Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nimic despre vechii greci. Totul despre cîinii şi mîţele de azi

3) Oricît de amabili ar fi, administratorii obiectivelor istorice din Grecia nu pot oferi distinşilor turişti, distinselor turiste, mai ales, posibilitatea de a da de mîncare Parteonului sau Teatrului din Epidaur şi, cu atît mai puţin, de a-l mîngîia.
Nici măcar bolovanii din site-uri nu pot fi hrăniţi sau mîngîiaţi. În site-uri e interzis să intri cu mîncare, mai precis, să înfuleci ceva. Admiţînd că Parteonului i-ar fi foame, n-ai cum să-i arunci o bucată din sandvişul tău. Şi în privinţa mîngîierii nu se poate face nimic. Ca să mîngîi ceva trebuie să atingi. Una dintre cele mai stricte interdicţii e să atingi bolovanii, marmura, coloana, într-un cuvînt, antichitatea de care te împiedici la tot pasul.

Cîinilor însă, Slavă Domnului! le poţi da mîncare cît vrei tu şi, mai puţin, cît vor ei. Dacă ar fi după ei, ar vrea mîncarea unui întreg supermarket.
Cu puţin noroc, cîinii pot fi mîngîiaţi.

Despre mîţe, inutil să mai spun că pot fi hrănite şi mîngîiate cît pofteşti. Hrănite, deoarece nici o mîţă din lume n-ar refuza o bucată de cotlet pe gratis. Mîngîiate, deoarece mîţele din Grecia se lasă mîngîiate şi de străini.

În paranteză fie spus, alături de WC-urile publice, mîţele dau seamă de gradul de civilizaţie a unui popor. Dacă o mîţă întîlnită în cale, o rupe la fugă de cum ai întins mîna spre ea, înseamnă că locuitorii ţinutului respectiv bat mîţele sau, în cel mai rău caz, le trag de coadă. Dacă, în schimb, de cum întinzi mîna, o mîţă prinde să toarcă şi să miaune linguşitor, înseamnă că locuitorii se poartă frumos cu mîţele. Ceea ce e o dovadă de civilizaţie. Dacă se mai şi răstoarnă pe spate, înseamnă că locuitorii ţinutului respectiv sunt deja în secolul XXII cu civilizaţia.

Spre deosebire de alte locuri din lume, Grecia, Atena, îndeosebi, te surprind prin numărul însemnat de cîini şi mîţe peste care dai cînd te plimbi pe străzi sau, mai ales, cînd vizitezi un obiectiv turistic.

Ca şi la Bucureşti, la Atena vei întîlni cîini pe stradă. Numai că, spre deosebire de maidanezii de la Bucureşti, cîinii de la Atena sunt castraţi, prevăzuţi cu zgarda care-i dezvăluie drept cîini comunitari.

Mult mai important, poate şi în urma unei selecţii riguroase după ce-au fost strînşi de pe străzi şi sterilizaţi, cîinii comunitari sunt toţi ditamai dulăii. N-am văzut, cel puţin eu, o cotarlă, o jigodie, într-un cuvînt, un cîine jigărit.
Toţi sunt frumoşi, sănătoşi, voinici.
O plăcere să-i priveşti!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *