Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Spărgătorul de putsch

În ultimii zeci de ani toate marile și micile biserici ale lumii s-au grăbit să-și treacă eroii la cele sfinte. Sfinții și Sfintele au umplut pereții bisericilor, bibliotecile, memoria colectivă. Nici ctitorii nu au stat degeaba. Mulți dintre cei sanctificați au trecut prin dureri și chinuri greu de imaginat, considerându-se a fi eliberați și absolviți de păcate, de încălcarea a parte din cele zece porunci. Dumnezeu e bun și milos. E, însă, din partea oamenilor, o dovadă de un pic prea multă aroganță în a-și asuma a ști cum judecă Dumnezeu, în a ști ei la fel de bine ca Dumnezeu ce e de făcut. Să nu uităm că Adam și Eva au fost izgoniți din Rai tocmai pentru că nu au știut să-și cântărească alegerile. Și îngerul izgonit și-a asumat o putere de care nu era în stare. Dumnezeu nu a zdrobit, ci a trimis spre îndreptare. A trimis și Învățătură, ajutor, pentru că oamenii tot dădeau semne să nu priceapă. De ce nevoia aceasta de Sfinți și de moaște? Pentru că omul vrea să pipăie și să strige: Este! Dumnezeu poate face minuni prin Creația Sa, dar și diavolul poate zbârli mustăți. Omul care crede cu adevărat în Dumnezeu nu are nevoie de semne, de dovezi, de minuni, de atingeri. Iubirea lui Dumnezeu e încuvântată și încifrată în noi. Omul nesățios crede că poate schimba rostul cuvântului și al dependenței de cuvânt și de axiomă.

Deși mulți dintre profesori recunosc că Biblia este un izvor de învățătură și o sursă de inspirație, recunosc mai puțin calitatea de nod de profeții și istorii ale lumii, nod între trecut și viitor. Unii au dat cu barda, sau cu sabia, ca să dezlege nodul cunoașterii, dar înțelesul vine prin vorbă bună și răbdare. Dacă ați avut lănțișoare fine de aur care vi s-au înnodat, știți despre ce vorbesc. De câte ori am încercat să fac referire la pasaje din Biblie, în proiectele mele școlare, am simțit exasperarea celor care o consideră de modă veche, în loc să-și facă timp pentru înțeles. Mintea nu trebuie lăsată să alerge cu ochii legați, ci trebuie strunită precum strunești un cal nărăvaș sau un instrument muzical. Multe din zicerile Bibliei sunt atât de actuale și reflectate atât de detaliat încât și-au câștigat dreptul de a râde de toți narcisiștii și infatuații.

Mercenari ucraineni și de dracu știe de pe unde au fost instruiți de ofițeri englezi și americani, dar chiar și așa tot nu ar fi putut pune la punct cine știe ce stratagemă. Aruncarea în aer a podului către Crimeea, distrugerea barajului Kahovka or fi folosit o mână de lucru semi-îndoctrinată ucraineană, dar finalizarea a fost gândită și pusă în practică de americani și de englezi. În mijlocul exploziei provocate de ceva trotil a nimerit o dronă sau o bombă cu arie de distrugere mult mai mare. Vestul luptă cu mâna și cu viețile altora. De plătit vor plăti cu același sacrificiu.

Wagner, titularul, a fost un escroc de geniu care a inovat muzica, făcându-i vânt direct în dramaturgie. Pentru muzica nouă, cu mult mai puternică, pe care a creat-o s-a lăudat că ar fi nevoie și de un om nou. E de-a dreptul plictisitor de câte ori am auzit sintagma aceea. Wagner și-a dorit să elibereze omul, de cine credeți? De Dumnezeu. Și Hitler și-a dorit să elibereze omul de Dumnezeu, de aceea i-a măcelărit și schingiuit poporul, popor ai cărui bogătași și fețe bisericești au schingiuit și crucificat pe mesagerul lui Dumnezeu. Grupul rusesc Wagner e un grup de bătăuși. Cu ani în urmă auzisem că Schwarzenegger își cumpărase niște tancuri de la casare și din decorul filmelor pașnice în care a jucat, cu care se juca pe întinsa-i proprietate. Prigojin s-a făcut și el șef de ceată, pe bani. Toți mizerabilii vorbesc însă de morală. Când omori de dragul de a omorî și pentru bani nu ai drepturi. După cum se iscălea un mare designer: e ori moarte ori pușcărie, sau și și, ca să nu se supere nici cetățeanul Kierkegaard.

Am crezut că americanii se vor fi lămurit că zâzaniile se mută la ei acasă, zâzanii pe care ei le tot transportă și la chinezi, pentru că de această dată Babelurile vor cădea mână în mână, dar ei tot mai trag cu praștia, doar-doar or mai produce un pic de haos, să aibă de ce să se proclame salvatori. Aceasta a fost istoria imperialiștilor, provocarea de dezastre pentru a se putea insinua drept salvatori. Deși dosarul Wagner a stat ceva timp pe birourile CIA, mișcarea a fost gândită mai degrabă de serviciile secrete britanice, mult mai subtile și mai șirete, care au secondat în ultimii ani SUA la prăzile în petrol.

Românilor ticăloși care aplaudă Ucraina și forțele NATO le aduc aminte că Putin a fost primul și singurul care s-a împotrivit încă de la început extinderii pedofiliei, a conceptelor de aberații identitare, sexuale și de pervertire a copiilor și a apărat valorile Bisericii Ortodoxe. Nu e fără păcat, ba mai are de dus și povara umbrei rasputiniene, dar fără el nu ar fi existat un echilibru între SUA și China, doi coloși din ale căror picioare vor rămâne numai degetele, și acelea frânte, că prea au exagerat cu digitalizarea, nerealizând că-i va lovi precum boala chivernisită în bumerang.

Am aruncat și eu un pumn de boabe de porumb să văd dacă se mai poate ghici în fiertură. Și porumbul, și cartoful, și porcul cu alune spun că vesticii vor fugi din Ucraina mai ceva ca iepurașii, mai grăbiți decât din Afganistan și mai inspirați cinematografic decât din Vietnam. Poate că Irak-ul, Siria și Libia au plâns, dar Moscova nu crede în lacrimi. Nu înainte de a i se face dreptate. Lui Zelenski o să i se înfunde tocurile într-un grătar de canalizare. Dar, de-a lungul timpului, America i-a primit cu brațele deschise pe toți nenorociții. Dacă mai aveau bani. De informații s-au ocupat deja dronele. Alte perdante.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Spărgătorul de putsch”

  • toti oamenii sint sfinti.
    doar antioamenii nu sint oameni, abia ei nemaifiind sfinti pe motiv ca au renuntat sa fie oameni.
    toti oamenii sint sfinti.
    pentru ca sa nu mai fi asa …tre sa refuzi sa mai fi om, alegind sa fii antiom.
    Dumnezeu nu iti cere sa faci ceva, ci sa ramai ceea ce esti,…adica sa ramai om. azi pare o bagatela, faza, insa in curind nimic nu va fi mai greu in Creatie decit sa ramai om.

    toti oamenii sint sfinti. doar antioamenii, renuntind sa mai fie oameni, nu sint sfinti.
    minciuna e un Adevar, doar Antiadevarul nu e Adevarul,
    Antiadevarul fiind insasi Minciuna, nu ‘o minciuna’

    atunci cind Minciuna misuna pe planeta, doar Adevarul nu crapa.
    in rest totul crapa, fiind pus plenar la indoiala ( fix de prezenta Minciunii Intruchipate, ca ea pune plenar a indoiala )
    atunci cind Antiadevarul se intrupeaza ( trupul lui fiind…dupa chipul si asemanarea lui ) cel care e pus plenar la indoiala e Omul, caz in care in toti oamenii se va manifesta Adevarul ( insa …sa vedem …citi oameni vor alege sa ramana ceea ce sint, muritori, refuzind Nemurirea:)))
    Nemurirea e Marea Ispita, doar oamenii vor rezista acestei Ispite, restul oamenilor alegand sa devina antioameni schimbindu si …doar olecut!:))), ecuatia de miscare, Definitia… )
    …ce Vremuri! :))))

    • culmea nonactiunii e ca tot ce i se cere omului e …sa ramana ceea ce e, om
      :)))))))
      :)))))))))))))))
      pare simplu,…pare a fi ceva chiar banal,…insa in curind nimic nu va mai fi complicat,…pentru ca daca ramai om renunti la Nemurire ( care se va vinde doar cu 30 de arginti pe toate Tarabele Lumii Mari )
      :)))
      …chiar nu va fi simplu sa renunti la Nemurire ( alegand Vesnicia :))) )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *