… a guvernului britanic, de a reglementa accesul (eventual blocarea acestui acces) post-Brexit în Marea Britanie pentru cetățeni UE care au caziere penale „deosebite”, a prilejuit în aceste zile, o spumoasă tiradă de abuzuri în paginile ziarului britanic, de orientare neo-marxist-liberală Metro: sunt „opinii” ample ale unor cititori, care au demascat „criminalii din UE” în discursuri ale urii, marcate pe alocuri de ingnoranță flagrantă. Totul, într-un „cor de bocitoare” asemănător unora pe care Metro le-a mai „convocat” în trecut la adresa est-europenilor și specific, a românilor.
… în ciuda evidențelor și a unor cazuri deja prezentate, „opinia publică” de la ziarul Metro „suspectează” că „infractorii UE” vor avea sprijinul (pentru împiedicarea deportărilor, revenirii forțate în țara natală- sic!) unor „activiști de stânga” (nota bene, neo-liberali) și al unor avocați lacomi, care vor invoca „drepturilor omului”. Pare incredibil, dar astfel de cititori exaltați se declară surprinși că avocații pot accepta astfel de cazuri. Simultan, în superficialitatea lor, „cititorii” ignoră că niciun avocat (oricât ar fi de „lacom”) nu poate combate o lege de Guvern confirmată constituțional. Îngrijorător rămâne, însă, faptul că idei demne de un regim dictatorial și primitiv, nu de o democrație precum cea britanică, sunt acceptate de ziarul colorat Metro.
…din cauză de ”agendă globalistă”, conducerea „Metro” a permis ca astfel de mesaje să rămână neamendate sugerând practic că ele descriu realitatea. Dacă ar fi fost interesați de faptul că cetățenii UE aflați în Regat au dreptul egal la imagine, că UE nu înseamnă doar criminalitate și că generalizările sunt mereu riscante, directorii editoriali Metro ar fi aflat că returnarea în țările de baștină a unor cetățeni pan-europeni condamnați pentru fapte penale nu au reprezentat complicații care să impună „activiști de stânga” și „proteste”, dintr-un motiv simplu: statele membre ale Uniunii sunt considerate „țări sigure”.
… un cetățean UE poate fi returnat rapid în țara-mamă, pentru că, prin înțelegeri politice la nivel de Uniune, Marea Britanie recunoaște faptul că nu există riscuri pentru siguranța sa la destinație. Dacă cititorii revoltați de „criminalii UE” ar fi citit „Metro” mai des, ar fi aflat că Regatul Unit înregistrează eșecuri în deportarea unor persoane acuzate și condamnate pentru ilegalități pe relația cu state din Africa, Asia, continentul american: este vorba de state care au un istoric în nerespectarea drepturilor omului și care eventual pot fi considerate „nesigure” pentru cei deportați de către magistrați. „Metro” nu are astfel de precizări așa cum în trecut a prezentat frecvent români în poziții nefavorabile dar nu a avut interes pentru acei români din Marea Britanie care s-au integrat, plătesc taxe, au cariere: și care nu-s puțini. Probabil, ei nu au făcut parte din „diversitatea” lui „Metro”.
… ziarul pe hârtie frumos colorată, făcut uneori cu redactori ce au idei vagi despre subiectele abordate („Metro” scrie, de exemplu, de „nunțile la români” fără să știe exact ce înseamnă „nunțile la români”, așa cum cristoiublog.ro a arătat în trecut), și-a reîmprospătat din nou „profilul”: pentru început, ca veche tribună a luărilor de poziție anti- „est-europeni” și „anti-români” (evident, în numele „libertății de expresie”), gazeta distribuită gratuit pe double-deck-uri din Londra și din marile orașe, găzduiește azi informații trunchiate cu privire la „criminalii UE”.
… tot ziarul „Metro” își invită cititorii a doua zi după mesajele despre „criminalii UE”, să facă o vizită la mormântul din nordul Londrei al „părintelui comunismului”, germanul Karl Marx. Este probabil, o invitație la vreo ”reculegere internaționalistă”, preluată de ziarul britanic în pofida suspiciunilor că infractorii UE ar fi ajutați tot de niște „produse ale marxismului”: activiști „nebuni, de stânga și neo-liberali”.
(http://pestiriciudate.blogspot.com/)
Lasă un răspuns