Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Spitalul Gomoiu, ignorat de coaliția de guvernare doar pentru că a fost realizat de altcineva

Pentru astfel de realizări pentru oameni merită să luptăm! S-au împlinit trei ani de la una dintre cele mai mari bucurii ale mandatului meu de Primar General: inaugurarea Spitalului Clinic de copii Dr. Victor Gomoiu. Este primul spital de copii construit în ultimii 30 de ani de la zero! Mă doare când văd cum este ignorat acest proiect de Coaliția de guvernare, doar pentru că a fost realizat de altcineva. Adică început în mandatul primarului Oprescu și deblocat, dezvoltat, extins și finalizat în mandatul meu.

Protejarea sănătății tuturor românilor, și în special a copiilor, ar trebui să fie o prioritate care să nu țină seama de culoare politică!

Când am preluat mandatul am găsit un spital mic, înghesuit într-o clădire foarte veche, cu două etaje și un schelet de clădire, la care lucrările fuseseră oprite de 2 ani.

A fost un efort uriaș pentru finalizarea și dotarea construcției.

Diferența între vechiul și noul spital e colosală!

Noul spital are șase etaje, suprafața construită 20.000 mp, de patru ori mai mult decît vechiul spital, este dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație. Investiția totală a depășit de altfel 50 milioane de euro.

Odată cu extinderea spitalului s-a mărit si numărul specializarilor – s-au infiintat sectii noi (oftalmologie, ortopedie, chirurgie pediatrica, ATI pediatrie) iar numarul paturilor a crescut de la 157 la 202 si 50 paturi pentru insotitori.

Practic, nu există diferențe între Spitalul Gomoiu, care este un spital public, aflat în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București și a Primăriei Municipiului București și orice spital privat din România.

Iar acest lucru o pot spune părinții și copiii care au ajuns acolo. În 2018 au fost peste 10.000 pacienți, în 2019 peste 14.500, în condițiile în care spitalul vechi trata maxim 5000 pacienți pe an.

Acum, la Gomoiu se fac implanturi cohleare, investigații neurologice performante, înregistrări EEG de noapte, operații dificile pe coloană, operații de strabism, investigații RMN, CT cu anestezie generală, endoscopii, multe alte servicii medicale pediatrice unice în țară și de nișă.

Dar cea mai importantă resursă a Noului Gomoiu sunt oamenii. Spitalul are acum 429 angajați, față de cei 185 care lucrau în vechiul spital. Au fost angajați peste 40 de medici pentru secțiile nou înființate. Sunt mulți doctori și asistenți medicali foarte tineri, unii dintre ei s-au întors după ce au lucrat în străinătate.

Sunt în primul rând profesioniști, dar sunt și calzi, umani, empatici. LE PASĂ DE PACIENȚI. Așa cum ar trebui să se întâmple în toate spitalele din România.

Acum, la trei ani de la inaugurare, spitalul este deja recunoscut ca una dintre cele mai bune unități medicale din România. De altfel, primul copil bolnav de PIMS, o complicație a maladiei COVID-19, ce a necesitat internare în ATI, a fost tratat și salvat anul trecut în Spitalul Gomoiu.

Transmit La mulți ani tuturor angajaților Spitalului Gomoiu, de la personal administrativ la medici, asistente medicale, personal sanitar!

Sunt mândră de voi și de acest spital!

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți, pentru dedicare, pentru profesionalism, pentru căldura și bunătate!

Mulțumesc și echipei mele, tuturor angajaților din Primăria Generală, și ASSMB care au muncit enorm pentru a finaliza un proiect minunat, dedicat copiilor.

Vă îndemn și pe voi să le lăsați un mesaj de felicitare pe pagina de facebook https://m.facebook.com/SpitalulVictorGomoiu/

Multă sănătate tuturor! (Sursa: Facebook Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Spitalul Gomoiu, ignorat de coaliția de guvernare doar pentru că a fost realizat de altcineva”

  • Uraaaaaa,Uraaaaaa,Uraaaaa,trăiască,trăiască și înflorească Firea și ale ei realizări,sictir pațachină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *