. Recalculările sunt pe model Robin Hood deci mă mir că ar mai avea guvernanții nevoie de bani. În rog chiar pe prof. Coșa, cu toată stima, să fie puțin mai atent la ce afirmă.
    Legat de situația ingrată a pensionarului mă voi referi strict la mine. Am solicitat să rămân în activitate până la sfârșitul semestrului universitar și nu s-a dorit, ce să mai vorbim de restul colegilor care se umilesc după pensionare să mai obțină niște ore.
    Am plătit toți benevol obligatoriu toate dările care ni s-au impus și luat automat din salariu inclusiv pentru pensie. Unde-s banii?! Nu mai au nevoie de noi n-au decât să lipească de cuponul de pensie pastila de cianură.
    Cum n-are bani guvernul bani dacă plătește în avans pentru armament model fier vechi care va fi livrat peste nșpe ani?!
    Don părinte cam oscilează cu deciziile sale, dar să nu uităm că se plângea public că are salariul de ministru prea mic. Nu mai vorbim de cei de la BNR care trăiesc la alt nivel și spuneau ieri că trăim prea bine față de cât ni se cuvine.

  • toti sint la ordinul Marii Revolutii
    toti, toti cei de mai sus

    fiecare dintre acestia stie despre ce e vorba in poveste, insa aceasta si nu alta e intersectia dintre ei.
    nu e cu mimat. e pe bune.

    rezumatul dinamicilor care au urmat anului 2015 se gaseste intr un discurs …unic in istoria civilizatiilor …tot de prin 2015. nu era vorba despre nicio mimare nici in acel discurs, insa se vorbea despre …Istoria Viitorului ( io am ramas gura-casca atunci cind am auzit vorbindu se public despre asta… )

    nimeni nu mimeaza pozitia, opozitia. fiecare are grija de pozitia lui in Noua Lume.

    Marea Revolutie e un proces unic, irepetabil in Dinamica Civilizatiilor. ‘agenda davos’ e …varianta relativa, exprimarea absoluta e cu mult mai complexa.
    mai altfel spus ‘agenda davos’ e o imagine palida rau a Marii Revolutii
    bineinteles ca Noua Lume se va manifesta, bineinteles ca o exista si un proiect care vizeaza Noua Lume, insa …ce proiect ii poate face omul …Iernii? :))))

    Marea Revolutie e un proces natural
    Marea Revolutie e o manifestare singulara
    Marea REvolutie e sinonima cu trecerea de la un sistem ( Natura ) la cu totul si cu totul alt sistem ( Artificial )
    Marea Revolutie are drept catalizator fundamental chiar Natura ( fata de care toti catalizatorii folositi in ‘agenda davos’ sint …pistol cu apa )

    totusi, cineva, undeva, foloseste un Simulator pentru a tine in frau ‘agenda davos’, dinamicile la nivel mondial. acest Simulator are capacitatea de a insera in realitate un eveniment capabil sa redefineasca din radacina dinamici plenare. ‘operatiunea’ a fost un astfel de eveniment, ‘pandemia’ tot asa. ‘noul razboi’ fix asta e( iar el e cel mai complex dintre cele trei, pesemne si, daca nu cumva mai ales pentru faptul ca Simulatorul a beneficiat de intreaga ‘cinoastere’ stoarsa in urma ‘evenimentelor’ anterioare.
    grandoarea acestui Simulator sta in faptul ca lucreaza cu ‘modulul nonactiunilor’ ( practic dinamica modiala a rezultat dintr o tesere a unor reactiuni disporportionate, care in final a devenit o tesatura plenar disproportionata de reactiuni )

    ‘pe planeta nu mai e nimic de facut’
    …ia o ‘ncet. ‘agenda davos’ e pistol cu apa fata de Marea Revolutie
    prin urmare bineinteles ca mai e ceva de facut, mai e de facut Pace, Pace intre Artificializare si Natura. fara aceasta ‘facere’ nici Artificialul nu se poate exprima ( pentru ca la acest Nivel ….nimic!, dar nimic nu poate fi varat cu japca in ecuatiile de miscare ale oamenilor, Arbitrul e pe Teren, …nu ti face astfel de griji. insa …daca oamenii accepta prin proprie vointa ‘dinamicile innoitoare’ …asta e cu totul si cu totul altceva ( chiar daca sint pacaliti in stil Popper )

    prin urmare …mai intai ‘facerea de Pace’ si abia dupaia vine si ‘agenda davos’, sau mai bine zis esenta ei, pentru ca ‘agenda’ va fi schimbata cu fulgi cu tot de dinamicile Naturii, care, cum spuneam, e prin Definitie catalizatorul plenar al Marii Revolutii, care de fapt e chiar Metamorfoza

    un praz verde si aleluia…
    asa zic si eu:))), adica ‘a fi SI a nu fi’

    Antiadevarul e o oglindire a Adevarului
    fara Adevar nu E! Antiadevar, insa, ce i drept, se poate exprima in mod absolut relativ ( din care mod ar trebui sa retinem faptul ca e absolut, mai inainte de a fi relativ )
    asa ca …fara ‘facere de Pace’ e imposibila …nu doar ‘agenda davos’, ci chiar Marea Revolutie, ba chiar si Metamorfoza ( de nevoia de ‘facerea de Pace’ va scapa Civilizatia abia ..la limita, adica ‘la Infinit’ )

    treaba noastra, daca avem vreo treaba pe lumea asta, ca neam, e ‘facerea de Pace’
    ce i drept de data asta ‘facerii’ i se cere o exprimare plenara, pentru ca in poveste a aparut Marea Revolutie, care asigura tranzitia catre Artificializare

    • @cib

    • Antiadevarul e imaginea din Oginda a Adevarului

      cu cit Antiadevarul isi cizeleaza mai cu talent conturul, cu atit el tinde sa se manifeste ‘prin propria Definitie’ si cu atit se departeaza de Adevar. departindu se …se pune singur la indoiala, prin urmare Antiadevarul care sta pe picioarele lui e cel care …fix in acel moment …nu mai are pe ce sa stea!:)))))) ( pentru ca el e ‘imaginea din Oglinda’, deci nu E! )

      • atunci cind Antiadevarul ajunge sa stea pe propriile picioare …nu mai are unde sa si le puna:))
        are picioare, insa n are Cale ( pentru ca el a facut din Picioare, Cale:)) )

  • Toata lumea se duce dupa fenta. Agenda Davos se impune peste tot in lume. Putin si Xi mimeaza opozitia fata de SUA dar toti sunt la ordinul lui Schwab. Ce se intampla la noi e doar un amanunt nesemnificativ. Democratia e moarta si-ngropata, oile sunt deja bagate in tarc pe toata planeta si nu mai e nimic de facut. Aleluia si-un praz verde!

    • referinta nu e ‘agenda davos’
      pe linga referinta care e Natura( care se Daruieste pe sine ) ‘agenda davos’ e …pistol cu apa
      ochii pe Natura ( pentru a sta departe de zgandarirea ei:)), ca daca o obligi sa se Daruiasca, va face asta instantaneu, nu va sta pe ganduri… . adica ‘ochii pe Natura’ pentru a face Pace intre Artificializare si Natura, ca daca nu faci tu Pace …Natura nu va sta pe ganduri, va face ea Pace, insa in stilul ei, Daruindu se pe sine, caz in care ..abia atunci incepe Marele Balamuc ) )

      • nivelul maxim de ‘facere de Pace’ e intre Natura si Artificial

        e …’testul suprem’

        asa cum Apostolii au fost Cernuti, iata ca a venit si rindul oamenilor sa fie Cernuti
        vor fi Cernuti, plenar cernuti, prin sita Artificializarii vor fi Cernuti, adica prin sita …Nemuririi
        e greu sa i rezisti Nemuririi. de fapt …nimic nu e mai greu

        • o opinie fata de Nemurire poti avea daca pe celalalt Taler pui Vesnicia

          astfel te asezi intre Nemurire si Vesnicie si alegi
          Vesnicia, neavand nimic impitriva Nemuririi
          Nemurirea, pe care o vezi ca fiind chiar Vesnicia.

          Esenta Nemuririi e! Timpul ( timpul Infinit )
          Esenta Vesniciei E! Anotimpurile

    • ‘Toata lumea se duce dupa fenta.’

      ‘fenta’ de data asta e o /nonactiune/, deci e complexa treaba
      Lumea…Veche se duce pe copca avand la origine reactiuni plenare, nu …actiuni plenare ( daca ar fi fost actiunile plenare atunci povestea s ar fi numit razboi mondial. se numeste revolutie mondiala fix pentru faptul ca totul,
      totul! in cazul ei,
      e dinamizat plenar, pandemic, exclusiv ca urmare a unor reactiuni plenar disproportionate
      nu exista Actiune pe vremea Marii Revolutii, …te duci pe copca prin propria vointa, prin propria alegere ( cum altfel ar fi ajuns, in stil non, unele state …praf!, daca n ar fi reactionat plenar disproportionat?! se poate spune ca …Dracu le a pus!, iar ele …au pocnit din bocanci, implinind ordinul …cu tot dragul! intocmai si la timp)

    • ‘oile sunt deja bagate in tarc’

      da, tarcul se numeste ‘ingineria sociala fragmentara’ iar strunga se numeste ‘ingineria sociala’
      deci tarcul e definit …Stiintific :)))))

      in mod Absolut Stiinta e despre ‘Lipsa Cunoasterii’
      cu cit Stii mai mult, cu atit Cunosti mai putin.
      Cunoasterea isi face cuib in Prosti :)))) ( pentru ca Cunoastrea Absoluta e Recunoasterea, care abia ea E! )

      intre Cunoasterea Infinita, proprie Timpului
      si Vesnica Recunoastere, proprie Anotimpurilor
      e tot atita ‘distanta’ cita e intre Superpozitiile Mintii Oului Absolut,
      intre Adevar si Antiadevar
      intre Minte si Inima( care intotdeauna va fi regasita la Brat cu Mintea)

    • peste ‘agenda davos’ e Marea Revolutie
      Marea Revolutie e la rindul ei infasurata de Metamorfoza
      Metamorfoza e la rindul ei infasurata de ‘Daruirea de sine a Naturii’

      deci mai intai de toate sint dinamicile ‘din Cer’ ( Cerul fiind ala din cerul si Pamantul )
      adica …atunci cind bulversezi Dinamica Naturii, prin scurtcircuitarea Cerului cu Pamantul, prin construirea Scarii dintre Cer si Pamant ( dinamica proprie Computerului Cuantic )
      initiezi o procedura Unica in Creatie: Daruirea de Sine a Naturii, scopul tiind Echilibrarea Absoluta a Dinamicilor

      prin urmare …iata Inceputul: Ochii pe Natura!
      ramaneti de partea Naturii neavand nimic impotriva manifestarii Artificialului …dupa dorinta. abia asa se poate trage Nadejde ca Natura, Oglindindu se in ‘dinamica ta’ …nu va simti nevoia sa ‘se Daruiasca pe Sine’

      exista o singura ‘miscare’ care Redefineste Totul din Temelii, iar ea e Daruirea de Sine a Naturii.
      atunci cind Anotimpurile vor disparea din Peisaj pe motiv ca tu! ai initiat aceasta Procedura Unica …singura solutie va mai fi Artificializarea.
      altfel vei muri, fara doar si poate.

      ramaneti cum sinteti, lasati dinamicile sa curga, ramaneti la brat cu Natura, cu niciun chip sa nu va impotriviti Artificializarii( pentru ca asa va declarati adept al Impotrivirii, adica al Antinaturii, adica al Artificializarii ) dupa dorinta!, …dupa dorinta!( pe cita e dorinta, pe atata sa fie si Artificializarea)
      despletiti apele si ..’faceti Pace’

      • ‘agenda davos’ e impulsul care a miscat un bulgare de zapada.
        ura si la gara, el se va opri eheee, fix la poale, fix atunci cind se va scurge cu totul in ‘mare’, in Artificializare ( care e ‘starea de echilibru’ )
        ‘agenda davos’, in relatie cu Metamorfoza, ba chiar si cu Marea Revolutie, …e fix pistol cu apa.
        adica …e pistol cu apa, e Impulsul, insa …asta e tot ( povestea e cu totul alta, ea e Antinatura, Antiadevarul, Artificializarea )

      • nu e despre Bine, nu e despre Rau,
        e despre SI-ul dintre Bine si Rau
        abia el e …Iubirea ( ca asaaaa si dracii isi poarta unii altora de grija )

        cel care te defineste ca fiind Binele e SI-ul pe care il manifesti!, daca faci asta
        abia SI-ul pe care l manifesti te asterne de partea Binelui

        Iubirea este SI

      • prin urmare …digitalizare sa fie!, insa …dupa dorinta.
        deci ..doua barci, una digitala, ailalta …asa cum e, dupa care fiecare e plenar liber sa aleaga una, pe care o doreste…
        deci …digitalizarea e un proces complex daca vrei sa fie cu ‘facere de Pace’
        asaaaa …digitalizare cu toptanu …se poate, bani sa fie. ( Pace nu )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *