Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Video. Toată lumea este pe frontul Covid, nimeni nu mai e atent la disparițiile de minori

Nimeni nu se mai ocupă de o dramă cumplită, cea a disparițiilor de minori. Până în 26 iunie, au dispărut 2252 de minori, cu 395 mai mulți decât anul trecut, dintre care 1471 fete.

Deputata Adriana Săftoiu s-a preocupat mult de acest subiect, care a ajuns și în atenția Parlamentului.

„Cifra zilei după audierile din comisie, oferită de unul dintre directorii de la DGASPC Constanța: pe an în Constanța, sunt înregistrate 120 de minore gravide.
Șocul audierilor: Teleorman si Brăila. Nu au auzit de trafic de persoane. În Teleorman, initial, ni se spune că nu există nici un copil dispărut din DAGSPC, ca ulterior, după ceva mai multe insistențe, ar exista trei copii, despre care nu se stie nimic.
O parte bună: DGASPC Brașov a recunoscut că nu există standarde si atunci nici servicii. Partea rea: au făcut sesizări în cazul minorelor însărcinate, aflate în centru, dar pentru cei în cauză s-a decis, în instanță, neînceperea urmăririi penale pentru că minorele au consimțit, adică „au fost sentimente la mijloc”.
Si, da, măcar s-a recunoscut că în centre există cazuri în care angajati DGASPC au agresat fizic si verbal minori.
O concluzie preliminară: e imposibil să combați fenomenul cât timp cei care sunt plătiți pentru protecția copilului nu recunosc că avem o problemă imensă”, a spus deputata, săptămâna trecută.

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a făcut, în 26 iulie, declarații extrem de dure pe acest subiect și a acuzat vechiul guvern că nu a făcut nimic în această chestiune, dar că este foarte mândru de guvernul Orban.

Recent, cu ocazia Zilei împotriva traficului de persoane, Adriana Săftoiu a avut un dialog cu procurorul șef al DIICOT, Georgiana Hosu, și a încercat să înțeleagă de ce scapă abuzatorii în traficul de persoane minore.

Un interviu PressHub

https://www.facebook.com/PressHubRomania/videos/326484148760449/
Ana Adriana Săftoiu


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *