Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Se ridică tot mai multe voci care acuză Israelul de crime de război

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Se ridică tot mai multe voci care acuză Israelul de crime de război”

  • Bine ați revenit pe YouTube! La următoarea suspendare dați de băut! Da, YouTube România poate să vă cenzureze, da’ CNA-ul tot nu are de ce să-și bage coada.

    Spuneți-i, vă rog, lui Marius Tucă să nu mai pună accentul pe primul „a” din Hamas. E un pic iritant de ascultat. Acuma’, fiecare e liber să facă ce vrea.

    Discursul lui Guterres nu este deloc șocant. Atacul terorist nu are nicio justificare, dar are o explicație. Aici este o nuanță importantă pe care numai cine nu vrea nu o vede și cine o ignoră o face pe riscul său.

    Eu am vizionat filmul Threads (1984) cu ceva timp în urmă. Este foarte bun. E ciudat că Zuckerberg a ales numele ăsta pentru platforma lui cu care vrea să concureze Twitter-ul. Cred că n-a văzut filmul. Vă recomand și eu alte două filme, realizate de Samuel Maoz, un regizor israelian, anume Lebanon (2009) și Foxtrot (2017), dacă nu le-ați văzut deja, desigur.

    Apropo, la noi în presă s-a vorbit despre cum a aplaudat Parlamentul canadian un veteran nazist ucrainean? Explicația lor a fost că nu și-au dat seama și o fost din vina rușilor, cumva?! Nu i-a dus capul să o întrebe înainte pe Google de partea cui luptase nenea, important era că luptase împotriva rușilor.

    Eu nu cred că trebuie ignorat aspectul religios din acest conflict și puterea pe care o poate avea ideologia religioasă asupra noastră: vedem cu toții cum teroriștii Hamas strigă „Dumnezeu e mare!” în timp ce omoară oameni visând la Paradis și cum Netanyahu e dispus aproape să comită un genocid asupra unui popor pentru că pământul pe care stau ei le-a fost de fapt promis lor de Dumnezeu. Vă tot întrebați de ce nu-i lasă și pe palestinieni să-și facă statul lor; zioniștii au/sunt răspunsul. Trebuie să vină altcineva la conducere, cu alte vederi asupra lumii.

  • @Online
    „Despre ce apocalipsă vorbeşte Banca Mondială? Autor Financiarul 25 octombrie 2023”
    Zi Frumoasa Online!!!
    vali
    🙂

    • ‘urmatoarea pandemie’…
      …de fapt vorbim despre următoarea dinamica pandemica, pentru că Marea Revoluție e o împletire de dinamici pandemice care vizează toate sistemele sociale

      lălăială ar continua, daca n ar interveni Natura catalizind plenar Artificializarea ( intervenția fiind chiar un efect al Artificializarii generate de om, deci procesul intra in bucla, autoalimentindu se )

      ochii pe Natura, e actorul principal, chit că e Non

      • @Online
        „daca n ar interveni Natura” poti sa zici si Tu…Interventia lui Dumnezeu…ca asta e…
        „Hurricane Otis Churns Into Mexico’s Acapulco as Category 5 Storm
        Authorities later downgrade storm to a Category 4, with maximum sustained winds of around 130 miles an hour By Anthony Harrup and Gareth Vipers Updated Oct. 25, 2023 6:18 am ET” wsj.com
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • de precizat că intervenția e in stil Non, in fapt Natura se dăruiește pe Sine, …că alta varia ta de echilibrare nu mai exista…

          dăruirea de Sine a Naturii înseamnă …ceva ce omul n a mai văzut de cînd e el pacilea…

          evenimente …de neînchipuit vor avea loc în Dinamica Naturii ( ele devenind, I direct!, catalizatori ai Artificializarii

          și mai e ceva…
          Vorbim despre Metamorfoza, prin urmare civilizatia nu va putea face față vremurilor altfel decit la brat cu IA, tot așa cum nici omul nu va face față vremurilor altfel decit la Brat cu Natura ( civilizația e o Antinatura, după cum și IA e o antiinteligenta

          • exista o singura varianta in care se manifesta nădejdea, oricum altfel nu exista nici măcar speranta:
            sa nu obligi Natura sa se Dăruiască pe Sine. prin urmare sa te plasezi departe de Artificializare sau de manifestarea Artificializarii
            felul în care digitalizeze ..e demn de luat in seama…:)

          • tocmai deasta singura cale mai e …Pacea și prietenia între popoare și a acestora cu Natura 🙂

          • orice pas făcut în afara acestei …poteci te va duce fix ore Artificializare.
            nu sunt doua, potecile, ci doar una, …a mai rămas doar una…:)

          • @Online
            A costat 500 milioane $
            „Podul de la Brăila are noi probleme: E nevoie de o nouă asfaltare și prezintă fisuri la structura de rezistență 25.10.2023, ora 17:27” spotmedia.ro
            Seara Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

    • https://www.national.ro/social/s-a-interzis-vanzarea-porcilor-norme-de-biosecuritate-draconice-in-gospodarii-804600.html

      pina una alta bratul cu care te bagi in seama cu Natura e …pina la urma tăiat:)), iar brațul cu care stăteau ..la brat cu Artificialul e ridicat în slăvi.
      presat din ambele părți ..sa tot trăiești în armonie cu Natura:)

  • Citesc în The Guardian că palestinienii din Gaza sunt forțați să doarmă pe stradă sub cerul liber.
    Sunt 600.000 de persoane strămutate din nord și sunt doar 150 de adăposturi. Mai se spune că nu există nici un loc sigur în Gaza, peste tot sunt bombardamente.
    Aflăm că resursele din spitale au fost epuizate, se operează pe viu, plus că spitatele au devenit și adăposturi.
    În spitale sunt înghesuiți bolnavi, răniț, bebeluși în incubatoare. Nu există apă și canalizare, organizațiile de sănătate se tem de holeră.
    În fiecare zi în Gaza este aceiași rutină – se caută prin dărâmături, se scot morții și suptaviețuitorii, copii stau la cozi interminabile pentru pâine.
    Ce mai, este ca pe front se trăiește printre morți.
    Însă ce este mai împortant este că populația încă se străduiește să suptaviețuiască, se ajută, se ocrotește.
    *
    Haaahaha, echipa asta de asalt condusă de Gâdea mai nou dezgroapă toți decrepiții plecați din România de acu o sută de ani să-și spună și ei părerea.
    De parcă interesează pe cineva.

  • Maestre, am citit și eu și am ascultat glasul disperat al românilor prinși în lagărul numit Gaza. Foarte bun articolul publicat în Europa Liberă.
    Am văzut, deasemenea manifestațiile pentru pace care au avut loc în Europa și pe alte continente.
    Aceste manifestații civice pentru pace au fost imediat atacate prin manipulări mincinoase, cică sunt manifestații ale emigranților musulmani stabiliți în Europa, nimik mai fals. Aceste manifestații sunt în primul rând manifestații împotriva războiului.
    De fiecare dată când au fost intervenții militare și masacre asupra populației civile societatea s-a sesizat.
    Să ne amintim de manifestația de la Roma, când un milion de oameni au ieșit în stradă pentru a-și exprima dezacordul intrării SUA și Angliei în Iraq.
    Opinia publică imediat a perceput pericolul și au avut dreptate, în Iraq a fost prăpăd. Așa și acum cu lagărul Gaza.
    De ce mai întâi în Europa? Nu fiindcă sunt mulți emigranți musulmani ci fiindcă Europa este o civilizație bazată pe principii creștine – să nu ucizi, să ierți, să milostivești, să ocrotești viața.
    *
    Maestre, vă mai amintesc că Israelul nu este creștin, că Bibi Netanyahu nu este creștin, el nu știe că dacă ești lovit întorci și celălalt obraz ca să stingi un conflict, adik să lași de la tine. Sânge și răzbunare asta știu ei.
    Toată civilizația europeană are în centru pe Iisus (amintesc doar Renașterea). Israelienii NU-L recunosc pe Iisus. La ei nu există Tatăl, Fiul și Sfântul Duh.
    Așa că dacă apelezi la ei cu motivații creștine, ei nu înțeleg, au alte principii.
    *
    De ce am tot amintit de Iraq? fiindcă aud că americanii trimit un general care a luptat în războiul civil din Iraq ca să rezolve situația în Gaza.
    Vă dați seama, un alt adept al bombardamentelor!

  • Ce se face pe YouTube și Meta cu suspendările, atenționările și blocările este ceva de prost gust. Mă mir că nu sunt blocați cei care înjură birjărește, deci se dorește un climat artificial plin de nulități și dezinformare, nema o părere personală documentată.
    Nu sunt de acord nici cu războaiele casnice, darămite cu cele soldate cu pierderi de vieți omenești ale civililor care culmea nu au nicio treabă cu politica internă/externă. Mai văd niște exaltați model Morsa Competentă care stau cu capul plecat și aprobă orice bazaconie occidentală. Sincer mă întreb ce urmăresc înafara unor sponsorizări grase ale firmelor personale.

  • Politicienii români trebuie să reclame Israelul la ONU și să condamne faptul că Israelul nu le permite celor 300 de cetățeni români să plece din Gaza! Israel ține ca ostatici în Gaza, împotriva voinței lor, 300 de cetățeni români, fără apă, fără mâncare, fără medicamente și pe care îi bombardează în fiecare zi!

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Ati primit si vreo explicatie pentru aceasta noua decizie?… 🙂
    In mod normal ar trebui sa vi se explice si prima si a doua decizie.
    In lipsa unei explicatii clare, noua decizie de suspendare a suspendarii, n-are nici o valoare.
    Dimpotriva. Creeaza si mai mare confuzie.
    N-o lasati bagata sub pres. Continuati sa va cereti dreptu’ la un raspus edificator. De dragu’ nostru, a cititorilor, macar!…

    In ce priveste ONU, probabil ca pana si occidentalii si-au dat seama ca nu mai tine cu ipocrizia.
    Da’ sa nu ne grabim cu concluziile, ca inca meciu’ se joaca si, vorba aia, nu aduce anu’ ce aduce ceasu’…!

    • manipularea doar s a dezvoltat in stil fat-frumos de la vechiul razboi la noul razboi

      nu exista absolut nicio diferenta, atita tot ca in cazul primului razboi a ipsit ceea ce vedem acum, iar in cazul astuia de acum lipseste ce am vazut atunci

      deci ‘raul’ de pe vremea vechiului razboi doar s a dezvoltat maximal intre timp, acum aratind fix asa cum arata in noul razboi

      si mai altfel: lumea va continua sa se innoiasca, actualele sistemele sociale isi vor demonstra si mai abitir impotenta, tarile se vor duce si mai cu talent fix in cap, insa de data asta se foloseste o procedura fix pe dos decit aia anterioara.

      Arta!, nenica, Arta absoluta! ( chiar daca de fapt e vorba despre Arta ‘absolut relativa’ )

      si mai si mai altfel: tura trecuta tintele au fost atinse pe calea Razboiului, toti bulucindu se disproportionat in sustinerea razboiului, de data asta tintele ( aceleasi fara doar si poate! ) sint atinse pe calea Pacii, toti bulucindu se disproportionat in sustinerea Pacii.

    • „In ce priveste ONU, probabil ca pana si occidentalii si-au dat seama ca nu mai tine cu ipocrizia.”

      :)))
      nici vorba!
      ipocrizia …doar s a desavarsit, acum e lipsita plenar de scrupule

      • lupul isi schimba parul, insa naravul nu.
        privim spre acelasi lup, insa si mai lup decit a fost :)), care si a schimbat doar parul.
        acuma parul lui se numeste ‘lupta pentru Pace’ :))

        despre o autodemolare a fost vorba pina acum, fix despre asta e vorba si acum, insa de data asta povestea e de 1.6 ori mai potenta 🙂

        • l ai auzit pe tipul de la onu spunind o poveste leita despre vechiul razboi, ca si in cazul ala ‘originile’, motivatiile, puteau fi gasite cu mult inainte ‘startul operatiunii’ ?:))
          nu. si a tacut cu un motiv, acelasi motiv pentru care acum vorbeste :))))
          probabilitatea ca strategia ‘marii revolutii’ sa fie generata de o inteligenta naturala tinde catre Nimicul.
          o astfel de strategie, atit de complexa, care presupune manifestarea unor haturi matematice plennare, e imposibil sa fie nascuta de mintea unui om. o inteligenta ‘artificiala’ e varata pina n gat in treaba asta, indiferent despre ce o fi vorba, ca o inteligenta non-umana poate insemna mai multe…

  • Bine ați revenit, dle Cristoiu!! Totuși, nedreptatea care vi s-a făcut rămâne. Sigur, după toată mobilizarea din spațiul public, s-a produs – în sfârșit – o fisură în atotputernicia diverșilor șefi și șefuleți. Dar, precum e situația cu proviziile care ajung în Gaza, e doar o picătură într-un ocean de nevoi. P. S. Dacă aveți timp, poate ascultați interviul englezului Piers Morgan cu egipteanul Bassem Youssef (pe Youtube).

  • Sper că, macar așa, de suprafață, sa se renunțe la cenzura neomarxista din Romania.
    Israel este un stat mai terorist decât Hanasul. Asta se vede după genocidul pe care îl face in Gaza împotriva civililor.
    Președintele ONU are dreptate !

  • daca ati fi ramas cu contul blocat pina la finalul perioadei …suna mai bine decit faptul ca vi l au deblocat. ceva nu suna bine in faptul ca vi l au deblocat.

  • I-ati speriat , maestre, au gandit ca pot face orice ! Cinste si celor care v-au sustinut . Lucru rar pe la noi.

  • una dintre valentele fundamentale care ne caracterizeaza este tradarea.

  • in ultimii 30 de ani Romania a muncit pe branci impotriva natiei, pe absolut toate fronturile, unul n a fost ratat. impresia mea e ca de multe ori …habar n a avut ce grozavii face. pentru interese de moment a vandut permanentele natiei.

  • Daca tot a fost Ciolacu in Israel, un „succes diplomatic” , de ce Israelul nu primeste romanii din Gaza prin punctele de trecere? Nu este mai simpu, decat sa astepte sa se deschida trecerea spre Egipt?. Chiar credeti ca Ciolacu a avut interes pentru romani? Se spune ca pregatim spatii de cazare pentru refugiatii din Israel. Romanii din Gaza sufera, noi ne bucuram ca Israelul a taia curentul.

    • spatiile de cazare sint pregatite de ani de zile, la fel si starea de spirit a bastinasilor

  • Oamenii de știință au detectat un vast peisaj ascuns sub gheața Antarcticii, care a avut acum milioane de ani dealuri și văi verzi, potrivit unui studiu publicat marți și citat de AFP.Peisajul, care este mai mare decât Belgia, a rămas intact pentru o perioadă potențial mai mare de 34 de milioane de ani, dar ar putea fi eliberat de topirea gheții cauzată de încălzirea globală, avertizează cercetătorii britanici și americani care au făcut această descoperire.
    Deci dragi tovarasi nu trebuie sa mai repetam inca o data greselile facute de inaintasii nostrii deci STOP INCALZIRII GLOBALE!
    P.S…Apropo ce steag au T.F.L-stii la profil..Ukraina.Israel.Palestina….Romania??!!!!

  • Majoritatea oamenilor sunt inculți și necivilizați. E firesc să fie alături de cei ca ei. Unii oameni politici și ziariști profită.

  • in noul razboi povestea e leita celei din vechiul razboi, insa intoarsa fix, dar fix pe dos si cu capul in jos.
    o astfel de dinamica e posibila daca si numai daca ambele razboaie sint acoperite de aceeasi strategie.
    insa in acest caz devine probabila povestea cu …natura strategului, mai exact a ‘inteligentei’ acestuia, ea virind brusc catre ‘artificial’, oricum catre ‘non-uman’
    ‘strategul’ se afla la un pas de momentul in care va obtine suficienta cunoastere despre dinamica civilizatiei ( scanarea lumii mari si! prin masurarea reactiunilor intoarse fix pe dos decit cele manifestate in vechiul razboi va umple toate golurile ), moment in care acesteia i se pot pune haturi )
    pesemne ca unii chiar sint bulversati, pentru ca tura asta sint pusi in situatia in care tre sa se manifeste fix, dar fix pe dos decit s au manifestat pe vremea vechiului razboi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *