Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Turcii şi bizantii – două Galerii la marele meci numit Asediul Constantinopolului

Cum sînt primiţi învingătorii

Orice echipă care cîştigă Cupa e primită acasă (în ţară sau într-un oraş) cu ceremonii spectaculoase menite a răsplăti ardoarea şi a da curs entuziasmului colectiv. Fotbaliştii învingători străbat artera principală a Capitalei pe platforme de camioane ca de pe care de triumf, pe margini, mulţimile zbiară, aplaudă. La finele paradei sînt primiţi de conducătorul ţării şi decoraţi.

În linii mari, echipajele celor patru corăbii beneficiază de o primire asemănătoare în Constantinopolul asediat:
„Seara, echipajele corăbiilor, în frunte cu căpitanii lor, au defilat cu flamurile desfăşurate în vînt prin tot oraşul pînă la Mănăstirea Hora, pentru a aduce mulţumiri Panaghiei făcătoare de minuni a Constantinopolului. Toţi răniţii care puteau păşi pe picioare lor au însoţit cortegiul. Cei gravă răniţi au fost purtaţi pe brancarde, în speranţa că Fecioara care şi-a vînturat faldurile albastrei rochii pe cerul Constantinopolului, îi va răsplăti pentru bărbăţia de care făcuseră dovadă cu o vindecare miraculoasă. Aşa se face că latinii au adus mulţumire Sfintei Fecioare a grecilor, cu ochi uluiţi de splendoarea mozaicului şi aurului bisericii Mănăstirii Hora.
După slujba religioasă de mulţumire, mulţi dintre ei au urcat pe zid ca să se uite la turci şi să îi înjure pe săturate pe cei din preajma şanţului de apărare. Erau încă ameţiţi de patima luptei şi de beţia victoriei. Dar cînd tunurile turcilor au început să tragă din nou şi să se cutremure zidurile sub picioarele lor şi-au făcut cruce, apoi au coborît în grabă ca să ajungă pe corăbiile lor“.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3 4

4 comentarii pentru articolul „Turcii şi bizantii – două Galerii la marele meci numit Asediul Constantinopolului”

  • eliminarea totala a prescriptilor si taxelor de timbru………!!!!!!!!!!! acestea ingradesc dreptul si accesul la justitie !!!!!!!!!!!!!

  • M-ati blocat vreo 2 minute pt ca m-am gandit la Vintila Corbul, abia dupa ce s-au rotit de vreo doua ori rotitele-n cap am vazut continuarea: ültima citadela a crestinismului din sud-estul Europei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *