Nicolae Ciucă: Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să reușim să alcătuim guvernul și să poată să fie aprobat în Parlament

Vocea de pe Facebook: SARS-COV-2 și gripa porcină, aceleași simptome, măsuri diferite

Simptome:
✔️ Tuse seacă
✔️ Dureri musculare/de articulații
✔️ Dureri în gât
✔️ Guturai
✔️ Frisoane
✔️ Senzație de epuizare
✔️ Greață, diaree, uneori probleme neurologice

❗Categorii de risc:
✔️ Persoane de peste 65 de ani
✔️ Copii mai mici de 5 ani
✔️ Femei însărcinate (mai ales în ultimul trimestru)
✔️ Oameni cu diverse comorbidități (diabet, obezitate, afecțiuni cardiace, sistem imunitar slăbit)
✔️ Chiar și persoanele sănătoase pot face forme severe ale bolii

❗Transmitere intracomunitară mult mai rapidă decât în cazul gripei sezoniere
❗În cazurile grave, starea pacientului se deteriorează rapid, se instalează insuficiența respiratorie și este nevoie de ventilație în ATI

❗Complicații:
✔️ Lezarea țesutului pulmonar
✔️ Pneumonie
✔️ Afectarea sistemului circulator
✔️ Probleme neuro-musculare
✔️ Miocardită

❗Diagnosticare: test RT-PCR
❗Tratament: antiviral și, dacă se produce supra-infectare pulmonară, antibiotic
❗Răspândire: la nivel global, se estimează că zeci de milioane de oameni au contractat virusul. Majoritatea au făcut forme ușoare ale bolii.
🔵 Toate datele provin de la OMS și CDC. Și nu se referă la SARS-COV-2, ci la pandemia de gripă porcină (H1N1) din 2009. E posibil să nu țin eu minte, dar, cu excepția unor restricții temporare de călătorie și a limitării (tot temporare) a unor schimburi comerciale, parcă lumea nu s-a oprit în loc atunci, nu? 🤔

(Sursa: Pagina Laura Nureldin)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog