Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Spre uimirea TFL-iștilor, democratul Macron face lugu-lugu comunistului Xi

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Spre uimirea TFL-iștilor, democratul Macron face lugu-lugu comunistului Xi”

  • China a salvat România de două ori în secolul XX.
    Și în 68 și în anii 90 când mulțumită fmi riscam incapacitatea de plată.
    După cum ziceam ieri, relațiile bune intre China și România sunt inca de pe vremea lui Titulescu.
    Președintele Xi se duce în vizită în Serbia si în Ungaria, si in România nu.
    Iohanis ar trebui să și dea demisia pentru un așa eșec care i se datorează în întregime.
    Însă nimeni nu îi cere explicații pentru trădarea intereselor țării în relațiile cu China.
    Și nimeni nu îi cere demisia.
    .
    Ați uitat că merkel venise cu ideea tâmpita ca schimburile comerciale și în general relațiile economice ale țărilor europene cu China să nu se stabilească direct ci prin intermediul Germaniei.
    Mai să l alerge pe Ponta cu o matură că a îndrăznit să aibă o tentativă de apropiere economică de China, l a și îmbrancit în timpul vizitei oficiale.
    .
    Cel mai mult și mai mult așteptăm să auzim ce zice ursula după întâlnirea oficială. Pe blogul lu Tomozei am citit cum a decurs vizita ei în China.
    .
    Macron nu vrea să l convingă pe Xi să nu mai susțină Rusia, că nu i nebun. Vrea să l convingă să aibă schimburi comerciale, China fiind ditaimai piața. Și ditaimai puterea.
    Și în plus cine știe ce o fi știind Macron despre Usa si chiar și despre Rusia.
    Cât despre tefelisti, ei nu zic nimic fără ordin și solda că ei nu au gândire proprie.
    A propos presa din usa zice că cel care a închiriat gloata, rent a mob pe limba lor, cu ocazia protestelor studențești, este soros.

    • @
      ‘A propos presa din usa zice că cel care a închiriat gloata, rent a mob pe limba lor, cu ocazia protestelor studențești, este soros.’

      acu’ mai ramane de vazut cine a inchiriat presa :))
      si, evident, cine asambleaza intr un intreg toate chestiile inchiriate …in mod cert prin interpusi, interpusii avand tendinta sa fie dinamizati social inginereste.
      constructia asta, care pare a avea radacini in vremea dinaintea pandemiei, deci e legata ombilical de toate dinamicile pandemice ulterioare, emana un parfum nemaiauzit, nemaivazut, nemaiintilnit pina acum. oricum povestea da semne ca se va precipita i curind, asa ca …om vedea despre ce grozavie o mai fi vorba si de data asta.

      • Soros+Bibi=Hate! Asta nu inseamna ca pustimea n-are dreptate. Daca nu credeti propozitia a doua, va explica „junioru'” Ray McGovern.

        • Asa e. Și rămâne întrebarea cum se face că totul ajunge în derizoriu.
          Ca și cum pe planetă nu s ar mai găsi oamenii pregătiți profesional, capabil, serioși, oameni de stat în adevăratul sens al cuvântului.
          Ca și cum omenirea a ajuns la infantilizare și nimic nu ne mai miră.

          • pe ‘cale’ …curgi. ca apa care se indreapta spre o mare.
            golul e ‘creat’ in fata, el! e cel care te atrage.
            civilizatia e o antinatura. golul, care e antinatura ei, o atrage, antinatura devenindu i destinatie.
            ‘oameni de stat în adevăratul sens al cuvântului’ (…pesemne ca asta o insemna ‘conducatori rinduiti de natura, …din nastere, pe masura vremurilor si nascuti din potentialul acumulat de catre cei care urmeaza sa fie condusi’ ) sint parte a naturii, nu a antinaturii, deci probabilitatea ca ei sa conduca civilizatia ( fie si o felie a acesteia ) e minima,…cam spre nula.
            ‘oameni de stat în adevăratul sens al cuvântului’ se mai pot manifesta pe vremurile astea numai si numai acolo unde se manifesta ‘Pacea dintre Natura si Antinatura’, pe care ei o fac.
            e un nonsens sa nadajduiesti ca se mai pot manifesta pe vremurile astea ‘oameni de stat în adevăratul sens al cuvântului’ care au ca tinta maifestarea naturii, ca varianta de ‘civilizare’. de fapt daca ar exista vreunul care sa spuna ca asta s ar putea face …atunci el ar fi un generator de reactiuni, nu un facator de Pace.
            singura varianta pe care ‘oameni de stat în adevăratul sens al cuvântului’ ar putea s o puna pe masa e …’si si’. antinatura sa fie, daca asta e dorinta, insa tocmai daia sa fie si natura, daca asta e dorinta. ( tendinta deja vizibila in lume e ca ‘ei care conduc’ sa lucreze ‘pe o singura carare’, care duce negresit catre artificializare, catre antinatura, pentru ca insasi civilizatia e o ‘alta creatie’, o anticreatie, o antinatura )

          • cind te departezi de natura cu un pas …fix in momentul ala i ai defint pe toti ceilalti care te duc catre destinatia care e ‘opusa’ naturii ( io i am zis antinatura, insa fiecare poa sa i zica dupa cum i se pare ca i suna bine ) daca destinatia asta nu ti e pe plac, atunci ceea ce se va ‘corecta’ in mod absolut e ‘fix primul pas’, pe care ajungi, dupa ce treci prin procesul asta, sa l vezi …altfel, sa i recunosti potentialul )

            in Univers exista deja o ‘civilizatie’, ea e chiar Natura.
            o …alta civilizatie se mai poate manifesta, insa ea e Antinatura si alta nu e …insa poti sa cauti prin toate ungherele Universului, e liber la cautat.
            stiind asta, ‘oameni de stat în adevăratul sens al cuvântului’ vor pricepe ca spre Antinatura se indreapta ‘civilizatia’ …mare cit planeta asta si tot ce se mai poate face e ‘sa pastrezi ambele superpozitii active, dupa dorinta!, adica ambele ‘civilizatii’, si Natura, insa si …astalalta, care da semne clare e deja s a facut mare si care e ‘civilizatia Artificialului’

          • Se gasesc da’ nu unde trebuie! De ex. in Occident e o penurie cronica. Si asa ne intoarcem la origini. Cand in lumea musulmana a aparut igiena iar in lumea asiatica se juca Go si se traia intr-o civilizatie mai mult decat sofisticata pentru vremea sa (vezi filozofia ceaiului, printre altele), in Europa (de N, cel putin) preocuparea principala era bataia pe burta cu ursii si mai de curand deversarea haznalelor direct in strada (eg London). Despre aia de peste garla nu mai pomenesc, se stie ca au doar doua preocupari majore, umflarea matului la McD si trasu’ cu pistolul. Dacat atat s-a putut. In rest fac filme frumoase pentru cine le inghite gogosile. Aniuei, dimacrasi iz bad for dimacrasi!

          • Am vrut sa scriu „…doar doua preocupari INTELECTUALE majore…”

  • Adevărat a Înviat!
    Așteptăm cu interes trezirea presei care momentan este în slujba puterii vremelnice.

  • The real-world game of Risk? Russia could take it all. And that is mainly Putin. The most rational, and intelligent leader in the world today. Who is also a hard assed KGB agent. Who understands force. Who also understands patience.

  • vizita in Ungaria e …interesanta.

  • D-nul Dorel Vișan a mai jucat în filme cu mesaj! Vom vedea, și vom înțelege. În TICĂLOȘII, era o reflexie a unor fapte întâmplate încă din anii 1995 când prim-ministru era d-nul Adrian Năstase.

  • ‘serviciul de informatii numit presa’ va continua sa se manifeste …atat cit va fi necesar, ce i drept pe acelasi teren pe care joaca si celelalte ‘servicii de informatii’. prin urmare ce se cere e sa deslusesti in noianul de informatii. deci informatia nu va lipsi, pe Vremurile astea nimeni nu va putea spune n am stiut, pentru ca de zis s a zis, se zice si se va zice, insa informatia a trecut pe linga tine ca gasca prin apa.

    povestea cu studentii …de la mine se vede ca cea mai potenta capcana de acest tip din istoria civilizatiilor. daca cineva zice ca s a prins despre ce e vorba …ceea ce deja se stie despre acest ‘cineva’ e ca …habar n are despre ce e vorba. de la mine se vede ca proiectul era gata …cu o probabilitate demna de luat in seama, inca dinainte de prima dinamica pandemica, aia legata ombilical de pandemie.

  • @cib

    https://www.youtube.com/watch?v=1Vjovh_Wk0U

    Asculta ce zice omu’ la minutu’ 1:22

    Eu banuiam ca-i ceva de genu’, da’ no, ce stiu eu fata ce stie un CIA Intel Analyst?…

    Cica americanii fac si desfac in lumea asta… hehe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *