Popularitatea lui Orban în România este de 57%. Institutul Nézőpont din Budapesta a dat publicității rezultatele unui sondaj de opinie despre percepția premierului Ungariei, Viktor Orban, în rîndul românilor

119, 𝗡𝘂𝗺ă𝗿 𝗨𝗻𝗶𝗰 𝗚𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗲𝗺𝗻𝗮𝗹𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗮𝘇𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 abuz, exploatare și neglijare a copilului

𝗡𝘂𝗺ă𝗿𝘂𝗹 𝗨𝗻𝗶𝗰 𝗚𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁 119 unde pot fi semnalate, non-stop, gratuit, cazurile de ABUZ, EXPLOATARE și NEGLIJARE a COPILULUI.
La acest număr 𝗽𝗼𝘁 𝘀𝘂𝗻𝗮 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝗮𝗳𝗹ă î𝗻 𝗼𝗿𝗶𝗰𝗲 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮ț𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗯𝘂𝘇, 𝗲𝘅𝗽𝗹𝗼𝗮𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗮𝘂 𝗻𝗲𝗴𝗹𝗶𝗷𝗮𝗿𝗲, 𝗱𝗮𝗿 ș𝗶 𝗼𝗿𝗶𝗰𝗶𝗻𝗲 𝗮𝗹𝘁𝗰𝗶𝗻𝗲𝘃𝗮 𝗰𝘂𝗻𝗼𝗮ș𝘁𝗲 𝘃𝗿𝗲𝘂𝗻 𝗮𝘀𝘁𝗳𝗲𝗹 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝘇.
Prin acest Program al Guvernului României vor fi ascultați de specialiști din Direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului, printr-o procedură dezvoltată de Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, instituție din subordinea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
5 persoane cu pregătire specială răspund, prin rotație, la acest număr de telefon, în fiecare dintre cele 47 de direcții de asistență socială și protecția copilului din toată țara, 24 de ore din 24.
Acești specialiști sunt în legătură cu Serviciul Unic de Urgență și pot apela 112 printr-o simplă apăsare de buton dacă este nevoie de intervenție rapidă.
De asemenea, în cazul sesizării unui caz de copil dispărut, Politia va transmite un mesaj folosind sistemul RO-ALERT.
Nu este doar o linie verde de preluare a mesajelor. Fiecare apel este evaluat, iar problema nu se oprește la o simplă discuție telefonică. În cazul unei situații urgente, 𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁ă 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗲 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗴ă𝘁𝗶𝘁𝗲 𝘀ă 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗶𝗻ă în cazurile semnalate. Sunt 100 de persoane pregătite să plece pe teren în orice moment, în toată țara.
NUMĂRUL UNIC face parte din 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗡𝗮ț𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗦𝘂𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗖𝗼𝗽𝗶𝗶 – „𝗗𝗶𝗻 𝗴𝗿𝗶𝗷ă 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶”, realizat de Guvernul României, prin Departamentul pentru responsabilitate socială comunitară și grupuri vulnerabile, în contextul pandemiei COVID-19.
Sistemul integrat al NUMĂRULUI UNIC a fost implementat de Serviciul de Telecomunicații Speciale și poate fi apelat gratuit din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă.
Cazurile de abuz nu trebuie ascunse, iar acești copii trebuie ascultați și ajutați de specialiști.
Din nefericire, 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶𝗶 𝗻𝘂 𝗮𝘂 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗼𝗰𝗼𝗹𝗶ț𝗶 𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻ț𝗮 𝗱𝗼𝗺𝗲𝘀𝘁𝗶𝗰ă 𝘀𝗮𝘂 𝗱𝗲 𝗽𝗲 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗲𝘁. În 2020, primul an al pandemiei COVID-19, peste 8.200 de copii au fost victime ale abuzurilor, iar numărul dosarelor penale care privesc infracțiuni de pornografie infantilă a crescut cu 46%. În primele 7 luni ale anului 2021, peste 5.000 de copii au fost abuzați.
Sunt cifrele seci ale efectelor pandemiei asupra copiilor, una dintre categoriile cele mai vulnerabile. Au stat mult timp departe de prieteni, colegi sau profesori și, de multe ori, nu au avut sprijinul emoțional de care ar fi avut nevoie.
#NumărUnic119 #ProgramPentruCopii
#GuvernulRomâniei #MinisterulFamiliei #DinGrijăPentruCopii
#OameniiPePrimulLoc
#InteresulSuperiorAlCopilului”
(Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea , ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog