În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Vocea de pe Facebook: La exerciții ar fi bun cortul, problema e când ne lovim de realitate

Când eram mică și mă duceau ai mei în vacanța de vară la țară, cea mai mare distractie era când prindeam câte o nuntă in sat, pentru ca se făcea la cort.
Spectacolul era total, începea cam de miercuri, cu asamblarea scheletului in mijlocul străzii, care se bloca total, cu întinderea prelatei, cu ornamentele de interior, tot felul de ghirlande din hârtie creponată, cu tapetarea pereților cu velințe și covoare de iută, sa nu îi tragă curentul pe meseni la șale.
Vară fiind, se mai intâmpla sa dea câte o furtună chiar in ziua nunții, când ploua cu spume, apa umplea șanturile și drumul era plin de bălți, dar cortul rezista.
Ei, unde or fi dispărut meseriașii ăia cu corturile de la nunțile la țară nu pot sa înțeleg, de acum nici la armată nu mai e cortul ce era odată.

Aflu că spitalul ăla modular făcut de MAPN, inaugurat de Hoha in geacă de piele, imbrăcat ca în stație la Lizeanu, se facu praf, auzi, din cauza ploilor. Ploilor, bai, nu grindinei, vreunei furtuni, vântului, viscolului, taifunului, gerului.

Asta înseamnă că, în caz de inundații, armata nu poate interveni pentru izolarea persoanelor sinistrate in corturi, chiar dacă, tocmai din cauza inundațiilor, se pot dezvolta tot felul de molime.
Dar in vreme de război, dacă plouă, ce facem, dormim sub cerul liber sau căutăm locuri de cazare prin hoteluri?

În momentul inaugurării spitalului asta la cortul MAPN, presa plătită ni-l lăuda astfel:
„Formaţiunea medicală de nivel ROL 2 a MApN a mai funcţionat ca secţie externă de boli infecţioase la combaterea virusului Ebola şi a fost parte componentă a exerciţiilor NATO „Saber Guardian 19” şi „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exerciţiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianţa Nord-Atlantică, care s-au desfăşurat anul trecut în România.”

Deci la exerciții ar fi bun cortul, problema e când ne lovim de realitate. Armata de soldătei o fi tot așa, doar de expoziție si de simulări pe la exerciții? Daca plouă și ni se udă chipiul ne retragem în cazarmă?
(Sursa: Pagina Adriana Vitan Balint)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *