Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Un semnal îngrijorător: Iranul s-a manifestat ca o nouă putere militară a lumii

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Un semnal îngrijorător: Iranul s-a manifestat ca o nouă putere militară a lumii”

 • un bulgare de zapada s a pravalit la vale inca de acum citeva luni. fundamental a fost ca el sa nu poata fi oprit.
  uite ca se dovedeste ca n a putut. a fost proiectat in asa fel incat sa nu mai poata fi oprit.

 • Sa-i amintesc lui Rares Bogdan ca a aparut Catalogul Rolex 2024. Eu nu pot sa fiu patriot intr-o tara vanduta strainilor, cu
  greutati financiare generate de un razboi care nu are legatura cu Ro si un popor care isi ucide batranii.
  ––––––––––––––––––––––––––––-
  Vorbele se uita; adevarata libertate ti-o asigura arma si decizia de a o folosi in caz de agresiune.
  –––––––––––––––––––––––––––––
  Ref Iran, inca din 2024 avea declarate 4000 de firme in domeniul militar. Fabrica si copiaza echipamente militare. Iranienii au
  totusi o slabiciune la apararea antiaeriana si la armele atomice (o rezolva in curand cu Rusia). Din acest motiv se tem de SUA.
  Atacul cu rachete al Iranului a fost un test de „calibrare” si marketing armament.
  Au anuntat atacul (SUA si aliatii) pentru ca Israel este deficitar la nr. de rachete (este pe rezerva, o racheta costa 1-3 mil USD si
  se fabrica greu / nu sunt chiloti de dama). Totusi evreii au fost pagubiti de 1,5 mld. USD (oficial) doar pe rachete.
  Obs. Hamas si „pocnitorile” lor au pagubit Israel de 5 mld.USD (oficial) si au ramas pe rezerva de rachete. TREBUIAU sa intre in Gaza
  ca sa opreasca dezastrul. Puteau sa „lanseze” si o molima pe acolo ca sa inchida onorabil „afacerea”.
  Fara SUA Israel dispare, Razboiul nr. 3 se lasa asteptat, UE si in special Ro (incapabili sa fabrice armament) fara chiloti in cur.
  –––––––––––––––––––––––––––––––
  Vreau sa scap fizic de prosti si de prostie. As aborda „computerul cuantic”. Functionarea lui (starile cuantice sunt instabile si este
  nevoie de 0K (-273C) este legata de fabricarea bombei atomice cu neutroni in stil industrial.
  Bomba cu neutroni este „perfecta”: distrugeri fizice minime, distruge tot materialul biologic, se pot aduna imediat cadavrele si…
  zonele afectate pot fi locuite in siguranta dupa max. 3 ani. Ideala !
  Are o problema ptr ca nu functioneaza decat „proaspata” (are la baza Tritiul – izotop de hidrogen cu injumatatire la 12 ani).
  Trebuie sa o „pocnesc” des, deci am nevoie de Tritiu in cantitati industriale (se obtine in reactoare din Li plus un izotop de He-heliu)
  pe care il separ prin termodifuzie). Va avertizez ca ptr 0K (-273C) nu exista decat doi izotopi stabili de He pe care ii voi nota: 4He
  (2protoni + 2 neutroni) si 3He (2protoni + 1neutron). Discutam de principiu fara zecimale.
  4He lichefiaza la 4K(-269C), iar 3He lichefiaza la 3K(-270C) la presiune atmosferica. Voi mari putin presiunea pentru 0K(-273C).
  Sunt gaze cuantice: la 0K cand nu mai pot scoate energie din sistem au „energie de zero”. Nu va explic !
  Concluzia (ca mi-e lene sa scriu): folosirea bombei cu neutroni duce la nevoia de Tritiu (izotop instabil); se otine rezidual 4He care
  se separa si se utilizeaza la racirea si functionarea „computerului cuantic”. Scapam fizic de prosti si eradicam prostia generala.
  Nota: in frigidere, in conditii speciale se poate obtine MAX – 80C. Nu poti trece peste limitele materiei, indiferent de mofturile
  prostilor.

 • O putere fără dinți.

 • Un semnal imbucurator: Iranul da semne ca stie cu ce se papa Vremurile

 • @
  natiile care se dezvolta ca un intreg beneficiaza de tot felul de armonii, care lipsesc prin definitie dintr un sistem deschis.
  Iran se manifesta ca un intreg, apele sint adinci in ceea ce l priveste.

 • Se adeverește faptul că nu trebuie să judeci ceva sau pe cineva după aparențe. S-a ridicat o nouă putere care nu a trebuit niciodată să fie subapreciată. Cert este că numărul polilor de putere a crescut și fiecare trebuie apreciat ca atare.
  Bietul covrigar iar a dat-o cu oiștea-n gard. Cum vor semianalfabeții ăștia politici să fie recunoscuți și apreciați în țară și în lume?! Chiar nu-și dau seama că-s nuli și neaveniți?! Și hoarda de candidați la europarlamentare chiar ne va face de râs.
  Dumnezeu să îl ierte pe marele om Doru Viorel Ursu!😥

  • @
   n a crescut numarul polilor de putere, ci numarul celor care se arata a fi pe masura vremurilor. si nu …prin ploaia de rachete, etc, ci prin felul in are manuiesc ‘actiunile’, grija purtata ‘proportionalitatii’ fiind evidenta, chiar daca exista si greseli, …normale si ele.

   • grija unora pentru ‘proportionalitatea’ reactiilor …a batut de mult la ochi.
    exista chiar o obsesie in acest sens, as zice…
    nu poti face asta daca nu stii ca jocul e ‘pe muchie de cutit’. cred ca exista in diferite natii diferite opinii despre Vremuri, insa interesant e ca fiecare dintre natiile astea dau semne ca stiu ca vremurile sint …chiar deosebite:)
    pesemne ca fiecare a ajuns la concluzia asta …pe propria cale, insa s ar parea ca destinatia e oarecum comuna, chiar daca se manifesta prin superpozitii

 • Nu-mi dau seama de unde imaginea asta falsa asupra Iranului…Acum peste un deceniu si jumatate am fost acolo, la un targ. E adevarat ca , oficial, femeile trebuie sa poarte capul acoperit, dar natura umana nu poate fi invinsa…Cate femei tinere am vazut cu baticul agatat pe varful capului, discret machiate, cu ochelari de soare purtati pe crestet, deasupra baticului, greu de numarat…Cochetaria feminina e mai puternica decat popii…Am si astazi un aparat foto digital cumparat acolo cu o suma absolut ridicola, de vreo trei ori mai mica decat as fi putut gasi in Romania. Strazile pline de Peugeot, dar toate fabricate acolo…Initiativa privata sprijinita de stat, prin punerea la dispozitie, pe chirii ridicole, a unor facilitati industriale de mica anvergura, eu insumi vizitand o fabricuta in care se deparafina, cu tehnici relativ simple, petrolul, iar parafina rezultata vanduta mai departe.
  Mai aproape de vremurile noastre, este stiut ca, la inceputurile interventiei in Ucraina a Rusiei, rusii au cumparat, si cumpara inca, drone iraniene Shahed.
  In domeniul informatiilor, nu stiu cati cunosc, dar in Emiratele Arabe Unite este interzisa fotografierea politistilor. Nu se recunoaste oficial, dar asta e pentru ca majoritatea politistilor emiratezi sunt…iranieni…
  In fine, si nu cel mai putin important, 15% din foamea energetica a Chinei este potolita cu petrol iranian. Contra produse chinezesti.

  De unde, asadar, imaginea asta de stat feudal?

  • Cine-i desconsidera pe iranieni, a trecut pe la scoala doar ca sa bea apa de la cismeaua din curte. Punct.

 • Analiza unuia care chiar stie cu ele: https://www.youtube.com/watch?v=eXfsoT-_044&t=4s

 • @
  sfarsitul unei epoci e inceputul alteia
  noua epoca e o dezvoltare a anterioarei, deci e mai potenta.

 • @
  miza e mai mare, focul de artificii…nici nu conteaza. e prea complexa constructia si se intinde pe prea mult timp pentru ca totul sa ramana doar la nivel de foc de artificii. se lucreaza ‘desavarsit’ cu profilele psihologice ale actorilor., indivizi sau natii. in zona aia exista un potential razboinic, el va fi consumat. teoretic pina nu mai ramane nimic din el…constructia a inceput cu mult inainte de ‘acum sase luni’

  • o constructie atat de complexa urmareste o tinta …pe masura.
   ar fi …ilogic, daca referinta e noua lume, ca in zona aia sa nu se manifeste reactiuni plenar disproportionate.
   deci teoretic …fix asta urmeaza. ba as zice ca cineva fix pe asta s a bazat.

   • ‘Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război’

    mai mult decit e suficient nici nu va fi. jocul se joaca in alta cheie, cea a ‘reactiunilor plenar disproportionate’

 • @Domnu’ Cristoiu,

  Sigur ca da. Mare putere, n-am ce zice.
  Atata doar ca pana si Iranu’ e obligat sa-si „raporteze” americanilor toate actiunile cu cel putin trei zile inainte!…
  De fapt asta a fost singura chestiune „de forta” pe care si-a permis-o Iranul: n-a raportat decat cu 72 de ore inainte si a actionat doar dupa ce a primit „aprobare” de la americani.
  Deh’, dupa ce Israelu’ le-a distrus ambasada, trebuia sa-si spele si Iranul cumva rusinea si de-asta au fost americanii de acord si i-au lasat sa se joace putin cu focu’ de artificii.
  In rest, spectacolu’ de sunet si lumini a devenit razboi doar in capu’ celor hipnotizati cu tembelizoru’… !

 • Dintre toate analizele privitoare la conflictul Iran-Israel la care am avut acces , analiza Dv mi s-a parut cea mai corecta . Mutatiile de pe campul de lupta in ceea ce priveste armamentul , observate in conflictul Ucraina- Rusia , vestesc inceputul sfarsitulul epocii bullying-ului practicat de SUA si Israel la adresa unor state / miscari / organizatii .

 • problema nu e ca a trimis atatea drone, rachete etc, ci faptul ca …lea construit singur:))

 • ‘Iranul s-a manifestat ca o nouă putere militară a lumii’

  …e mai complicat un pic, zic eu
  pentru ca …ramane de vazut daca e o putere militara …a lumii.

  insa ce e ea, din punct de vedere militar, …asa s a aratat aseara, e o putere militara pe masura vremurilor. asta e altceva.

  evident ca toti cei care sint expirati, deci nu se manifesta pe masura vremurilor,
  sint …in afara jocului, din start.

  aseara am asistat la prima actiune militara 100% …pe masura vremurilor.
  si in atac si in aparare. or fi fost si erori,…cred ca sint normale.

  Iranul e o putere militara pe masura vremurilor ) de unde rezulta ca e si din alte puncte de vedere pe masura vremurilor )
  e vorba despre o exprimare …nativa, care e gradinarita in …poate mii de ani

  • daca referinta e Civilizatia …mare cit planeta semnalul e imbucurator
   pentru ca orice exprimare pe masura Vremurilor e un motiv de echilibru, de pace cu p mic.

 • natiile stau pe un potential pe care si l au gradinarit de a lungul veacurilor,
  mileniilor, in cazul unora. nu e vorba despre un potential razboinic, ‘razboinic’ e un caz particular.

  in cazul unor natii el e uriesesc si poate fi recunoscut ca fiind fix asa
  Iranul e printre ele
  insa …si noi :))
  acu daca sintem, …aia e.

  • China, Corea spre ex sint in prima linie a cercetarii si dezvoltarii pe taramul cuantic,
   …exprimarea lor deosebita, insa nativa,…are radacina in urma cu mii de ani, pe vremea cind dezvoltau acupunctura, …e doar un exemplu

   • Totusi care e sursa unde a citit domnu cristoiu ca au fost lansate 300 de drone? Peste tot s-a spus ca IN TOTAL au fost aprox 300 de elemente trimise. Domnu cristoiu a repetat de cateva ori ca 300 de drone, 170 de rachete de croaziera, 120 de rachete balistice…de ii rezultau vreo 600 in total de lansari. Fix poza aleasa ca thumbnail la vlog contrazice numerele repetate de cateva ori in clip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *