Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Se va încheia luni, 22 aprilie, telenovela Candidatul Deocamdată?

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Se va încheia luni, 22 aprilie, telenovela Candidatul Deocamdată?”

  • Nici de data aceasta nu vorbiți de candidatura lui Gușă!De ce?Vă e teamă de ceva?

  • Nu, nu s-a încheiat luni, 23 aprilie.

  • dubai, corea de sud,…
    interesant. da de gandit:))

  • @
    bucurestiul a capatat obiceiuri matematice. tot, tot! orasul e impinzit de sensuri unice. unele aberatnte de a dreptul, lipsite de cea mai mica noima. problema e ca in bucuresti mergeai cu masina …in mod natural. iti spuneai, spre ex, ca ‘daca fac stinga aici si merg inainte …chit ca merg serpuit, ajung in bulevardul x.
    acum …ciuciu. succes! :)) fara waze nu te vei descurca ( decit eventual in zona in care stai, pe care o s o inveti …matematic )
    in opinia mea decizia de a impinzi orasul cu sensuri unice ..otova! e …printre cele mai proaste decizii care s au luat de la revolutie pina azi, daca referinta e bucurestiul.

    erau necesare sensuri unice?
    bineinteles ca da!
    insa de aici pina la a inunda orasul cu sensuri unice e cale lunga ( unele sint atat de aberante incat …simpla lor manifestare duce la aglomerarea unor portiuni de bulevarde.
    pesemne ca e vorba despre un soft…folosit in cine mai stie ce capitale si care a fost titrat pe limba bucurestiului ( o fi altfel,…habar n am ).
    altfel nu mi explic faptul ca totul e …rece, matritat, sablonat iar pe alocuri, …prin muuulte locuri, pur si simplu nu are tangenta cu realitatea zonei.

    • Ha. Credeam că numai în orașul în care stau io s au făcut sensuri unice fără noimă.
      În plus s a renunțat la o bandă de circulație că să se extindă trotuarele și să se facă piste de biciclete. S au desființat sensuri giratorii care aveau rostul lor.
      Și în presa locală apar articole că a crescut poluarea în oraș. Evident, că circulația se blochează și se poluează mai mult.
      Prima impresie a fost de prostie, de lipsă de judecată și profesionalism în găsirea de soluții pentru fluidizare a circulației.
      Însă s ar putea să fie făcută toată treaba cu intenție. Și mă întreb care e scopul că altfel se strică spațiile verzi în prostie, deci nu protecția mediului se urmărește.

  • Maestre, nu au cu cine să-l schimbe pe Cîrstoiu. Trebuia să fie Firea macar se afla scorul PSD în București.
    M-am prins de ce Nicușor Dan are un procent mare (dacă o fi adevărat procentul).
    El este asociat cu oengiștii, cu trotinetiștii care stau flotant cu chirie în București.
    Lor nu le pasă de acet oraș. Circulă doar cu metroul spre seviciu iar în weekend se plimbă pe Calea Victoriei cu trotineta.
    Păi un bucureștean se duce la la plimbare în Herestrău nu pe Calea Victoriei că e sătul de trotoare!
    Ei, chiriașii ăștia sunt peste un milion în București, dacă nu două. Pe ăștia se bazează Nicușor Dan.
    *
    Apropos de închisul centrului în weekend, mi-a povestit un șofer de la salvarea care duce pacienți la dializă ce a pățit sâmbăta asta. Trebuia să ducă un pacient de la Piața Galați în Dristor la dializă, iar Nicușor Dan a închis circulația în centru fără să anunțe pe nimeni. Nici Waze nu știa. S-a învârtit o oră jumate pe toate străduțele.
    Dar dacă era o salvare cu urgență nu una de transport?
    Oricum ar fi el Piedoane, măcar înțelege importanța rețelei de transport și înțelege ce e o „urgență” și că nu poți să închizi artere din centrul orașului fără motiv, mai ales că în centru sunt multe spitale care și așa e greu cu ele că fiindcă nu au parcări.
    Pentru spitale NU există weekend, iar pentru aparținătorii bolnavilor sunt ore de vizită care trebuie să ajungă cumva.
    Ce s-o mai lungesc, TREBUIE să iasă Piedone!

    • Am amintit de Centrele de dializă fiindcă, poate Faronul nu știe, acestea lucrează de luni inclusiv sâmbăta în trei schimburi, de la 6 dimineața până la 22 noaptea. Programul trebuie strict respectat pentru că fiecare pacient trebuie să stea patru ore conectat la aparat. Deci orele de transport trebuiesc obligatoriu respecate. Din aceste motive și dializa este o urgență.

  • @
    globalizarea a fost un proces natural. altfel nu se putea.
    mai intai a existat potentialul globalizarii, care a fost unul ‘constituit’ in mod natural si abia mai apoi el a fost ‘descarcat’ …pe caile aflate la dispozitie.

    insularizarea e un proces natural. pur si simplu se va intampla.
    mai intai a existat potentialul insularizarii ( care s a nascut ca efect al nasterii potentialului din care s a hranit globalizarea ), care a fost unul ‘constituit’ in mod natural,
    si abia mai apoi el se va ‘descarca’ …pe caile aflate la dispozitie.
    care cale va fi mai potenta va fi si mai probabila, insa multe cai, multe carari, se vor inghesui sa si caute …masura.

    globalizarea a fost o dinamica naturala, si sa vrei n aveai cum sa scapi de ea.
    insularizarea e si ea o dinamica naturala, si sa vrei nu vei putea scapa de ea.

    • o reorganizare administrativ teritoriala se va manifesta …chit ca vrei, chit ca nu vrei.
      o insularizare a ro e …un proces natural, de asta n ai cum sa scapi.
      ramane de vazut cum va fi el gandit, pentru ca se manifesta pe vremea marii revolutii, a artificializarii, deci problema care tre rezolvata e …grea.

    • bineinteles ca inertia se manifesta si unele state au tendinta …si ea tot naturala de a perpetua un proces care le a adus placere. insa potentiaul din care acest proces s a hranit a fost golit. nu mai e. de unde sa mai iei, daca nu mai e.

      urmatorul nivel de dezvoltare nu are tangenta cu globalizarea, cu inundarea lumii cu produsele tale.
      cei care au atins deja un nivel de dezvoltare pe masura vremurilor ar trebui sa …francizeze nivelul la care au ajuns. tot o ‘inundare’ ar fi, insa ea s ar naste pe definitia insularizarii.
      china …inca inunda umea mare cu produsele ei. ar fi fost ‘cu pace’, cu stare de echilibru, daca ar mai exista potential pentru o astfel de dinamica. pur si simplu nu mai exista. china ar trebui sa se ridice ea insasi la un nou nivel, disponibilizind ‘franciza unui oras modern’, pe masura vremurilor, a unei metropole pe aceesi masura, in final chiar franciza unui megapolis, care sa poata fi replicat in cheia insularizarii…

      nu e chiar o bagatela sa navighezi pe cel mai complex proces din univers, care e metamorfoza…

  • Eu n-as pune mare pret pe cartea ungurului aluia . La astia nu le poti scoate din cap idea autonomiilor .
    Au aparut deja “Congrese “ ale natiunilor “oprimate“ din Federatia Rusa , o “miscare anticoloniala “ , chiar si harti cu drapelele corespunzatoare . [The second forum of the Free Nations of Russia ended in Prague. There, representatives of national minorities of Russia adopted a declaration on the decolonization of Russia.] Ce ar urma -Republica Buriatia , Republica Yakutia , etc ? Aia nici nu au stiut ca exista acum 100 de ani . Erau autohtoni , adevarat , dar in numar extreme de redus , ca si azi . Nu constituie nicaieri o majoritate .
    Chestia cu nationalitatile e o inventie a celor ce au reusit sa se insinueze la conducerea URSS , avand gandul unei republici etnice proprii . Pana atunci era Imperiul ( tarist ) rus , iar ceea ce azi sunt republici ( desprinse din URSS , sau in cadrul Federatiei Ruse ) erau in cel mai bun caz gubernii .
    Si apoi as intreba : cum ar fi Republicile autonome Navajo , Sioux , Cherokee , Apache in SUA ?

    • Cand s-au semnat hartoagele, Republica Texas si-a pastrat dreptul de a iesi din Kolhozul american dupa cum doreste muschii proprii. Asa ca, surprizele s-ar putea sa apara fix in Uniunea Sovietica Ailalta. Ca nu se stie ca pamantu’, cand in cur…te bate vantu’!

      • Aproposito, de ce in Republica Texas nu exista impozit pe proprietate si pe masini? Pen-ca texanii e mai nervosi, poarta pistoale la brau si cine stie ce idei le mai vin?! Basca ca sunt cea mai tare economie dintre toate statele kolhozului murican.

    • Hai bre Maestre, la experienta matale tocmai ai scos un porumbel pe gura. Nu s-a semnat alianta pt locale. Asta este tot talcul. Mai tii minte intalnirea de la Sinaia cand pnl a zis ca merge singur in alegeri? Ei au incercat sa obtina un aranjament ca pe vremea lui Ponta si Crin. Adica fifty fifty. Ciolacu s-a uitat la sondaje si a zis nicht. Asa s-a umflat taratza in pnlisti. Ciolacu nu vrea la locale alianta. Ai prins-o ! Niu e nici un mister. S-a terminat cu pnl care are 15% si ia fotolii dr parlamentar de 50%. Eu am crezut ca te-ai prins. Mai ales ca Malai Mare nu prea mai are nici o putere!!!

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Va lipseste Sinaia… prietenii stiu de ce… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *