Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Va deveni Fășia Gaza parte a Marelui Israel?

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Va deveni Fășia Gaza parte a Marelui Israel?”

  • Maestre esti un fel de Bibi. Eu inteleg ca nu-ti place psd-ul si nu e o crima dar hai sa fim realisti. Psd a reparat dezastrul facut de CDR in perioada 1996-2000. Psd a reparat dezastrul facut de Basescu in perioada 2004-2012. Psd a reparat dezastrul facut de Ciolos. Psd a reparat dezastrul facut de Orban si Catu. Matale dai in Ciolacu cu inversunare pt ca te asteptai sa fie un prostovan asa cum spun prietenii matale usr-istii. Apropo, ti-a pus preferata Clotilda oglinda? Si se pare ca nu mai ai surse. Problema aliantei se pune in felul urmator. Pnl-istii spera ca Ciolacu sa fie la fel de prost ca Ponta si sa faca alianta fifty-fifty. Ciolacu care nu e prost deloc cum crede Drula nu vrea sa repete prostia lui Ponta. Din alianta cu psd liberalii ies mai castigati electoral si daca s-ar face imparteala dupa sondaje dar ei tot spera la acel fifty-fifty. N-o sa fie. De aceea Ciolacu nu-ti raspunde nu pt ca vrea sa-ti faca viata grea. Ori suntem profi ori tatze din Obor!!!

  • Despre greutatea si importanta simbolisticii in lumea araba, orientala. Nu textul, ci imaginea : https://flux24.ro/printul-saudit-l-a-umilit-pe-blinken/

    • Pont: pe cine reprezinta Blinken in ochii arabilor? Tinand cont si de propria sa declaratie cand a ajuns in Israel. Imaginea mi se pare fabuloasa.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Nu stiu daca fasia Gaza va fi sau nu parte din Israel, da’ mie-mi este clar ca Bibi va folosi la maxim aceasta situatie ca sa scape cumva de Moscheea Al-Aqsa si sa-si construiasca acolo Al Treilea Templu.
    Pe evrei ii doare mai tare Templu’ decat orice fasie unde sunt ingramaditi palestinienii. Asa ca eu mizez’ „all in” ca pe tema asta se va intampla ceva.
    Faptul ca Bibi da din gura si zice vrute si nevrute in timp ce pe teren armata e blocata in „asteptare”, mie-mi spune ca in spatele cortinei se negociaza o „surpriza” care va schimba realitatea actuala.
    Vom trai si vom vedea!…
    PS. E interesant ca atat razboiu’ din Ukraina cat si cel din Gaza se petrec fix in timp ce la butoane, atat in Ukraina cat si in USA, se afla neamu’ care nu de putine ori au suferit de pe urma razboaielor. Deh’, unii nu se pot abtine sa-si bage-n vene, altii nu se pot abtine sa-si faca hara-kiri!…

    • Al Treilea Templu, daca se va construi pe pozitia Al-Asqa, se va face atunci si numai atunci cind pe planeta nu va mai misuna niciun musulman.

      tocmai de sta …de curind s a nascut o noua posibilitate, constructia Templului …intr o alta tara. practic asta insemnand ca cel care si gaseste o alta tara vor fi israelienii.

      Pacea obtinuta in zona aia prin manifestarea a doua state era posibila …pe vremea cind a anuntat Ceausescu ca exista posibilitatea. ( intre timp ea a devenit impotenta, adica nu mai face doua parale,
      pentru ca ea practic s a dezvoltat natural,
      acum e nevoie de mai mult, e nevoie ca intre cele doua state sa se manifeste si o distanta egala cu cea dintre Ana si Caiafa )

      • e o vorba are poate ajuta in procesul de Pace, iar ea suna cam asa: capul mesei e acolo unde stau eu, si in sant de as fi
        in ceea ce l priveste pe poporul lui Israel …nu cumva ‘capul mesei’ e acolo unde sade el?
        capul mesei va fi acolo unde iti vei construi Templul, ‘Al Treilea Templu’ in cazul de fata

        • de fapt se prea poate că odată cu evenimentele astea sa se! fi început, indirect, și ‘constructia’ celui de Al Treilea Templu

    • primul război mondial
      al doilea război mondial
      metamorfoza, marea revoluție

      primul templu, care e omul,
      al doilea templu, care e omul renăscut
      metamorfoza omului

      • nu exista al treilea război mondial, ci metamorfoza
        nu exista al treilea om, ci metamorfoza

        Întreita manifestare a omului
        și
        a treia manifestare a omului
        spre acestea te îndreaptă meramorfoza

        matricea universului e in toate, sub timp și dincolo de el

        • al treilea om e antiomul, iar întreita manifestare a omului e chiar omul, desavarsit

          in Templul care sunteți chiar voi căutați împărăția lui Dumnezeu

          al treilea om vine la pachet cu antiadevarul

  • proamericanii devin propalestinieni

    proamericanii nu erau prorusi, sustinind minoritatea rusa din ucr care era persecutata, insa acum sint propalestinieni. ( daca le ai fi zis ca …pai stai sa vezi, cu minoritatea aia rusa …cica a tot fost o problema, apai cineva imediat reactiona …de nu te mai spala nici dunarea, praf te faceau )

    prin urmare proamericanii sint …alba-neagra

    …dupa cum se si vede, de altfel.
    ( nu i am auzit pe cei care astazi le pling de mila, pe buna dreptate, palestinienilor, sa le fi plins de mila minoritatii ruse casapita prin dombas )

    cine e agresorul in noul razboi? la cum arata trendul …se prea poate ca brusc-deodata el sa fie inlocuit cu unul nou, …insa tot pe mana proamericanilor, care acusica devin propalestinieni ( chiar daca o fac la umbra ‘nevoii de manifestare a echilibrului’ …)

    • nevoia de a auzi si vocea palestinienilor duce in mod implacail la descrieri detaliate a ororilor la care au fost parte, unii dintre ei, …am vazut si eu citeva filmari cu cadravre si aproape-vii contorsionati printre darimaturi …de trebuia sa mergi cu grija sa nu calci pe ei sau pe niscaiva bucati din ei, … prin urmare vocea lor …doar va pune paie pe foc, deci tinta nu e mila, ca ea nu s a manifestat si in razboiul alalalt, ci ‘paiele’

      • asistam la desfasurarea unor evenimente care au fost proiectate inca dinainte de pandemia legata de virus
        tot ce se ntimpla pe planeta e parte a aceluiasi Proiect de innoire a lumii mari
        esenta acestui proiect este …Alba-Neagra

        • atunci cind insusi Arbitrul e pe teren …fix Alba-Neagra se cade sa joci!, ca sigur il duci de nas…
          insa nu tu te prinzi in hora Alba Neagra, ci Alba Neagra ‘te face’ pe tine, …fix cu armele tale te face. in fata Arbitrului te face, sa se vada clar-cristal ca el nu a intervenit, cu propriile arme te ranesti de moarte! ( faptul ca el te a a dus in pozitia asta e exclusiv pe motiv ca a avut pe cine )

      • nu prea merge sa manifesti mila fata de o populatie civila care e casapita, insa fata de alta populatie care e casapita sa n ai mila
        ori ai …ori n ai
        ori ti e mila de simplii cetateni care sufera pentru ca asa a fost sa fie in cazul lor, adica sa nimereasca in buricul unui razboi, iar despre alti banali cetateni care sufera tot fix pentru faptul ca vremurile i au parasutat in buricul unui alt razboi…sa nu ti fie mila.
        pina si mila a ajuns …de alba-neagra

  • Citesc: Spitalele din Gaza mai au combustibil pentru generatoare doar pentru aproximativ 24 de ore, a anunţat biroul umanitar al ONU (OCHA) și mă gândesc cu groază la miile de răniți, bolanvi, dializați sau bebelușii din incubatoare.
    E o tragedie fără margini, plus riscul de epidemii la milioane de oameni înghesuiți fără scăpare într-o pungă, nespălați și nemâncați care trăiesc sub cerul liber. Deja nici la ei nu mai e așa cald noaptea iar zeci de mii de copii de toate vârstele dorm afară.
    Chiar, cum or fi trecut palestinienii înghesuiți acolo prin pandemia de Covid? Că nici atunci nu au avut ajutoare din partea nimănui. Cum or fi rezistat spitalele?
    Vai și amar de capul lor de amărâți!

    • Cu atât mai mult vreau să aud și vocea lor, a palestinienilor. Văd că se luptă acum pentru supraviețuire, iși scot morții de sub dărâmături.

  • Nu mai vorbesc despre Gaza. Cine a inteles bine, cine nu, nu. La noi treaba merge spre dezastru economic. Pana la urma nu conteaza cine pe cine alege sau scoate din joben (eu nu mai cred in alegeri neam). Exista o problema sistemica de cand cu pandemia, care la noi e si mai grava avand in vedere modul in care e condus statul. Inflatia e mijlocul prin care se incearca recuperarea de la populatie a vagoanelor de bani tipariti in pandemie, bani virtuali, neacoperiti de marfa si servicii. Chestia e ca oamenii nu mai cumpara mult datorita inflatiei. Si aici am intrat in cercul vicios. Ca sa spargi cercul vicios ar trebui sa reduci apartul bugetar cu macar 40%, sa inchizi toate sinecurile de partid si de stat, sa micsorezi taxele si impozitele, sa simplifici legislatia pe partea economica ca cei disponibilizati sa intre in sectorul privat si sa determini bancile sa acorde imprumuturi operatorilor economici, adica sa lubrefiezi economia. Acum bancile in majoritate traiesc din imprumuturile guvernului iar guvernul pentru ca duce o politica antieconomica, nu are de unde returna banii decat din alte imprumuturi sau taxe marite. In stilul asta nu iesim la liman ever. Ciolacu oricum nu intelege nimic, poate ar fi altii care sa priceapa dar nu-i lasa sistemul osificat sa miste in front. Beleaua e ca si UE si SUA se afla in aceeasi galeata, mai ales cu cheltuielile astronomice pe vaccinuri si armament plus prostia cu Green Deal si asa-zisele sanctiuni aplicate rusilor care s-au intors ca un bumerang asupra occidentului. Deci si robinetul asta a cam secat. Suntem in pom si pomul e-n aer. Ce traim azi s-ar putea defini ca „beautiful wishful projection in the lalaland”.

    • Sua poate tipări…încă dolari ,noi nici ziare nu mai putem tipări,darmite lei.Nici Ceaușescu dacă ar veni nu ar putea reluând înfometarea și economiile și exporturile masive sa restituie imensa și aberanta datorie,și dacă ar reuși cumva l-ar împușca încă odată.
      Poate dacă am extrage aurul din munții noștri aur poarta ,am putea plăti datoria,dar astea sunt utopii,concret nimeni și nimic…

  • Maestre, am văzut un interviu luat de Jordan B Peterson lui Bibi Netanyahu cu ocazia lansării cărții „Bibi: My Story”.
    În interviul de prezentare a cărții el în el spune că în carte este povestea poporului său și explică de ce Israelul este îndreptățit total să-i alunge pe palestinieni.
    Spune că acel teritoriu a fost al Israelului timp de 3000 de ani până în secolul VII când arabii l-au cucerit și le-au „furat” pământurile.
    Argumentele lui că arabii trebuie să le cedeze tot, constau doar în istorii și povești vechi biblice. Atât nimic mai mult, o aiureală.
    Tot ce spune el sunt niște minciuni fără bază istorică reală.
    Paranteza: bună cartea – Relatare desptre regele David – a lui S. Heym de cum se mistifică istoria așa și Bibi.
    Și apropos dacă ar fi avut în vremuri biblice un stat puternic și nu o adunătură de triburi semitice trebuia să reziste istoriei ca Egiptul, vecinul lor, care după 7000 de ani este tot acolo iar argumentele istorice sunt indubitabile, e suficient să vezi piramidele.
    *
    Vorbind despre interviuri, Biden a dat un interviu la „60 de minute” CBS (interviu care a fost filmat joi) unde spune că „Hamas și elementele extreme ale Hamas nu reprezintă tot poporul palestinian. Și cred că ar fi o greșeală ca Israelul să ocupe din nou Gaza…„Sunt încrezător că va exista posibilitatea ca nevinovații din Gaza să poată avea acces la medicamente, hrană și apă.” și că sprijină un „coridor umanitar” care ar permite civililor nevinovați să treacă în siguranță de la măcel.
    *
    Eu cred că intrarea cu armata în Gaza o eroare tactică fiindcă trupele israeliene vor fi intâmpinate cu rezistență și „surprize” din partea Hamas.
    Degeaba vedem la TV tancuri și armele soficticate ale Israelului, fiindcă am văzut că Hamas s-a descurcat f. bine cu arme uzuale, arizanale.
    Ce mai, va fi un carnagiu și de-o parte și de alta.
    Mai mult ca sigur că populația Israelului după primii tineri morți o s-o lase mai moale cu răzbunarea și o să-i ceră socoteală lui Bibi pentru toate greșelile, inclusiv lipsa de informații sare a dus la atacul Hamas. Poate o să aibă soarta lui Ițhak Rabin.
    *
    Ați amintit ieri despre atitudinea României condusă de tânărul Ceușescu față de conflictele din Orientul mijlociu. Amintesc că în acea ocazie Ceușescu a fost primul care a sfătuit Israelul să recunoască Palestina. Și China a spus același lucru, azi, după 70 de ani.
    Recunoașterea Palestinei face ca Hamas să-și piardă scopul de a exista.
    *
    UE este cea care a pierdut cel mai mult din cele două războaie. Pe americani nu-i plâng că ei au cash.
    Ucraina a reușit să golească buzunarele UE de bani și magaziile de armament.
    Cum au luat banii și armamentul acestea au dispărut în Ucraina fără urmă și fără rezultat.
    Plus că ne-a înebunit și pe noi cu o propagandă deșănțată cu minciuni și filmulețe fabricate de Ucraina.
    Aveți dreptate, nu am văzut nici un cadru real filmat în lupta de pe front.
    Noroc că l-am văzut pe Putin care a vizitat regiunile pe care le-a luat, că altfel nici nu mai credeam că a fost un real confict.
    România cu Iohannis în frunte, a fost și este, proasta proastelor. Vai Ucraina râmâne cu grâul, vai Ucraina nu are muniție, vai ucrainienii plâng în Gaza, vai, vai vai, să le dăm la refugiați tot casă, masă, transport, tot. Vai porturile să le dăm pe toate!
    Na, a zis Iohannis, luați și haina de pe noi!
    *
    Haaa, hahaaaa,ha, Antena3 stă de trei nopți cu lumânarea aprinsă și așteptă intrarea „din clipă în clipă” în Gaza împreună cu toți ramoliții de generali.
    Mor să vadă sângele „animalelor’ de palestinieni, să vadă răzbunarea și să danseze pe cadavre. Nu le pasă de disperarea unor oameni ca și ei, cu familii și copii.
    *
    Evreii trăiesc în Orient cât și în Occident. Israelul a dat ultimatul ca palestinienii să părăsească Gaza sub pretextul că altfel nu-i pot deosebii de Hamas, și deja au efectuat bombardamente asupra convoaielor de civili care fugeau. Israelienii vor să le distrugă casele ca să nu mai aibă unde să se întoarcă.
    Întreb și eu, cam cât liniștiți sunt acum evreii care trăiesc în alte țări, creștine sau arabe, altele decât în Israel?

    Adik se mai simt în siguranță sau nu?

    • Excelent comentariul dvs!

    • Ilan Laufer care este simpatizat de noi toți fiindcă a fost unul dinte cei mai tineri miniștrii ai noștri, dacă tot știe arabă și ne ține la curent cu știrile apărute în Israel, să ne spună și ce scrie în presa palestiniană că toate informațiile pe care le avem despre tragedia locuitorlor din Gaza este doar de la Crucea Roșie.

  • Jalnică situația cetățenilor din Gaza și Cisiordania; îi apără doar convențiile internaționale pe care nimeni n-are chef să le ia în seamă.
    N-am încredere în Ciolacu deloc. Omul care nu te privește în ochi când vorbește cu tine înseamnă că te minte. V-ați convins și Dvs. că ocolește și răspunsul la întrebări. Mai mult, cred că slugile noastre au adus acasă gratis pe ucrainenii aflați în Israel din diverse motive. Până nu văd OP-ul sau extrasul de cont nu cred o iotă.
    La scris programe cei din PSD sunt ași; la pus în practică sunt de tot râsul.
    Văd că una zice Ciolacu, alta zice Mme Gorghiu care spune că PNL va candida separat. Înțelegerea e perfectă dar lipsește cu desăvârșire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *