În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Vocea de pe Facebook. Cine a câștigat? Cine a avut marfa: măști, biocide, dezinfectanți

Privatizarea sănătății a avut loc sub ochii dumneavoastră prin metode indirecte pentru ca legislația si Constituția nu permit o astfel de smecherie.
Metoda anului, testarea privată.
Statul a refuzat sa isi creasca capacitatea de testare stiind ca oamenii vor fi obligati in felul asta sa se testeze la privat.
Ca sunt in izolare sau ca vor sa plece in concedii, oamenii trebuie sa scoata cel putin 300 lei din buzunar pe un test.
O afacere de vreo 15-20 milioane de euro pana azi.
Testele, la preturi de 3 ori mai mari decât in occident.
Impozite nu se vor lua ca, dupa ce trece valul, majoritatea firmelor de apartament care fac teste, vor intra in insolventa dupa ce patronii vor trage mai intai banii din ele.
Metoda veche, sistem nou. 😏

O alta metoda de privatizare a sanatatii a fost impunerea normelor sanitare drastice la locul de munca.
Un cost care sare de 10 miliarde lei pus pe spinarea antreprenorilor care trebuie sa achizitioneze biocide, materiale sanitare si sa faca dezinfectie cu periodicitate mica.
Cine a castigat?
Cine a avut marfa: masti, biocide, dezinfectanti.
Preturi?
De trei, patru ori mai mari decât in Europa.
Logic, cand cererea e mare si oferta mica, se numeste penurie si pretul explodeaza. Dar penuria a fost generata de decizii statale.
Si la fel cum a fost generată trebuia compensată.
Nu a fost.
A fost doar afacere pentru baietii destepti.
Pe buzunarul economiei si al oamenilor.
Va fura astia si chiloții de pe voi daca îi mai aplaudați mult.
Apoi va trimit sa cumpărați pamperși.
Pe bani, evident. Multi bani!

(Sursa: Pagina Adrian Câciu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *