Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Octavian Jurma, studiu de caz. Profesor în Păreologie, Doctor în Excel

Nu m-am putut abtine. Am tot zis că nu-l mai aduc în discuție, că l-am pomenit pe aici de sughiță. Dar nu pot, pur și simplu, să ignor atitudinea sfidătoare și alarmantă și irațională a lui Jurma. Cred că individul trebuie taxat pentru tot ceea ce propagă. Chiar într-un comentariu din discuția pe care o voi prezenta aici, cineva îi răspundea genial lui Jurma.

Un domn: “Un articol ISI poate nea Jurma sa scrie? Eu muncesc luni de zile la un articol, trece prin comitete de lectura, trebuie sa-mi sustin cu argumente fiecare afirmatie si, in final, este acceptat; daca este acceptat. Nea Jurma „publica” la foc automat pe Facebook ce ii trece prin cap. Asta este perelologie, nu are nici o treaba cu metoda stiintifica. Ar trebui sa fie mai atent cu sfaturile ultimative si urechelile fata de guvern. Pana la urma va trebui sa inchidem laboratoarele de cercetare si sa facem „stiinta” pe social media. Asa ceva nu se poate!
O doamna: “ar trebui sa se sesizeze parchetul pentru ce face individul
Inegalabilul Jurma: “Aveti dreptate sunt opinii personale sustinute de date oficiale interpretate personal. Sunt mai degraba articole jurnalistice decat articole stiintifice. Succes cu articolul.
O altă doamna: “si cei care interpreteaza datele oficiale personal si numesc vaccinarea crima cu premeditare sunt conspirationisti nu? Sa va fie rusine! Pardon! Nu stiti ce e aia!

Deci, replica doamnei mi se pare genială. Dacă Jurma își permite să își prezinte opiniile personale, interpretările personale, atunci ar trebui să putem și noi să ne prezentăm opiniile și interpretările. Așa este corect, indiferent că unul are mai multă dreptate decât altul. Fiecare trebuie să aibă dreptul la replică, dreptul la opinie. Din păcate, realitatea nu este așa, cum nici democrația nu este ce ar trebui să fie. Doar UNII pot face și spune ce vor, ceilalți trebuie să tacă, chiar dacă sunt majoritari. În opinia domnului Jurma, ceilalți nu au dreptul să își spună opinia, fiindcă, citez: “sunt doar confuzi” (rețineți această replică pentru mai târziu).

Toată postarea și discuțiile delicioase pot fi găsite pe pagina de Facebook a lui Jurma[1]. Deși lumea s-a săturat de el și a început să-l atace și să-l contrazică, el merge înainte, ba chiar vine cu o postare extra, în care se plânge că îl atacă lumea. Ne oferă un screenshot al unui articol (găsiți link către acesta mai jos[2]) apoi ne spune că: “Am fost din nou tinta unor atacuri la persoana, de data aceasta la un nivel mai inalt decat de obicei. Sincer sa fiu ma simt onorat sa fiu atacat de aceiasi oameni care o defaimeaza pe Emilia Sercan sau pe Ioana Ene Dogioiu.

Ca sa scutesc negationistii de serviciu sa imi spameze comentariile, postez direct aici pentru ca articolul citeaza si o portiune dintr-un interviu cu ministrul sanatatii, domnul Alexandru Rafila, la o televiziune cunoscuta.” Continuă apoi să își prezinte apologia, precizând ceva important. “Cu ce ma ajuta sa imi fie familia atacata? Ce vina are sotia mea pentru ca isi desfasoara munca in turism si isi vede de treaba respectand intocmai legile tarii sale si a celor pe care le viziteaza?” Total de acord. Oricine îi atacă familia este o persoană de cea mai joasă speță. Așa ceva nu trebuie să se întâmple (și nici n-am văzut prin comentarii să se fi întâmplat asta, dar poate le-a sters, cum de altfel, la această nouă postare nu mai apare niciun comentariu împotriva sa, ci doar comentariile de laudă din partea fanilor săi. Va să zica, sterge ce nu îi convine).

Ne spune mai apoi: “Nu am sustinut niciodata masuri care sa impiedice activitatea economica si de divertisment ci dimpotriva, am sustinut si sustin masuri care sa ne permita sa ne desfasuram in SIGURANTA activitatea economica si de divertisment.” Omul se contrazice singur, fără să își dea seama. O fi el un mini-medic care se joacă cu Excel-urile, însă nu înțelege impactul restricțiilor asupra economiei, chiar dacă a fost dovedit clar din ceea ce s-a întâmplat în realitate. Pare să ignore realitatea, sau poate nu are inteligența necesară de a înțelege aceste aspecte (nu că ar fi ceva foarte complicat).

Din nou se contrazice singur, spunând că soția sa s-a infectat după ridicarea restricțiilor, chiar dacă și ea și cei cu care călătorea urmau cu sfințenie măsurile de siguranță, ba chiar ea, el și copiii au fiecare trei doze de vaccin și urmează să facă doza a 4-a. Va să zică, chiar dacă te protejezi, chiar dacă ești vaccinat, tot te poți infecta, însă același individ ne spune că dacă ne protejăm nu ne infectăm. Oare ce se petrece în mintea acestui individ?

Mai departe ne spune cum soția muncește, iar el este nevoit să stea acasă “cu ochii pe amenintarile pandemiei, pe datele si declaratiile autoritatilor”. Deci stă acasă pe banii soției? Pentru că tot el a spus că nu a câștigat niciun ban din tot ceea ce face, tot ce a câștigat au fost doar insulte. Deci? Ori câștigă ceva, ori stă pe banii soției? Ceva nu se leagă aici.

Ne spune apoi cum el a încercat, săracul, să le spună prezentatorilor că el nu este de fapt nici profesor nici epidemiolog, doar ca prezentatorii îl ignorau (deci, dacă nu este vina lui, este vina celor din mass media, dar un lucru e clar, el nu este nici profesor nici epidemiolog, așa cum am tot atras atenția pe aici prin articole de atâtea ori).

Continuă să ne explice că nu contează titlul, ci cât de bune sunt prezentările tale, ceea ce este din nou o ciudățenie. Din câte știu, titlul ți se oferă în funcție de cât de bun ești și de realizările tale. De asemenea, am postat niște articole în care am arătat cât de bune sunt prezentările sale, dar na, ce să faci, detalii! Apoi spune că “de asemenea, stiinta nu este despre cine are dreptate, ca in politica de la noi, ci despre aflarea adevarului.” Păi, tot el spunea că ceea ce prezintă el sunt opinii și interpretări personale. Deci acum știința se va baza pe opinii și interpretări personale. Da? Bun.

Apoi spune: “Oricine are dreptul la opinie inclusiv dreptul la opinie fata de persoana mea. Faptul ca se recurge la argumente ad hominem este insa inca o dovada ca lipsesc argumentele impotriva afirmatiilor si analizelor mele, care adesea intra in contradictie cu afirmatiile autoritatilor.” Bun! Păi, în acest caz, voi prezenta doar ce am descoperit EU (cu siguranță sunt oameni care au mai descoperit și alte discrepanțe, cum a fost Cristi Șelaru[3]). Vă invit să citiți articolele “Statisticile eronate ale ciclilor apocaliptici. Partea a II-a”[4], “Ce mai e nou prin pandemie? Partea a II-a – Se termină pandemia? Vine alta? Cum e cu Omicronu’?”[5], “Statisticile eronate ale ciclilor apocaliptici”[6]. Găsiți link către acestea în notele de subsol. Ba chiar la postarea domnului Jurma, cineva a venit și i-a atras atenția, spunând: “Numai astăzi ați greșit cu aproape 4000 de cazuri!Ați profețit 9020 și am avut 5202 cazuri!Mă deranjează faptul că tot timpul faceți profeții ÎN SUS, dumneavoastră știind foarte bine că o pantă ascendentă pe OMICRON ține 6-7 săptămâni până se atinge vârful!În 13 Iunie a început valul cu BA4 și BA5!

Mai departe, Jurma ne spune: “Faptul ca autoritatile isi pierd vremea cu un obscur medic si cercetator din Timisoara este o dovada ca autoritatile se tem de adevar si mai ales se tem de responsabilitatea faptului ca au ingnorat si in cele din urma au negat public aceste adevaruri obiective si factuale:

Pandemia nu e gata, pandemia ucide in continuare mai multi romani zilnic decat oricare alta calamitate preventibila, vaccinarea salveaza vieti si scade riscul de spitalizare si deces, esecul campaniei de vaccinare este un esec al sigurantei nationale. COVID-19 nu e gripa si nici o boala banala, ci o infectie sistemica foarte periculoasa care are consecinte pe termen lung despre care inca stim foarte putin.

Dincolo de cazul meu personal, e insa trist ca am revenit in Romania la delictul de opinie, la infierarea proletara a celor care nu sunt de acord cu dogma oficiala. Astfel discutia nu mai este despre stiinta si adevar ci despre dreptul nostru la stiinta si adevar, care este contestat in mod direct de autoritatea statului in toate domeniile in care regimul politic se simte amenintat de stiinta si adevar.“

Deci, “autoritățile se tem de un adevăr”, “au negat public aceste adevăruri obiective și factuale”, “am revenit în România la delictul de opinie”, “discuția nu mai este despre știință și adevăr”, “regimul politic se simte amenințat de știință și adevăr.” Lăsând la o parte faptul că a folosit termenul de “adevăr” de patru ori, ca și cum el este deținătorul adevărului, iar ceilalți, chiar și medicii infecționiști care lucrează prin spitale sau epidemiologii, sunt niște neica nimeni față de el, trebuie să ne amintim ce a spus tot el despre sine și activitatea sa: “Aveti dreptate sunt opinii personale sustinute de date oficiale interpretate personal. Sunt mai degraba articole jurnalistice decat articole stiintifice.” Omul se contrazice singur din trei în trei propoziții. Cum ar fi și exprimarea sa în enunțul “Respectul meu se indreapta spre presa care inca lupta pentru a expune abuzurile autoritatilor impotriva oamenilor pe care pretind ca ii slujesc.” Păi, mă, om bun, abuzurile autorităților împotriva oamenilor pe care pretind că îi slujesc au fost acele abuzuri care erau împotriva Constituției și drepturilor fundamentale ale omului, iar tu susții de fapt fix acele abuzuri. Iar te contrazici singur. Ești bine?? Ești… confuz, cum spuneai despre cei care nu îți împărtășesc opiniile?

Un domn, pe care nu-l voi prezenta pe nume fără acordul său, îi lasă următorul comentariu:
Nu vă victimizați, nu ține! Spuneți că în 90% din cazuri oamenii de știință greșesc, dar ați susținut toate, dar absolut toate măgăriile făcute în numele carcalacului. Multe, dar multe inadvertențe intre cele spuse aici și acțiunile dumneavoastră din timpul plandemiei. Cireașa de pe tort mi se pare că aveți tupeul să vă plângeți că s-a revenit la delictul de opinie. Îl simțiți pe propria piele? Nasol, eu l-am simțit când m-ați etichetat drept conspiraționist,antivaccinist,medieval needucat. Vă plângeți că autoritățile vă bagă pumnul în gură, deși ele sunt AUTORITĂȚILE in care trebuie să avem încredere? Nasol! Contestați că plandemia s-a terminat, deși este o ȘTIRE OFICIALĂ în care trebuie să avem încredere pentru că restul sunt conspirații? Adică nu aveți încredere în specialiști? Sunteți doar un medieval needucat! Sper să nu ajungeți în situația în care au fost 60% dintre români, să le fie interzisă intrarea în unele locuri și să își facă planuri de supraviețuire pentru cazul in care rămân fără loc de muncă din cauză că n-au ausweiss de la stăpânire. Să țineți minte dacă n-ați știut sau să vă reamintiți dacă ați uitat, drepturile și libertățile omului sunt inalienabile!

Îi răspunde și Jurma: “Antivaccinismul nu este o opinie este o pseudo-religie bazata pe date evident false. Poti avea opinii despre adevaruri verificabile formal sau stiintific nu opinii despre sexul ingerilor, iar daca o opinie este demonstrabil falsa si o sustii in continuare atunci vorbim de alte probleme. Stiinta este despre testarea adevarului unor ipoteze de lucru. Ele pot fi false sau adevarate si astfel se formeaza un sir de pasi pe care il numim progres.
Recunosc ca uneori imi pierd rabdarea cu antivacinsiti mai agresivi, imi cer iertare daca am intrecut masura”.

Deși își cere iertare că și-a pierdut răbdarea și că a întrecut măsura, nu ezită să-i jignească pe cei care nu vor să se vaccineze, spunând despre aceștia că au o pseudo-religie și ceva despre sexul îngerilor, care nu știu ce legătură are cu discuția și de unde a apărut. Dar, ca pseudo-religie putem spune și despre vaccinul care a venit cu onoruri, care a fost ridicat la rang de panaceu și care s-a dovedit a fi foarte diferit în realitate față de ce ne prezentau specialiștii (că dacă ești vaccinat nu mai transmiți, nu te mai îmbolnăvești, nu mai faci forme grave – toate acestea au fost contrazise de realitate). Dar astea sunt din nou, doar detalii… nu?…

Merg înapoi la postarea sa cu care am început.
Își începe pledoaria afirmând că “Prognoza pe care am facut-o acum 2 saptamani ca vom depasi probabil 10,000 de cazuri pe zi azi, 26 iulie 2022, a fost primita cu foarte multa ostilitate de armata de negationisti care pazesc aceasta pagina dar a fost preluata de presa.” Adică, cine nu este de acord cu el înseamnă că este negaționist? Iar apoi pune cu hashtag #RelaxareaInhibaVaccinarea. Deci, numai cei nevaccinați se relaxează, în timp ce vaccinații strâng din buci de frică?!

Cioclul ne spunea, în data de 26 iulie, că “Din pacate astazi, 26 iulie 2022, au fost raportate 12,353 de cazuri noi, o abatere mai mica de 1% fata de prognoza de 12,952 de cazuri pe care am facut-o duminica pentru aceasta zi.

De altfel prognoza arata ca media poate depasi 10,000 de cazuri pe zi inca din aceasta saptamana. Ar fi o veste buna sa ramanem in jurul a 9,000 de cazuri dar cu acest debut inalt e putin probabil sa ramanem sub 10,000 de cazuri noi pe zi.

E acum foarte posibil sa vedem 20,000 de cazuri noi pe zi inca de saptamana viitoare. Valori in jurul a 15,000 de cazuri noi pe zi marti (2 august 2022) ar fi acum o veste buna, iar depasirea pragului de 30,000 de cazuri noi pe zi la mijlocul lunii august este o ipoteza plauzibila.”

Deci, Jurma consideră că 15,000 de cazuri noi în data de 2 august ar fi o veste bună, însă estimează că pe la mijlocul lunii august vom depăși pragul de 30,000 de cazuri noi pe zi. Curios, dar ieri, 6 august, au fost inregistrate doar 6.441 cazuri noi[7]. Deci, dacă 15,000 de cazuri este o veste bună, inseamnă că 6,441 cazuri noi este o veste excelentă! Și înseamnă, de asemenea, că cioclul iar s-a împiedicat în Excel-uri. Dar hai să vedem ce ne spune Institutul Național de Sănătate Publică România[8] despre data de 2 august, la care spunea Jurma că vor fi în cel mai bun caz 15,000 de cazuri noi. Păi, conform CNSCBT, “până la data de 2 August ora 13:00 s-au înregistrat 3.080.545 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 66.049 decese, fiind confirmate 11.696 cazuri noi de infecție cu coronavirus.” Între ceea ce preconiza Jurma și ce ne prezinta Institutul Național de Sănătate Publică, este o diferență de 3.304 cazuri. Iar dacă mergem în data de 1 August, vedem că au fost 5.202 cazuri noi, adică o diferență de 9.798 cazuri, iar în data de 3 august au fost raportate 9.106 cazuri.

De la o medie de 10.000 de cazuri vom ajunge la 30.000 pe zi, cum preconizează Jurma? Nu cred. Pentru că, se pare că însuși Jurma s-a contrazis singur într-o postare din data de 3 august, în care spunea că: „In sfarsit pot sa va dau si vesti bune… Din fericire avem deja a doua zi in care cazurile noi se situeaza sub valorile din zilele echivalente din saptamana trecuta. De asemenea aceste valori se situeaza nu doar mult sub prognoza directa de duminica trecuta, cat si sub prognoza directa facuta duminica pe baza scaderii aceleratiei saptamanale.” Adică, vestea bună a lui Jurma este ceva de genul: “vestea bună este că v-am băgat iar degeaba în panică dățile trecute, fiindcă realitatea a dat de pământ cu mine.”

Dar, cum individul macabru nu se putea abține la simpla veste bună, a venit în completare cu o veste rea, de care nu mai pasă nimănui pe bună dreptate, și anume testarea: “Din pacate evolutia testelor tempereaza optimismul meu in aceasta etapa a valului 6. In raportul cu numarul de cazuri, testam cel mai putin din intrega pandemie [cu exceptia valului 1 cand nu prea aveam teste]. Daca in valul 5-Omicron in ianuarie, faceam in jur de 50,000 de teste pe zi (RT-PCR + Rapide) la 8,000 de cazuri, acum facem in jur de 25,000 de teste pentru 8,000 de cazuri.” Stilul ăsta de cioclu apocaliptic care fentează veștile bune și vine numai cu cele rele îmi aduce aminte de intervenția lui în emisiunea Madalin Ionescu Show din data de 19 august 2021[9]. Redau aici o parte din discuția de atunci.

Monica Pop: Nu înțeleg de ce vorbim numai despre morți, și nu și despre cei vindecați. Nu mai poate omul să primească o veste bună?
Cioclul apocaliptic Octavian Jurma: Îi dau dreptate [doamnei Monica Pop] în privința faptului că vorbim un pic cam mult despre morți, și nu vorbim destul că dintre cei care trăiesc 30% dezvoltă diverse forme de simptome pe termen lung, care se numesc long Covid și pe care abia acum începem să-l investigăm, și cred că ar fi mai util și pentru cei nevaccinați să subliniem că unul din trei care fac boala în forma sa mai serioasă sau gravă rămân cu sechele pe termen lung, care le pot afecta evoluția bolilor… etc etc.

Dacă trecem prin comentarii, acolo avem parte de crème de la crème!
O doamnă ne spune că, deși avea 3 doze făcute, și deși purta mască FFP3, s-a îmbolnăvit de Covid. O altă doamnă răspunde, spunând că deși copilul dânsei purta mască FFP3, acesta s-a îmbolnăvit, însă ea nu. Dar cel mai interesant este răspunsul cioclului! Jurma le răspunde, spunând că “vă puteți vaccina deja cu doza 4 pentru a trece mai ușor prin faza următoare a valului 6.” Nu m-am putut abține, așa că l-am întrebat “nu ești medic, decât pe foaie, nu ai nicio specializare. În ce calitate sfătuiești oamenii să se vaccineze cu a 4-a doză, când până și OMS-ul și inclusiv Pfizer au spus că doza 4 este inutilă?

O discuție delicioasă (dar și înfricoșetor de stupidă) am avut-o cu o doamnă, om de știință, care nefiind în stare să își susțină argumentele, a trecut la jigniri și la block. Însă nu voi reda aici discuția spre deliciul publicului, pentru a-i proteja dreptul la imagine și să nu intru în conflict cu Noul cod Civil, deși discuția este publică, la o postare publică, pe care o puteți găsi singuri.

Un domn întreabă: “Dle Jurma, cu respect vă adresez următoarea întrebare: când estimați că se va termina toată istoria asta cu covid-ul? Desigur că nu puteți spune exact o dată dar măcar ca orizont de timp: un an, doi, zece sau poate niciodată…”

 Jurma îi răspunde: “Din pacate virusul a evoluat atat de mult incat nu se mai poate opri pandemia pe cale naturala ca in 1918-1920. Pandemia de COVID19 se va termina atunci cand omenirea va decide ca trebuie sa lupte impotriva sa cu adevarat. Pana atunci virusul va continua sa evolueze si sa gaseasca noi cai de evita raspunsul sistemului nostru imun. Speranta ramane un vaccin universal.

Totuși, medicul de Excel este contrazis de medicul infecționist Adrian Marinescu, care ne spune că “Cu mare probabilitate, evoluţia sau ciclul natural pentru virusul SARS-CoV-2 este în ideea de a avea variante virale care nu sunt agresive, dar se transmit cu uşurinţă. Este un lucru care s-a întâmplat şi în cazul altor microorganisme. Putem să ne aducem aminte inclusiv de pandemia legată de gripa spaniolă de acum mai bine de 100 de ani. (…) Virusul suferă mutaţii şi lucrul acesta se întâmplă permanent, cel mai probabil, nu vor fi mai agresive. S-a trecut la etapa în care convieţuim. Ce înseamnă convieţuire? Înseamnă că putem să avem variaţii importante prin numărul de infecţii. Această convieţuire, dacă ştim cum să o abordăm, va presupune totuşi o normalitate în caz de pandemie. Oamenii îşi vor putea desfăşura activitatea fără restricţii importante. Celelalte patologii vor putea fi abordate la fel de bine. Deci, nu va fi o situaţie similară cu ce am văzut noi în primele valuri din pandemie. Este total diferit”[10]

Nu știu despre voi, dar eu am mai multă încredere într-un medic infecționist care tratează oamenii bolnavi de Covid, decât într-un un medic care nu a profesat niciodată, dar face predicții cu programul Excel.

Un alt domn întreabă: “E indicat sa facem acum doza 4 sau sa mai așteptăm?
Mă ofer să-i răspund: “Daca nu aveti incredere in dl. Rafila cand spune ca nu mai are rost sa facem doza a 4-a, atunci aveti macar incredere in OMS si in cei de la Pfizer care spun ca nu mai are rost sa facem doza a 4-a.
Domnul răspunde: “Dl Rafila a devenit politician; nu am citit ca OMS si Pfizer sa facă astfel de declarații. Vă multumesc pentru informații.Am sa caut informațiile despre care vorbiți
Îi răspund respectuos: “Faptul ca a devenit politician nu inseamna ca a uitat tot ce a invatat in medicina. Acum, nu spun ca este vreun geniu, dar spre deosebire de ceilalti ministri ai sanatatii pe care i-am avut in pandemie, dl Rafila mi se pare mai echilibrat, ia in considerare mai multe aspecte si nu reactioneaza impulsiv.
Legat de OMS si Pfizer, aveti aici articole.”
Și i-am lăsat linkurile pe care le veți găsi în notele de subsol ale acestui articol.[11] [12] [13] [14]

Însă, deși am dovedit că OMS-ul, Pfizer și alții spun că doza 4 nu mai este eficientă, vine cioclul Jurma să ne lămurească, spunând că “DCD si ECDC reomanda sa faceti doza 4. Guvrenmul nostru spune c anu e nevoie nici de doza 3. Personal va recomand sa va faceti doza 4 acum sau ca 1-3 saptamani inainte de inceperea scolilor daca nu aveti un risc ridicat de expunere pana atunci” L-aș fi întrebat din nou, în ce calitate face el aceste recomandări, dar știu că n-am cu cine să vorbesc. Că tot era vorba despre Rafila, dacă mai este medic sau doar politician, amintesc faptul că acesta a intervenit medical în data de 3 august, când în timpul unei ședințe de guvern, domnul Cristian Vasilcoiu a leșinat[15]. Sunt curios dacă Jurma ar fi știut ce să facă într-o astfel de situație. Deschidea Excel-ul să calculeze în cât timp vine ambulanța? Da, faptul că Rafila a intrat în politică nu înseamnă că a uitat ce a studiat ani și ani la rând. Că unii nu-l simpatizează este altceva.

În încheiere, câteva comentarii geniale pentru buna voastră dispoziție (nu pot da numele autorilor fără acordul lor):
X: “Ati purtat masca ffp8 si manusi cat timp ati scris articolul asta? Daca nu, sunteti un negationist si opiniile dvs sunt irelevante.”
X2: “Nu mai panicați ipohondrii! Dați-le o șansă să doarmă noaptea fără să viseze doza trei sau patru, după caz.”
X3: “Ne-ai omorat cu excelurile alea. 1. Nu se vad pe facebook. 2. Sunt un adevarat curcubeu si devin obositoare. 3. Au prea multe prescurtari, multe fara sens. 4. Stiinta nu se face cu Excelu’, ca apareau tratate in acest sens, iar daca vreti sa popularizati stiinta vedeti primele 3 puncte. Cu siguranta ca ati mai auzit astfel de comentarii la adresa muncii dvs. in excel si le-ati dat ignore. Ca asa ii sta bine unui cercetator sa aiba excell si ignore!”
X4: “Va rog eu nu o mai ardeti pitiponc pt ca dorinta de iesit in fata si sevrajul la like-uri au nume clare scrise in carti de psiho-pupu, sa stiti.”
X5: “Lasă dragă Jurma, probabil că ești la zi cu vaccinarea pe propria-ți piele așa că hai cu mai puțin stress, mai ocupă te și de propria ți viață. Nu mai băga lumea n sperieți, mai ales că nu ești specialist și…. mai cu seama că lumea iar va uita de tine cu prima acalmie. Have a life!”
X6: “Ti a dat de te-a julit. De pe functia lui are dreptul sa te dea in judecata in penal..Poate asa dispari definitiv cu fake news uri. Nu ti e bă rușine, impostorule?”
X7 (un om ințelept!): “Personal nu consider ca Rafila a decis pt mine ci am decis singur. Nu înghit psd ul sau pe dansul însă mi se pare ridicol sa l consider vinovat pt faptul ca mi a dat libertatea de a alege”.


[1] https://www.facebook.com/JurmaOctavian

[2] https://adevarul.ro/news/societate/jurma-specialistul-nascut-pandemie-pus-punct-rafila-Stiti-amintesten-video-1_62e1b5a95163ec42710d5520/index.html

[3] https://www.stiripesurse.ro/atat-de-specialist-este-octavian-jurma-calcula-ca-tulpina-omicron-va-fi-dominanta-in-romania-inca-de-saptamana-trecuta-iar-inps-ii-da-in-cap-cu-datele_2171715.html

[4] https://www.cristoiublog.ro/statisticile-eronate-ale-cioclilor-apocaliptici-partea-a-ii-a/

[5] https://www.cristoiublog.ro/ce-mai-e-nou-prin-pandemie-partea-a-ii-a-se-termina-pandemia-vine-alta-cum-e-cu-omicronu/

[6] https://www.cristoiublog.ro/statisticile-eronate-ale-cioclilor-apocaliptici/

[7] https://www.mediafax.ro/social/coronavirus-in-romania-6-august-peste-6-400-de-cazuri-noi-de-covid-19-si-28-de-decese-in-ultimele-24-de-ore-21064901

[8] https://www.cnscbt.ro/index.php/situatia-la-nivel-global-actualizata-zilnic

[9] https://www.youtube.com/watch?v=TE4fviduhBQ

[10] https://evz.ro/medicul-adrian-marinescu-despre-evolutia-virusului-covid-19-din-toamna-oamenii-isi-vor-putea-desfasura-activitatea-fara-restrictii-importante.html

[11] https://www.stiripesurse.ro/rapelul-nu-ne-salveaza-de-pandemie-oms-combaterea-sars-cov-2-cu-doze-de-rapel-nu-este-o-strategie-viabila_2184040.html

[12] https://playtech.ro/stiri/oms-avertisment-clar-despre-vaccinuri-si-romania-este-vizata-nu-vor-scoate-nicio-tara-din-criza-440614

[13] https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-25278182-seful-comitetului-vaccinare-britanic-afirma-nu-putem-vaccina-lumea-fiecare-6-luni.htm

[14] https://www.cnbc.com/2022/01/10/pfizer-ceo-says-two-covid-vaccine-doses-arent-enough-for-omicron.html

[15] https://www.capital.ro/soc-total-in-guvern-a-lesinat-in-timpul-sedintei-de-guvern-rafila-a-intervenit.html


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Octavian Jurma, studiu de caz. Profesor în Păreologie, Doctor în Excel”

  • Lumea a devenit un ospiciu in care pacientii au luat locul felcerilor. Sa nu ne facem iluzii!

    • Ce ai scris mi-a adus aminte de versurile de la Cargo – Buletin de stiri

      „Intr-o lume-n care omul
      Este un obiect uitat
      Nebunia si-a luat tronul
      Tot semnand cate-un tratat”

      Poate voi folosi aceste versuri intr-un viitor articol. Multam!

  • ” cetateanul huligan ”
    e azi UN COMENTARIU valoros la un articol in activenews,
    stiri/Andreea-Marin-dublu-vaccinata-dublu-covidata-175505

    maxtor are ipoteza cu
    oameni,vite si satane.

    • Nu prea urmaresc activenews, uneori o dau prea mult in conspiratii, alteori vin cu chestii f ok. O sa ma uit azi dupa acel articol. Multumesc!

  • @Filip Pruncu’
    Acest personaj,jurma,imi aduce aminte de filmul cu jumanji chiar nu vreau sa-l comentez,am citit despre el,e un impostor.
    Sunt Inginer,cu imaginatia sau scrisul nu stau chiar asa de bine,dar Va Invit Pe Dumneavoastra Ziaristii sa intrebati aceste gunoaie de mizerii de hipocrati urmatoarele lucruri.
    1.arn mesager
    https * ://ro. * wikipedia. * org/wiki/ARN_mesager
    2.proteina spike/coronavirus spike protein
    https * ://ro. * wikipedia. * org/wiki/Peplomer
    https: * //en. * wikipedia. * org/wiki/Coronavirus_spike_protein
    3.Tribunalul din Florența: Vaccinurile COVID „sunt experimentale și modifică ADN-ul”
    https: * //flux24. * ro/tribunalul-din-florenta- * vaccinurile-covid-sunt-experimentale-si-modifica-adn-ul/
    4.Acești factori acționează, cel puțin parțial, prin modificarea genelor unei celule.În mod obișnuit, multe asemenea modificări genetice sunt necesare până la dezvoltarea sau apariția cancerului.
    https: * //ro. * wikipedia. * org/wiki/Cancer
    5.restul periardita miocardita accident vascular cerebral sportivi lesinati in cel mai bun caz…poate raspund totusi acesti infecti de hipocrati medici ca doctori fara arginti nu sunt,asistenti
    6.„Dumneavoastră nu faceți vaccin, faceți terapie genetică. Sunteți cobai până în 2023 .” – Înregistrarea unei convorbiri cu o asistentă medicală din Aleșd despre vaccinare și despre „protocolul crimininal Covid19”-poate lamuresc si asta…
    https: * //informatialibera. * ro/dumneavoastra-nu-faceti-vaccin-faceti-terapie-genetica- * sunteti-cobai-pana-in-2023-inregistrarea-unei-convorbiri-cu-o-asistenta-medicala-din-alesd-despre-vaccinare-si-despre-protocolul-cri/
    7.Jurământul lui Hippocrate
    În multe universități, absolvenții facultăților de medicină rostesc la sfârșitul ceremoniei de încheiere a ciclului universitar jurământul lui Hippocrate:
    „Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea și Panacea și pe toți zeii și zeițele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ și poruncile lui, pe cât mă ajută forțele și rațiunea:
    Să respect pe cel care m-a învățat această artă la fel ca pe propriii mei părinți, să împart cu el cele ce-mi aparțin și să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenții lui ca frați și să-i învăț această artă, dacă ei o doresc, fără obligații și fără a fi plătit.
    Să transmit mai departe învățăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu și numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, și nimănui altuia.
    Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență.
    Nu voi prescrie niciodată o substanță cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, și nici nu voi da vreun sfat în această privință. Tot așa nu voi da unei femei un remediu abortiv.
    Sacră și curată îmi voi păstra arta și îmi voi conduce viața.
    Nu voi opera piatra din bășică, ci voi lăsa această operație celor care fac această meserie.
    În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor, mă voi ține departe de orice acțiune dăunătoare și de contacte intime cu femei sau bărbați, cu oameni liberi sau sclavi.
    Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret, pentru că aici tăcerea este o datorie.
    Dacă voi respecta acest jurământ și nu îl voi călca, viața și arta mea să se bucure de renume și respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul.”
    Informatii Mai Structurate Si Mai Agregate,Nu Stiu,Sa Mai Caut,Spunea Cineva Pe un Forum Ca Are 100 Gb De Info Despre „pandemie”…
    Toate Bune!!!

    • Nu am cunostintele necesare de a discuta despre componenta unui vaccin sau modificarile ADN-ului, iar daca as sta sa citez despre asa ceva, va trebui sa gasesc o sursa cat mai credibila, care pana in acest moment nu s-a dovedit.
      Stiu si eu despre multele cazuri ale atletilor care au picat secerati pe teren, si despre care se spune ca ar fi fost din cauza vaccinului, insa nu pot arunca in articole subiecte atat de delicate fara o baza puternica in spate.

      Va multumesc pentru comentariu. O zi frumoasa!

  • De vina nu este Jurma ci mass media care il promoveaza pe comanda data cei care hotarasc ce sa faca cu asa zisa pandemie. Cand se vor lua masuri, sunt chemati din timp mancatorii de rahat sa prevada catastrofa.

    • Exact asa m-am gandit si eu inainte sa scriu acest articol… pe langa faptul ca-l promoveaza mass media, il mai promovez si eu. Dar, m-am gandit ca, daca mass media il ridica il slavi, macar eu sa-l prezint asa cum este, sa existe un echilibru in informatiile la care lumea are acces. Din fericire, nici mass media nu prea il mai baga in seama, nici pe el nici pe Diaconu. Ba mai mult, vad ca mass media a inceput sa-l atace pe Jurma. Deci, incet-incet, se va stinge si vremea de faima a lui Jurma.

  • Much ado about nothing, sau Mult zgomot pentru …jurma. Consider că a devenit substantiv comun.

    • Cam asa e. Sper sa scapam de Jurmi, Diaconi si Arafati. Dar, evident, le vor lua locul altii, vorbind de aceasta data despre razboi. Vin rusiiii!!! luati pastile cu iod! Ascundeti-va in fantanile din munti! 😆

  • Se pare ca dl Jurma are cel putin narcisism. Ar trebui sa i se faca un control psihiatric si psihologic. Are buba clar.

    • Asta a scris cineva fix la una din postarile lui Jurma, si l-am intrebat: „la cine? La celalalt cioclu, Gabriel Diaconu?” 😆

  • Cred c-ar fi fost bine să prognozeze cînd va dispărea de pe suprafața acestei planete ! Altfel ? Baftă-n Covidelele următoare !

    • aduci 90s vibes cat sa se potriveasca cu 2022! E bine! 😀
      Aia cu Help Dr. Dick i-o canta fanii lui Jurma

  • jurma ca maimuta de laborator
    -cu perfuzie la capoc,
    ni se pare funny.

  • ” COVID-19 nu e gripa si nici o boala banala, ci o infectie sistemica foarte periculoasa care are consecinte pe termen lung despre care inca stim foarte putin. ” -aici a nimerit-o: infectie sociala sistemica!

    interesant e cum au numit ” virusul”:
    Sindrom Acut Respirator SEVER,
    sars-cov-2.
    -au inversat intre ele numele bolii respectiv al agentului,parshiv.
    -„epidemia” covid19 a fost reluarea epidemiei de hiv/sida, Sindrom….,
    se poate demonstra usor -boli politice!
    -o definitie „de lucru” data de emilian imbri-ala cu „dictatura medicala”,
    in 1988:
    -„promiscuitatea secsuala – peste 1’000 de parteneri (homosecsuali) anual”
    se stie:vrabia malai viseaza!
    (se intreba doftoroiu de ce chiar si unii ” promiscuui ” nu se infecteaza cu hiv,
    aviz maimutzelor de laborator)

    revenind la infectia sociala a cenzurii
    cu text destul de cenzurat, postari nepublicate sau sterse:

    Long-Term Excretion of Vaccine-Derived Poliovirus by a Healthy Child
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov › articles › PMC533926
    Derivatives of the Sabin live attenuated vaccine strains present in OPV….
    (opv – vaccin polio oral)

    • Da, daca ar fi sa ne luam dupa definitia SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome, ar trebui la omicron sa fie scos primul S, sa ramana doar ARS. Acute Respiratory Syndrome. Sau MRS – Mild Respiratory Syndrome. Facem petitie!
      Intr-un fel, s-au facut multe comparatii intre ce s-a intampla in anii 80 cu HIV. Chiar si despre HIV a fost o mare dezbatere, cum ca acesta nu exista sau nu este atat de grav. Un profesor in microbiologie chiar a scris un articol in care compara aceste doua evenimente asemanatoare (negarea HIv si negarea SARS-CoV-2). Mai mult, si despre HIV se spunea ca a fost produs in laborator de catre armata americana. Daca nu cumva il incurc cu alt patogen despre care se spunea asta…

      Din pacate, acesti virusi exista si au luat vieti umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *