Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Unde au dispărut virusurile gripale?

În urmă cu câteva săptămâni a trecut „în rezervă”, pensionându-se, una dintre somitățile lumii medicale în domeniul microbiologiei, igienei și epidemiologiei, care s-a bucurat preț de aproape patru decenii de stimă și considerație pe plan internațional. E vorba de șeful institutului de sănătate publică unde mi-am petrecut și eu 15 ani. După cum l-am cunoscut eu, așa dedicat profesiei cum era, ar fi rămas la post până la 100 de ani, dacă ar fi avut convingerea că are pentru ce (să lupte) și dacă i s-ar fi dat ocazia s-o facă. Nu a fost așa, și de aceea s-a retras, de îndată ce i-au permis vârsta și legislația în vigoare.

Nu a fost de acord cu multe dintre măsurile luate de autorități și a încercat să li se opună cât i-a stat în putință. Din păcate nu i-a stat prea mult. Decidenții – unii dintre ei cu 30 de ani mai tineri și tot de atâtea ori mai îngâmfați – au preferat să se axeze pe inducerea fricii în populație, pe motiv că „altfel nu li s-ar da crezare și ascultare”. Până și la vaccinare, tot de frică e vorba. Se vaccinează mai mult împotriva fricii decât a virusului. Regretul său este acela de a nu fi dispus de suficientă putere de convingere, așa cum au dispus alți colegi, ale căror „argumente” au reușit să se impună. În mass-media – și asta se vede acum la nivel mondial – o mână de oameni, cei mai isterici, au apărut pur și simplu mai credibili și mai convingători decât alții, care au fost mai calmi și mai cumpătați. Fostul meu șef a spus ceva care mie mi se pare demn de luat în seamă. „Dacă nu am fi avut testele PCR, nimeni nu ar fi remarcat pandemia!” Mi se pare o constatare extraordinară, motiv pentru care am decis să dezvolt puțin această idee.

Spre deosebire de alte situații, în care testele PCR sunt o binecuvântare, capabile fiind să detecteze în mod fiabil cele mai mici urme de material genetic, în cazul SARS-CoV-2 acestea s-au dovedit a fi mai degrabă o complicare (inutilă) a unei situații nici pe departe de dramatismul altor pandemii (dovadă că pandemiile de gripă anterioare au fost „remarcate” și fără astfel de teste). S-a pus cu ușurință diagnosticul unei boli exclusiv cu ajutorul unui simplu test, un test care confirma cel mult existența virusului, indiferent de numărul particulelor virale (viabile sau nu) și de cât de sănătoasă se simțea persoana respectivă. Conform definiției de caz elaborate special pentru Covid, un caz confirmat este considerat a fi „o persoană cu confirmare în laborator a infecției cu SARS-CoV-2, indiferent de semnele și simptomele clinice”.

Și pentru că nu se știe ce anume „confirma” laboratorul, dacă persoanele respective nu prezentau nici măcar un simptom de boală, s-a îmbrățișat termenul „asimptomatic”, o denumire care înseamnă de fapt „purtător sănătos”. Cuvântul „sănătos” ar fi derutat însă pe mulți, motiv pentru care s-a „lucrat” mai departe cu „asimptomatic”. Un test PCR are marele avantaj de a identifica aproape fără greș un ceva anume (să spunem un bob de neghină într-un sac cu grâu), dar și marele dezavantaj de a amplifica acel ceva (mult prea slab), acordându-i puteri și forțe pe care nu le are, pentru a declanșa un neajuns. Un singur soldat identificat în mijlocul armatei inamice nu reușește să pună la cale mari diversiuni, tot așa cum nici o singură floricică rătăcită printre nămeți nu aduce automat primăvara.

Infecțiile căilor respiratorii (rinite, faringite, angine, laringite, traheite, bronșite, pneumonii etc.) nu reprezintă o noutate, ba chiar dimpotrivă. An de an, în special în sezonul rece, ne confruntăm cu îmbolnăviri ușoare, medii sau severe, soldate sau nu cu internări în spital, urmate de vindecări sau de decese. Agenții patogeni care le declanșează – virusuri sau bacterii – sunt foarte numeroși. Nu întotdeauna s-a insistat pe identificarea lor în detaliu, mai ales pe aceea a virusurilor, fiindcă nu ar fi avut nici rost și nici n-ar fi făcut vreo diferență în ce privește terapia. Așadar, an de an se înregistra un număr de asemenea infecții sezoniere, cauzate de rinovirusuri, adenovirusuri, virusuri gripale/paragripale etc., din care nu lipseau niciodată virusurile corona. Grație testului PCR, am aflat la finalul lui 2019 că unul dintre acele virusuri corona a fost botezat de laboratorul care l-a identificat SARS-CoV-2. A urmat apoi scenariul pe care-l cunoaștem cu toții. Ceea ce nu cunoșteam însă este dispariția miraculoasă a unui companion nelipsit din niciun sezon, de la „începutul măsurătorilor”: a virusului gripal.

Întrucât cu cea de-a 40-a săptămână (început de octombrie) a anului debutează și noul sezon gripal, care durează până în săptămâna a 20-a din anul următor (mijlocul lui mai), am pornit în căutarea unuia sau mai multor rapoarte pe tema infecțiilor respiratorii (gripale și nu numai) din sezonul trecut, 20/21. Pentru cei care nu-și mai amintesc cum decurge supravegherea epidemiologică a gripei și altor infecții respiratorii: Nu se testează fiecare pacient în parte – de testare colectivă nici nu poate fi vorba –, ci doar se pune diagnosticul și se inițiază terapia pe baza simptomelor și a datelor clinice.

Supravegherea epidemiologică se desfășoară sub forma unei monitorizări santinelă (declararea benevolă din partea câtorva laboratoare și cabinete medicale cu poziție strategică și reprezentativă pentru întregul teritoriu). Prin urmare, pacienții cu simptome și semne de boală se prezintă la cabinetele medicale de care aparțin. Dacă acele cabinete fac parte dintre cele participante la sistemul santinelă, vor preleva probe și le vor trimite spre analize unor laboratoare specializate. Rezultatele sunt comunicate apoi centrelor care se ocupă cu procesarea datelor. În funcție de populația deservită de cabinetele/laboratoarele santinelă, se estimează prin modele matematice datele despre respectivul sezon.

Intenționam să urmăresc raportările și estimările câtorva dintre țările și regiunile în care s-a încheiat sezonul 20/21. Dar s-a dovedit că nu este nevoie să caut date și raportări de la fiecare în parte, întrucât pe site-ul multora se specifică: „Nicăieri în Europa nu s-a înregistrat nicio activitate epidemică a virusului gripal. Doar Portugalia, Marea Britanie, Danemarca, Lituania și Azerbaidjan raportează activitate sporadică a virusului gripal, toate celelalte țări europene nu raportează activitatea virusului gripal.” Public Health Wales menționează 56 de cazuri de gripă confirmate în laborator. În caz că cifra nu spune mare lucru, datele unui sezon anterior, 2018/2019, relevă 2.937 de cazuri confirmate de sistemul santinelă, deci de 52 de ori mai multe.

Germania spune: „Sezonul gripal 2020/2021 a fost anulat” – ca și când ar fi fost vorba de un festival sau cine știe ce alt eveniment colectiv. Pentru ca să existe totuși o informație senzațională se adaugă: „S-a înregistrat primul caz de gripă aviară la om.” Nu, nu se înregistrase în Germania, ci undeva în China, prin aprilie. Și nu cu temutul H5N1, ci cu o variantă de virus puțin periculoasă, atât pentru om cât și pentru păsări, conform știrilor sosite de la medicii chinezi. Mult mai interesante decât gripa aviară sunt însă cifrele gripei clasice, înregistrate în ultimele două sezoane și care practic nu suportă comparație: Per total, în sezonul 19/20 s-au înregistrat 186.919 cazuri de gripă comparativ cu doar 564 în sezonul 20/21. Repet, e vorba de cifre santinelă, adică doar de cei care s-au prezentat cu simptome la cabinetele care fac parte din rețeaua de monitorizare și cărora li s-a efectuat un astfel de test. Așadar, în sezonul 19/20, s-au înregistrat de 332 de ori mai mulți pacienți cu gripă decât în sezonul 20/21.

Pentru a putea trage o concluzie cu privire la numărul total de infecții respiratorii sezoniere, am putea compara – dacă am dispune de cifre valide – numărul de cazuri de gripă „dispărute” în ultimul sezon cu cele „apărute” la rubrica Covid, numai că ar însemna să comparăm mere cu pere. În cazul gripei e vorba de cazuri simptomatice și confirmate așa cum scrie la carte, pe când la Covid e vorba de teste efectuate de-a valma, de la cei internați pe ATI și până la cei care doreau să intre la un spectacol sau în sălile de clasă, majoritatea la „asimptomatici” și care au mai fost și repetate de n ori la aceeași persoană. Așadar, slabe speranțe să putem afirma sau infirma vreodată că ceea ce nu a făcut gripa a desăvârșit Corona. Nici cu decesele nu stăm mai bine, fiindcă declararea lor a fost, după cum se știe, extrem de eterogenă.

ECDC ne informează că lipsa de activitate gripală (activitate care o egalează pe aceea cunoscută anterior între sezoane, adică mai nimic) este valabilă la nivel european și că nicăieri nu s-au înregistrat decât cazuri sporadice de gripă sau de alte infecții respiratorii, cu excepția celor provocate de SARS-CoV-2. Iar la nivel global: OMS a raportat în 13/09/2021 că activitatea gripală a rămas la niveluri inter-sezoniere în zonele temperate din emisfera nordică. Tot așa și cea din zonele temperate din emisfera sudică. În concluzie, un nivel extrem de scăzut pretutindeni pe mapamond.

Prin urmare, „noul virus” este responsabil de toate neplăcerile cauzate anterior de adversarii săi. Adversari pe care – spun experții – masca și măsurile de distanțare i-au ținut departe și la respect. Văzând datele și auzind astfel de explicații, nu poți să nu te întrebi: Oare cât de selectivă e acea mască, dacă reușește să oprească în totalitate virusul gripal, lăsând să treacă doar virusul Corona (și uneori și virusul respirator sincițial (RSV))? E clar că l-a lăsat să treacă, altfel nu am avea acum de-a face cu cel de-al patrulea val. În ce constă diferența? În dimensiunile virusurilor? Nici vorbă, toate măsoară între 100 și 200 de nanometri. Și atunci unde au dispărut virusurile gripale?

O explicație ar fi aceea că doar cine caută găsește, și de căutat nu s-a prea căutat decât Corona. Greu de crezut că, după ce testul PCR a detectat virusul Corona (ba chiar și atunci când el nu exista, cel puțin nu ca încărcătură virală viabilă), s-au mai efectuat și teste pentru alte virusuri. Ni se pun în față grafice cu valuri și vârfuri impresionante de îmbolnăviri și decese și ni se spune că astfel de fenomene nu au existat în anii anteriori. Și asta ar putea avea niște explicații. Una ar fi aceea că anterior ele nu se desenau cu aceeași acuratețe, fiindcă nici nu se testa în aceeași măsură (cine știe cum ar fi arătat graficele, dacă am fi avut teste PCR pentru toate acele virusuri!). O alta ar fi aceea că forma vălurită pe care a luat-o pandemia ni se datorează chiar nouă și măsurilor luate. Noi am fost aceia care au schimbat mereu cursul și mersul lucrurilor prin alternanța de lockdownuri și relaxări.

Dacă virusul gripal a dispărut în lupta corp la corp cu Corona ori a fost pur și simplu ignorat/netestat nu contează, fiindcă pacienții cu infecții virale de căi respiratorii au beneficiat oricum de atenție sporită. Mult mai tragică și de-a dreptul îngrijorătoare mi se pare „dispariția” altor boli grave și foarte grave, care n-au mai avut loc de Covid niciunde. Nici în cabinetele medicilor, nici în laboratoarele și centrele de investigații și tratament și nici în sălile de operații. Și cu siguranță că numărul deceselor cauzate de acele boli „eradicate” de nepăsare depășesc cu mult numărul acelora cauzate de virusul vedetă.

Atunci când am vorbit despre excesul de mortalitate și am menționat gripa ca unul dintre factorii de care depind de multe ori oscilațiile acestuia de la an la an, am spus că interpretarea lui se bazează pe estimări și pe comparația cu cei patru, cinci ani precedenți: Se recurge la așa-zisul procedeu de excludere: dacă în perioada respectivă nu a fost înregistrată emergența altor forme de îmbolnăvire sau catastrofe, atunci excesul de mortalitate nu poate fi pus decât pe seama afecțiunilor respiratorii cauzate de… gripă. În sprijinul acestor concluzii se poate recurge și la informațiile furnizate de diverse laboratoare de analize medicale. De la ele se poate afla, de pildă, că în acea perioadă s-au efectuat într-adevăr un număr mai mare de testări pentru gripă. Deci cauza nu putea fi alta decât gripa. Greu de crezut că excesul de mortalitate al perioadei pandemice va fi pus vreodată pe seama altor dezastre (colaterale) în afara virusului Corona.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

58 comentarii pentru articolul „Unde au dispărut virusurile gripale?”

  • 🙂

  • draga Steliana,
    pentru a putea gasi un raspuns la intrebarea pe care ai pus-o, insa e cazul si altor intrebari care au acelasi numitor,
    este necesara pozitionarea in ‘starea potrivita’,
    iar aceasta, pe vremurile astea, este asta si alta nu:
    ‘starea de Revolutie Mondiala’, care e tot una cu Starea Marii Revolutii.

    ( io dabia astept ca zicerile mele sa fie puse la indoiala si sa crape:)), ca sa se! poata naste altele mai capabile, insa faza e ca daca una din zicerile mele crapa, atunci tre sa crape…o gramada de alte ziceri, imprastiate prin lumea mare de-a lungul vremurilor, pentru ca io, de fapt, nu ‘zic’ ceva anume, eu doar ‘asamblez’ intr un Intreg zicerile unora…imprastiate prin toata lumea:))), si care se au cizelat, deci in mod Natural se a desfasurat cizelarea:))))

    chiar mi-e drag sa-ti comentez postarile:)) :)))

  • s-a schimbat definitia de caZ „ati”.chiar nimeni nu observa si intreaba?de cand si pana cand se iau interviuri unor oameni aflati in terapie intensiva?!
    aglomerarea e consecinta protocoalelor,a inchiderii multor spitale,etc!
    statistic,in romania ultimelor decenii,zilnic mor aproximativ 750 de oameni.
    intrebare:cati oameni au murit in fiecare zi a ultimelor doua saptamani?
    intreaba cineva?
    altcineva intreaba care este cauza mortii pe certificatele de deces ale celor arsi de vii in ati-urile din piatra neamt,bucuresti,constanta?

    • @
      in mod normal, inca de la inceputul pandemiei, adica de atunci de cind virusul se arata a fi doar Impulsul care ‘misca’, din varful Piscului, Stanca numita Marea Revolutie, insa el inca de atunci s-a dovedit a fi o ‘nonactiune’.

      prin urmare toate influentele pe care virusul le genera puteau fi asimilate cu cele ale Naturii. deci ‘nicio Actiune’ in poveste.
      atunci cind adunai decesele inregistrate intr un ciclu, adica intr un an, rezultatul ar fi trebuit sa fie unul si doar unul: numarul de morti se incadreaza in dinamicile Naturii, in istoricul dinamicilor Naturii.

      anul trecut a existat o anomalie la un moment dat, parca prin noiembrie,
      atunci numarul de morti fiind cu mult iesit din orice istoric.
      insa daca s-ar fi cautat cauzele deceselor s-ar fi observat, in statistici, ca ele doar intr o proportie care pastra ‘dinamica deceselor cauzate de virus in dinamici Naturale’ au fost Efecte ale virusului, toate celelalte avand…alte motivatii.
      de unde ar rezulta ca, in ce priveste anul trecut, media numarului de morti care au drept cauza virusul s-a pastrat in limite istorice.

      atunci cind se va incheia acest ciclu, adica in decembrie, vom vedea, statistic, care e influenta reala a virusului in numarul deceselor reale. ( in mod normal analiza ar trebui facuta plecand de la faptul ca virusul are ( pina una-alta!!! ) o dinamica in stare sa fie asimilata dinamicii Naturii, eventualelor diferente constatate rinduindu-li-se cauze obiective,…o cauza fiind, spre ex, lipsa medicamentelor…

      povestea care se povesteste astazi in Lumea Mare este plenar complexa, asa ca doar cu toti ochii incordati te poti apleca asupra ‘problemei’ pentru ‘a deslusi’. parerea mea!

    • in istoria civilizatiilor care se perinda pe o planeta se poate manifesta o singura Revolutie Mondiala.

      ea e ‘termenul fibonacci’ care ii urmeaza celui definit prin manifestarea ‘razboaielor mondiale’ ( care e…termenul anterior )

      Marea Revolutie, Revolutia Mondiala, este nimic mai mult si numic mai putin decat ‘desavarsirea Razboiului Mondial’

      insa… ca orice ‘desavarsire’, ea e un proces care se manifesta in stare de echilibru, fie el si unul care e absolut… exclusiv in mod relativ.
      prin urmare despre Revolutia Mondiala se stie ca…nu incepe cu o Actiune.

      insa privind spre tavalugul care s-a manifestat dupa ce Stanca s-a pravalit din virful Piscului se poate observa ca el a fost plenar disproportionat.
      s-a Reactionat plenar disproportionat.
      insa pentru ca Marea Revolutie nu incepe cu o Actiune, faptul ca Tavalugul a inceput cu o reactiune disproportionata a inceput sa…miroasa a Revolutie Mondiala ( ea fiind asteptata, tot asa cum dupa vara astepti sa vina toamna, pentru ca Razboiul Mondial deja se manifestase, prin urmare ce asteptai sa soseasca era…Marea Revolutie, unica de acest fel care se poate manifesta pe o planeta, intr o civilizatie care o acoperea plenar )

      prin urmare logica normala nu prea mai e de folos…cum era folosul pe vremuri, pentru ca ‘logica inversa’ e singura capabila sa ‘trianguleze’ dinamici pe astfel de vremuri.

      prin urmare nu doar distributia gaussiana isi schimba in mod fundamental definitia, ci si logica, cea care devine punct de sprijin fiind ‘logica inversa’.
      doar pornind de la Efecte mai poti deslusi natura Cauzelor, ba si faptul ca acestea…se vor manifesta:))

      doar scanand inainte si-napoi, pe efect-cauza SI cauza-efect mai poti…trage nadejde ca vezi clar pe vremurile astea.
      pe cauza-efect nu prea se vede nimic pentru ca Revolutia Mondiala se preocupa cu nasterea unoi temelii Noi-Noute, nemaivazute, nemaiauzite, prin urmare daca privesti Revolutia Mondiala cu Ochelari expirati…ce sa vezi…altceva decat dinamici expirate?!
      prin urmare primul pas spre ‘uramtorul neinteles’:)) este …sa arunci la cosul de gunoi Ochelarii pe care ii folosesti acum. ei iti lasa senzatia ca te ajuta sa ‘vezi’, insa in mod fundamental sint impotenti.
      ( prin urmare le este de folos celor din fruntea tarilor sa analizeze in detaliu dinamicile, referinta fiind Revolutia Mondiala? cum sa nu!, evident ca le e de folos, pentru ca doar asa pot descoperi ‘excesul de…Reactiune’, diminuindu-l pina la Nivelul Vremurilor, caz in care ar putea lua decizia de a stopa ‘excesul’, diminuind proportional si masura Reactiunii indreptate de data asta…impotriva propriilor tari, Reactiune care ‘se! va manifesta’ implacabil, ca urmare a Legilor Naturii )

    • Mulțumesc Paul. Da, sunt lucruri de care ne izbim zilnic de ceva timp, dar ne facem că nu le vedem. Astăzi am auzit la TV că în Germania s-a ajuns la concluzia că cea mai bună protecție o conferă trecerea prin boală plus vaccinarea. Protecție față de ce? Se mai atrăgea atenția și asupra viitorului sezon gripal care, având în vedere faptul că purtatul măștii ne-a cam lenevit sistemul imunitar,… s-ar putea să fie unul serios. Asta în condițiile în care se sublinia că purtatul măștii nu ar avea niciun fel de efecte secundare nedorite…

      • @Steliana,

        Mi-am amintit de bancul cu rata lu’ Adrian Paunescu … 🙂
        „Priviti aceasta rata milenara, desi moarta, ea zboara, din dragoste de tara”…

        Sa vezi ce frumos se vor schimba termenii in curand, dupa cum „de Covid” s-a transformat in „cu Covid”. Si bingo!…
        Pixu’ bate realitatea…!

  • https://www.national.ro/coronavirus/doctor-in-stiinte-medicale-fara-antibiotice-si-cortizon-in-doze-maxime-pacientii-din-ati-mor-739818.html

    am si io o intrebare:
    medicul asta, care mai e si doctor, e un tampit sadea?

    in cazul in care nu e, cei care stabilesc protocoalele medicale la ati, in ro, in cazul pacientilor covid, sint?

    adica…ori…ori.

    ca daca nu si nu, atunci e clar ca e vorba despre un atac orchestrat asupra sistemului de sanatate din ro.

    • Nu cunosc protocoalele la ATI în Rom., dar recomandările medicului mi se par corecte și explicabile, inclusiv terapia cu antibiotice (deși avem de-a face cu o maladie virală), având în vedere riscul mare al infecțiilor nosocomiale cu tot felul de bacterii. Nu mai îndrăznesc să menționez faptul că nu sunt doi pacienți la fel și că terapia ar trebui să fie una personalizată… fiindcă nimeni nu mai are nici timp și nici nervi pentru asta. 🙁

      • @
        habar n-am care sint protocoalele pe ati in ro, in cazuri covid.
        insa este evident ca sint altele decat cele din franta, barim pentru ca raportul dintre pacientii salvati si cei care pierd lupta pe ati tinde sa fie… pe dos, in cazul ro, in relatie cu cei din franta.

        io unul consider ca doar daca intrebarile sint de genul celor pe care le am pus mai sus se pot gasi raspunsuri care sa si rezolve problema, pentru ca ele, intrebarile, doar cauta cu toate reflectoarele in functiune, solutia ( iar aceasta se! arata, nu tre s-o nasti tu ).
        cred exclusiv in rezolvari care poarta bunul-simt, insa, e adevarat, in final rezolvarile pe care mi le inchipui pot fi exclusiv pe masura bunului-simt pe care l port:))), atata cit o fi el,
        insa…asta e si cazul in care consider ca opinia mea e pe masura mea:))),
        ca ce e important, pina la urma, e…sa ne umplem masura, indiferent ca ea este a unui degetar sau a unui hardau. atunci cind amandoua sint pline ochi,despre amandoua se poate spune ca si au folosit plenar, potentialul…:)
        prin urmare, in general, comentarile mele au ca referinta filozofia:))

  • „Eu sunt, exist, asta e sigur. Dar cât timp? Cât timp gândesc. Căci, s-ar putea întâmpla ca, dacă nu aș mai gândi, să încetez să exist.” Așa scria Cartesius în 1641. Citind articolul dumneavoastră mi-am amintit brusc aceste vorbe. Eminențele cenușii ale secolului XXI să încerce lansarea unei noi axiome? „Am cod QR(Sunt vaccinat), deci exist.” Ar putea fi o variantă de studiu. Rămâne de văzut.

    • …dinamica Gandirii :))

      pot fi gandurile generate de Minte?
      Inima poate genera ganduri?
      io zic ca se poate si una si alta.

      prin urmare ‘gandesc, deci exist’ s-ar exprima pri superpozitii,
      caz in care existi si cind cea care gindeste e Mintea, insa existi si atunci cind cea care gindeste e Inima.

      in mod normal gandurile Minti sint unele care se supun, ca dinamica, Acumularii, iar gandurile Inimii se supun, ca dinamica, Daruirii.

      Acumularea e Povestea lui Infinit.
      Daruirea e Povestea lui Zero.

      gindurile care au ca tinta infaptuirea lui Infinit sint gandurile Mintii.
      gandurile care il au ca referinta pe Zero sint gandurile Inimii.

      deci intre aceste doua ganduri tre sa dezbatem, atunci cind ne-a luat prin surprindere o preocupare:))) :
      Dinamica Gandurilor :)))))

      Acumularea are ca Esenta o dinamica perpetua.
      Daruirea are ca Esenta o ‘dinamica perpetua’.

      care e diferenta dintre …dinamica perpetua si ‘dinamica perpetua’ ?
      pai…una foloseste, intru perpetuarea miscarii, ca referinta, tot timpul din Univers,
      iar cealalta este expresia…lipsei Timpului.

      prin urmare avem ganduri care se nasc din ‘lipsa Timpului’ si ganduri care il tes pe ‘tot timpul’, adica pe insusi Timpul.

      deci avem ganduri care vizeaza Vesnicia ( lipsa Timpului ) si Nemurirea ( care vizeaza manifestarea plenara a timpului, in fapt manifestarea Timpului )

      gandurile…Vesnice :)), cele nascute din Inima, …nu exista!, ele se nasc ca efect al celorlalte ganduri si tinta lor este doar una: sa le implineasca acestora…dorinta!

      gandurile…Nemuritoare, cele nascute din Minte, Exista! si au tendinta de a nimici orice alte ginduri de acelasi tip, pentru ca…doar ele sa se manifeste…Tot Timpul :)))

      prin urmare nu…’am qr, deci exist’ :)), ci…sint asemenea Gandului care le-a nimicit pe toate celelalte…sau gandul meu va fi nimicit!:)))
      ce insemana asta? pai…inseamna ca daca cumva aveai si tu ganduri nascute din Acumulare…esti pa!, pentru ca un alt gand, mai potent decat toate celelalte il va nimici pe al tau:)))
      prin urmare intotdeauna ‘razboiul’ care se desfasoara intre ginduri este dus de Gandurile Acumularii, de Gandurile Mintii, …Gandurile Inimii perimitindu-le acestora o exprimare plenara…Vesnic!:)))

      rezumat:
      -orice proces care vizeaza Acumularea are tendinta sa se subordoneze altuia mai potent, astfel incat la un moment dat …pe Piata mai ramane doar un singur…gind care apartine Acumularii, el fiind chiar ‘Gandul’ :)))
      -odata cu imputinarea gandurilor care se manifesta pe taramul Acumularii, se imputineaza si gandurile Inimii:))), pina in momentul in care pe Piata mai ramane doar unul, tendinta lui fiind sa dispara si el,
      abia atunci manifestandu-se…Nimicul:))), care abia el il aduce cu sine si pe Totul!,
      caz in care…
      iata-l pe Zero, care e Totul, nu Nimicul, care e Totul SI Nimicul!:)))

      atunci cind Mintea vrea sa acumuleze Totul, in Inima mai ramane doar Nimicul!, insa aceasta stare e cu totul si cu totul deosebita, pentru ca abia ea este cea care I se face Cuib, Totului:))),
      prin urmare Totul pe care Mintea il are in…gand este ‘absolutul relativ’, insa Totul pe care Inima il are in…Minte:)) este Nimicul, abia Nimicul fiind Definitia Totului :))), de data asta
      exprimarea fiind Absoluta.
      Inima, cu toate ca tendinta este sa spui ca…Doreste!, de fapt ea nu doreste pentru sine!, ea…implineste dorinte:) si le implineste in mod absolut,
      in fapt asta fiind chiar Iubirea 🙂

    • prin urmare zicerea lui Cartesius se modifica astfel:

      Gandesc, deci sint Vesnic.
      ‘Nu Gandesc’, deci sint Nemuritor.

      Civilizatia…nu e Natura:)), …o privim si vedem ca nu e…ca Natura.
      Insa ea e… fix pe dos decat e Natura, prin urmare Civilizatia iti va implini toate dorintele, toate gandurile, insa mai nainte de asta iti defineste ea…gandurile bune de gandit!:)))
      deci Civilizatia va darui Raiul pe Pamant, insa pentru a fi parte a ‘acestui Rai’ tre sa ‘Nu Gandesti’ 🙂

    • …daca tot am ajuns la Zero, care e Totul SI Nimicul,
      mi a zburat gandul la Cifre.
      si, citind ceva despre CERN si…Noua Fizica, intr un ziar cu staif,
      …mi a zburat gandul direct la ‘sistemul solar’ :)))

      despre Foton stim ca e doar Unul, care
      -ocupa Tot Spatiul…in Lipsa Timpului
      SI
      -ocupa Tot Timpul in Lipsa Spatiului

      prin urmare superpozitiile Unicului Foton definesc, pina la urma, Spatiul, respectiv Timpul.

      ca Unicul Foton care se manifesta in Univers
      ( si care e doar Unul pentru ca…daca este peste tot, adica poate ocupa…intreg…Spatiul,…pentru ca pentru el Timpul nu se maniefsta:))), de ce sa fie, domne, doi?! :))), ca unul ar sta degeaba, nu i asa? :)) )
      este Referinta Absoluta a Universului.
      basca, el mai e si…Granita Universului:))), deci iata unde se afla Granita Universului, pe Taramul Cuantic ( chiar daca ‘tot…Spatiul’ inseamna…tot spatiul:)) )
      prin urmare cea mai nemiscata chestie din Univers este…Unicul Foton.

      pai si atunci care e faza cu ‘viteza luminii’ ?
      faza e ca definitia vitezei luminii e un terci!:)), cum sa aiba Unicul Foton …viteza, daca el e…Nemiscarea intruchipata, prin superpozitia care se nmeste Timp si Miscarea intruchipata prin superpozitia care se numeste Spatiu?! :))
      deci…viteza luminii…nu exista:)), e…o tampenie.

      ceea ce se masoara, atunci cind se masoara viteza luminii este viteza pe care o are cel care masoara fata de Referinta Absoluta!,
      si…enormal ca fiecare chestie din Univers sa aiba, fata de Referinta Absoluta, aceeasi …viteza:))), ca Referinta Absoluta este …Absoluta pentru ca ii trateaza pe toti cu aceeasi consideratie:)))
      ( asta in cazul in care Referinta folosita e una din cele doua fete ale fotonului :)), ca fotonul are doua fete, deci ‘pozitia’ ta in Spatiu si Timp, fata de Unicul Foton, fata de Referinta Absoluta, este…ultradeosebita:) )

      daca Unicul Foton este referinta…Cifrelor:)), a Celor Sapte Cifre, ( prima Cifra fiind Cifra 3 ) , iar pozitia Pamantului este a treia de la Soare,
      putem noi spune, …ca tot e frumos afara:)), ca Cifra 3 se suprapune peste Planeta Pamant? pai cum sa nu putem!:)
      in cazul asta…unde e, domne, A Saptea Cifra?!, adica…numarand in sistem Acumulare…a noua planeta?!

      e, aici e ceva de zis.
      sistemul solar se exprima prin superpozitii, asta e faza tare de tot.
      pe de-o parte se manifesta Acumularea, iar pe de alta parte se maniefsta Daruirea, aceste doua procese fundamentala fiind Legi ale Universului.

      prin urmare atunci cind privim catre Sistemul Solar vedem o dinamica Macro, in fapt vedem…planetele si Soarele, insa mai putem vedea si cealalta dinamica, care e una Micro, si care este in fapt Esenta dinamicii Macro.

      mai exact, atunci cind privim Sistemul Solar noi vedem pe de o parte…8 planete, caz in care o planeta, cea care ii revine Cifrei 9 ( care ii coresppunde Celei de a Saptea Cifre )…e lipsa la apel.

      insa…hai sa vedem ce sa intampla pe taramul Micro:
      primei planete ii corespunde Singularul, celei de-a doua ii corespunde Pluralul, iar celei de a treia planete ii corespunde…Prima Cifra, care e Cifra 3, si care, asa cum se si poate observa privind Cifra 3, simbolizeaza…Oul Absolut Crapat in El Insusi,
      pentru ca Oul Absolut are o manifesta Unitara, insa Intreita, ‘cele trei’ manifestari fiind: Singularul, Pluralul, Intregul, iar atunci cind Oul Absolut se Crapa in El Insusi…apar Cifrele, mai exact Cele Sapte Cifre :)))

      deci la nivel Micro ( pe taramul Daruirii ) ‘povestea Cifrelor’ suna asa:
      Intregul, Singularul, Pluralul, Cifra 3, Cifra 4, Cifra 5, Cifra 6, Cifra7, Cifra 8, Cifra 9.
      adica…Cele Trei Esente si…Cele Sapte Cifre :)))

      la nivel Macro ( pe taramul Acumularii ) ‘povestea Cifrelor’ fiind aia clasica in Civilizatie:))), care apartine si ea Acumularii:)): Cifra 1, Cifra 2, Cifra 3….Cifra 9.

      ( diferenta fundamentala intre superpozitiile Cifrelor fiind ca
      Cifrele de pe Taramul Daruirii au ca Esenta Pluralul, adica Viata, definit astfel: !, Singularul, SE daruieste pe sine!, ce rezulta fiind Pluralul, …mai simplu spus 2, Pluralul, este, in acest caz, …in Sanul lui 1!,
      asta spre fundamentala diferenta fata de ‘Pluralul’ celalalt, de pe Taramul Acumularii, care este…doi de 1!, adica 1…nu se mai daruieste pe sine insusi, ci…’se cloneaza!’ ( aceasta chestie, ‘Pluralul’ care e definit prin clonarea lui !, ‘Singularul’, e demna de tinut minte :), pentru ca in mod implacabil, la un moment dat, ‘Pluralul’ Civilizatiei va fi definit…prin clonare, iar asta e treaba implacabila, pentru ca, iata, …’e scrisa in Povestea Cifrelor:))) )

      acum putem reveni la Sistemul Solar, ca avem tot ce ne trebuoe pe masa.
      Unde este a noua planeta, cea care are ca Referinte:
      -Cifra9 ( pe taramul Macro )
      SI
      -Cifra7 ( pe taramul Micro )
      _______
      cum unde e?! e fix acolo unde tre sa fie ea, p[e pozitia…Cifrei 7!

      deci a noua planeta exista, e bine mersi acolo unde ii e locul, insa…ea se exprima plenar!, asta e faza tare de tot, ca se exprima plenar, …tot asa cum se exprima si…prima.
      :
      prima planeta, cea apropiata de Soare, tinde sa aiba o exprimare plenara la nivel Macro, pe cind ultima, cea mai departata de Soare, tinde sa aiba exclusiv o exprimare la nivel Micro.
      – a noua planeta are ca esenta Cifra 7,Cifra definita pe taramul Daruirii, iar ea este…’O STARE DE ECHILIBRU’
      :)))))
      a noua planeta este pur si simplu o manifestare energetica,
      adica…e fix ca planeta Pamant, careia insa ii scoti din definitie ‘pamantul’, din ea mai ramanand doar ‘;cerul’,
      ‘cerul’ si ‘pamantul’ fiind Aripile Curcubeului, evident…
      :)))

      ( Gravitatia este doar jumatate din poveste, pe celalalt taler se afla ‘gravitatia’ daruita de cealalta superpozitie a Unicului Foton :), deci si felul i care e vazuta gravitatia, azi,e bun de aruncat la cosul de gunoi:)), prin urmare sint de acor cu aia de la cern: alta Fizica, nenica, ca asta de acu a devenit impotenta :))

    • Mihaela, …io…cind e vorba despre gandit mai in adincimi…, zici ca mi am gasit o noua jucarie:)), imediat vin sa ma joc, nu pra ma intereseaza a cui e groapa cu nisip:))))

  • Ceea ce doar unii pricep e ca virusul a fost inventat ca sa se pupe cu Green Deal Reset. Cu cat mai multa puscarie, mai putina mobilitate, mai putin consum de resurse si mai putina poluare. Basca banii castigati de Big Pharma si Big Tech. E atat de simplu. Deci nu va steptati la stoparea isteriei covid. Tot gescheftul e pe termen lung si foarte lung. Davos ceas, Davos palton isi freaca mainile de fericire. Oile bahaie speriate si spera la normalitate. Ha, ha, ha!

  • Un medic a fost intrebat cand se va termina pandemia. Acesta a raspuns: Cand vor hotari politicienii si mass-media!

  • Un lucru este cert: acum, in România, exista prea multe decese din cauza covidului. Si daca presupunem ca cifrele pe care ni le dau autoritatile nu sunt reale, sectiile de reanimare sunt arhipline si indisponibile pentru toti pacientii aflati in stare grava. Despre asta aveti vreo parere?

    • dumneavoastra ce parere aveti despre faptul ca doctorii n-au medicamente cu care sa trateze bolnavii de covid?

      • Am o parere foarte proasta, bineinteles. Dar poate stiti ca pentru pacientii care au o forma agresiva de Covid,, nu prea exista tratamente eficiente la ora actuala.

        • Pentru a stopa drumul pacientilor catre forme agresive este disponibil tratament. Insa nu si medicamente, astea nu se gasesc.

          • De acord. Este regretabil ca lipsesc antivirale banale care-i pot ajuta pe cei cu forme usoare de boala. Dar, exista inca si alte motive din cauza carora bolnavii de Covid ajung la reanimare, chiar daca dispun de medicamente. Medicamente care nu impiedica intotdeauna agravarea bolii.

          • una e ca mor oameni pentru ca nu exista medicamente in spitale sau farmacii,

            cu totul alta e ca pacientul a murit, insa s a facut totul pentru ca el sa nu moara ( adica s au folosit medicamentele dovedite eficiente, iar la nevoie pacientul a putut fi transferat la ati, pentru ca exista pat disponibil )

            pina una alta noi ne aflam in primul caz.

            spuneti ca : ‘…in România, exista prea multe decese din cauza covidului’.

            pun la indoiala zicerea dvs.

            in romania exista si decese care pot fi puse pe seama lipsei de medicamente sau a lipsei paturilor pe ati. nu doar covidul ii omoara pe romani, ci si lipsa medicamentelor si a paturilor pe ati.
            ( prin urmare habar n avem cite decese sint din vina covid si cite din vina lipsei de medicamente si a paturilor pe ati, prin urmare habar n avem daca cele din cauza covid sint…’prea multe’.

            eu unul ma intreb doar…cite file are proiectul care a avut ca tinta aducerea Ro in starea in care, in plin val covid, n are medicamente pe masura in spitale si n are suficiente paturi pe ati ( prin urmare inclusiv medici specialisti aferenti )

    • S-au pierdut aproape doi ani, în care nu s-a investit în mai nimic, cu excepția vaccinurilor. Dacă s-ar fi acordat aceeași importanță și tot atâtea fonduri educației sanitare a populației, asigurării necesarului de cadre medicale bine pregătite, achiziționării de echipamente și tratamente și modernizării secțiilor de ATI, creșterii nr. de paturi pe ATI și de paturi de spital în general, ar fi fost loc pentru toți pacienții și n-ar trebui acum selectați. Vaccinurile pot reprezenta o soluție, dar din păcate, nu sunt un panaceu. Era nevoie de atenție distributivă și se cerea învățat din greșeli. În opinia mea, frica e cel mai prost sfătuitor.

      • Dumneavoastra stiti ca va apreciez articolele, dar eu nu as fi vrut sa-mi vorbiti doar despre ceea ar fi trebuit sa faca decidentii si nu au facut (pe care nu-i aprob nici eu, de altfel). Va intreb direct: nu credeti ca daca in România, rata vaccinarii ar fi fost cel putin la nivelul Austriei (62,4%), am fi avut si noi azi, mai putine cazuri la reanimare si mai putine decese? Austria, ieri: 13 decese.

        • @dora

          Nu. Asta e parte din minciuna pe care ne-o oferă „autoritățile”. Uitați-va ce se întâmplă în UK și Israel, de exemplu.
          S-a ajuns acolo încât se spune mai nou ca pana nu se vaccinează 100% din populație, pandemia va continua. Va zică ori se vaccinează toți cu mic cu mare ori continuam circu’ la infinit. Campaniile de vaccinare de pana acum sunt o insulta directa nu doar asupra bunului simt și a inteligentei native a omului, dar și o insulta la tot ceea ce înseamnă știință medicala până-n ziua de azi. Ăștia care vând vaccinuri au alte idei în cap decât ne spun noua. De-asta s-au eliminat toate alternativele și se bate cu pumnu’ în masa ca „vaccinarea e singura soluție”. Serios? La câte învârteli din pix și din vorbe au făcut pana acum toți șmecherii, începând cu cei de la varfu’ OMS-ului și pana la ultimul „specialist” care ieri a spus una iar azi spune alta, nu se mai poate lua în serios nimic din ce spun autoritățile. Pur și simplu devine tot mai clar mesajul lui Michaael Jackson: THEY DON’T REALLY CARE ABOUT US… Asta ca sa nu spun direct ca ceea ce vor face cu noi de-acum încolo o sa fie și mai strigător la cer. Doar nu degeaba se arunca deja pe piața „avertismente” despre următoarele crize pe care le văd unii „profeți, adică fix aia care știau despre pandemie cu câțiva ani înainte de a se fi „scăpat” în lume virusu’ asta vedeta. Nu vi se pare ciudat ca nimeni nu știe nici până-n ziua de azi nimic „sigur” despre apariția virusului desi asta ar fi trebuit sa fie prima preocupare a oamenilor de știință tocmai pentru a putea gândi soluțiile optime pentru contracararea efectelor lui? S-a trecut peste subiectu’ asta fiindcă acum avem alte urgente, nu-i așa? Ei bine, urgente vom avea cât om trai și-om muri fără sa pricepem ce ne-a lovit, după cum și Kennedy a murit fără sa știe cine naiba l-a împușcat în cap!…

          • @Paul
            Ideea e ca Noua Lume,
            pe care unii o doresc,
            altii n au nimic impotriva ei,
            iar fara altii ea nu se va implini,
            presupune inclusiv manifestarea Omului-Nou,…plenar nou.

            plecand…de la Efect, putem presupune ca tot ceea ce se intampla, in fapt Cauzele, doar sustin implinirea Efectului:)),
            prin urmare toate dinamicile pe care le putem observa…doar sustin traiectoria care duce catre Omul-Nou..Nouț!:)), iar asta vizeaza mai cu seama dinamicile plenare, intre care se regaseste si tendinta pe care o are procesul de vaccinare.

          • @online,

            Pai n-am nimic împotriva sa facă și pe dracu’ nou-nouț dacă asta vor. Însă sa nu ne mai ia de prosti ca noi nu pricepem ca ne mint în fata.
            Uite, ca tocmai am mai văzut o „știre” de-asta de te face să-ți iei lumea-n cap și sa nu mai ai de-a face cu șmecherii care cred ca pot prosti lumea și ea e atât de idioată ca nu le înțelege jocu’ de-a albă-neagra. În Franța, unde e jale mare dacă nu te-ai vaccinat și n-ai greenpass-ul la purtător, acuma ca încep campaniile electorale cică „în numele principiului fundamental al particicaprii tuturor cetățenilor la viață politica” nu e nevoie nici de una nici de alta așa ca poți merge liniștit la toate adunările politicienilor care-și fac campanie și mai ales poți merge la vot, da’ imediat după ce se termina circu’ și ai votat intri iar în cușca și mai ieși de-acolo când te-or chema șmecherii sa le mai dai un vot… 🙂 ….Cine naiba să-i mai ia în serios pe caraghioși ăștia?…
            https://www.agerpres.ro/politica-externa/2021/10/22/coronavirus-franta-permisul-sanitar-nu-e-obligatoriu-la-reuniuni-politice-in-numele-principiului-fundamental-al-participarii-tuturor-cetatenilor-la-viata-politica–801585

          • Paul, chiar nu am chef sa intru in discutii despre teoriile conspirationiste, care sunt si ele in parte vinovate pentru multe dintre decesele de acum. Eu iau in serios situatia celor care mor pentru ca nu s-au vaccinat si-mi pare enorm de rau pentru ei… Atit.

          • @Paul
            pai…Arbitrul este pe teren:)), oamenii tre sa aleaga in libertate plenara:)), insa se pare ca doar ei pricep ca Arbitrul e pe teren:)
            Dinamicii Lumii Mari nu i te poti opune, ca daca o faci..vei fi pus plenar la indoiala si..e clar ca o sa… crapi, ca tu esti cel care a Actionat primul.

            Insa…daca Ceri manifestarea Drepturilor Naturale si a Drepturilor Artificiale, asta nu mai inseamna ca i te opui Civilizatiei, Artificialului, …Mintii:)), ci ca ii lasi liber tot terenul pe care il poate…lucra, caz in care nici terenul tau nu poate fi definit altfel:)
            Deci… numa sa nu i te opui Lumii Mari ca…te Niveleaza de nu te vezi!:), insa lasandu i liber spatiu si timp pentru implibirea dorintelor poti Cere, ca Arbitrul e pe teren, un loc in care sa ti manifesti…Drepturile Naturale, ca dorinta asta e in fapt o Noactiune, asta e faza:))

          • @dora,

            Dacă chiar ți-ar părea rău pentru ei ai privi lucrurile și din perspectiva lor nu doar din cea a șmecherilor. Atunci te-ai strădui sa pricepi măcar atât ca oamenilor ălora nu li s-a dat nici un tratament, fiindca, nu-i așa, dacă au refuzat sfantu’ vaccin, altceva nu avem ce sa le dam. Și cu asta, basta. Sa le între-n cap tuturor ca dacă refuza vaccinul, din partea noastră pot muri ca noi altceva nu vrem sa facem. Cam asta e ce se întâmplă acum. Ori vaccin, ori nimic. Alternativele despre care vorbesc atâția medici, tratamentele medicamentoase care au salvat mii de vieți încă înainte ca vaccinul sa existe, alea sunt doar pentru șmecheri? Dacă nu poți vedea ipocrizia „sistemului medical” în toata urâțenia ei actuala ci consideri ca vina e la cei nevaccinați, atunci n-ai decât sa militezi activ pentru vaccinare obligatorie și forțată. Măcar așa no sa te mai poți plânge ca-ți „para rău”!…

          • ( @Paul

            ‘dacă au refuzat sfantu’ vaccin, altceva nu avem ce sa le dam. Și cu asta, basta’

            io am observat ca e chiar mai..adanca de atat, faza:
            ea functioneaza, de jos in sus de data asta!, astfel: daca sfatul meu, ca medic, a fost sa te vaccinezi, iar tu nu te ai vaccinat, la ce sa mi mai bat capul cu tine dindu ti alte sfaturi medicale?!

            tendinta fiind ca refuzul de a te vaccina sa fie privit ca fiind o neputinta a medicului care te a sfatuit sa te vaccinezi
            , adica…se declara neputincios in a te trata…de orice alta boala:))), adica…daca i ai refuzat o recomandare…mergi, nenica, la alt medic, poate ca ăluia o sa i accepti recomandarile.

          • Paul, exista minciuni prin omisiune. De ce omiti ca înainte de aparitia vaccinurilor si a impunerii masurilor de protectie sanitara si a carantinarii, în primavara lui 2020, a fost dezastru cu decesele în Europa, SUA etc.

          • Paul! Si te rog sa nu spui ca am spus ceea ce nu am spus! Ok?! La revedere.

          • :)))))))))))

          • @dora,

            Sigur, draga. Nici o problema. Arata-mi si mie te rog exact idea care se bate cap in cap cu ce-ai spus tu si eu sunt gata sa-mi cer scuzele de rigoare. In caz contrar, iti ceri tu. Asa e corect, nu?… 🙂
            PS. Aici dezbatem doar ideile. Deciziile se iau oricum in alta parte.

        • Nu consider vaccinurile ca fiind singura soluție pentru a scăpa de pandemie, și asta din mai multe motive. Nu mă refer la faptul că ele nu conferă protecție de 100%, fiindcă asta n-o face de fapt niciun vaccin. Oferă în schimb multora senzația de falsă securitate, ori se știe că tocmai la persoanele vulnerabile (în vârstă/cu comorbidități/imunosuprimați etc.) protecția este una slabă (cel puțin o treime nu dezvoltă anticorpi). Dacă acele persoane nu se vor mai proteja și altfel, riscă să ajungă pe patul de spital și chiar mai rău. Dacă acum o lună se vorbea de doar 10% dintre simptomatici ca fiind vaccinați, acum se vorbește deja de 32% la cei cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani și respectiv 65% la cei peste 60 de ani. În plus, vaccinul conferă protecție de scurtă durată, de maximal 6 luni, după care se reia totul, fie vaccinarea, fie valul de îmbolnăviri. Posibil să ajungem și aici în aceeași situație ca la hepatita C ori HIV, unde nu s-a reușit nici până astăzi producerea unui vaccin eficace. Din punctul meu de vedere, protejarea grupelor de risc prin toate mijloacele care ne stau la dispoziție, ar fi mult mai benefică decât alergatul întregii populații cu seringi și testări.

        • @dora: Aveti date statistice furnizate de vreo autoritate medicala nationala competenta care sa confirme presupunerile pe care le faceti? Adica legatura de cauzalitate directa intre cele doua evenimente. Nu intreb ca sa va contrazic, chiar sunt interesant de abordarea stiintifica a problemei pe care o puneti,

          • @ Bucurestean
            Nu cred ca au aparut înca date statistice despre situatia recenta de la noi, dar am citit afirmatiile unor manageri de spital care s-au exprimat public si au spus ca internatii din sectiile de reanimare si decedatii sunt într-un procent foarte mare nevaccinati. Poate vreti sa cititi si dv. urmatorul studiu, care demonstreaza eficacitatea vaccinurilor, chiar daca numai pentru sase luni:
            https://www.vie-publique.fr/en-bref/281909-covid-19-vaccination-efficace-90-chez-les-plus-de-50-ans

          • @dora: Il stiu, dar acela nu-i un studiu, e un articol. Eu as fi dorit sa vad studiul. Daca acel studiu nu tine seama decat de vaccinati vs nevaccinati si l-as lua in considerare as fi la fel ca cei care cauta „durere de cap” pe Google, gasesc „tumori cerebrale” si se sperie. Nu stiu medicina, dar statistica a trebuit. Va multumesc si va respect opinia oricum.

          • @ Bucurestean
            Articolul reda rezultatele unui studiu serios realizat de inalte autoritati medicale. Daca dv. sustineti ca acel studiu este lipsit de importanta, va priveste. Va respect si eu parerea, dar nu sunt de acord cu ea.

          • @dora: Aveti dreptate. Eu doar cautam studiul.
            Cu respect.

        • Paul, ai zis asa:
          „Daca nu poți vedea ipocrizia „sistemului medical” în toata urâțenia ei actuala ci consideri ca vina e la cei nevaccinați, atunci n-ai decât sa militezi activ pentru vaccinare obligatorie și forțată. Măcar așa no sa te mai poți plânge ca-ți „para rău”!…”
          Esti malitios si fals in tot ce ai spus mai sus. Din ceea ce am scris eu, nu rezulta nimic din ceea ce afirmi tu! Iti accept scuzele.

          • @dora,

            Serios? Pai n-ai spus tu aici fix asta:

            Dumneavoastra stiti ca va apreciez articolele, dar eu nu as fi vrut sa-mi vorbiti doar despre ceea ar fi trebuit sa faca decidentii si nu au facut (pe care nu-i aprob nici eu, de altfel). Va intreb direct: nu credeti ca daca in România, rata vaccinarii ar fi fost cel putin la nivelul Austriei (62,4%), am fi avut si noi azi, mai putine cazuri la reanimare si mai putine decese? Austria, ieri: 13 decese.

            Deci daca nu vrei sa ti se vorbeasca „doar” despre „decidentii” vaccinarii, despre cine? Despre anti-vaccinisti, asa-i? Si daca anti-vaccinistii nu se vacineaza si ajung in spital si mor, nu sunt ei „responsabili” si „vinovati” ca nu au acceptat sfantu’ vaccin?…

            Eu zic sa nu te mai ascuzi dupa cuvinte ca nu rezolvi nimic. In orice caz, nu cu mine.

            „Decidentii” stiau de la bun inceput ca un anumit procent din populatie este antivaccinist. Si asta nu doar in Ro, ci oriunde in lume. Pentru ei ce masuri s-au laut? Care sunt medicamentele / tratamentele pregatite pentru tratarea lor? Nici una? Aha, ori vaccin ori nimic. Ce, doar n-o sta „decidentii” sa-si bata capul cu fiecare, ca-i mai simplu sa-i bagi pe toti gramada si sa-i obligi sa faca ce le zici tu. Si nu doar atat, dar le interzici si medicilor ori institutiilor care s-ar fi oferit sa faca ceva, si-i obligi si pe ei sa-si tina gura ca daca nu ii dai afara din „sistem”. Si nu, astea nu sunt „conspiratii” ci sunt fapte pentru care pot sa-ti dau dovezi, in caz ca ar fi cazul. Dar evident ca nu e cazul, fiindca nu asta vrei sa ti se „vorbeasca”. Punct.

          • Ca sa nu mai fie nevoie de alte „dovezi” din care oricine poate pricepe ca „decidentii” stiau exact situatia si nu doar ca nu au facut nimic dar au blocat orice initiativa a celor care ar fi vrut sa ajute:

            Arafat zice cu gurita lui cat se poate clar asa: „… Să zicem că mai erau 20 și ceva la sută pe care n-aveai cum să-i convingi, pentru că întotdeauna erau împotriva oricărui vaccin…”

            Sursa o ai aici:
            https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/raed-arafat-oamenii-au-fost-pacaliti-punct-trebuie-sa-recunoastem-au-reusit-unii-sa-pacaleasca-populatia-in-halul-acesta-1704079

  • din prima a fost clar ca nu despre o Actiune e vorba, ci despre un soi de Nonactiune ( in fata careia ‘sistemele sociale’ au Reactionat plenar, acesta fiind si motivul pentru care dinamica se va incheia prin autodemolarea acestora )

    virusul a fost ‘nonactiune’ care a permis manifestarea Impulsului necesar declansarii Marii Revolutii, a Revolutiei Mondiale.

    despre ‘razboiul mondial’ se stie ca fix atunci cind el devine o exprimare plenara, deci fix atunci cind razboiul se mondializeaza, …fix, dar fix atunci, se stie si perdantul: este cel care a inceput razboiul.
    nu trebuia sa mai astepti sa treaca timpul pentru a afla perdantul. cum necum, in mod implacabil insa!, perdantul era cunoscut inca din momentul cind razboiul a devenit unul mondial, el urmand sa fie…cel care l-a initiat.

    tot asa si cu Revolutia Mondiala, cu Marea Revolutie. in mijlocul careia ne aflam, insa habar n-am citi au priceput in mijlocul a ce ne aflam noi pe vremurile astea:))

    mai exact: pentru ca dinamica a devenit mondiala, pandemia avand o exprimare mondiala, cel care a Reactionat plenar in fata virusului care putea fi asimilat cu o ‘Nonactiune’ vor fi fx cei care vor pierde…’razboiul mondial’ ( ca Revolutia Mondiala este nimic altceva decat desavarsirea ‘razboiului mondial’ )
    prin urmare cunoastem perdantul Marii Revolutii? cum sa nu, el este ‘sistemul politic’, pentru ca el a Reactionat plenar primul in fata ‘Nonactiunii’ numita virus.

    prin urmare tot asa cum puteam cunoaste cine e perdantul in razboaiele mondiale care s-au manifestat, mai inainte ca ele sa se si finalizee:)), putindu-l cunoaste fix din momentul in care razboaiele au devenit mondiale,
    tot asa…cunoastem,.. deja!, perdantul Revolutiei Mondiale: Sistemul Politic.
    deci ce stim noi, deja!, despre actualul ‘sistem politic’ ? pai stim ca, pentru ca el a initiat Revolutia Mondiala…de el se va alege praful si pulberea!
    avem tot atatea dubii cite aveam atunci cind spuneam ca Hitler va pierde razboiul, implacabil, cu toate ca el…abia incepuse se o secunda!:))

    cum arata ‘praful si pulberea’, in cazul unei Revolutii Mondiale?
    pai putin foarte diferit fata de cazul unui ‘razboi mondial’:)),

    pentru ca, asa cum am spus, Revolutia Mondiala, Marea Revolutie, unica revolutie plenara care poate avea loc pe o planeta oarecare, e o…desavarsire!
    prin urmare ce rezulta din Revolutia Mondiala e ceva…plenar nou, e ceva…Nou-Nout.

    in cazul ‘sistemului politic’ ceva Nou-Nout inseamna, spre ex, un sistem politic care presupune lipsa plenara a politicienilor-oameni. ( plenar nou insemnand ca, daca acum e intr un fel, atunci felul in care va fi…mai spre finalul Marii Revolutii va fi unul….oricum altfel numai asa cu e acum nu!:)),…insa nu chiar oricum altfel, pentru ca ‘plenar nou’ inseamna, de fapt,…diametral opus, …’in oglinda’, adica fix cum e acum…insa pe dos si cu capul in jos:)))

    prin urmare…
    in timp ce unii joaca intr un joc relativ, in care ei se cred chiar imparati, dictind…asemena lui Hitler, la o adica,:))),
    daca te dai citiva pasi in spate si iti incordezi vederea ce se vede este ca, asemenea lui Hitler la inceputul ‘raboiului mondial’, si ‘sistemul politic’ …de pe oriunde… se da mare:))), …cine stie ce grozavii o avea si el ‘in cap’ :)),
    insa, despre el, despre ‘sistemul politc’ deja se stie, repet: …deja! se stie!:))), ca de el se va alege praful si pulberea,

    peste o vreme, ( mai exact de 1,6 ori mai mica decat ‘vremea razboaielor mondiale’ ), ‘sistemul politc’ actual va ajunge fix ca Hitler:)), adica va fi pa!, insa…spre deosebire de Hitler, pentru ca acusica e vorba despre o desavarsire, cel care ‘dispare din peisaj’ e ‘politicianul-om, …asta e faza tare

    prin urmare ceea ce spui tu, draga Steliana, e doar o scanare in adancime a unor dinamici care, daca le privesti cu detasare, doar iti povestesc ca…: Atentie, dragi politicieni, pentru ca voi ati inceput Marea Revolutie fix voi veti fi si perdantii fundamentali!
    insa…evident!, degeaba le spui, degeaba ii atentionezi,…ei isi vor implini menirea!:))), autodemolandu-se, de data asta plenar.
    ( faptul ca si celelalte sisteme sociale au intrat in jocul ‘sistemului politic’ ne spune nimic altceva ca si de acestea se va alege, plenar, praful:))
    ‘praful si pulberea’ este, evident, Cenusa din care va Renaste, Pasarea Phoenix se ocupa cu asta:)), o…Noua Lume,
    insa de data asta un aplenar noua,
    care e si povestea Omului Nou ( de data chiar si ‘omul’ urmand a fi unul…nou-nout, din temelie… )

    faptul ca eu tot povestesc, inca de cind s-a manifesta pandemia, despre Revolutia Mondiala, despre Marea Revolutie, este pentru ca stiind Vremurile pe care Omul Navigheaza, sa stie si ca ce i se va cere e sa si incordeze toate simturile, armonizandu-si-le cu Natura :), care, se stie!:)), nu pica…in Veci!:))) )

    intr adevar, este…plenar reconfortant sa ti comentez zicerile:))

    • pe Vremurile astea, totul, absolut totul e pus la indoiala in stil plenar.
      unei astfel de puneri la indoiala ii rezista doar Inima.
      nimic, dar absolut nimic nu rezista
      …in Univers!, nu doar paici,
      unei astfel de ‘puneri la indoiala’.

      tocmai daia arbitrul, pe astfel de Vremuri este…fix Arbitrul!, pentru ca si ‘punerea la indoiala’ e plenara.
      …o fi ea plenara, dar ‘cu japca’ nu poate fi, pentru ca intervine Arbitrul 🙂
      tocma daia ea, ‘punerea la indoiala’ va folosi negresit…’ fix ‘neputintele’ oamenilor.

      Marea Revolutie este un moment plenar complex in Univers, ca e o dinamica plenar complexa si pe planeta asta…asta e doar un caz particular.
      Negresit!, pentru astfel de Vremuri Natura a daruit oameni pe masura, insa darul fiind unul absolut, …ambele superpozitii au fost daruite:)))

      • daca stim ca astea sint ‘Vremurile Punerii la Indoiala’, vaccinarea mondiala a oamenilor…va fi pusa la indoiala in stil plenar?…sau va scapa ?!

        daca stim ca tinta Marii Revolutii este demolarea actualelor sisteme sociale si teserea in locul lor a unora Noi-Noute,
        probabilitatea ca…Actiunea de mai sus sa fie pusa la indoiala in stil plenar, rezultatul fiind: a crapat!, …tinde, …cumva, sa fie… tot plenar?

        oare s-o intelege ce inseamna ‘punere la indoiala in stil plenar’?, adica ‘punere la indoiala absoluta?

        • daca tinta Marii Revolutii este manifestarea Omulu-Nou, iar asta inseamna un om…Nou-Nout, (…n-ar fi nicio mirare daca asta presupune si Clonarea Omului ), …vaccinarea mondiala, ca urmare a ‘punerii la indoiala in stil plenar’ ar putea nivela calea catre…tinta? :))

  • Doamna doctor, va rog mult, puteti adresa dumneavoastra o scrisoare deschisa primarului general al capitalei patriei noastre si primarilor de sector, scrisoare in care sa le explicati cu argumente stiintifice ca apa calda in calorifere e buna la sanatate in anotimpul rece si ca fara ea o sa fie coada la spitale, cu sau fara acest star al virusurilor ? Sau doar sa o redactati asa clar cum scrieti articolele si gasim pe cineva sa o publice. E foarte usor pentru dumneavoastra, e cu medicina preventiva.
    Va rog pe dumneavoastra pentru ca, pe langa faptul ca sunteti un medic cu o activitate remarcabila, aveti si calitatea exceptionala de a explica stiintific si totodata pe intelesul tuturor. Noi, pe aici, citim, intelegem, dar asta nu ne incalzeste la propriu.

    • :))))))
      esti tare!, bravo:)

    • Din păcate, autoritățile își au propriile lor „argumente științifice” și nu le prea pasă de ale noastre. S-a văzut asta din felul cum au gestionat pandemia.

  • Cel mai mare adevar – daca nu ar fi existat testul PCR, nu ar fi existat pandemia. O recoltare profunda din cavitatea nazala cu un betisor este ca si cum ai spala un filtru sa gasesti ce mai mica impuritate. Oare nu se putea gasi un test mai sigur? Dar nu mai existau asimptomaticii- alta discriminare, bolnavi desemnati de un test fara a fi bolnavi clinic. Frica este boala in realitate. Cu titlu informativ, in anii anteriori, in luna octombrie se inregistrau aprox. 26000 morti, peste 800 pe zi. Hai sa cerem ca grupul de comunicare strategica, sa comunice mortii cu covid din total morti zilnic.

  • @Steliana,

    Frumos, clar, elegant, cursiv… un articol linistit si edificativ.

    Sa stii ca intr-o lume isterizata, reusesti sa stralucesti ca un far pe o mare agitata. Sa continui sa scrii (doar sa scrii, ca daca te bagi la „dezbateri” cu unii ori altii, te sifoneaza in doi timpi si trei miscari!) fiindca sunt multi care inca nu si-au pierdut capu’ si gandesc. Si-apoi, cu timpul, cand isteria s-o mai domoli, or mai pricepe poate si altii ca au fost trasi pe sfoara de semcherii care profita mereu de pe urma reactiilor speciei umane.

    PS. Mi-a placut in mod special expresia „virusul vedeta”… hehe!… pai mai are loc pe langa el vreunu’ cand tonu’ la moda vine de la OMS?… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *