Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Arată că îți pasă, salvează lumea! Oare?

În data de 28 decembrie 2020 scriam în articolul „Da’ tu te vaccinezi?”[1] despre situația nefirească în care eram, încât ne certam peste tot în legătură cu vaccinul, cine e prost că îl face sau cine e prost că nu îl face. Acum însă, ne batem la propriu, din cauza unor motive mai serioase: Obligativitatea vaccinării și a certificatului verde[2].

În data de 04 ianuarie 2021, scriam despre etalarea unei pseudo-solidarități[3], a celor care se vaccinează pentru a salva lumea. Vorbeam despre deviza “arată că îți pasă” și despre etalarea solidarității oamenilor, de a se proteja și a-i proteja pe ceilalți.

În data de 19 ianuarie 2021, scriam despre transmiterea bolii Covid-19 în urma vaccinării cu SARS-CoV-2, și spuneam că dacă cei vaccinați transmit mai departe “ar însemna că nu îi mai protejăm pe ceilalți cum s-a tot “strigat” până acum, ci doar ne protejăm pe noi înșine. Vaccinul este făcut pentru a te proteja pe tine, dezvoltând imunitate, însă nu se știe dacă după ce te-ai vaccinat îi poți infecta pe ceilalți. Asta schimbă, după părerea mea, foarte mult situația, fiindcă în loc să se diminueze răspândirea virusului, mai degrabă ar amplifica-o, cel puțin teoretic (practic, nefiind încă dovedit).[4]

La acea vreme, nu existau încă destule dovezi care să spună clar dacă se transmite sau nu, vaccinul a trecut rapid prin stadiile de testare și a fost imediat pus pe piață. Însă, pe website-ul vaccinare-covid.gov.ro scria că “Experiența cu alte vaccinuri arată că în general o persoană vaccinată transmite într-o mai mică măsură agentul patogen, dar această ipoteză trebuie validată și pentru SARS-CoV-2.

Iată-ne ajunși însă în postura în care mai multe studii afirmă că vaccinații nu doar că transmit mai departe, dar au o încărcătură virală de 251 de ori mai mare decât a unui infectat nevaccinat, cel puțin în cazul variantei Delta, dominanta în acest val 4 al pandemiei, conform unui studiu publicat de The Lancet[5]. Acest studiu s-a desfășurat într-un spital de boli infecțioase din Vietnam chiar pe personalul medical, la 7 și 8 săptămâni după doza a doua cu vaccinul AstraZeneca.

S-a mai vorbit și în alte studii, care susțin că vaccinații pot transmite la fel ca și cei nevaccinați, având aceeași încărcătură virală, conform datelor colectate în SUA, UK și Singapore.[6] [7] Conform virologului David O’Connor de la Universitatea din Wisconsin-Madison, cei vaccinați pot transmite virusul fără să știe, ceea ce poate contribui la răspândirea variantei Delta. Thomas Friedrich, virolog la Universitatea din Wisconsin susține același lucru, fiind însă mai rezervat, spunând că nu putem ști cu exactitate rolul lor în răspândirea comunitară. Alte date din Provincetown, Massachusetts sugerează aceleași descoperiri. Un raport al CDC arată că aproape trei sferturi din 469 de cazuri noi de Covid-19 au fost depistate la persoane vaccinate.[8]

Deși știu că mulți nu sunt de acord ca medici din alte specialități să își spună părerea despre pandemie, Prof. Univ. Dr. Monica Pop susține, de asemenea, că persoanele vaccinate pot fi responsabile pentru transmisia virusului, întrucât mulți dintre aceștia pot fi asimptomatici și nu pot ști că sunt infectați, astfel transmitând mai departe virusul.[9]

De altfel, nu putem ști cu exactitate nici numărul real al persoanelor vaccinate infectate cu virusul, întrucât nimeni nu se duce să se testeze dacă nu are nicio suspiciune. Probabil că aceasta este și cauza răspândirii virusului în țări precum Israel, unde vaccinarea în masă a fost urmată și de un val mare de îmbolnăviri.

Așadar, cei care au dorit sincer să fie solidari și să facă un bine (și în același timp, să-i denigreze pe cei care erau încă reticenți) au ajuns acum să fie, de fapt, în postura unor indivizi “egoiști involuntari”, care au reușit să se protejeze pe ei înșiși, însă în același timp să-i pună în pericol pe alții.

Eu, recunosc, m-am vaccinat, fiindcă știam că voi fi constrâns de împrejurări, că voi avea nevoie de acest vaccin pentru a-mi desfășura viața cât de cât normal. Un fapt egoist, recunosc, însă constrâns.

În acest articol am preferat să vorbesc strict despre transmisia virusului în cazul celor vaccinați, însă multe argumente pot sta în calea vaccinării, iar oamenii reticenți au astăzi mai multe motive să fie astfel, întrucât apar noi date despre eficacitatea vaccinului cât și despre reacțiile adverse și chiar posibilele morți survenite în urma acestuia.
Data viitoare când un om decide să nu facă cu corpul său ceva nesigur, nu-l mai criticați. Fiecare este răspunzător pentru faptele sale și nimeni nu deține un adevăr suprem în acest moment.


[1] https://www.cristoiublog.ro/da-tu-te-vaccinezi/

[2] https://www.digi24.ro/stiri/externe/video-bataie-in-toata-regula-intre-vaccinisti-si-anti-vaccinisti-la-toulouse-1666813

[3] https://www.cristoiublog.ro/vaccinarea-o-noua-metoda-de-etalare-a-pseudo-solidaritatii/

[4] https://www.cristoiublog.ro/detaliu-important-legat-de-vaccin-ignorat-sau-necunoscut/

[5] https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3897733

[6] https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/virusul-sars-cov-2-ar-putea-fi-transmis-chiar-si-dupa-vaccinare-avertizeaza-un-oficial-britanic-1439880

[7] https://www.mediafax.ro/coronavirus/scapi-de-covid-dar-il-poti-da-mai-departe-persoanele-vaccinate-care-se-infecteaza-pot-transmite-virusul-altora-ce-spun-cercetatorii-20115301

[8] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34351882/

[9] https://www.youtube.com/watch?v=o2OYyI4gZx4


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Arată că îți pasă, salvează lumea! Oare?”

  • Fiindca va apreciez textele, trebuie sa spunem clar si raspicat ca scopul principal si exclusiv al „pandemiei” a fost si este exact controlul politienesc al populatiei prin certificatul „verde”. Pana nu va avea toata lumea un astfel de certificat, „pandemia” nu va fi stopata. Nu are nimic de-a face cu medicina. Punct.

    • @Cib Eu va cred, impartasesc aceeasi opinie aproape de la inceputul pandemiei, fiindca de atunci tot scriu despre anomaliile care se intampla. Problema este ca foarte, foarte multi oameni nu cred asa ceva, nu observa, nu se intereseaza de ce se intampla si nu apare la TV si in media oficiala.

      • Este adevărat, există prea multe necunoscute și fapte contradictorii din orice unghi am privi evenimentele pandemiei. Dar este la fel de adevărat că adepții teoriilor conspiraționiste au mult mai puține argumente față de ceilalți. Doar timpul va scoate la iveală adevărul.

        • Diferenta dintre teoria conspiratiei si realitatea din teren e de circa sase luni. Vezi poanta ca ne vom vaccina si vom fi liberi, apoi ne mai vaccinam un pic, apoi vaccinul nu ne protejeaza decat de faze grele, apoi de fapt nu protejeaza pe nimeni (s-au documentat morti din cauza de vaccin cu schema completa), apoi certificatul verde va fi doar temporar pentru calatorii transfrontaliere, apoi stai ca il folosim si p-acasa, apoi stai ca e chiar obligatoriu, etc. Ce mai vrei, desene? Ce nu e clar? Pe pariu ca daca se taie fluxul de bani cu care au fost adapate massmedia, medicii si politicienii, maine nu mai e nici o pandemie? Exact cum nu vine nici un rus sa ne cucereasca, ca daca ar fi vrut, ar fi fost deja aici si foloseau Scutul de la Deveselu fix pentru a prinde posturi TV in timp ce beau vodca iar noi le aduceam cafelele pe tava.

          • Apropo de pariu. Tocmai întrebarea asta mă derutează: cum ar fi posibil să mituiești aproape întrega masă a oamenilor de știința și a medicilor din întreaga lume ca să „simuleze” o pandemie. Practic, mie mi se pare imposibil.

          • Scopul final la toata plandemia asta este introducerii vaccinarii obligatorie pe toata Planeta.De fapt plandemia a fost creeata pentru marea operatiune de vaccinare.De ce este nevoie ca toti pe planeta sa fim vaccinati anticovid obligatoriu (asta fiind scopul final)?.I las pe altii sa se intrebe si sa dea raspunsul de ce se vrea vaccinarea obligatorie anticovid.Oricum pandemia va tine pana la introducerea vaccinarii obligatorii pe planeta.Asta cred ca e scopul trebii asteia.

          • @profu.Nu trebuie sa i mituiesti,pur si simplu executa ordinele Ocultei,ca de nu isi pierd toti functiile,privilegiile si banii.Cine crede ca exista libertate si democratie in lume e un idiot.Astea sunt slogane de fatada.Plus ca toti astia sunt creati si finantati si promovati de catre multinationale si de catre oligarhia financiar bancara si platiti regeste ca sa execute ce li se spune,ca de nu ei pierd tot,bani reputatie,functii si cad in disgratie.Nici stiinta nu mai e de mult”de capul ei”,stiinta descopera sustine si postuleaza ce i se permite,si ce i se da voie „de la stapinire”.Si oamenii de stiinta sunt la randul lor slujbasi ai Sistemului de fapt.

          • @profu
            Poate ti s-o parea matale imposibil, nu zic ba. Dar daca iti pui neuronul la lucru si o iei usurel de la 9/11 2001(cand s-a dat semnalul oficial) incoace, o sa vezi ca toate lucrurile au un fir logic si totul a fost pregatit cu mult timp inainte. Remember Al Gore? Ala care noua ni se parea cam ciudat cum lupta el cu incalzirea globala. Apoi pandemia teoretica si scenariul lui Mr Windows de acum neste ani? Dar bajetii pregatiti de tatuca Soros prin universitatile americane si apoi in restul lumii? Dar banisoru sifonat prin toate razboaiele, crezi ca nu a ajuns si unde trebuia? Scuza-ma dar politicienii sunt ieftini, massmedia de cand nu mai are editii tiparite se vinde pe mici si bere. Think, just think!

          • @profu
            Ma refeream la presa scrisa. Massmedia tip TV si Radio au fost mult mai usor bagate in buzunar, ele depinzand pur si simplu de sponsori. Ghici cine erau si sunt aia! Urmaresti audio vizualul de la noi? Nu-ti suna nici un clopotel?

        • @cib
          Golăneala cu folosirea tipică a „neuronului” de către unii comentatori spune multe. Pe viitor, abține-te, așa vei părea chiar mai inteligent de cum ești.

          • @profu
            Golaneala, negolaneala, pune-ti neuronul la contributie! E suficient! Si nu, nu sunt inteligent. Multumit?

          • Ok, dacă tu zici…

      • @Pruncu,

        E normal ca efortul pe care-l faceti pentru articole sa va para inutil avand in vedere ce zbiara cei din „mainstream media” in microfoane zi si noapte. Insa nu veti sti niciodata cati si cine sunt cei care va citesc, gandesc si va aproba intru-totu’ articolele in tacere. Pana la urma asta-i farmecul aici pe cristoiublog, ca va puteti expune ideile si argumentele, lasand in seama cititorilor concluziile. Multi dintre cei care s-au vaccinat, inclusiv domnul Cristoiu, n-au facut-o decat pentru simplul motiv ca nu vor sa fie considerati cetateni de „mana a doua”. Insa chiar si ei isi dau seama ca toata isteria cu pandemia e doar o „realitate creata”. Intrebarea este daca aceasta „realitate” este una efemera ori una cu batie lunga? Ori avand in vedere ca vaccinul are o perioada relativ scurta de valabilitate, incepem sa intrezarim in directie se duce toata aceasta „noua realitate”… !… Asa ca, deocamdata „e bine” ca puteti scrie „contra”!… 🙂

        • @Paul multumesc frumos pentru cuvintele acestea si incurajari! Da, eu stiu sau cred in sinea mea ca ceea ce fac/facem este oarecum in zadar, ca nu va schimba cursul, dar cum spuneam intr-un articol anterior, imi place sa fiu in aceasta “Rezistenta” (cum imi place sa numesc aceasta minunata echipa din care fac parte) si sa imi fac treaba atat cat pot. O fac gratuit, si o voi face in continuare, pentru ca o fac pentru o cauza. O fac pentru mine in primul rand, sa stiu ca pot contribui cu ceva, oricat de mic ar fi, la aceasta lume nebuna.
          Eu si domnul Cristoiu suntem foarte diferiti si totusi iata ca putem face o echipa buna, lasand la o parte diferentele. Si doamna Cora este diferita, si ma inteleg cu ea si am un drag de dansa de mor. Suntem uniti aici pentru o cauza.
          Si mai suntem uniti cu voi, cititorii, care cand lasati astfel de comentarii ne puteti zambetul pe buze si ne dati tarie sa revenim cu articole si mai bune.
          Chiar cred ca voi mai scrie un articol astazi sau maine despre vaccinuri, fiindca ma uitam prin presa si m-a bufnit rasul cand am constatat ceva. N-o sa fie un articol “wow” dar nici de umplutura. Oamenii trebuie sa observe anumite lucruri, si daca nu reusesc singuri, ii ajut eu cu mare drag. 🙂 Vin cu linkuri ca de obicei, sa nu spuna ca vin eu cu idei de acasa, ci citez pe astia “destepti” din mainstream.
          Referitor la intrebarea dumneavoastra… Cred cu tarie ca este o realitate cu bataie lunga, ce va mai dura ani. Povestea cu pandemia este doar o parte. Vor veni si altele. Daca ne uitam la declaratiile Forumului Economic Mondial, la Davos, la cei cu schimbarea climatica, la nebunia cu inteligenta artificiala s.a.m.d. observam ca lumea se schimba. Iar daca ne uitam in istorie, vom vedea ca s-a mai intamplat asta de multe ori, in marile crize, fie economice, fie industriale, fie medicale s.a.m.d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *