Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Un miraj permanent: Primul loc în lume

Câți români au obținut primul loc în lume în domeniul lor de activitate? Foarte puțini, evident. Nadia, Ilie Năstase, Simona Halep, urmați de campionii mondiali la diferite discipline sportive.
În urmă cu puțin timp, pe această listă a apărut:
Ana-Maria Popescu. Medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo în această vară, Ana-Maria Popescu a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii de Federaţia Internaţională de Scrimă.
Ea a primit Trofeul Cupei Mondiale, sâmbătă, la Lausanne.

Ana-Maria Popescu (ex-Brânză) are 36 de ani și a fost aleasă cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară, în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021. Chiar și această listă este un record în domeniu.
„Sunt încântată, mândră şi foarte fericită să fiu astăzi, aici, la Lausanne, la Congresul Federaţiei Internaţionale de Scrimă, şi să primesc această distincţie, câştigătoarea la nivel mondial, în proba de spadă feminin, pentru a cincea oară. Niciodată nu am visat şi nu am crezut că voi ajunge aici, dar iată că s-a întâmplat. Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi şi munceşti pentru ele. Mulţumesc echipei mele, federaţiei, clubului şi oamenilor care au fost zi de zi alături de mine pe acest drum al performanţei”, a declarat Ana-Maria Popescu.

Ea are în palmares 3 medalii olimpice (una de aur şi două de argint), 7 mondiale (2-2-3) şi 13 europene (7-4-2), alături de numeroase Cupe Mondiale câştigate. Protagonista acestor rânduri este cea mai titrată scrimeră din România.
Lista pentru numărul unu rămâne permanent deschisă. Cine se mai înscrie în ea? Dumneavoastră, cititorii, pe cine vedeți capabil de această performanță?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *